Walvishaaientour

Snorkelen met walvishaaien

Reis samenstellen

Walvishaaientour

Donsol, Filipijnen

Vanaf: €

Huisje
  • Leuke verlenginsmogelijkheid op de Filippijnen
  • Vulkanen & vuurvliegjes
  • Verschillende programma’s mogelijk
  • Snorkelen met walvishaaien

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Walvishaaientour

Een leuke verlenging op de Filipijnen. Als je (in het juiste seizoen) walvishaaien wil zien dan moet je hier zijn. Niet alleen snorkelen met walvishaaien maar ook vuurvliegjes en bezoek aan een vulkaan behoren tot de mogelijkheden.

Accommodatie Amor Resort

Leuk resort aan de baai van Donsol. De hutjes zijn gebouwd van riet en liggen rondom het restaurant en de duikschool. De kamers zijn klein en eenvoudig ingericht met een bed en ventilator. Sommige hutjes hebben airconditioning. De maaltijden zijn erg goedkoop en lekker bovendien.

Duikschool Donsol

Fun Dive Asia is een van de weinige duikscholen in de baai van Donsol. Naast het organiseren van snorkeltochten op zoek naar de walvishaaien en duiken op verschillende duikstekken in de buurt organiseert Fun Dive Asia ook tochten naar bijvoorbeeld Mt Mayon.

Walvishaaientour met de Butanding

Snorkeltochten naar de Butanding, de walvishaai, worden georganiseerd van oktober tot en met eind juni onder leiding van het WWF. Zij zorgen ervoor dat de lokale bevolking meeprofiteert van het toerisme rond de walvishaai. Ook geeft het WWF voorlichting en proberen ze aan iedereen in de regio duidelijk te maken dat een levende walvishaai meer oplevert dan een paar dode vinnen. Rond zeven uur in de ochtend wordt je naar het WWF center gebracht voor registratie. Dan volgt een instructievideo en krijg je een BIO (Butanding Inspection Officer) toegewezen. Het zoeken gebeurt met een traditionele bangka. Het kan zijn dat je de hele dag doorbrengt aan boord en hoopt dat de BIO eindelijk een walvishaai vindt. Maar in het seizoen spendeer je de meeste tijd met de walvishaai in het water omdat de walvishaaien dan in groten getale aanwezig zijn.

Manta’s

De attractie naast de walvishaaien zijn de manta’s. deze worden gevonden bij Manta Bowl, een duikstek op ongeveer een uur varen van Donsol. Manta Bowl is een poetsstation voor manta’s maar soms worden er ook hamerhaaien en voshaaien gezien.

Andere activiteiten

Zoals gezegd leent de regio zich uitstekend voor het plannen van een aantal actieve tochten. Zo kun je mee met een tocht naar de vulkaan Mt Mayon. Deze vulkaan ligt in een nationaal park. Ook leuk is een nachtelijke tocht naar de vuurvliegjes die leven in een rivier vlakbij Donsol. De vliegjes verzamelen zich meestal rond een boomtop. Het levert een fascinerend schouwspel op; een wolk pulserende vonken in een verder zwarte nacht met op de achtergrond een staccato van oerwoudgeluiden.

Prijzen & programma’s zijn op aanvraag

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen