6 redenen waarom Kaapverdië de perfecte duikbestemming is!

Gepubliceerd op 20 april 2016 in Verhalen

6 redenen waarom Kaapverdië de perfecte duikbestemming is!

Dat we enthousiast zijn over Kaapverdië, dat is inmiddels wel bekend. Lees hier 6 redenen waarom we hier zo enthousiast over zijn!

1. Hoeveelheid vis
Eigenlijk heel simpel, vanwege de grote hoeveelheid vis die hier rondzwemt. Tijdens de duiken kom je terecht in een vissoep van scholen barracuda’s, groupers, tonijn, doktersvissen, sardines of een andere school van duizenden vissen. En wij waren echt verrast door de enorme biodiversiteit. Wat een indrukwekkende bestemming voor die prijs en op maar 7 uur vliegen.

Kaapveride Peter de Maagt

2. Complete duikbestemming
Niet alleen de scholen vissen maken de duiken in Kaapverdië interessant, ook het leven op de grillige rotsen onderwater. Voeg daaraan nog duiken op een wrak of bij een onbewoond eiland toe en Kaapverdië is een complete duikbestemming die zelfs de verwende duiker nog kan boeien!

3. Grote biodiversiteit
De grote biodiversiteit van vis is te verklaren door de ligging  van de Kaapverdische eilanden. Ze hebben de typische soorten van de Atlantische oceaan, maar omdat ze tussen de Kreeftskeerkring en de evenaar in liggen hebben ze hier ook de tropische soorten die je eerder in de Rode Zee zou verwachten. De onderwater topografie heeft wel sterke overeenkomsten met de bijvoorbeeld de Azoren. Tijdens de duiken bij Kaapverdië zie je weinig koraal en de topografie bestaat veelal uit rotsblokken en wit zand.

4. Unieke (nog niet) toeristische bestemmingen
De duiken die wij bij Kaapverdië aanbieden worden gemaakt rond de twee meeste westelijke eilanden van Kaapverdië, Sao Vicente en Santo Antao. De duiken bij de eilanden Sal en Boa Vista vallen in het niet als je op Sao Vicente en Santo Antao geweest bent. De meerprijs is het absoluut waard.

5. Voor de beginner en professional 
Kaapverdië is trouwens ook een ideale bestemming om een PADI duikcursus te halen.
EWDR_kaapverdie_duiken_Antoniomail5905 copy

6. Nog meer redenen?
Wil je nog meer redenen om te gaan duiken bij Kaapverdië? Het land is politiek stabiel, heerlijk relaxt, zeer betaalbaar, nauwelijks regen en niet al te ver vliegen van Nederland!

Enthousiast geworden? Bekijk hier ons aanbod of laat hier uw reis op maat samenstellen!

Terug naar blogoverzicht

Direct reisadvies? Bel gerust 0546 - 454 040

Laat uw reis op maat samenstellen