Duiken Costa Rica

Duiken Costa Rica : Cocos Islands en la Pura Vida

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Costa Rica : het land

Costa Rica is gelegen in Centraal Amerika. Met in het noorden Nicaragua, het oosten de Caraïbische Zee, het zuiden Panama en in het westen de Grote Oceaan of wel de Pacifische kant. Duiken in Costa Rica biedt EWDR aan langs de rijke kust van de Grote Oceaan. Met in het noorden een Nederlandse duikschool in Playa del Coco in de provincie Guanacaste. Duiken in Costa Rica is uiteraard ook zeer beroemd om Cocos Islands met vertrek vanuit Puntarenas. Deze waanzinnige duiken gecombineerd met een jungletocht, is een absolute aanrader.

Beleef la Pura Vida!

Duiken Costa Rica : locaties

Duiken in Costa Rica kan je op een aantal plekken langs de kust van de Stille Oceaan. Met in het noorden de Golf van Papagayo en het zuiden Cano Island. De bodem is voornamelijk voorzien van vulkanische rotsformaties begroeid met harde koralen, sponzen en gorgonen. De rijkdom aan plankton zorgt voor veel voedsel in het water waardoor er het hele jaar door groot spul te zien is. Vanuit Puntarenas vertrekt de liveaboard naar het indrukwekkende Cocos Island, gelegen op zo’n 500 km uit de kust van Costa Rica.

Duiken Costa Rica : seizoen

In principe kan je het hele jaar door goed duiken in Costa Rica. Veel vis en goed zicht. Walvishaaien zijn er het hele jaar te zien, manta’s van december tot mei. Het walvissenseizoen is van januari tot en met maart. De bultruggen en grienden kan je dan goed onder water horen. De bultruggen komen in juni/juli weer terug van het zuidelijk halfrond. Het regenseizoen is van mei tot november maar dat heeft op het duiken geen invloed.

Grote scholen met hamerhaaien, lipvissen, makrelen, adelaarsroggen, walvissen en dolfijnen zijn geen uitzondering. Stierhaaien en zeilvissen worden ook veelal gespot. Evenals witpuntrifhaaien, stekelroggen, snappers, keizersvissen en rifbaarzen.

Duiken Costa Rica : water

In het noorden kan er sterke stroming staan en in het zuiden is de stroming minder sterk. De watertemperatuur ligt tussen de 26 en 29 graden van december tot april. De koelere stromingen zorgen voor een koudere watertemperatuur van ca. 19 graden. Absoluut een stuk kouder. Dit zorgt echter wel voor meer grote dieren zoals reuzenmanta’s, grienden, bultruggen, walvishaaien etc.

Duiken Costa Rica : diepte/zicht

De diepte van de duikstekken varieert van 13 tot ca 40 meter. Het zicht is gemiddeld een 12-15 meter, waarbij je van juni tot oktober het beste zicht hebt tot soms 30 meter.

 

Terug naar vorige pagina

Duiken Costa Rica : Guanacaste

In het noorden van Costa Rica liggen rondom de baai van Papagayo ongeveer 60 duikstekken. Catalina Island staat bekend om de Pacifische manga’s, enorme grote scholen vis en haaien. Bat Islands is gelegen in Santa Rosa National Park. Hiervoor is AOW een vereiste. Sterke stroming, snelle afdalingen en pittige zee condities. De inzet is het zien van stierhaaien en gigantische manta’s. Lees meer over duiken Guanacaste.

Duiken Costa Rica : Cocos Island

Bijna 500 km uit de kust van Costa Rica ligt Cocos Island Marine Park. Het eiland van 8 bij 3 km en een hoogte van net aan 635 meter is een waanzinnig duikavontuur. Met 14 duikstekken rondom het eiland maak je de meest fantastische duiken. Cocos Island is een verrassende mate van biodiversiteit. Dit eiland zit boordevol met witpuntrifhaaien, hamerhaaien, dolfijnen, manta’s en roggen, grote murenen, zeilvissen en natuurlijk af en toe een walvishaai. Andere veel voorkomende ontmoetingen zijn grote scholen jacks en tonijn, zijdehaaien, marlijnen, Creoolse vis, groene schildpadden en octopus. Lees meer over Cocos Island.

duiken Costa Rica

Duiken Costa Rica : Caño Island

In het zuiden van Costa Rica ligt Caño Island, een marine park voor de kust van het schiereiland Osa. Dit tropische eiland is de thuisbasis van vele tropische vissoorten, grote scholen vis en prachtige kleurrijke koralen. Walvissen, wahoo, roggen, verpleegsterhaaien, zwartpunt rifhaaien en soms grote hamerhaaien, walvishaaien, merlijnen en dolfijnen. Meer informatie over duiken Isla Cano.

Costa Rica rondreizen

Costa Rica kent een enorme hoeveelheid aan nationale parken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Al wandelend door een vulkanisch park, varend in een kano door het mangrovebos, indrukwekkende watervallen in de jungle, op zoek naar apen en toekans in het oerwoud, hiken en volgels spotten in een afgelegen regenwoud.

EWDR biedt naast het aanbod duiken Costa Rica, ook een 3- en 8-daagse rondreis aan. Dit zijn standaard reizen maar kunnen uiteraard naar wens aangepast worden. De rondreizen Costa Rica zijn op basis van eigen vervoer per huurauto. Costa Rica is een land waar zeer goed zelfstandig gereisd kan worden. Meer informatie over rondreizen en landtours Costa Rica.

Flora en fauna

MapsKies uw bestemming in Duiken Costa Rica

Kies hier uw accommodatie

Huisje Vliegreis inbegrepen

DUIKEN Lezersreis Costa Rica

duikrondreis Costa Rica

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • 3 dagen duiken Playas del Coco
 • 2 dagen duiken Cano Island
 • Bezoek aan Monteverde Nevelwoud
 • Verblijf in kleinschalige lodges

Vanaf: € 3295

Meer informatie Reis samenstellen
Huisje Vliegreis inbegrepen

Hotel MYM Beach House

Playas del Coco, Guanacaste, Costa Rica

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Basic hotel
 • Aan het strand
 • Tropische sfeer
 • Nederlandse duikschool

Vanaf: € 1175

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina