Veelgestelde vragen

Frequently Asked Questions

Worden alle reizen van EWDR vermeld op de site?

Niet alle duikreizen, verlengingen en rondreizen staan op onze site vermeld. Er zijn uiteraard nog veel meer resorts, liveaboards en andere geweldige duikstekken te vinden. Laat ons uw duikwensen weten en wij geven u graag een goed advies.

Kan ik mijn reis verlengen| meerdere duiken maken of duikbestemmingen combineren?

Uiteraard. Onze standaard pakketten bestaan uit 7 nachten inclusief 10 duiken. Wilt u hiervan afwijken, dan kan dat. In sommige gevallen bieden duikscholen alleen een basis duikpakket aan met 6 of 10 duiken, dan kunt u bij boeking aangeven dat u meerdere duiken wilt maken. Dan geven wij dit door aan de duikschool op de bestemming zodat u verzekerd bent van een plekje. De extra duiken betaalt u dan ter plaatse. Als u langer of wellicht korter op de duikbestemming wilt verblijven, dan passen wij dit met alle plezier voor u aan en sturen wij u een offerte op maat. Dit geldt ook voor een verlenging in de vorm van een 4-daagse culturele rondreis of safari. Het is een veel geboekte reis die wij op de site hebben staan. Wilt u linksaf ipv rechtsaf, geen probleem. Wij maken de reis volledig naar uw wens met ons advies.

Waarom heeft EWDR geen online boekingssysteem?

De meeste bestemmingen die wij aanbieden zijn kleine resorts waar geen real-time booking link mee is. Uiteindelijk komt het in alle gevallen erop neer; mailen met de bestemming en beschikbaarheid opvragen. Daarnaast zijn de prijzen van vluchten zo onderhevig aan prijswijzigingen, dat wij u liever actuele prijzen, beschikbaarheid en aanbiedingen geven. Hiermee voorkomen wij teleurstellingen dat u een toeslag krijgt t.o.v. de websiteprijs, die altijd uitgaat van de laagste boekingsklasse. Daarom geven wij bij elke accommodatie of liveaboard een pakketprijs voor verblijf, verzorging, duiken en transfers en geven wij een indicatie van de vluchtprijs.

Geen boekingskosten

U betaalt bij ons geen boekingskosten. Bij EWDR zijn geen verborgen kosten. Wij vermelden altijd duidelijk de eventuele extra kosten zoals marine park fee, vertrekbelasting en visum. Sommige aanbieders pretenderen goedkoop te zijn door deze kosten van de normale reissom af te halen en bij exclusief te vermelden. Echter bent u wel verplicht dit aan de aanbieder te betalen.

Hoe worden mijn persoonsgegevens gebruikt door EWDR?

De door u verstrekte gegevens voor het reserveren van de reis gebruiken wij alleen voor het reserveren. Uw gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt. Bij het aanvragen van informatie of offerte wordt u op de hoogte gehouden van nieuws over duiken en onze aanbiedingen.

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?

10 tot 14 dagen voor aanvang van de reis ontvangt u van EWDR uw reisbescheiden met reisinformatie over het land waar u naar toe gaat. U kunt op het boekingsformulier aangeven of u uw reisbescheiden per post of digitaal wilt ontvangen.

Is mijn reis boeken via EWDR gewaarborgd?

Ja, reizen van Eigen Wijze DUIKreizen vallen onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en Stichting Calamiteitenfonds, tenzij wij een vlucht voor u reserveren bij een low cost airline. Dan gelden er aparte voorwaarden en is er geen sprake van een pakketreis.

(Stichting GGTO)

EWDR B.V.. KVK nummer 83127003 is aangesloten bij het GGTO. U kunt dit controleren via https://www.stichting-ggto.nl/. Allen op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van GGTO. Deze GGTO-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaatst van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.Wij zijn aangesloten bij GGTO en het Calamiteitenfonds. Wel zo veilig.

Ga je op reis| controleer dan de geldigheid van je paspoort

Binnen Europa moet het paspoort ten minste geldig zijn tot en met de datum van de terugreis. In een aantal landen buiten de Europese Unie moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst of vertrek. Wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan, informeer dan ruim voor vertrek naar de regels voor de geldigheidsduur van je paspoort voor het land waar je naar toe reist.

Heb ik een visum nodig?

Naast het paspoort is het in een aantal landen noodzakelijk om een visum bij aankomst te hebben. Het is per bestemming verschillend of dit van te voren in Nederland of bij aankomst geregeld moet worden. Ook de kosten per visum verschilt per land.

Kunt u een reis- en annuleringsverzekering afsluiten?

Wij adviseren in ieder geval een reisverzekering af te sluiten met dekking voor de duiksport. Heeft u reeds een eigen reisverzekering, check deze dan of het voldoende dekking biedt voor de duiksport. U kunt zich anders bij uw eigen verzekering laten bij verzekeren. Wij werken samen met Allianz Assistance en kunnen u helpen met het afsluiten van een geschikte reis- en annuleringsverzekering.

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen