Wij zijn EigenWijze DuikReizen

Als wereldwijd duikreisbureau biedt EWDR unieke duikreizen aan over de hele wereld, variërend van persoonlijke individuele duikvakanties tot groepsreizen. Bij EWDR werken gepassioneerde duikers die uit eigen ervaring kunnen adviseren en reizen kunnen samenstellen.

Wij zijn EWDR

EWDR in het kort

Welkom bij EigenWijze DuikReizen (EWDR), waar avontuur en maatwerk samenkomen sinds onze oprichting in 1991. We streven naar onvergetelijke duikvakanties en zijn uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van buitengewone duikreizen. Onze toewijding aan kwaliteit en service staat centraal in alles wat we doen. We nemen graag de tijd om jouw dromen en verwachtingen in kaart te brengen en bieden de mogelijkheid te overleggen via een video call of tijdens een persoonlijk bezoek aan ons kantoor in Utrecht. We communiceren in vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits. Ons team bestaat uit gepassioneerde duikers, wat ons in staat stelt om advies te geven op basis van eigen ervaringen onder water. 

Onze werkwijze

Maak kennis met EWDR

01. Inspireren

Velen van ons dromen ervan om op de mooiste duikplekken ter wereld te duiken – een echte bucketlist. Met het steeds groeiende aanbod op onze website willen we vooral duikers de mogelijkheid bieden om gericht te zoeken naar de reis die het best bij hen past en waarmee ze hun dromen kunnen realiseren.

De wereld is enorm en barst van de prachtige duikplekken. Weet je niet precies wat je zoekt? Maak je geen zorgen. Graag bespreken we samen je wensen, geven we je advies en inspireren we je om een nieuwe duiklocatie te ontdekken.

v.l.n.r. Robbert, Rianne, Sebastiaan

02. Persoonlijk contact

Wij zijn geen grote organisatie. Dat willen we ook niet. Door middel van telefonisch contact, een videocall of bezoek bij ons kantoor in Utrecht gaan we voor je de meest geschikte reis samenstellen. Ook werken we met lokale duikreisadviseurs. De persoon die je spreekt is ook degene die voor jou alles boekt en voor, tijdens en na de reis ter beschikking staat voor vragen of hulp. Persoonlijk advies en contact staat hoog in het vaandel bij ons. Ons doel is om je een mooie en onbezorgde duikvakantie te geven.

03. Voorstel op maat

Nadat we jouw wensen hebben genoteerd in een persoonlijk gesprek, gaan we voor jou aan de slag om een op maat gemaakt voorstel te creëren. We houden hierbij uiteraard rekening met jouw budget en specifieke wensen. Binnen enkele werkdagen ontvang je van ons een voorstel per e-mail. Mocht je merken dat er nog iets ontbreekt of dat er iets beter kan, dan staan we klaar om het voorstel te optimaliseren. We zien dit als een kans om het voorstel nog beter af te stemmen op jouw wensen.

04. Genieten

Boek je bij ons? Dan nemen wij alle zorgen uit handen. Dat houden we al in gedachten bij het opstellen van het voorstel. Je moet volop kunnen genieten van je duikvakantie. Geen stress. Zo min mogelijk overstappen met vluchten, prettige tijden en goede kwaliteit accommodaties en duikscholen.

Veel van onze reizigers koesteren jarenlang de herinneringen aan de prachtige duikreis die ze hebben gemaakt met EWDR. Dat willen wij ook voor jou!

Ons team

Maak kennis met het EWDR team

Sebastiaan op’t Hof

Sebastiaan stapte de wereld van EWDR binnen, gedreven door zijn passie voor duiken. Zijn meest memorabele duikervaring? Dat was ongetwijfeld in Bunaken, Indonesië, waar hij zich plotseling temidden van duizenden trigger fish bevond. Zijn duikavonturen strekken zich echter uit tot ver buiten Indonesië, met onvergetelijke ervaringen in Mexico, de Filipijnen en Egypte. Onlangs heeft hij de adembenemende onderwaterwereld van de Malediven ontdekt. Ook is hij enorm enthousiast over de ongerepte schoonheid van Kaapverdië. Maar Sebastiaan is niet alleen een wereldreiziger; hij geniet er evenveel van om dichter bij huis te duiken. Hij duikt graag in de lokale wateren van Zeeland of de Vinkeveense Plassen.

Sebastiaan is bij EWDR vaak het eerste contact voor onze klanten uit Nederland en België. Bovendien, als mede-eigenaar, speelt hij een cruciale rol achter de schermen bij het algemeen management van EWDR.

Rianne Poessé

Sinds 2018 heeft Rianne haar stempel gedrukt op EWDR, aanvankelijk als vlogger en nu als mede-eigenaar samen met Rob en Sebas. Bij EWDR is Rianne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Rianne heeft een unieke manier om haar liefde voor de onderwaterwereld te delen, namelijk storytelling op social media. Op onze socials neemt ze duikers mee op reis naar de meest betoverende bestemmingen. In zowel 2022 als 2023 won ze goud op het ONK onderwaterfotografie in de categorie reels.

Tijdens een EWDR-reis naar Papoea-Nieuw-Guinea in 2019 ontmoette ze haar partner Trevor. Samen zeilen ze een groot deel van het jaar door de Stille Oceaan, met dit jaar onder andere Vanuatu en de Solomon Eilanden op de planning.

Robbert op’t Hof

Net als zijn broer is Robbert op’t Hof een gepassioneerde duiker. Zijn avonturen hebben hem naar verbluffende locaties geleid, waaronder de grotten van Mexico, een plek die hij uitzonderlijk mooi vindt. In 2022 maakte hij de reis van zijn leven naar de Galapagos-eilanden, waar hij duikervaringen van wereldklasse had, zo dook hij naast walvishaaien, hamerhaaien en nog veel meer mooi ‘groot spul’. Onlangs is Robbert teruggekeerd van een tiendaags duikavontuur op Bonaire, waar hij volop genoot van de vele kantduikplekken die het eiland te bieden heeft.

Als mede-eigenaar van EWDR, concentreert Robbert zich op het adviseren van klanten, de bedrijfsprocessen en productmanagement. Wanneer je contact opneemt met EWDR, is de kans groot dat je Robbert of Sebastiaan aan de lijn krijgt. Ze zijn namelijk de primaire contactpunten voor de Nederlandse en Belgische markt.

Pascale Hofer de Huu

Na meer dan 12 jaar duiken, waarvan 4 jaar in Egypte, is Pascale nu samen met haar man Michel aangesloten bij EWDR. Samen met Michel verkende Pascale enkele van de mooiste riffen op aarde en hebben ze de meest fantastische encounters morgen mee maken. Mantaroggen op de Malediven, walvishaaien in Thailand en cenote duiken in Mexico en niet te vergeten 4 jaar ervaring in Egypte, de Filipijnen, Sri Lanka, maar ook de nabijgelegen bestemmingen Malta, Gozo, Spanje en Kaapverdië.

Bij EWDR zal Pascale haar passie en kennis delen door op maat gemaakte duikvakanties samen te stellen die alle soorten reizigers aanspreken. Pascale en Michel zetten zich bij EWDR in voor onze klanten in Zwitserland, Frankrijk, het Franstalige deel van België en Duitsland.

Michel de Huu

In de afgelopen vier jaar dat Michel en Pascale actief waren in Egypte, hebben ze mensen van over de hele wereld ontmoet die reizen, avonturen beleven en dezelfde passie voor duiken delen. Ze zijn daarom erg blij dat ze zich nu bij EWDR hebben aangesloten. Het unieke en onvergetelijke karakter van de duikreizen bij EWDR sluit perfect aan bij de passie van Michel en Pascale.

Bij EWDR zijn Michel en Pascale in staat om hun kennis en ervaring in te zetten om reizen op maat te maken voor alle duikliefhebbers. Michel weet, als ervaren duikinstructeur en wereldreiziger als geen ander welke plekken geschikt zijn voor jou.

Van het kristalheldere water van Indonesië tot de cenotes van Mexico, maar ook overal verspreide wrakken – er is nog nooit een beter moment geweest om enkele van de beste duikplekken te ontdekken. We helpen u graag verder. Michel en Pascale zullen actief zijn in Zwitserland, Frankrijk, het Franstalige deel van België en Duitsland.