Master Solomons PNG Liveaboard (TAKA)

Misschien wel de meest ongerepte duikstekken ter wereld….

Reis samenstellen

Master Solomons PNG Liveaboard (TAKA)

Solomon Eilanden

Vanaf: € 2719

Huisje
  • 4 Duiken per dag
  • 7 & 10 daagse duikprogramma’s
  • Oorlogswrakken (schepen, onderzeeërs en vliegtuigen)
  • Wel 9 verschillende anemoon vissen!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

De ongerepte Solomon Eilanden

De Solomon Eilanden bestaan uit 992 eilanden waarvan slechts 147 bewoond zijn. Je bereikt de eilanden het makkelijkste door er naar toe te vliegen vanaf Brisbane, Australië. Vanaf daar ben je er in ca. 4 uurtjes. Vanuit het vliegtuig zul je het al zien, ansichtkaart mooie tropische eilanden…. Dat belooft wat onderwater!

Onderwaterleven op de Solomon Eilanden

De riffen behorende bij de Solomons zijn rijk aan verschillende harde en zachte koraalsoorten. Ze verkeren in goede gezondheid en trekken een grote diversiteit marine leven aan. Zo zijn er manta roggen, grote scholen vis, verschillende soorten haaien en zelfs pilot whales. Voor de macro liefhebber is er ook genoeg moois, denk aan dwergzeepaardjes, zeenaaktslakken en de ghost pipefish! Wist je trouwens dat er maar liefst 9 soorten anemoonvissen zijn? Het is collega Rianne gelukt ze alle 9 in één duik te spotten!

Oorlogswrakken

Vooral tijdens de Tweede Wereld Oorlog is er veel gevochten tussen de Japanners, Amerikanen en Australiërs rondom de Solomon Eilanden. Er worden nog steeds vandaag de dag nieuwe wrakken gevonden en er zijn ook al veel vliegtuig, onderzeeër en scheepswrakken ontdekt waar  je op kan duiken. Afhankelijk van de route die de Taka vaart doe je verschillende wrakken aan.

Grotten en Swim throughs

Op de Solomon Eilanden vind je veel verschillende onder water passages die je leiden naar vleermuisgrotten en open water meertjes midden in de jungle. Het ene moment zit je met je hoofd onderwater een bijzondere tropische vis te bewonderen en een paar minuten later bevind je je bovenwater in bijvoorbeeld mirror lake. Een meer, dat zoals de naam als doet vermoeden, zo helder is dat het spiegelt. Aan de wanden van mirror lake vind je verschillende fossielen!

Liveaboard de Taka

De Taka is een boot ingericht voor 20 duikers verdeeld over 12 cabine’s. Aan boord is een 12-tallige crew die er alles aan doet het de gasten naar wens te maken. Het eten op de boot is top! De cabine’s op het bovendek hebben een en-suite badkamer en de cabines beneden delen de badkamers van het duikdek.

De Taka vaart verschillende routes, waaronder technische duik routes. Soms begint (of eindigt) de Taka zelfs in Papoea Nieuw Guinea en is het dus mogelijk in beide landen te duiken!

Aangezien het schema en de beschikbaarheid van de Taka zeer afwisselend zijn is het handig even contact met ons op te nemen om te mogelijkheden door te spreken. In de regel zijn de 7-daagse routes beschikbaar vanaf €2719,- per persoon en de 10-daagse routes vanaf €3909,- per persoon.

Taste of the Solomons (7 dagen):

Best of the Solomons (10 dagen):

Papoea Nieuw Guinea & de Solomon Eilanden

 

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen