Snorkelen met Orka’s in Noorwegen in de Winter

Tijdens deze vakantie ga je snorkelen met orka’s in Noorwegen. Een fantastische beleving! Je verblijft deze reis op een liveaboard, waardoor je geen seconde van de actie op zee mist. Naast orka’s worden er ook vaak walvissen gespot.
Reistijd
Oktober, November, December
Kenmerken
Prijs vanaf
7 dagen vanaf €4835,- p.p

Een unieke beleving: Snorkelen met orka's!

Een snorkelreis naar Noorwegen is een zeer bijzondere ervaring, vooral als het gaat om het snorkelen met orka’s en walvissen. Deze unieke snorkelvakantie neemt je mee naar de noordelijke fjorden van Noorwegen, waar de natuur in al haar glorie te bewonderen is. Met vertrek vanaf Tromsø, een goed bereikbare luchthaven, begin je aan een onvergetelijk avontuur.

De reis duurt zeven dagen en zes nachten, aan boord van een liveaboard-schip dat speciaal is uitgerust voor deze expeditie. Tijdens deze snorkelreizen krijg je de kans om dicht bij orka’s en walvissen te komen in hun natuurlijke habitat. Dit alles vindt plaats tegen de achtergrond van het prachtige Arctische winterlandschap, inclusief de kans om het noorderlicht te zien.

De gidsen op de liveaboard zijn deskundig en zullen je informeren over het gedrag van orka’s en walvissen, zodat je op een verantwoorde manier met ze kunt snorkelen. Als de dieren eenmaal zijn gelokaliseerd, bereid je je voor om te gaan snorkelen. Vanuit de zodiacs, kleine boten die je dichtbij de dieren brengen, glijd je het water in om de koning van de oceaan van dichtbij te bewonderen.

Elke dag van de reis wordt aangepast aan de weersomstandigheden en waarnemingen, wat elke dag uniek maakt. Naast het snorkelen met orka’s en walvissen, kun je ook andere wilde dieren zoals zeearenden spotten en genieten van de adembenemende landschappen. Bereid je voor op koude, maar uiterst lonende dagen op zee. Met de combinatie van wilde dieren, prachtige landschappen en het noorderlicht, is deze snorkelvakantie in Noorwegen gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Beste reistijd om te snorkelen met orka’s.

De beste tijd om op snorkelvakantie naar Noorwegen te gaan is van oktober t/m december. Dit zijn de maanden dat deze snorkelexpedities uitgevoerd worden, omdat de orka’s dan veelvuldig in het gebied zijn vanwege de jaarlijkse haringmigratie.

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Snorkelen met Orka’s in droogpak

De organisatie verschaft snorkel droogpakken van het merk Waterproof, o.v.b. dat de maat beschikbaar is. Ook krijg je 7mm neopreen handschoenen, waterschoenen, een high visibility hood én snorkel, vinnen en masker.  De maten van de droogpakken beschikbaar zijn S-M-L-XL-XXL, kijk bij de veelgestelde vragen (onderaan deze reis) voor de complete size chart.

Wat ga je op deze duikvakantie beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 - Aankomst in Tromsø, Noorwegen

De dag begint met je aankomst in Tromsø, de toegangspoort tot de Arctische regio, gelegen 350 km boven de poolcirkel. Tromsø is gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig vanuit de meeste Europese landen.
Na aankomst heb je de mogelijkheid (als je vroeg arriveert) om de stad te verkennen. Tromsø staat bekend om zijn prachtige Arctische kathedraal, het Polarmuseum en de gezellige straatjes met winkels en cafés.

Om 16.30 uur begint de inscheping. Onze expeditie gidsen zullen je verwelkomen op het afgesproken verzamelpunt in Tromsø en je begeleiden naar een van onze comfortabele schepen. Eenmaal aan boord krijg je een briefing over de reis, veiligheidsprocedures en de faciliteiten aan boord. Dit is ook een goed moment om kennis te maken met de bemanning en je medereizigers.

Zodra iedereen zich heeft geïnstalleerd, zetten we koers naar de fjorden op zoek naar orka’s en bultruggen. De voordelen van reizen aan boord van ons schip zijn talrijk, vooral omdat we niet terug hoeven naar de haven, wat ons maximale tijd geeft om walvissen te zoeken.

Dag 2 t/m 6 - Snorkelen met orka's & walvissen

Gedurende de komende vijf dagen aan boord van deze winterse expeditie, zul je volop kansen krijgen om de pracht van de Arctische natuur en het onderwaterleven te ervaren.

Snorkelen met de orka’s en walvissen: Elke dag ga je de fjorden verkennen, op zoek naar scholen haring en groepen orka’s en bultruggen. De expeditie gidsen zullen je informeren over het gedrag van de dieren en hoe je op een verantwoorde manier met ze kunt snorkelen.

Wanneer walvissen of orka’s in de buurt zijn gespot, bereid je je voor op een sprong in het ijskoude water. Trek je droogpak aan en stap in de zodiacs om een veilige afstand tot de dieren te bewaren.

Walvissen & orka’s spotten vanaf het schip: Vanaf de brug van het schip is er een uitstekend uitzichtpunt om de horizon af te speuren naar dieren in het wild. Iedereen aan boord wordt op de hoogte gesteld zodra walvissen en orka’s worden waargenomen. Op het ruime dek vind je perfecte plekken om walvissen, orka’s en het prachtige landschap te fotograferen.

Walvissen & orka’s spotten vanaf de zodiac: Als je ervoor kiest om niet te snorkelen, kun je nog steeds genieten van een zodiac-excursie en zo de dieren vanaf de boot te bekijken en fotograferen.

Educatieve lezingen: Onze gidsen bieden een educatief lezingenprogramma over walvisconservatie, onderzoek en andere interessante onderwerpen.

De donkere uren: De winter is de perfecte tijd voor het spotten van het noorderlicht. Tijdens de donkere uren blijven we meestal voor anker liggen of gaan we aan wal om een goede plek te vinden om de Aurora Borealis te fotograferen.

Ontspanning aan boord: Geniet van het warme en gezellige comfort op het expeditie schip. Kom tot rust in de sauna na een dag in de kou, of geniet van het uitzicht op de sterrenhemel vanuit de hot-tub op het dek. Afhankelijk van de weersomstandigheden bieden we ook de “Polar Plunge”, een spannende sprong in het ijskoude poolwater. 

Dag 7 - Einde van de snorkelvakantie

De reis eindigt waar hij begon, in Tromsø. Na het ontbijt op de laatste dag neem je afscheid van de bemanning en je medereizigers.

Je hebt nu twee keuzes, je gaat weer terug naar huis – of we kijken samen of er nog een mooie verlenging in zit waarbij je bijvoorbeeld de rendieren van Tromsø bezoekt! Je bent er nu toch…. 

Video afspelen

Keuze uit 3 verschillende liveaboards

Deze snorkelreis wordt op 3 verschillende schepen uitgevoerd

MS Polarfront

De MS Polarfront is een luxe expeditievaartuig, ontworpen voor reizen in de ruige Arctische omgeving. Gebouwd in 1976 en oorspronkelijk dienend als Noors weerstation tot 2010, werd het schip in 2018 fraai opgeknapt. Het biedt nu een luxe en high-end ervaring voor haar passagiers, met 8 ruime tweepersoonssuites die plaats bieden aan maximaal 16 gasten. Elke suite heeft minimaal twee patrijspoorten en een eigen comfortabele badkamer met douche.

Een geavanceerd stabilisatiesysteem zorgt voor een comfortabele reis, uniek voor dit type schip, wat walsen voorkomt. Voor excursies zijn er 2 Zodiacs en 2 waterfietsen aan boord. De Polarfront beschikt over een groot buitendek, een sauna en een hottub voor ontspanning na een dag op de ijzige zeeën. Binnen vind je een gezellige salon, eetgedeelte, bibliotheek en fitnessruimte.

Een bijzonder kenmerk is het streven naar duurzaamheid en milieu-impactvermindering. Met technologische verbeteringen, waaronder elektrische voortstuwing en systemen voor geluidsreductie, wordt de brandstofconsumptie met 35% verminderd en de geluidsoverlast voor het wild sterk gereduceerd. Ideaal voor een unieke ervaring van snorkelen met orka’s in de stille, ongerepte natuur van de Arctische regio.

Prijzen per cabine klasse:
Executive Suite €5600,- p.p.
Superior Suite €5100,- p.p.
Deluxe Suite €4900,- p.p.

Expeditie data voor 2024:

27 Oktober t/m 2 November
2 November t/m 8 November
8 November t/m 14 November
14 November t/m 20 November
20 November t/m 26 November
26 November t/m 2 December
2 December t/m 8 December

MS Virgo

De MS Virgo, volledig gerenoveerd in 2021, is een ideaal schip voor kleinschalige expedities naar de Arctische regio en Noord-Noorwegen. Het biedt plaats aan maximaal 12 gasten in 9 cabines, met een fris Scandinavisch interieur en privébadkamers. De twee ruime Superior Suites en een Twin Cabin bevinden zich op het bovendek, terwijl het benedendek zes comfortabele Single Cabines en nog een Twin Cabin herbergt. Elke cabine heeft een bureau, opbergruimte en ten minste één patrijspoortvenster.

Aan boord van de MS Virgo vinden gasten heldere, ruime binnenruimtes en grote dekgebieden buiten. De lounge op dek 2, met directe toegang tot het voordek en grote ramen, biedt een uitstekend uitzicht en ruimte voor activiteiten zoals fotobewerking of lezingen. De eetruimte dient smakelijke gerechten, flexibel aangepast aan onverwachte wildlife-ontmoetingen en speciale dieetwensen. Dit schip combineert een warme sfeer en vriendelijke bemanning om gasten zich direct thuis te laten voelen, wat het ideaal maakt voor een intieme en persoonlijke snorkelervaring met orka’s

Prijzen per cabine klasse:
Superior Suite €5100,- p.p.
Deluxe Cabin €4800,- p.p.
Single Cabin €5200,- p.p.

Expeditie data voor 2024:

29 Oktober t/m 4 November
4 November t/m 10 November
10 November t/m 16 November
16 November t/m 22 November
22 November t/m 28 November
28 November t/m 4 December
4 December t/m 10 December

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Deze snorkelvakantie is beschikbaar vanaf €4835,- per persoon o.b.v. verblijf in een Deluxe Cabine op de MS Virgo. De snorkelreis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over snorkelen met orka’s? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze vakantie, vanaf €4835,- p.p.

* Onder voorbehoud van goede (weers)omstandigheden. Veiligheid gaat boven alles.

Exclusief
Optioneel

Verstuur deze snorkelvakantie per e-mail

Wil je de details van deze reis ‘Snorkelen met Orka’s in Noorwegen’ bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over snorkelen met orka's

Algemene informatie

Wij adviseren al onze klanten om voor deze reis een reisverzekering af te sluiten die o.a. evacuatie en repatiëring dekt (tot USD 500.000)

Het belangrijkste is dat je een paspoort in je bezit hebt dat nog minimaal 6 maanden geldig is na het einde van je reis. 

Tijdens de snorkelreis in Noorwegen blijf je relatief dicht bij de kust en is er geen dokter aan boord. Het advies is wel te zorgen voor voldoende voorgeschreven medicatie – ook in het geval van vertraging.

Als je op een boot bent is de kans altijd aanwezig dat je zeeziek wordt. Echter is het water relatief kalm en beschut tussen de fjorden in Noorwegen. 

De nieuwe algemene Europese drone-regelgeving is op 1 januari 2021 in werking getreden. In Noorwegen mag je vliegen in de ‘open categorie’ zonder dat je een vergunning hoeft aan te vragen. Je moet echter wel aan verschillende voorwaarden en regels voldoen. Voor meer informatie over het vliegen met je drone in Noorwegen, kun je terecht op https://luftfartstilsynet.no/en/drones/

Snorkelen met orka's

Voor deelname aan polar snorkeling, zoals snorkelen met orka’s, is enige snorkelervaring aanbevolen, maar duikervaring is niet nodig. Deze activiteit is zowel leuk als fascinerend en toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de onderwaterwereld van de poolgebieden. Je kunt er grote zeedieren zoals walvissen, orka’s, zeehonden en pinguïns zien, maar ook kleinere wezens zoals anemonen en zeesterren.

Het snorkelen in de poolgebieden biedt een unieke ervaring – van het drijven in de koude wateren van Antarctica en het zien van pinguïns die door het water schieten, tot het zwemmen in de diepe fjorden van Noorwegen met orka’s en bultruggen op slechts enkele meters afstand.

Polar snorkeling is toegankelijk voor gasten vanaf 16 jaar, op voorwaarde dat er een droogpak beschikbaar is in hun maat. De droogpakken aan boord beginnen vanaf maat small (EU damesmaat 36), maar het is ook toegestaan om je eigen droogpak mee te brengen.

Het water is behoorlijk koud! Tussen de 1 & 6 graden…. maar gelukkig is er comfortable kleding om je warm te houden! 

Wat moet je meenemen en wat is er aan boord?
  1. Warme kleding: thermische onderkleding, fleece of wollen truien en broeken.
  2. Waterdichte buitenkleding: een goede kwaliteit waterdichte en winddichte jas en broek.
  3. Hoofddeksel en handschoenen: waterdichte handschoenen en warme muts of bivakmuts.
  4. Schoeisel: waterdichte laarzen en comfortabele schoenen voor aan boord.
  5. Persoonlijke items: zonnebril, zonnebrandcrème, persoonlijke medicatie.
  6. Rugzak of waterdichte tas voor excursies.
  7. Camera en extra batterijen: voor het vastleggen van unieke momenten.
  8. Zwemkleding: voor gebruik van de sauna of hot tub aan boord.

Tijdens de snorkel expedities kun je gebruik maken van een hoogwaardige pool snorkeluitrusting van Waterproof International in Zweden. Deze items zijn speciaal ontworpen voor snorkelen in koud water.

Het Waterproof Polar Snorkeling pakket bevat:

Waterproof D9X Snorkel Droogpak: Deze snorkeldroogpakken zijn gemaakt van een ademende ultralichte stof met een ritssluiting aan de voorkant en latex afdichtingen voor de nek en polsen.

Waterproof High Visibility Hood: De High Visibility Hoods hebben een helder oranje oppervlak met reflecterende patches voor optimale zichtbaarheid en detectie in ruwe zeeën en bij weinig licht. Ze bieden ook dubbele bescherming in kritieke warmteverliesgebieden en glijhuidafdichtingen voor de nek en het gezicht.

Waterproof 7 mm G1 Wanten: Deze 3-vinger semi-droge handschoenen hebben getapete naden, glijhuidinterieur voor gemakkelijk aan- en uittrekken en een snel drogende oppervlakte. De handschoenen maken deel uit van Waterproof’s ‘Polar Evoluted’ serie. Deze items zijn getest in de poolgebieden.

Waterproof B5 Marine Laarzen: De neopreen laarzen zijn een stevige, rubber versterkte zachte laars met verstelbare bandjes en een speciale ‘vinbandstopper’ om te voorkomen dat je vinnen eraf glijden.

Vinnen, Snorkel en Masker: Aan boord bieden ze  snorkels, maskers en vinnen aan, maar we raden aan om je eigen spullen mee te nemen als je deze al hebt.

Optioneel! Thermische overall onderkleding € 80 per persoon per reis (aangeven tijdens het boeken)

Zorg ervoor dat je voldoende warme kleding meeneemt om onder je droogpak te dragen, of huur de optionele onderkleding. De overalls zijn speciaal ontworpen om onder je droogpak te dragen en om je warm te houden tijdens het snorkelen in koud water. Ze kunnen ook als winddichte buitenlaag worden gedragen, bijvoorbeeld als je buiten op het dek bent of tijdens een excursie aan land. Ze zijn zeer comfortabel en gemakkelijk aan te trekken. Het huren van de overalls minimaliseert ook je inpakgewicht, omdat je zelf geen extra lagen onderkleding en warme kleding hoeft mee te nemen.

De volgende maten zijn beschikbaar aan boord:
(Klik op de tabel om hem groter te maken)

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR