Liveaboard duikvakanties in Egypte

Het liveaboard concept is een unieke manier om te duiken en biedt duikers de mogelijkheid om hun duikervaring naar een hoger niveau te tillen. In tegenstelling tot een dagtrip naar een duiklocatie, verblijven duikers aan boord van een liveaboard schip voor meerdere dagen en verkennen ze verschillende duiklocaties in het gebied. Dit geeft duikers de kans om een breed scala aan onderwaterlandschappen, koraalriffen en zeedieren te ontdekken.

Liveaboards zijn over het algemeen goed uitgerust met moderne duikapparatuur, en hebben faciliteiten zoals een duikdek, een decompressiekamer en comfortabele accommodaties voor de gasten. Het is een geweldige manier om te duiken zonder je zorgen te maken over logistiek, want alles wordt geregeld door de bemanning van het schip, van de maaltijden tot het transport van en naar de duiklocaties.

Egypte is een van de beste bestemmingen ter wereld voor liveaboard duikreizen, en het land biedt verschillende gebieden om te verkennen. De drie meest populaire liveaboard duikgebieden in Egypte zijn de wrakken route in het noorden van de Rode Zee, BDE en St. Johns & Fury Shoals.

Noordelijke wrakken route: De wrakken route in het noorden van de Rode Zee is waarschijnlijk de meest beroemde liveaboard route in Egypte. Het gebied staat bekend om zijn vele scheepswrakken die dateren uit de Tweede Wereldoorlog en het tijdperk van de scheepvaart. De meest beroemde van deze wrakken is de Thistlegorm, een vrachtschip dat in 1941 werd gezonken door een Duitse bom. Duikers kunnen het wrak van de Thistlegorm verkennen en de overblijfselen van de lading, zoals tanks en motorfietsen, zien die op de bodem liggen. Naast wrakduiken biedt de wrakken route ook prachtige koraalriffen en een overvloed aan zeedieren, zoals haaien, roggen en schildpadden. Het niveau van de duiken op deze route varieert van beginner tot gevorderd.

BDE: BDE staat voor Brothers, Daedalus en Elphinstone, drie riffen in het zuidelijke deel van de Rode Zee. De riffen zijn beroemd om hun overvloedige zeedieren, waaronder haaien, dolfijnen, schildpadden en grote pelagische vissen. Het is een gebied dat ideaal is voor gevorderde duikers, vanwege de sterke stromingen en diepere duikplekken. Daedalus Reef is de meest bekende van de drie, vanwege de overvloed aan zeeleven en prachtige koraalformaties. Er zijn verschillende duikspots rondom het rif waar duikers grote scholen tonijn, barracuda’s en hamerhaaien kunnen spotten.

St. Johns en Fury Shoals: St. Johns Reef ligt ten zuiden van Marsa Alam en is een van de meest afgelegen duikplekken in de Rode Zee. Hier vind je de mooiste koraalriffen en een ongerept onderwaterleven. Het rif is groot genoeg om meerdere dagen te verkennen en je vindt hier onder andere scholen vis, schildpadden, roggen en haaien.

Fury Shoals is een groep van koraalriffen, ongeveer halverwege tussen Marsa Alam en Hamata. Het is een van de meest afgelegen en ongerepte duikgebieden in Egypte, en biedt veel duikstekken zoals Shaab Claude, Malahi, Gota Sataya en Wadi Gemal. Deze plekken bieden een fantastische variatie aan zeeleven, prachtige koraaltuinen, pinnacles en grotten.

Ook deze duikreis ervaren?

Wellicht ook interessant

Egypte Onbeperkt duiken

Reisverslag: Weekje Abu Dabbab Dive Resort – Marsa Alam, Egypte

Een duikreis in woorden: Leonie’s verslag van haar week duiken in Abu Dabbab met Rianne.

Lees meer
Zanzibar Dolfijnen

Op duikvakantie naar Zanzibar met Duikvereniging Leeuwarden

Mark organiseerde een duikvakantie naar Zanzibar voor Duikvereniging Leeuwarden. Het werd een buddy reis wat betekend dat ook andere klanten van EWDR welkom waren.

Lees meer
Snorkelvakantie

De Ultieme Gids voor Snorkelvakanties

In dit artikel duiken we in de betoverende wereld van snorkelen, waarbij we ons richten op de beste snorkelvakanties over de hele wereld.

Lees meer
Bonaire

10 Activiteiten op Bonaire die niets met duiken te maken hebben

Dat je mooi op Bonaire kan duiken weten we wel, maar ook voor de niet-duiker is er echt veel te doen! We hebben onze top 10 activiteiten op een rijtje gezet.

Lees meer

Duikmasker op sterkte

Bijna elk duikmasker kan op sterkte geleverd worden. Met lenzen voor ver weg, dichtbij, multifocaal, varifocaal… Het is allemaal mogelijk.

Lees meer

Wat pak je in als je op duikvakantie gaat?

Ga je op duikvakantie? Wij geven je 8 tips om efficiënt je koffer in te pakken! We bespreken alles, van de juiste kofferkeuze tot je ademautomaten en onderwatercamera.

Lees meer
Noorwegen Orka's Unieke Encounters

Snorkelen met Orka’s in Noorwegen

Snorkelen met orka’s in Noorwegen biedt een onvergetelijke kans om deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren.

Lees meer
Kaapverdië Bootduiken Schildpadden

Duiken op Kaapverdië – Avontuurlijk en grote scholen vis

Duiken op de Kaapverdische Eilanden. Wat kan je verwachten? En is het de moeite waard? Daar kunnen we volmondig Ja! op antwoorden….

Lees meer
Zanzibar Resort

Soraya & Jeffry gaan duiken op Zanzibar

Soraya & Jeffry gingen naar Zanzibar en verbleven een week bij Langi Langi.

Lees meer
Mola mola Manta’s Macro

De Kleuren van Bali

Bali heet niet voor niets het Eiland der Goden; het is een betoverend eiland. Niet alleen het eiland Bali is prachtig, rond het eiland kun je fantastisch duiken.

Lees meer
Truk Wrakduiken Liveaboard

Duiken rondom Truk

Tientallen schepen en honderden vliegtuigen. Op de bodem! Ben je dol op wrakduiken? Dan moet je naar Truk.

Lees meer
Kenia Eco & Duurzaam

Rosanne herstelt koraal in Kenia

Rosanne is studente aan de universiteit van Wageningen. Ze is voor haar studie in Kenia om daar onderzoek te doen naar de sociale impact die koraalrestoratie heeft op de lokale gemeenschappen.

Lees meer
Sint Maarten en Saba Bootduiken Zeepaardjes Macro

Duiken op Saba

Bij Saba kun je niet alleen op riffen en rotsformaties duiken maar zelfs macro duiken behoren tot de mogelijkheden! Neem je camera mee en ga op jacht naar alle rare en bijzondere vissen en beestjes...

Lees meer
Galapagos Hamerhaaien Manta’s Zeeleeuwen

Duiken op de Galapagos Eilanden

Duiken op de Galapagos vanaf een liveaboard is een once-in-a-lifetime ervaring. Ontdek de onderwaterwereld vol zeeleguanen, hamerhaaien, walvishaaien en speelse zeeleeuwen. Een absolute must-do voor duikliefhebbers en een bucketlist-avontuur.

Lees meer
Manta’s Mola mola Muck

Duiken in Indonesië

Duiken in Indonesië is zeer divers en biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan onderwaterleven, zoals kleurrijke koraalriffen, zeeschildpadden, haaien, mantaroggen en nog veel meer.

Lees meer
Turks & Caicos Liveaboard

Duiken op de Turks & Caicos eilanden

Duiken in Turks & Caicos biedt indrukwekkende drop off’s, weelderige koraaltuinen, een verscheidenheid aan zeedieren in beschermde gebieden met uitstekend zicht.

Lees meer
Bahama’s Hamerhaaien Tijgerhaaien

De haaien van de Bahama’s

Duiken met hamerhaaien en tijgerhaaien kan bij uitstek op Bimini in de Bahama’s.

Lees meer
Malediven Walvishaaien Manta’s Haaien

Duiken in de Malediven

Duiken in de Malediven is een unieke en onvergetelijke ervaring waarbij je zelfs manta’s en walvishaaien kan tegenkomen!

Lees meer
St. Eustatius Bootduiken Schildpadden

Duiken op St. Eustatius

De duiken rondom St. Eustatius worden gedaan in een beschermd marine park waar het onderwater leven er gezond bij ligt. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben...

Lees meer
Mexico Grotduiken Unieke Encounters

Duiken in Mexico

Mexico is een enorm divers duikland. Haaien bij Socorro, Zeeleeuwen bij La Paz, Krokodillen bij Xcaclack, Cenotes bij Tulum en heerlijk carribisch duiken op Cozumel en Playa del Carmen.

Lees meer
Honduras Dolfijnen Resort All-Inclusive

Duiken in Honduras

Duiken in Honduras doe je in de Caribische zee op het tweede grootste rif ter wereld! Het zicht is goed, het is lekker warm, en er is van alles te zien!

Lees meer
Costa Rica Hamerhaaien Tijgerhaaien Manta’s

Duiken in Costa-Rica

Costa Rica biedt fantastisch duiken in Guanacaste, waar duikers o.a. stierhaaien en reuzenmanta’s kunnen ontmoeten. Cocos Island is wereldberoemd om zijn duiken met hamerhaaien, tijgerhaaien én walvishaaien.

Lees meer
Kantduiken Schildpadden Drive & Dive

Duiken op Bonaire

Bonaire biedt unieke kantduikmogelijkheden, het “drive and dive” concept maakt het gemakkelijk om met eigen vervoer te duiken. Het Caribische duiken is spectaculair met kleurrijke riffen, diverse zeedieren en uitstekende duikfaciliteiten.

Lees meer
Poolgebieden IJsduiken

Duiken op de Noordpool

Een duikvakantie naar de Noordpool is een surrealistische ervaring waar je kunt duiken tussen ijsschotsen en een unieke onderwaterwereld kunt verkennen die slechts door weinigen is gezien.

Lees meer