Rondreis Filipijnen 8 dagen

Ideale verlenging na een duikvakantie

Reis samenstellen

Rondreis Filipijnen 8 dagen

Luzon, Filipijnen

Vanaf: € 1194

Activiteit
 • Verlenging na duikvakantie
 • Rijstterrassen van Banue
 • Prive gids
 • Ontdek onbekend Filipijnen

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Rondreis Filipijnen 8 dagen

Dezer ondreis is speciaal ontwikkeld om, naast het fantastische onderwaterleven op de Filipijnen, ook meer van de schitterende cultuur en natuur boven water te laten zien.

We beginnen in de bruisende hoofdstad Manila en bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder: Rizal Park, Intramuros en de Manila Cathedral. We vervolgen onze reis naar de wereldberoemde rijstterrassen van Banaue, het “tribes” museum in Bontoc, mysterieuze hangende doodskisten in Sagada en de winterhoofdstad van de Filipijnen Baguio. De tour eindigt ook weer in Manila zodat u uw duikbagage veilig achter kunt laten en weer oppikken voor uw duikvakantie in Mindoro, Subic, Coron of naar de Visayas.

De toer door het noorden is op individuele basis. Dit betekent dat u met (prive) chauffeur en auto op stap gaat. Op deze wijze is er dus altijd gelegenheid om onderweg te stoppen voor foto’s, uit te stappen om contact te maken met de lokale bevolking of even het rijstveld in te lopen. Onze Filipijnse chauffeurs spreken goed engels en alleen al door met hen op stap te gaan “leert” u veel over de lokale cultuur. Veel van onze klanten houden hier blijvend goede herinneringen en contact aan over. In het noorden maken wij gebruik van lokale gidsen die zelf uit de bergdorpen komen en als geen ander over “hun” cultuur kunnen vertellen.

Programma Rondreis Filipijnen 8 dagen

Vertrek en aankomst: Deze rondreis vertrekt en eindigt standaard in Manila.

Dag 1 en 2: Wij spreken met u af waar wij u ophalen en brengen u naar het hotel in Manila. In overleg met onze gids bekijken we hoe we deze twee dagen de stad kunnen bezichtigen want Manila is een stad met veel attracties. Intramouros (de oude stad ‘binnen de muren’) met de kathedraal en gebouwen uit de Spaanse en Amerikaanse koloniale tijd. Indrukwekkend is de oude Spaanse vesting, Fort Santiago, dat gebouwd werd om Manila te beschermen tegen invallen van onder anderen de Nederlanders. Bezoek het Rizal park, één van de vele kleurrijke markten of een luxe winkelcentrum waar je voor verrassend lage prijzen veel mooie dingen kunt kopen. Of bezoek de Chinese begraafplaats. Het is niet gebruikelijk om een kerkhof in een toeristisch programma op te nemen maar deze is heel bijzonder. Er zijn straten, met huisjes en gebouwen soms met brievenbussen, warm en koud water, enz. Manila is een stad waar rijkdom en armoede naast elkaar leeft. Maar wat zeker zal bijblijven zijn de altijd vrolijke lachende kinderen. Op dag 1 overnachten we in Manila. U kunt duikbagage hier in het hotel achterlaten want we komen hier later weer terug. In de loop van de middag (dag 2) reizen we alvast door richting de bergen. We overnachten in Angeles City even ten noorden van Manila.

Dag 3: Vroeg vertrek naar de rijstterrassen in het noorden van Luzon. Mooie rit door een afwisselend landschap met rijstvelden, suikerrietplantages, heuvel- en berg-landschappen. We vervolgen onze weg via de Dalton Pass. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog is er een half jaar lang zwaar gevochten om het bezit van deze pass, de enige weg tussen Centraal Luzon en de Cagayan Vallei. Bijna 17.000 Japanse, Amerikaanse en Filipijnse soldaten sneuvelden in deze strijd. De pas is vernoemd naar Generaal James Dalton II die hier op 16 mei 1945 sneuvelde door een Japanse sluipschutter. Na de lunch rijden we vervolgens verder naar Banaue, gelegen in de provincie Ifugao. Gelegenheid om mooie souvenirs, die gemaakt zijn door de bergbevolking, te bekijken en te kopen. Overnachting in een midden klasse hotel in Banaue, zonder airconditioning want dat is in de koele bergen niet nodig.

Dag 4: Naar Baga-an. Wandeling tussen de rijstterrassen. Bezoek aan een Ifugao dorp. De Ifugao bouwden, vrijwel zonder gereedschap, meer dan 2000 jaar geleden de rijstterrassen in het Cordillera gebergte. ‘s Middags bezoeken we Tama-an. In dit dorp bewaren de bewoners de skeletten van hun voorouders in hun huizen. Soms zijn ze (tegen een geringe vergoeding) bereid dit aan ons te laten zien. Nogmaals overnachten in Banaue.

Dag 5: In de ochtend rijden we naar een viewpoint met uitzicht over de beroemde rijstterrassen. De eeuwenoude rijstterrassen, die “Het Achtste Wereldwonder” of “De Trappen Naar De Hemel” worden genoemd, zijn geplaatst op de lijst ‘werelderfgoederen’ van de Unesco. We vervolgen de reis met een twee en een half uur durende rit over de ruige weg naar Bontoc. Onderweg paseren we Mount Polis, het hoogste punt van de Ifugao provincie (2010m) met een gigantisch Maria beeld op de top. In Bontoc bezoeken we een klein, maar interessant museum waar veel gebruiks- en cultuur-voorwerpen van de stammen in de omgeving zijn tentoongesteld. Er zijn ook voorwerpen van de Toradja- en Dajak-stammen. Deze stammen, van oorsprong uit Indonesië (Borneo en Celebes), waren twee generaties geleden nog actieve koppensnellers. Na de lunch bezoeken we het midden in de rijstterassen gelegen dorpje Malicong, maken een schitterende wandeling en bezoeken het plaatselijke schooltje. Overnachting in Bontoc in een eenvoudige hotel. Er zijn in Bontoc geen luxere hotels, de kamers zijn uiteraard wel schoon en hebben een toilet met douche en warm/koud stromend water.

Dag 6: Vandaag reizen we via een ruige weg naar Sagada. Hier kunnen we het weven van de traditionele stoffen bekijken. Onze gids brengt ons in de grotten van Sagada, waar sinds eeuwen de doden, vaak in zittende houding, worden begraven. We zien tientallen, soms open, doodskisten. Op andere plaatsen zien we tegen de bergwanden hangende doodkisten. Een ‘voorrecht’ dat alleen vooraanstaande personen is vergund. Vervolgens is de rit via de “Van Halsema” Mountain Highway een avontuur op zich. Deze ‘highway’ was voorheen een boemelweg van 130 kilometer maar is inmiddels geasfalteerd. Toch mogen we blij zijn als we een snelheid van 30 kilometer per uur halen. De lange rit voert ons dwars door het adembenemend, mooie Cordillera-gebergte en is een belevenis die absoluut de moeite waard is. Na deze mooie rit even lekker bijkomen in een wat luxer hotel in Baquio.

Dag 7: Via de provincies Benguet, Tarlac en Pampanga transfer naar Manila. Onderweg zien we de gevolgen van de uitbarsting van de Pinatubo-vulkaan. Dit was in 1991 de grootste vulkaan-uitbarsting van de vorige eeuw. Hele steden verdwenen onder de lahar (een combinatie van zand, gruis, stof en lava). We zien hoe de top van een kerk nog net boven de grond uitsteekt. De hele omgeving veranderde in een maanlandschap. Het is goed om te zien hoe het landschap en de bevolking zich herstellen van deze ramp. In Manila overnachten we nogmaals in hetzelfde hotel en kunnen we onze duikuitrusting weer oppikken en ons opmaken voor de duiken op Mindoro.

Dag 8: Na het ontbijt eindigt deze tour en kunt u uw reis vervolgen naar een van de vele spectaculaire duikbestemmingen op de Filipijnen, eventueel verzorgen wij de transfer naar het vliegveld.

*Al onze tours zijn op individuele basis

8-daagse rondreis Luzon
vanaf € 1194 p.p.

 • 7 overnachtingen in middenklasse hotels met airco, behalve in de bergen waar geen airco nodig is.
 • Alle entrees voor musea en bezienswaardigheden zoals omschreven.
 • Iedere dag ontbijt, meestal “American breakfast” soms buffet.
 • Vervoer en transfers met personenauto of minibus, voor de lokale toers in het noorden kan het zijn dat we
 • gebruik maken van Jeepney’s.
 • Engels sprekende chauffeur.

Optioneel: Nederlands sprekende reisbegeleiding

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden, dranken, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.

U kunt deze reis ook vanaf Cebu boeken, als u duikt op de Visayas. De vliegreis vanaf Cebu naar Manila duurt ongeveer één uur en kost in combinatie met deze tour € 75,- per persoon enkele reis (exclusief 200 Peso “terminal tax” die ter plaatse moet worden afgerekend).

Combineer deze rondreis met een duikverlenging in de Visayas!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen