Veel vis

Vis waar je ook kijkt

Duiken met veel vis?

Wil je het water in duiken en gelijk omringt worden door honderden zo niet duizenden vissen. Scholen vis zover het oog reiken kan? actie en spektakel? Adrenaline? Dan moet je zeker gaan duiken met veel vis.

Duiken met veel vis kun je vooral doen op plekken waar de omstandigheden optimaal zijn. Dus bijvoorbeeld door de juiste samenloop van zeestromen en voedsel. Dit levert dan een werveling van ontzettend veel vis op waar jij dan in kunt duiken. Duiken en lekker genieten van al het spektakel!

Duiken met veel vis is vaak op plekken waar de duikomstandigheden verre van ideaal zijn. Kouder water, heftige stroming, grote golfslag of lastig te bereiken plekken. Soms moet je er wat voor over hebben om heftige actie onder water te zien. Maar als je eenmaal midden in een grote school barracuda’s en haaien dan is het dat allemaal waard!
Met duiken op veel vis kun je genieten van alle actie die de natuur je te bieden heeft.

 

Waar kun je duiken met veel vis?

De beste plekken om actie te zien liggen langs migratieroutes in voedselrijk water. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Galapagos eilanden, Cocos eiland en Socorro. Maar kun je duiken op groot spul in de rest van Oceanië. Bij Frans Polynesië vind je honderden haaien en bij Palau weet je niet of je moet kijken naar de manta’s of scholen vis die langs je heen zwemmen. Raja Ampat heeft groot spul in overvloed, net als Mozambique, de Malediven en Komodo.

Bekijk hier een overzicht van de beste bestemmingen voor duiken met veel vis!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen