6 redenen waarom Kaapverdië de perfecte duikbestemming is!

Gepubliceerd op 20 april 2016 in Verhalen

6 redenen waarom Kaapverdië de perfecte duikbestemming is!

Dat we enthousiast zijn over Kaapverdië, dat is inmiddels wel bekend. Lees hier 6 redenen waarom we hier zo enthousiast over zijn!

1. Hoeveelheid vis
Eigenlijk heel simpel, vanwege de grote hoeveelheid vis die hier rondzwemt. Tijdens de duiken kom je terecht in een vissoep van scholen barracuda’s, groupers, tonijn, doktersvissen, sardines of een andere school van duizenden vissen. En wij waren echt verrast door de enorme biodiversiteit. Wat een indrukwekkende bestemming voor die prijs en op maar 7 uur vliegen.

Kaapveride Peter de Maagt

2. Complete duikbestemming
Niet alleen de scholen vissen maken de duiken in Kaapverdië interessant, ook het leven op de grillige rotsen onderwater. Voeg daaraan nog duiken op een wrak of bij een onbewoond eiland toe en Kaapverdië is een complete duikbestemming die zelfs de verwende duiker nog kan boeien!

3. Grote biodiversiteit
De grote biodiversiteit van vis is te verklaren door de ligging  van de Kaapverdische eilanden. Ze hebben de typische soorten van de Atlantische oceaan, maar omdat ze tussen de Kreeftskeerkring en de evenaar in liggen hebben ze hier ook de tropische soorten die je eerder in de Rode Zee zou verwachten. De onderwater topografie heeft wel sterke overeenkomsten met de bijvoorbeeld de Azoren. Tijdens de duiken bij Kaapverdië zie je weinig koraal en de topografie bestaat veelal uit rotsblokken en wit zand.

 

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen