Liveaboard Mermaid II • Bali – Komodo – Bali

Duikvakantie naar: Bali & Komodo. Stap aan boord in Bali en vaar naar het Oosten, naar Komodo. Duik met manta’s & ontmoet Komodoveranen op Rinca. Een bijzondere duikreis!
Reistijd
Mei, Juni, Juli, Augustus
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
10 dagen vanaf €3350,- p.p

Liveaboard route: Bali - Komodo - Bali

Stap aan boord van de Mermaid II liveaboard voor een duikvakantie van Bali naar Komodo en weer terug. Onderweg maak je diverse duiken op veel verschillende plekken, waardoor elke dag anders is. Een vliegtuig naar Bali, aan boord stappen, duiken, en uiteindelijk weer terug op Bali – zo simpel kan het zijn.

Duiken in Bali & Komodo en alles wat er tussen zit.

Maak je klaar voor een onvergetelijke liveaboard reis van Bali naar Komodo op de Mermaid II. Vertrekkend vanuit Bali vaar je langs Moyo Island en Sangeang Island, waar elke duik uniek is. Onderwater word je o.a. omringd door Massive elephant ear, barrel sponzen, scholen longfin bannerfish, en nieuwsgierige frogfish en nudibranchs.

Naarmate je richting Komodo National Park vaart, beland je op de beroemde duikstekken. Manta Alley verwelkomt je met manta’s die elegant door het water zweven, terwijl Batu Balong je betovert met kleurrijke koralen en een overvloed aan zeeleven. Deze 8-daagse reis biedt ongeveer 20 duiken, waardoor je de rijkdom en diversiteit van de onderwaterwereld volledig kunt ervaren.

Of je nu gefascineerd bent door de wonderen van Bali, de adembenemende overgang naar Komodo, of de sensationele duikplekken onderweg, deze duikvakantie op de Mermaid II belooft een succes te worden. 

Comfortabel verblijf aan boord van de Mermaid II

De M/V Mermaid II, een 33 meter lang stalen motorjacht, verwelkomt 18 gasten in deluxe cabines met panoramische zeezichtvensters, individueel regelbare airconditioning en en-suite badkamers. Voor budgetbewuste duikers zijn er ook lower deck budgetcabines met stapebedden, airconditioning en gedeelde badkamers. Een comfortabel thuis op zee.

Beste reistijd Bali & Komodo

De beste tijd om op deze liveaboard reis te gaan is tussen van mei t/m augustus. Simpel gezegd omdat in deze maanden deze route het meeste aangeboden wordt. Op andere moment liggen de boten o.a. in Raja Ampat of varen ze misschien wel de bijzondere Biodiversity route.

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor Bali & Komodo

Een 3mm zal bijna altijd voldoende zijn, als je het echt snel koud hebt kun je een 5mm overwegen.

Klik op de kaart om deze te vergroten

Wat ga je op deze duikvakantie beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 | De reis naar Bali toe

Vandaag vertrek je vanuit Europa naar Bali. Afhankelijk vanaf welke luchthaven je vertrekt ben je zo’n 16 tot 18 uur onderweg. Het is een even vliegen, maar eenmaal aangekomen in Bali ben je de reis al weer vergeten. 

Op dag 2 kom je aan in Bali. De Mermaid II ligt al op je te wachten in de haven van Benoa. Je mag aan boord tussen 13:00 & 15:00. Uiteraard word je op de luchthaven van Denpasar opgehaald. Mocht het nou qua vluchttijden niet lekker uitkomen, dat je misschien net de boot mist zeg maar – dan vlieg je een dagje eerder en pak je een hotel.

Eenmaal aan boord van Mermaid wordt je natuurlijk welkom geheten, settle je in je cabine en om 19:00 vertrekt het schip richting Moyo Island, waar je morgen de eerste duikjes gaat maken.

Dag 3 | Duiken bij Moyo Island

Je begint met een geweldige duik in het rustige, heldere water van Angel Reef op Moyo Island. Bewonder enorme sponzen zoals Massive elephant ear en barrel sponges, scholen longfin bannerfish en red tooth triggerfish, evenals frogfish, nudibranchs, palingen, doktersvissen, snappers en dogtooth tonijn.

Na deze duik zal de Mermaid II tweeënhalf uur cruisen naar Satonda Island, bekend om zijn rif met koraal en een wereldklasse nachtduik. Na een fantastische duik en diner zal het schip de hele nacht doorvaren naar het nationaal park Komodo.

Dag 4 t/m 6 | Duiken in Komodo National Park

Aan het begin van dag 4 zal de Mermaid II het nationaal park Komodo binnenvaren. Je zal de dag doorbrengen op de noordelijke eilanden van Komodo NP, namelijk Gili Lawa Laut en Gili Lawa Darat. ’s Avonds varen we naar centraal Komodo voor een nachtduik bij Soro Lia of Wainilu, wat een uitstekende locatie is voor een nachtduik met modder – een geweldige plek om de nacht door te brengen.

Op dag 5 zet je koers naar het zuiden van Komodo Island, naar Manta Alley en Horseshoe Bay op Rinca Island. Spectaculaire duiken wachten op je bij de wereldberoemde duik locatie Cannibal Rock, bekend om zeldzame slakken, frogfish, adembenemende koralen, sponzen, ascidians, enorme zwarte koraalstruiken, schildpadden, sepia’s en talloze rifvissen. Terwijl je de draken op het strand bewondert, zie je misschien ook apen, herten, wilde zwijnen langs de kust… en wie weet zelfs de kans om dolfijnen te zien, die zich voeden in de kalme baai.

Dag 6 is alweer de laatste dag in het Komodo NP. Je start de dag met een bezoek aan het nationaal park Komodo om te wandelen met de draken! Vervolgens maak je 3 duiken in de Lintah Strait, op zoek naar enkele van de beste duikplekken zoals Tatawa Besar, Siaba Kecil, of het beruchte “Current City” Batu Bolong. Sta oog in oog met rifhaaien, schildpadden, Napoleon-lipvissen en meer. Na een nachtduik bij Gili Lawa Darat is het tijd om afscheid te nemen van het nationaal park Komodo.

Dag 7 & 8 | Gili Banta & Muck Diving

Vanochtend is je eerste duik op de duikstek Gili Banta. Gili Banta is het punt waar de Stille en Indische Oceanen samenkomen, wat scholen tonijn, verschillende haaiensoorten en mantaroggen uit zowel de oceaan als het rif aantrekt. De stromingsduik in het noordoosten biedt een uitstekende tuin van harde koralen met frogfish en slakken. De diepe duik op 30-40 m aan de noordwestelijke punt van het eiland, met sterke stromingen, herbergt veel koraalforel, grote baarzen, scholen reuzen horsmakrelen en enorme dogtooth tonijn. Als je geluk hebt, zie je misschien een hamerhaai voorbijzwemmen.

Vervolgens zet je koers naar de Sangeang-vulkaan om daar de rest van de dag door te brengen. Zwart zand, bubbels, kleurrijke riffen en talloze waterdieren wachten op je. ’s Nachts vaar je door naar het eiland Sumbawa.

Op dag 8 geniet je nog van twee fantastische duiken bij de eilanden Sumbawa en Moyo, met meer kansen om ghost pipe fish, lintalen, schildpadden, sepia’s en nog veel meer te spotten, voordat je ’s nachts naar Benoa in het zuiden van Bali vaart.

Dag 9 & 10 | Naar huis of een verlenging van de duikreis?

In de ochtend rond 08:00 verlaat je de boot. Aangezien dit redelijk vroeg op de dag is, heb je waarschijnlijk dezelfde dag nog een aansluiting op een vlucht – als je dat wilt. Je kunt natuurlijk ook verlengen met bijvoorbeeld nog een paar dagen Bali of een hele andere plek in Indonesië. De keuze is reuze.

De liveaboard

De cabines & faciliteiten

Liveaboard Mermaid II

De M/V Mermaid II is een 33 meter lang stalen motorjacht. Met 18 gasten in 8 deluxe cabines en 2 gasten in een budgetcabine op het benedendek, biedt dit schip een breed scala aan accommodaties. De luxe cabines, gelegen op het hoofddek, bieden een panoramisch uitzicht op zee, individueel regelbare airconditioning en ensuite badkamers, terwijl de budgetcabines benedendeks voorzien zijn van gedeelde faciliteiten.

Een uitgestrekt duikplatform met twee ladders en warme douches vormt de poort naar de duikstekken. Het ruime duikdek biedt voldoende ruimte voor het aantrekken van uitrusting, camerafaciliteiten en spoeltanks. Na duiken wachten frisse handdoeken en warme chocolademelk op je. Geniet van heerlijke buffetmaaltijden in de eetzaal, ontspan in de salon met uitzicht op zee, en kies tussen het schaduwrijke partydek of het zonneterras. NITROX is beschikbaar voor elke cruise, waardoor de Mermaid II een van de meest comfortabele duikboten in Azië is.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Deze duikvakantie naar Bali & Komodo is beschikbaar vanaf €3350,- per persoon o.b.v. van twee personen in een deluxe cabine. Je kunt deze reis als solo-reiziger boeken, maar dan deel je wel de cabine. De duikreis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over deze duikvakantie naar Bali & Komodo? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze duikreis, vanaf €3350,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze duikvakantie per e-mail

Wil je de details van deze duikreis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken in Bali & Komodo algemene informatie

Bootduiken, vanaf de liveaboard. Het duiken is heel divers, van muck/macro duiken tot stromingsduiken met groot spul en natuurlijk als hoogtepunt.. de manta’s. 

Altijd redelijk dichtbij de grote liveaboard, laatste stukje met de zodiac.

In totaal maak je op deze trip maximaal 20 duiken verdeeld over 6 dagen:

Dag 3: 3 duiken
Dag 4: 4 duiken
Dag 5: 4 duiken
Dag 6: 3 duiken
Dag 7: 4 duiken
Dag 8: 2 duiken

Ja, dit doet de boot een aantal keer o.a. op dag 4 en dag 6.

Ja, in overleg kun je een PADI cursus volgen.

Duikuitrusting

Er zijn DIN & INT tanks & DIN inserts

Ja, er zijn 10 15L beschikbaar, deze zijn gratis om te gebruiken, wie het eerst komt…

Kosten voor nitrox zijn €6,- per refill of €96,- voor de hele trip van 8D/7N. 

DescriptionPrice
Full Set* (Full Set – items marked*)€40
BCD* item€15
Regulator – with octopus and gauges* set€15
Wetsuit — shorty* item€10
Wetsuit – long* item€10
Mask/Snorkel* set€10
Full Foot Fins* item€10
Open Heel Fins plus Boots set€15
Compass item€5
Underwater Camera – per day excl.strobe€40
Dive Computer Item€10
Dive Torch itemFree
Weights/weight belt itemFree
Surface Marker Buoy itemFree
15 Litre tank – subject to availability itemFree
Liveaboard

De Deluxe Cabins wel, de twee budget cabins niet. Standaard wordt deze reis aangeboden in een Deluxe Cabin. 

Ja.  De Mermaid heeft Starlink aan boord. Je krijgt complimentary 3GB en kan meer data bij kopen. 

5 GB Euro 50
10 GB Euro 80
15 GB Euro 120
20 GB Euro 150

All prices are subject to VAT (+ 11%)

Ja, en je zit niet per default met iemand van hetzelfde geslacht, dus vraag ons even naar de mogelijkheden. 

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR