Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over onze duikreizen. Niet gevonden wat je zoekt? Geen zorgen, wij staan klaar om je persoonlijk verder te helpen. Aarzel niet en stel je vraag. Bij EWDR adviseren we je graag.

Ons aanbod
Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen
Boekingsprocedure
Wijzigen
Annuleren
Verzekering
Garanties
Duurzaamheid
Vluchten
Reisdocumenten
Ervaringen & Klachten

Ons aanbod

Wat voor vakanties bieden we aan?

Onze duikvakanties zijn zorgvuldig samengesteld uit jarenlange ervaring. Pas ze aan naar jouw wensen qua reisduur, accommodaties en duikervaring. Ons dynamische aanbod groeit voortdurend, met regelmatige toevoeging van nieuwe reizen en verwijdering van reizen bij klachten. Als je specifieke accommodaties wilt die niet op de website staan, vraag het gerust – we kunnen ze mogelijk toevoegen. Verder kunnen wij voor u een volledige reis op maat samenstellen.

Welke prijzen gelden er?

De prijzen vermeld bij onze voorbeeldreizen zijn gebaseerd op het laagseizoen en op een bezetting van twee personen in een kamer of cabine. Hou er rekening mee dat de kosten kunnen variëren vanwege valutaverschillen. Afhankelijk van jouw specifieke reiswensen zullen wij de prijzen opvragen voor de gewenste periode. We zullen altijd bij onze partners informeren naar geldige aanbiedingen en kortingen.

Vrijblijvend reisvoorstel aanvragen

Hoe vraag ik een reisvoorstel aan?

Vraag gemakkelijk en vrijblijvend een reisvoorstel voor jouw duikvakantie aan via onze website. De knoppen voor het aanvragen van een reisvoorstel zijn duidelijk te herkennen in een opvallende felgele kleur. Je kunt het aanvraagformulier ook vinden via deze link.

Laat je inspireren door onze voorbeeldreizen en krijg een idee van hoe jouw reis eruit zou kunnen zien. Uiteraard wordt de reis volledig op maat samengesteld naar jouw wensen. In het offerteaanvraagformulier kun je de hoofdbestemming aangeven en jouw specifieke wensen en voorkeuren kenbaar maken. Zodra je de offerteaanvraag hebt verzonden, nemen wij contact met je op om aanvullende vragen te stellen. Vervolgens gaan wij met enthousiasme aan de slag om een passend reisvoorstel voor je te maken!

Kost een reisvoorstel aanvragen geld?

Absoluut niet! Het aanvragen van een reisvoorstel is volledig vrijblijvend. We streven ernaar om op basis van jouw wensen de perfecte reis samen te stellen. De uiteindelijke beslissing om de reis te maken ligt volledig bij jou.

Wat hebben wij van jouw nodig voor een reisvoorstel?

Om een goed reisvoorstel te kunnen maken, is het essentieel dat we een duidelijk beeld hebben van jouw wensen. Denk hierbij aan specifieke voorkeuren voor accommodatie, luchthavens, duikpakketten, stoel- en bagagekeuze, gewenste reisdata, dieetwensen, gezondheidsproblemen en het aantal reisgenoten. Zonder deze informatie kunnen we geen gepersonaliseerd voorstel op maat maken.

Hoe snel ontvang ik een reisvoorstel?

Ons streven is om binnen vijf werkdagen een reisvoorstel voor jouw duikvakantie te sturen. We willen echter benadrukken dat er enkele afgelegen gebieden zijn waar communicatie uitdagend kan zijn, waardoor het iets langer kan duren. In dergelijke gevallen zullen we je altijd per e-mail het voorstel toesturen of je op de hoogte stellen als het aanzienlijk langer gaat duren.

Boekingsprocedure

1. Bevestiging

Als je akkoord gaat met ons reisvoorstel kun je dat doen door ons boekingsformulier op de
website in te vullen. Via het boekingsformulier stuur je ook een kopie mee van de paspoorten van alle reizigers.
Deze hebben wij nodig om de vluchten te kunnen boeken. Hoe eerder we dit kunnen doen, hoe beter. De prijzen
van vluchten fluctueren sterk en zonder paspoortgegevens kunnen we de vluchten niet in optie nemen en kan de
prijs dus nog stijgen. De link naar het boekingsformulier vind je in het reisvoorstel.

2. Alles in optie

Zodra we jouw akkoord en de kopieën van de paspoorten hebben ontvangen, controleren we of de prijs van de reis gelijk is gebleven. Vervolgens zullen we de vluchten, accommodaties, transfers, duiken en andere zaken in optie zetten.

Indien er wijzigingen zijn in de prijs, zullen we contact met jou opnemen om dit te bespreken.

3. Factuur

Zodra alles in optie staat, hebben we de zekerheid dat we de reis kunnen uitvoeren. We zullen dan de (aanbetalingsfactuur) per e-mail naar je verzenden.

4. (Aan)betaling

Gelieve de aanbetaling onmiddellijk te voldoen. Het exacte bedrag van de aanbetaling wordt vermeld in het kostenoverzicht van het reisvoorstel. Houd er rekening mee dat we de meeste (vlucht) opties meestal maar maximaal 24 uur, soms zelfs korter, kunnen vasthouden. Daarom vragen we je vriendelijk om de betaling onmiddellijk te verrichten.

Indien je binnen 6 weken vertrekt, vragen we je het volledige bedrag direct te voldoen.

5. Duikvakantie bevestigd

Zodra de aanbetaling is ontvangen, kunnen we de gemaakte opties omzetten in een definitieve boeking.

6. Verzekeringen

Zijn jullie goed verzekerd? We adviseren jullie om dit na te gaan. Wij adviseren je om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten binnen 7 dagen na ontvangst van de factuur. Na 7 dagen is het niet meer mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten.

7. Restantbetaling

De restbetaling dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te worden voldaan. Indien je binnen de komende 6 weken reist, moet de volledige reissom in één keer worden betaald op het moment van boeken.

8. Reisbescheiden

Ongeveer 2 weken voor vertrek ontvang je van ons de reisdocumenten digitaal. Deze documenten bevatten onder andere de vliegtickets, vouchers, adresgegevens van de accommodatie(s) en praktische reisinformatie.

9. Tijd om te genieten van jouw duikvakantie

Genieten maar!

Wijzigen

Is het mogelijk een wijziging door te geven na het boeken?

Mocht je een wijziging wensen in je reeds bevestigde programma, dan is dit soms wel mogelijk. Hier zitten echter wel vaak kosten aan verbonden. Voor de handelingen van het omboeken rekenen wij zelf 150 euro. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Annuleren

Wat zijn de voorwaarden voor annuleren?

Indien de reiziger vanwege een hem betreffende omstandigheid de reis annuleert, is de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende bedragen verschuldigd:

a. tot de 56e dag voor de dag van vertrek: de aanbetaling;*
b. vanaf de 56e dag tot de 42e dag voor de dag van vertrek: de aanbetaling + 35% restantbetaling;
c. vanaf de 42e dag tot de 28e dag voor de dag van vertrek: de aanbetaling + 50% restantbetaling;
d. vanaf de 28e dag tot de 14e dag voor de dag van vertrek: de aanbetaling + 75% restantbetaling;
e. vanaf de 14e dag tot de 5e dag voor de dag van vertrek: de aanbetaling + 90% restantbetaling;
f. vanaf de 5e dag tot en met de dag van vertrek: 100% van de reissom

 

*Indien de reiziger gebruikt maakt van een liveaboard gedurende zijn reis gelden er alternatieve annuleringsvoorwaarden:
a. Tot 60 dagen voor vertrek: de aanbetaling + 50% restantbetaling;
b. Van 60 dagen tot en met de vertrek dag: 100% van de reissom.

De persoon die namens het reisgezelschap de reisovereenkomst afsluit, wordt gezien als de hoofdboeker. De hoofdboeker is volledig verantwoordelijk voor alle verplichtingen die uit de overeenkomst voortvloeien. Dit betekent dat alleen de hoofdboeker eventuele veranderingen, annuleringen of toevoegingen aan een boeking kan doorgeven.

Alle annuleringen moeten (door de hoofdboeker) schriftelijk of per e-mail worden gestuurd naar het (e-mail)adres van EWDR. Als je buiten kantooruren annuleert, wordt het beschouwd als gedaan op de eerstvolgende werkdag.

Deelannulering: In het geval dat een reiziger binnen een reisgezelschap zijn deel van een gezamenlijke overeenkomst voor een accommodatie (incl. liveaboard), transfer, rondreis of gezamenlijke vliegticket boeking annuleert, moet hij annuleringskosten betalen. Aangezien de overeengekomen reissom gebaseerd was op een totaal aantal deelnemers inclusief de reiziger die annuleert, wordt aan de  overgebleven reizigers een wijzigingsvoorstel aangeboden met een aangepaste reissom. Voor de overblijvende reizigers wordt de reissom gewijzigd en normale betalingsregels zijn van toepassing. Als het wijzigingsaanbod niet mogelijk is of niet wordt geaccepteerd, wordt de overeenkomst voor alle reizigers geannuleerd, waarbij annuleringskosten verschuldigd zijn. Het totaalbedrag van annuleringskosten en gewijzigde reissom zal nooit de oorspronkelijke totale reissom overschrijden, en eventueel overschot wordt verrekend met de nieuwe reissom.

Verzekering

Kan ik bij jullie een verzekering afsluiten?

Een goede reisverzekering is essentieel bij het voorbereiden van je duikvakantie. Bij EWDR werken we samen met Allianz Global Assistance voor onze Nederlandse klanten. Allianz is dé specialist als het gaat om het verzekeren van je vakantie of reis. Met meer dan 50 jaar ervaring is Allianz Global Assistance wereldwijd de grootste reisverzekeraar en hulpverlener.

Of je nu op vakantie gaat, voor werk of studie reist, Allianz Global Assistance heeft een passende verzekering voor elk reisdoel. Met de verzekeringen die wij aanbieden, ben je ook gedekt voor ziektekosten wanneer je naar een land reist met een oranje reisadvies.

Doorlopende Reisverzekering & annuleringsverzekering

Deze verzekering is interessant als je 2x of meer per jaar op (duik)vakantie gaat. Hiermee ben je gedekt voor zowel de reis als annulering. Deze verzekering kan je ook te allen tijde afsluiten.

Klik hier als je de Doorlopende Reis & Annuleringsverzekering wil afsluiten.

Goed om rekening mee te houden:

  • Recreatief duiken is standaard gedekt in de reisverzekering. Ga je grot en/of wrakduiken? Dit valt onder ‘Bijzondere sporten’ en dit zal je dus moeten meeverzekeren om gedekt te zijn.
  • De Hyperbaric Chamber (Decompressie kamer) valt onder ‘medische kosten’ in de reisverzekering. Het is belangrijk dat je deze meeverzekert als duiker.
  • Repatriëring, zoals een noodgeval op zee waarbij een helicopter o.i.d. ter plaatse moet komen om je te vervoeren valt onder ‘S.O.S. kosten’ dat ook onder medische kosten valt.

Let op! Voor hoge reissommen (boven de 3000 p.p.) dien je nog een extra (kortlopende annulering verzekering af te sluiten om het volledige bedrag te dekken.
Deze staat hieronder.

Annuleringsverzekering

Deze raden we eigenlijk altijd aan. Zeker in tijden van corona is dit verstandig om te doen. Deze verzekering dien je ook binnen 7 dagen na boeking van een reis af te sluiten
en ben je gedekt mocht je vakantie onverhoopt niet door kunnen gaan wegens ziekte, overlijden of andere uitzonderlijke omstandigheden.

Klik hier als je een Annuleringsverzekering wil afsluiten voor jouw geboekte duikreis.

Reisverzekering

Deze verzekering is interessant als je dit jaar maar 1x per jaar op vakantie gaat en gedekt wil zijn voor een specifieke reis. Deze reisverzekering kan je tot 1 dag voor vertrek nog afsluiten.

Klik hier als je een Reisverzekering wil afsluiten voor jouw geboekte duikvakantie.

Goed om rekening mee te houden:

  • Recreatief duiken is standaard gedekt in de reisverzekering. Ga je grot en/of wrakduiken? Dit valt onder ‘Bijzondere sporten’ en dit zal je dus moeten meeverzekeren om gedekt te zijn.
  • De Hyperbaric Chamber (Decompressie kamer) valt onder ‘medische kosten’ in de reisverzekering. Het is belangrijk dat je deze meeverzekert als duiker.
  • Repatriëring, zoals een noodgeval op zee waarbij een helicopter o.i.d. ter plaatse moet komen om je te vervoeren valt onder ‘S.O.S. kosten’ dat ook onder medische kosten valt.

Garanties

Welke garanties bieden jullie?

Wij zijn aangesloten bij het VZR,  VVKR en Calamiteitenfonds

VZR
De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302 [indien er sprake is van een pakketreis]. Hierdoor kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt EWDR B.V. gebruik van VZR Garant. VZR Garant is een erkende garantieregeling. Mocht EWDR B.V. voor het einde van uw boeking in financieel onvermogen geraken dan zal VZR Garant, afhankelijk van de situatie, er voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of gerepatrieerd wordt. U kunt de voorwaarden van de garantieregeling vinden op de website van VZR Garant (www.vzr-garant.nl). Hiermee heeft EWDR B.V. zich van bescherming bij insolventie voorzien bij VZR Garant. Wanneer diensten door insolventie van EWDR B.V. niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Calamiteitenfonds
Wij zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds, waardoor – voor al onze in Nederland woonachtige klanten – een Calamiteitenfonds garantie van toepassing is. Mocht zich tijdens uw reis een natuurramp voordoen op jouw bestemming of breken ernstige onlusten uit, dan kan het Calamiteitenfonds dit uitroepen tot calamiteit waardoor de extra kosten die ontstaan doordat een reis moet worden aangepast worden betaald door het Calamiteitenfonds.

VvKR
VvKR is een vereniging waar zich nu 439 reisspecialisten verenigd hebben en waarbij alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling. Tevens hebben al onze reisspecialisten die pakketreizen aanbieden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties/touroperators. Deze aansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en/of zaken en de daaruit voortvloeiende gevolgschade mocht er onverhoopt tijdens de reis iets gebeuren.

Verder zijn de leden van het VvKR gericht op kleine groepen of op individuele basis en overnacht je in vaak leuke authentieke accommodaties en op bijzondere locaties, en dit alles met respect voor de lokale cultuur, tradities en werkwijzen.

Duurzaamheid

Zijn jullie reizen duurzaam?

Als liefhebbers van het onderwaterleven zijn we ons bewust van de noodzaak voor in de reisbranche. Zonder een verandering bij reizigers en accommodaties zal deze wonderlijke schoonheid niet in stand blijven. Wij proberen daarom zoveel mogelijk te werken met accommodaties en vliegmaatschappijen die investeren in duurzaamheid.

Daarnaast zijn we via het VVKR ook onderdeel van Trees for All. Een non-profit organisatie die bomen plant.

Vluchten

Kunnen wij de vluchten zelf boeken?

Als gespecialiseerde reisorganisatie werken we samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Bij voorkeur regelen wij de vluchten voor jou, omdat ze onderdeel uitmaken van een pakketreis waarmee we je een zo zorgeloos mogelijke vakantie kunnen bezorgen. Naast mogelijke gunstigere voorwaarden zijn we ook in staat om eventuele wijzigingen in vluchtschema’s tijdig op te vangen.

Natuurlijk ben je vrij om je eigen intercontinentale vluchten te boeken. Als je zelf verantwoordelijk wilt zijn voor het boeken van de vluchten, horen we dit graag van tevoren, zodat we deze niet meenemen in het reisvoorstel.

Mag ik zelf ook de binnenlandse vluchten boeken?

Indien er veel binnenlandse vluchten nodig zijn, zullen wij deze verzorgen en kun je deze in principe niet zelf boeken. Op de meeste bestemmingen zijn er regelmatig wijzigingen in binnenlandse vluchten die van invloed kunnen zijn op jouw reisprogramma. Om een naadloze logistiek te garanderen, is het belangrijk dat EWDR verantwoordelijk is voor het beheer van deze vluchten.

Reisdocumenten

Heb ik een visum voor mijn reis nodig?

Voor sommige landen heb je als bezoeker een visum nodig. Uiteraard hoor je van ons wanneer dit het geval is en hoe je dit visum kunt verzorgen. Het is zelden mogelijk dat EWDR dit visum voor je kan verzorgen i.v.m. het delen van persoonlijke gegevens. Je kunt het visum meestal regelen via de officiële website van de desbetreffende overheid, maar mocht je gaan voor gemak en het werk liever uitbesteden, dan kunt je ook een visumdienst contacteren.

Tot wanneer moet mijn paspoort geldig zijn?

Het verschilt per land tot wanneer je paspoort geldig moet zijn. Vaak geldt voor onze reisbestemmingen dat je paspoort minimaal nog 6 maanden geldig moet zijn na thuiskomst. Daarnaast dient u altijd twee lege pagina’s in het paspoort te hebben.

Heb ik vaccinaties nodig voor mijn reis? Waar kan ik die halen?

Voor sommige landen heb je vaccinaties nodig. Je kunt voor de benodigde vaccinaties o.a. terecht op de website van de GGD of het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigers Advisering. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de juiste vaccinaties. Jouw reisspecialist bij EWDR kan uit eigen ervaring spreken over vaccinaties en profylaxe, maar wij mogen hier als touroperator geen concrete uitspraken over doen. Bij de juiste instanties kan je je echter perfect laten informeren voorafgaand aan jouw reis.

Ervaringen & Klachten

Hebben jullie ook reviews van klanten?

Jazeker! Wij bellen iedereen die op reis is geweest met ons na hun duikvakantie.

Onze klanten laten daarom ook wel eens een review achter over ons via. Deze kan je hier vinden.

Klik hier om reviews te bekijken

Wat doe ik als er iets niet goed gaat op reis?

Als je gaat reizen kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. Zowel positieve als negatieve. In dat laatste geval kan je tijdens de reis altijd contact met ons opnemen. Wij zijn via telefoon, whatsapp of e-mail te allen tijde voor jouw bereikbaar. Wij zullen dan in samenwerking met onze lokale agent en eventueel andere partijen proberen om problemen zo goed mogelijk op te lossen. Hiermee kunnen we ook  zorgdragen dat de rest van jouw vakantie nog goed verloopt.

Waar kan ik een klacht achterlaten?

Heb je een klacht? Dan horen wij dit graag. Het liefst gedurende jouw reis zodat wij dit kunnen oplossen. Mocht contact gedurende de reis lastig zijn kunt u ook altijd contact met ons opnemen.

Wij weten als geen ander dat een reis niet altijd gaat zoals gepland. Indien wij daar schuld aan hebben gaan wij proberen tot een passende oplossing te komen.