Deel dit artikel

Duikvakantie verslag: Soraya & Jeffry over Zanzibar

Onze eerste gedachte bij Zanzibar was luxe resorts, witte stranden en helder blauw water. Maar wij kwamen er achter dat Zanzibar absoluut véél meer te bieden heeft dan dat! Zanzibar is eiland gelegen in de Indische oceaan voor de kust van Tanzania en nabij Kenia en dus uitstekend te combineren/verlengen met bijvoorbeeld een safari.

Wij verbleven tijdens deze duikvakantie een week op Zanzibar, we vertrokken zaterdag middag van uit Amsterdam met Ethiopian Airlines naar deze zonnige bestemming. Na een lange reis kwamen we de volgende dag, zondag, aan op Kisauni Airport, het vliegveld van Zanzibar. Na de nodige papieren te hebben ingevuld en onze visa ($ 50,- p.p.) te hebben ontvangen werden we opgehaald door een taxi die ons naar het hotel bracht, Langi Langi.

Accommodatie: Langi Langi

Langi Langi is gelegen in het noorden van Zanzibar in de plaats Nungwi. Langi Langi is een kleinschalig, maar fijn en schoon, hotel met zwembad en een restaurant gelegen aan de zee. Met het avondeten kan je genieten van de zonsondergang en met het ontbijt kan je rustig wakker worden met het geluid van de golven op de achtergrond. Super ontspannend!

In de plaats Nungwi zijn veel leuke restaurants te vinden met verschillende keukens, gelegen op loopafstand van het hotel. ’s Avonds hoef je je hier dus niet te vervelen! Bezoek ook eens een gezellige cocktailbar of je nu houdt van lekkere loungen op een rooftopbar of heerlijk met je voeten in het zand op het strand, het is er allemaal mogelijk.

Duiken op Zanzibar met: East Africa Diving

Tijdens deze duikvakantie gingen we duiken op Zanzibar met East Africa Diving. Ook de duikschool East Africa Diving is gelegen op loopafstand van het hotel, de wandeling ’s ochtends over het strand is zeker geen straf! Het team van East Africa Diving spreekt meerdere talen en ze hebben 3 boten, 1 Dhow en 2 ribs. Een dag van te voren wordt de duikplanning bepaald en weet je waar je de volgende dag heen gaat en natuurlijk ook hoe laat je aanwezig moet zijn.

Voor de kust van Zanzibar en rondom de kleinere eilanden zijn veel mooie en bijzondere duikstekken te vinden. Voor ieder type duiker is er wel wat! Het water is warm, helder en vol kleurrijk leven. Ideale duikomstandigheden dus.

Het leven in de oceaan rondom Zanzibar is erg divers of je nu graag nudibranch, tropische vissen, murenes of barracuda’s tegen wilt komen, het is er allemaal mogelijk. Soms worden er zelfs dolfijnen of haaien gespot!

Zondags vertrokken we met het vliegtuig richting onze volgende bestemming, dus helaas was vrijdag onze laatste duikdag en zaterdag vrij! Een uitgelezen kans om de hoofdstad van Zanzibar te bezoeken.

Excursie in Stonetown

De hoofdstad van Zanzibar is Stone Town, Stone Town heeft een historisch centrum met een wirwar aan smalle straatjes met winkeltjes en restaurants en is gelegen aan de oceaan. Stone Town heeft een hele rijke historie. Zo bezochten wij o.a. het fort, het ouderlijk huis van de Queen zanger Freddie Mercury en de Anglicaanse kathedraal waar voorheen de grootste slavenmarkt te vinden was. Hier vindt je nu nog steeds overblijfselen van terug.

Mocht je een dag de tijd hebben, dan is Stone Town absoluut de moeite waard! In ons hotel Langi Langi hadden ze een taxi voor ons geboekt, welke ons ’s ochtends op kwam halen bij het hotel en ’s middags weer terugbracht, de rit duurt ongeveer 1,5 uur.

Zanzibar is een tropisch eiland bij uitstek met ideale duikomstandigheden en nog veel meer!
Een kleine tip van ons: Haal op tijd je inentingen en vergeet vooral je cholerastempel niet, dit scheelt je een hoop tijd en kosten bij de douane!

Ook deze duikreis ervaren?

Wellicht ook interessant

Duiken in Tobago

Diep in het zuiden van de Caraïbische Zee vind je de populaire duikbestemming Tobago. Onderwater vind je hier verrassend veel verschillend leven, van zeepaardjes tot verpleegsterhaaien.

Lees meer

Rosanne herstelt koraal in Kenia

Rosanne is studente aan de universiteit van Wageningen. Ze is voor haar studie in Kenia om daar onderzoek te doen naar de sociale impact die koraalrestoratie heeft op de lokale gemeenschappen.

Lees meer