Emperor Elite • Simply The Best (BDE)

Ontdek de Rode Zee comfortabel aan boord van de Emperor Elite, een prachtige boot die o.a. de BDE route vaart.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken, Rebreather duiken
Prijs vanaf
8 dagen vanaf €1345,- p.p

Liveaboard Simply The Best (BDE) Egypte

De Emperor Elite is de meest luxe boot van de Emperor vloot. Het is een moderne en comfortable boot die veel verschillende routes in de Rode Zee vaart. Een van die routes is Simply The Best. 

Op de route Simply The Best, duik je zoals de naam al suggereert op de beste duikstekken van de Rode Zee. Je gaat naar top 3 duikstekken in de Rode Zee, Brothers, Daedelus & Elphinstone, ook wel bekend als BDE.

Brothers Island is bekend vanwege zijn spectaculaire muurduiken en het grootste aantal haaien in de Rode Zee. Hier kan je o.a. oceanic white tip haaien, hamerhaaien én met een beetje geluk; voshaaien zien.

Je gaat ook duiken op wereld beroemde Elphinstone, met zijn steile wanden bedekt met zachte koralen en waarschijnlijk ontmoetingen met oceanische witpunthaaien en misschien zelfs een manta.

Daedalus is het meest afgelegen eiland en populair zijn het zuid-plateau en de dramatische muren in het noorden, westen en oosten. Het Hammerheads-paradijs is hier, je kunt ook oceanische witpunthaaien, scholen vissen, barracuda’s en tonijnen zien.

Beste reistijd: Duiken in de Rode Zee kan het hele jaar door.  Meestal is de zee tussen september en mei iets rustiger en het zicht is dan het beste. De kans op voshaaien bij BDE is het grootste tussen november & april. In de zomermaanden is de watertemperatuur het aangenaamste. 

Niveau van de duiken: Je dient minimaal Open Water gecertificeerd te zijn. Handig, maar niet verplicht, is het ook om je Advanced te hebben aangezien veel duiken onder de 18m zijn. We raden je aan om minimaal  20 gelogde duiken te hebben en je moet comfortabel kunnen duiken in drifts en stromingen.

Rebreather duiken: Emperor ondersteunt op al haar boten rebreather duikers met een rebreather duikpakket: ongelimiteerd sofnolime, cylinders & zuurstof. Ten alle tijde is de maximale duiktijk 60 minuten en wordt er gedoken binnen de recreatieve limieten. 

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor de Rode Zee

In de zomermaanden is een 3 mm voldoende, maar in hartje winter is een 7 mm verstandiger.  Daartussen in volstaat een 5 mm.   

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het vaarschema

Dag 1 - Vlucht naar Marsa Alam

Aan het einde van de middag, op de donderdag start de Emperor Elite vanuit Marsa Alam de Simply the Best route. Dit betekent dat je of op de dag zelf kan aankomen of indien dat beter uitkomt één dag van te voren. Uiteraard zoeken wij een geschikte vlucht voor je uit. Vliegen naar Marsa Alam kan vanaf veel verschillende luchthavens. De vluchtduur van bijvoorbeeld Amsterdam naar Egypte duurt ca. 5 uur. De exacte duur kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de vliegroute, luchtsnelheid en tussenstops. Op de luchthaven wordt je opgehaald door de crew van Emperor.

In de avond vertrekt de Emperor Elite naar de eerste duikstekken. Onderstaand is een voorbeeld van het vaarschema van de Simply The Best route. Dit vaarschema kan afwijken door o.a. weersomstandigheden of omdat het bijvoorbeeld erg druk op één duikstek is. Dan gooit de kapitein het schema om zodat je het meeste uit je liveaboard haalt.

Dag 2 & 3 - Little Brother & Big Brother

We beginnen de liveaboard route bij de Brother eilanden. De Brother-eilanden zijn de toppen van twee onderzeese bergen die uit de diepten van de afgrond oprijzen en ongeveer 60 mijl uit de kust liggen. Deze eilanden bieden adembenemende wandduiken, waarbij de muren bedekt zijn met zachte koralen en wouden van gorgonen, waardoor een caleidoscoop van steeds veranderende kleuren ontstaat. Ze trekken een breed scala aan mariene soorten en grote pelagische soorten aan. Grote tonijnen, jacks en snappers cruisen in het blauw, vergezeld van af en toe hamerhaaien, zilverpunthaaien, zijdeachtige en oceanische witpunthaaien en manta’s. Zelfs de zeldzame voshaai komt hier voor. Waarnemingen van de grijze rifhaai zijn bijna gegarandeerd op de noord- en zuidplateaus van Small Brother.

Voor de wrakduiker liggen de Aida II, een Egyptisch bevoorradingsschip, en de Numidia, een vrachtschip, op de muren van de Big Brother. Beide zijn bedekt met een rijke groei van zachte en harde koralen. Het zeeleven omvat een familie van Napoleon-wrasse en grijze rifhaaien.

Dag 4 & 5 - Daedalus

Na twee dagen heerlijk op de Brother eilanden te hebben gedoken, is het tijd om door te varen naar Daedelus.

Daedalus Reef is een groot, ovaal rif met een vuurtoren en is het verste offshore rif in de Egyptische Rode Zee. De diepe muren en drop-offs bieden enkele van de meest spectaculaire duiken die er te vinden zijn. Daedalus heeft bergachtige, ongerepte, harde koraalformaties. 

Daedelus staat bekend om de vele haaien actie die er te vinden is. Oceanische witpunthaaien, scholende hamerhaaien, grijze rifhaaien en zilverpunthaaien zwemmen allemaal rond de zuidelijke punt van Daedelus. 

Er kan best wat stroming staan op deze duikstek, maar dat is dan ook direct de reden dat er zoveel haaien zijn. 

Dag 6 & 7 - Elphinstone

Last, but not least is Elphinstone. Elphinstone ligt op ongeveer 30 km van Port Ghalib; Het Elphinstone-rif is 300 meter lang met steile wanden die rijkelijk bedekt zijn met kleurrijke roze en rode zachte koralen en elegante rode gorgonen die afdalen tot ongeveer 40 meter. Andere delen van het rif hebben bijna verticale kliffen, uitsteeksels, kleine grotten en drop-offs tot 100 meter. Het is bekend dat Elphinstone sterke stromingen ervaart die veel verschillende soorten aantrekken, zoals barracuda’s, engelenvissen, tandbaarzen, Napoleons, murenen, rifhaaien en grote scholen dogtooth-tonijn en jacks. Incidentele waarnemingen zijn onder meer dolfijnen, schildpadden, oceanische witpunthaaien en hamerhaaien.

Dag 8 - Terug naar huis of verlenging van de reis

Rond 10:00, op donderdagochtend, verlaat je de boot. Afhankelijk van hoe laat je vlucht terug gaat kunnen we een daghotel regelen. Het is ook mogelijk om je duikvakantie te verlengen met een verblijf in een (duik)resort of om een mooie culturele rondreis door Egypte te maken. Bezoek bijvoorbeeld de piramides bij Luxor of vaar op een traditionele felucca (zeilschip) de Nijl af. 

Video afspelen

De liveaboard: Emperor Elite

Het verblijf en de omgeving

Emperor Elite Liveaboard

De Emperor Elite Liveaboard is een luxueus schip van 38 meter lang, dat plaats biedt aan maximaal 26 duikers. Het schip heeft 11 tweepersoonshutten, een Junior suite en een Executive suite. Elke hut is voorzien van een eigen badkamer, airconditioning, een flatscreen-tv met mediaspeler en 2 handdoeken per persoon.

Het schip beschikt over drie zonnedekken waar je kunt ontspannen en genieten van de zon, evenals een duikdek met een platform voor het gemakkelijk betreden en verlaten van het water tijdens het duiken. Er zijn ook twee salons en een eetzaal met airconditioning, waar je kunt genieten van maaltijden en socializen met mededuikers.

Voor het duiken maak je gebruik van twee RIB’s (rigid inflatable boats) die je naar de duiklocaties brengen. Een geweldige bonus is dat er aan boord gratis Nitrox beschikbaar is, waardoor je duiktijd wordt verlengd en je meer tijd onder water kunt doorbrengen met minder decompressiestops.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Afhankelijk van de route die er gevaren wordt starten de prijs op de Emperor Elite tussen de €1295,- en €1445,- p.p. 

Vanaf prijs indicatie per route:

  • Safaga, Brothers & Elphinstone €1345,- p.p.
  • Daedelus, Fury & Elphinstone €1445,- p.p.
  • Simply the Best €1345,- p.p.
  • South & St. Johns €1295,- p.p. 

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. 

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €1345,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Let op! Het is belangrijk om onderstaande zaken vooraf te boeken. Bij aankomst in Egypte zijn deze optionele zaken vaak niet meer beschikbaar én ook zijn de prijzen hoger ter plaatse. 

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Liveaboard

Ja. Alle cabines zijn voorzien van een eigen badkamer.

Ja. Alle cabines beschikken over een airco.

Ja. Er is WIFI aan boord. Hier zit wel een data-limiet op. Daarnaast moet je rekening houden dat verbinding niet altijd even snel is. Wij raden aan om op het vliegveld bij aankomst nog een simkaart te kopen met een data package.

Een cabine deel je altijd met een ander persoon van hetzelfde geslacht. Je kan wel tegen een toeslag de cabine alleen krijgen. Vraag ons naar de meerprijs. 

Vrijwel alle duiken zijn vanaf het duikplatform op de liveaboard. In uitzonderlijke gevallen wordt een zodiac gebruikt.

Duiken algemeen

Je maakt hier gemiddeld 3 duiken per dag.

Nee. Er zijn geen nachtduiken.

Ja. Er worden verschillende PADI duikcursussen en specialties aangeboden.

Duikuitrusting

Alle tanks zijn uitgerust met DIN aansluiting. Er zijn een beperkt aantal adapters beschikbaar voor huur. Geef dit aan bij ons of neem je eigen adapter mee.

Ja. U kunt een 15 liter tank huren. Vraag ons naar de mogelijkheden en meerkosten.

Indien u gecertificeerd bent kunt u gebruik maken van Nitrox. Nitrox is gratis op deze liveaboard.

Ja. U kunt duikuitrusting huren. Voor een volledige set inclusief duikcomputer en lamp betaald u voor de week 205 euro. 

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR