Zwartwater duiken in Romblon

Gepubliceerd op 27 maart 2019 in Nieuws

Zwartwater duiken in Romblon

Ver van de bewoonde wereld, op zo’n 7 uur varen vanaf Batangas in de Filipijnen, ligt het eilandje Romblon. Op dit eiland is het resort ‘The Three P’ gevestigd.

In Romblon kan je een hele bijzondere vorm van duiken ervaren, namelijk ‘Blackwater Diving’. Dit houdt in dat je een nachtduik maakt in het ‘diepe water’ en de bodem eigenlijk helemaal niet ziet. Een hele andere manier van nachtduiken dus. Daardoor zie je ook meteen hele andere critters en vissen dan als je een gewone nachtduik zou maken. Echt een unieke ervaring, die de reis alleen al de moeite waard maakt.

Klik op de onderstaande afbeeldingen om ze te vergroten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard kan je overdag ook geweldig ‘normaal’ duiken. Op het eigen huisrif kom je zeepaardjes, frog fishes, mandarijn visjes en de bijzondere tiger shrimp tegen. Een echte muck dive site. Ga je iets verder met de boot dan vind je grote scholen vis, haaien en adelaarsroggen. Er zijn in totaal zo’n 20 dive sites met een gigantische variatie aan onderwater leven. Enthousiast geworden? Bekijken de accommodatie pagina van ‘The Three P‘ voor meer informatie.

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen