Wat kost duiken op de Malediven?

Duiken op de Malediven is toegankelijker dan je denkt, zelfs voor duikers met een kleinere beurs. Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende prijsklassen van resorts en liveaboard boten bij het plannen van je duikvakantie. De luxe van de accommodatie kan namelijk een groot verschil maken in de prijs van je duikvakantie. Ook wat betreft liveaboard boten geldt dat er prijsverschillen zijn. Kortom, er zijn goede mogelijkheden om toch op duikvakantie te gaan naar de Malediven, ongeacht je budget. Duik op de Malediven hoeft dus helemaal niet duur te zijn!

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de kosten die gepaard kunnen gaan met een duikvakantie naar de Malediven, zoals vluchten, marine park fees, service charge, drankjes, duikverzekering en persoonlijke uitgaven. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over alle bijkomende kosten voordat je je duikvakantie naar de Malediven boekt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kosten van een duikresort op de Malediven

Als je van plan bent om te gaan duiken op de Malediven, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van de accommodatie. De luxe van de accommodatie kan namelijk een groot verschil maken in de prijs van je duikvakantie. Een optie voor een betaalbaar verblijf is het gemoedelijke Shamar Guesthouse op Maamigili. Hier kun je al 11 dagen verblijven vanaf €1825,- per persoon, inclusief 15 bootduiken. Dit is een goede keuze voor duikers die op zoek zijn naar een voordelige optie zonder in te leveren op kwaliteit. Voor wie liever verblijft op een luxer resort, is Vilamendhoo een goede keuze. Dit resort is gelegen op een privé eiland en biedt een exclusieve duikervaring. De prijs voor 11 dagen verblijf en 10 kantduiken begint hier vanaf €2649,- per persoon. Dit is een hogere prijsklasse, maar de luxe en exclusiviteit van Vilamendhoo maken het zeker de moeite waard voor duikers die op zoek zijn naar een bijzondere ervaring. Kortom, de kosten van een duikresort op de Malediven variëren afhankelijk van de accommodatie en het type duikervaring dat je zoekt. Het is belangrijk om goed te vergelijken en te kiezen voor een optie die past bij jouw wensen en budget.

Kosten van een liveaboard op de Malediven

Als je besluit om een liveaboard te boeken op de Malediven, zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Allereerst zijn de maaltijden en drankjes aan boord vaak niet inbegrepen in de prijs van de trip. Dit betekent dat je extra geld moet reserveren voor eten en drinken tijdens je verblijf op de boot. Daarnaast zijn er ook brandstofkosten voor de boot die meegenomen worden in de totaalprijs van de liveaboard. Ook wat betreft liveaboard boten geldt dat er prijsverschillen zijn. Bij EWDR kun je kiezen voor voordelige maar kwalitatief goede boten zoals de Princess Dhonkamana, waar je al aan boord stapt voor €1525,-. Aan de andere kant zijn er ook luxere boten zoals de White Pearl, waar de prijs start rond de €2699,-. Kortom, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt bij het plannen van je duikavontuur op de Malediven. Een ander aspect waar je rekening mee moet houden zijn de toeslagen voor speciale duiklocaties. Sommige duikplekken op de Malediven zijn exclusief en vereisen een extra vergoeding om te mogen duiken. Deze toeslagen kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het seizoen. Tot slot is het ook gebruikelijk om fooien te geven aan het personeel aan boord van de liveaboard. Dit kan bijvoorbeeld de duikinstructeurs, koks en bemanning zijn. Het geven van fooien is een manier om je waardering te tonen voor de goede service die zij bieden tijdens je duikavontuur op de Malediven.

Kosten van de vluchten naar de Malediven

De kosten van vluchten naar de Malediven kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst spelen de luchtvaartmaatschappijen en vertrekluchthavens een grote rol in de prijsbepaling. Verschillende maatschappijen bieden vluchten aan naar de Malediven, zoals Emirates, Qatar, Etihad, Turkish Airlines en Austrian Airlines. Het is verstandig om vroeg te boeken om de beste deals te krijgen voor vluchten naar dit prachtige eilandparadijs. Daarnaast is het seizoen en de vraag van invloed op de kosten van de vluchten. In drukke vakantieperiodes kunnen de prijzen hoger liggen dan in rustigere periodes. De gemiddelde prijs voor een ticket naar de Malediven ligt vaak rond de €800,-, maar dit kan soms ook nog enkele honderden euro’s hoger uitvallen. Voordelige luchthavens om vanaf te vliegen zijn onder andere Dusseldorf en soms ook Amsterdam. Brussel kan ook een voordelige optie zijn, maar het kan zijn dat de vluchttijden niet altijd even gunstig zijn. Al met al is het dus belangrijk om goed te vergelijken en op tijd te boeken om de beste prijs te krijgen voor je vlucht naar de Malediven.

Kosten van de marine park fees / green tax op de Malediven

De kosten van duiken op de Malediven kunnen behoorlijk oplopen door de marine park fees en de green tax die worden geheven. Specifieke regio’s, zoals Fuvahmulah in het zuiden waar je met tijgerhaaien kan duiken, rekenen een extra fee om specifiek daar te duiken. Deze extra kosten kunnen variëren afhankelijk van de locatie en duur van het verblijf. Daarnaast geldt over de hele Malediven een green tax van tussen de 3 en 6 Amerikaanse dollars voor toeristen die in een accommodatie verblijven. Bij EWDR vermelden we altijd duidelijk in ons prijsoverzicht welke kosten inclusief en exclusief zijn. Sommige leveranciers rekenen de marine park fees en green tax al bij de prijs in, terwijl andere vragen om deze ter plaatse af te rekenen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van je duikvakantie op de Malediven. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent over de extra kosten die kunnen komen kijken bij het duiken op deze prachtige eilanden.

Hoe zit het met de service charge?

Op de Malediven zijn de kosten voor duiken vaak inclusief een service charge. Deze 10% fee wordt berekend over de prijs van de liveaboard en is geen fooi, maar een verplichte toeslag. Het is belangrijk om te weten dat deze service charge soms aan boord betaald moet worden en soms al in de prijs is verwerkt. EWDR kan helaas niet bepalen hoe de liveaboards hiermee omgaan, maar we zorgen er altijd voor dat onze klanten van tevoren duidelijk geïnformeerd worden over de eventuele bijkomende kosten. Het is dus verstandig om bij het boeken van een duikvakantie op de Malediven goed op de hoogte te zijn van de service charge en hoe deze wordt verrekend.

Overige kosten om rekening mee te houden

Er zijn nog een aantal overige kosten waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat duiken op de Malediven. Zo kan het zijn dat je niet je eigen duikuitrusting meeneemt en deze ter plaatse moet huren. De huur van duikuitrusting kan extra kosten met zich meebrengen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om extra duikcursussen of specialisaties te volgen, wat ook extra geld kan kosten. Vergeet ook niet dat een verzekering voor duikongevallen verplicht is wanneer je gaat duiken op de Malediven. Persoonlijke uitgaven zoals drankjes (frisdrank en alcoholische dranken) en eventuele souvenirs moeten ook worden meegerekend in je budget. Gelukkig zijn maaltijden vaak inbegrepen bij duikresorts op de Malediven vanwege de afgelegen locaties en beperkte alternatieven in de omgeving. Het is belangrijk om al deze kosten mee te nemen in je totale budget wanneer je een duikvakantie op de Malediven plant.

Wellicht ook interessant

Malediven Walvishaaien Manta’s Liveaboard

Liveaboard Malediven

Deze gids over liveaboard duikvakanties naar de Malediven legt uit wat een liveaboard is, een typisch dagschema, en beschrijft de vaarroutes

Lees meer
Walvissen Walvishaaien

Top 5 • Juli: Beste duikbestemmingen

Ontdek de 5 beste duikstekken voor juli! Van walvishaaien in Mexico tot de Sardine Run in Zuid-Afrika. Plan jouw volgende duikavontuur.

Lees meer
Manta’s Muck Macro

Top 5 • Augustus: Beste duikbestemmingen

Ontdek de top duikplekken voor augustus! Perfecte duikomstandigheden en uniek zeeleven wachten op je in Komodo en de Galapagos.

Lees meer
Manta’s Walvissen

Top 5 • September: Beste duikbestemmingen

Wil je de zomer nog niet loslaten? Bekijk de beste duikbestemmingen voor september, van het nabijgelegen Egypte tot het exotische Palau.

Lees meer

eSim op Duikvakantie • Onbezorgd Internetten op je Mobiel

Wil jij graag tijdens jouw duikvakantie blijven internetten? Zonder torenhoge roaming kosten? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een eSim.

Lees meer

Alles over de duik medische keuring & duikarts

Heb jij een medische duikkeuring nodig? Of wil je er meer over weten? Dit artikel verteld je alles over de duik medische keuring door een duikarts.

Lees meer

Duikmasker op sterkte

Bijna elk duikmasker kan op sterkte geleverd worden. Met lenzen voor ver weg, dichtbij, multifocaal, varifocaal… Het is allemaal mogelijk.

Lees meer
Bonaire

10 Activiteiten op Bonaire die niets met duiken te maken hebben

Dat je mooi op Bonaire kan duiken weten we wel, maar ook voor de niet-duiker is er echt veel te doen! We hebben onze top 10 activiteiten op een rijtje gezet.

Lees meer
Snorkelvakantie

De Ultieme Gids voor Snorkelvakanties

In dit artikel duiken we in de betoverende wereld van snorkelen, waarbij we ons richten op de beste snorkelvakanties over de hele wereld.

Lees meer
Zanzibar Dolfijnen

Op duikvakantie naar Zanzibar met Duikvereniging Leeuwarden

Mark organiseerde een duikvakantie naar Zanzibar voor Duikvereniging Leeuwarden. Het werd een buddy reis wat betekend dat ook andere klanten van EWDR welkom waren.

Lees meer
Egypte Onbeperkt duiken

Reisverslag: Weekje Abu Dabbab Dive Resort – Marsa Alam, Egypte

Een duikreis in woorden: Leonie’s verslag van haar week duiken in Abu Dabbab met Rianne.

Lees meer
Malediven

De 10 Mooiste Duiken op de Malediven

Terug naar overzicht De 10 Mooiste Duiken op de Malediven De Malediven staan bekend als een van de mooiste plekken ter wereld voor duiken, met een diversiteit aan zeeleven en betoverende onderwaterlandschappen. Als je je...

Lees meer

Wat pak je in als je op duikvakantie gaat?

Ga je op duikvakantie? Wij geven je 8 tips om efficiënt je koffer in te pakken! We bespreken alles, van de juiste kofferkeuze tot je ademautomaten en onderwatercamera.

Lees meer
Noorwegen Orka's Unieke Encounters

Snorkelen met Orka’s in Noorwegen

Snorkelen met orka’s in Noorwegen biedt een onvergetelijke kans om deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren.

Lees meer
Kaapverdië Bootduiken Schildpadden

Duiken op Kaapverdië – Avontuurlijk en grote scholen vis

Duiken op de Kaapverdische Eilanden. Wat kan je verwachten? En is het de moeite waard? Daar kunnen we volmondig Ja! op antwoorden….

Lees meer
Zanzibar Resort

Soraya & Jeffry gaan duiken op Zanzibar

Soraya & Jeffry gingen naar Zanzibar en verbleven een week bij Langi Langi.

Lees meer
Mola mola Manta’s Macro

De Kleuren van Bali

Bali heet niet voor niets het Eiland der Goden; het is een betoverend eiland. Niet alleen het eiland Bali is prachtig, rond het eiland kun je fantastisch duiken.

Lees meer
Wrakduiken Haaien Koraalriffen

Liveaboard duikvakanties in Egypte

Wist je dat Egypte maar liefst 3 liveaboard routes heeft? De eerste focust op wrakken, de tweede op haaien en de derde….

Lees meer
Truk Wrakduiken Liveaboard

Duiken rondom Truk

Tientallen schepen en honderden vliegtuigen. Op de bodem! Ben je dol op wrakduiken? Dan moet je naar Truk.

Lees meer
Kenia Eco & Duurzaam

Rosanne herstelt koraal in Kenia

Rosanne is studente aan de universiteit van Wageningen. Ze is voor haar studie in Kenia om daar onderzoek te doen naar de sociale impact die koraalrestoratie heeft op de lokale gemeenschappen.

Lees meer
Sint Maarten en Saba Bootduiken Zeepaardjes Macro

Duiken op Saba

Bij Saba kun je niet alleen op riffen en rotsformaties duiken maar zelfs macro duiken behoren tot de mogelijkheden! Neem je camera mee en ga op jacht naar alle rare en bijzondere vissen en beestjes...

Lees meer
Galapagos Hamerhaaien Manta’s Zeeleeuwen

Duiken op de Galapagos Eilanden

Duiken op de Galapagos vanaf een liveaboard is een once-in-a-lifetime ervaring. Ontdek de onderwaterwereld vol zeeleguanen, hamerhaaien, walvishaaien en speelse zeeleeuwen. Een absolute must-do voor duikliefhebbers en een bucketlist-avontuur.

Lees meer
Manta’s Mola mola Muck

Duiken in Indonesië

Duiken in Indonesië is zeer divers en biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan onderwaterleven, zoals kleurrijke koraalriffen, zeeschildpadden, haaien, mantaroggen en nog veel meer.

Lees meer
Malediven Liveaboard Resort

De beste tijd om te duiken op de Malediven

Wanneer kun je het beste duiken op de Malediven? Bekijk hier per maand wat je kunt verwachten en wanneer de beste tijd is voor een bezoek.

Lees meer