Onderwaterfotografie reis Kenia

Onderwaterfotografie reis Kenia | bijzondere macrobestemming om te leren fotograferen

Reis samenstellen

Onderwaterfotografie reis Kenia

Mombasa | Kenia

Vanaf: € 2145

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Wil je beter leren fotograferen?
 • Reisdatum: Najaar 2020
 • Dagelijkse fotografie workshops
 • door Peter de Maagt en Theresa Guise

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Onderwaterfotografie reis Kenia | Kenia door jouw fotolens

Bij veel beginnende onderwater fotografen zijn de lezingen van Peter de Maagt ondertussen een begrip. De duidelijk en simpele wijze waarop Peter dingen kan uitleggen spreekt veel mensen aan. De lezingen zijn altijd doorspekt met allerlei voorbeelden waardoor duidelijk wordt wat het effect is van bepaalde instellingen op compact of spiegelreflex camera’s. Steeds vaker krijgen we het verzoek voor een “vervolg cursus” waarin verder wordt uitgediept wat we met onze camera kunnen doen. Om aan jullie wens te voldoen hebben we daarom besloten om een foto-trip te organiseren. Een bijkomend voordeel is dat ook “award-winning” fotograaf Theresa Guise mee zal gaan. Met haar eigen kijk op fotografie en stijl van fotograferen is zij een extra bron van kennis en kun je ook van haar kennis gebruik maken.

Is de “beginners lezing” ondertussen allemaal al weer wat naar de achtergrond gezakt? Geen probleem. Peter zal beginnen met een herhaling van de basis principes (sluitertijd/diafragma/ISO en witbalans). Daarnaast zal hij ingaan op compositie (regel van derden, camera omhoog houden, etc.).

Ook de iets moeilijker termen als scherptediepte en witbalans zullen behandeld worden en kom je er achter waar het allemaal voor dient.

Maar tijdens de trip zal hij ook dieper ingaan op de een van de belangrijkste aspecten van goede fotografie: de belichting. Allerlei tips omtrent de positionering van je flitser(s) voor macro en groothoek zullen de revue passeren.

Maar gelukkig zal het niet bij theorie blijven en kunnen we elke dag het geleerde in de praktijk brengen. De cursus is vooral een doe cursus. Peter zal alle tijd voor jou nemen tijdens de trip en je zult allerlei tips krijgen om betere foto’s te maken.

Na een paar dagen duiken en foto’s nemen gaan we s ’avonds een foto-bespreking houden waar zelf gemaakte foto’s getoond kunnen worden.  De trip heeft geen wedstrijd element en het is niet belangrijk wie de “beste” foto maakt. Het is veel belangrijker dat er als groep informatie gedeeld wordt waarvan iedereen kan profiteren. Tijdens de foto bespreking kunnen we dus allemaal van elkaar leren.

Het doel is dat, aan het einde van de cursus, jij de camera de baas bent geworden. Dus dat jij en niet de camera de foto’s maakt.

Onderwaterfotografie reis Kenia | Peter de Maagt

Peter de Maagt is een actieve duiker en enthousiast onderwaterfotograaf die met zijn foto’s hoopt bij te dragen aan de bescherming en het behoud van de natuur onder water. Zoals zo vele fotografen is Peter begonnen met een point&shoot camera en daarna langzaam doorgegroeid. Tegenwoordig fotografeert hij met verschillende Nikon spiegelreflexcamera’s. Hij geeft geregeld lezingen over de beginselen van onderwaterfotografie en ook steeds vaker over geavanceerde fototechnieken. De ‘fusie’ tussen duiken en serieus fotograferen is ondertussen alweer meer dan vijftien jaar oud.
Sindsdien heeft zijn passie hem naar vele plaatsen in de wereld gebracht en had hij het voorrecht om in zowel koud als warm water te duiken en dus verschillende onderwaterbiotopen te ervaren.
Zijn foto’s en artikelen zijn gepubliceerd in Duiken en Onderwater Sport, Shark Diver, Dive Style, Diver UK, Scuba Diving, Scubashooter en Asian Diver en zijn gebruikt door verschillende bedrijven (zoals Santi, Oceanwide Expedtions, Eigen Wijze Duikreizen), kranten en websites (zoals DuikeninBeeld en Sharktrust). Peter is te volgen via www.facebook.com/peter.demaagt of www.instagram.com/pdemaagt/

Onderwaterfotografie reis Kenia

Prijswinnende foto’s van Peter de Maagt

9-daagse Onderwaterfotografiereis Kenia
Najaar 2020
vanaf € 2145 p.p.

 • Vlucht naar Mombasa incl. 2×23 kg ruimbagage (indicatie € 850)
 • 7 overnachtingen in een gedeelde 2-persoons standaard bushtent
 • Verblijf obv all-inclusive
 • Dagelijks uitgebreide Keniaanse lunch op Wasini Island
 • 10 bootduiken met traditionele dhow (ochtend)
 • 4 kanaalduiken in Wasini Channel (namiddag of vroege avond)
 • 1 duik met Reefolution, koraalherstel project
 • Verse gemaakte snacks aan boord van dhow
 • Diverse fotografie workshops
 • Begeleiding door Peter de Maagt en Theresa Guise
 • Transfer luchthaven – Shimoni
 • Speciaal t-shirt als aandenken

Wil je in een bushtent voor alleengebruik of een safari verlenging. Uiteraard regelt EWDR dit voor jou. Vraag een reisvoorstel aan en zet het in de aanvraag.

Onderwaterfotografie reis Kenia | Pilli Pipa Fire Fly Ocean Camp

Dit kleine en gezellig resort / ocean camp is gelegen vlakbij Shimoni, dichtbij de grens van Tanzania, 2 uur rijden ten zuiden van Mombasa. Pilli Pipa word gerund door Harm en Selina. Ze hebben beiden wereldwijd gewerkt als duikinstructeurs voordat ze terecht zijn gekomen.

Je verblijft in een gedeelde standaard bushtent op het 4 hectare grote stuk grond waarop het Ocean Camp gevestigd is. Dit is een standaard bush tent met een 2-persoonsbed of 2 aparte bedden en een zitje voor de tent. Het sanitair is om de hoek in een apart gebouwtje. Het is ook mogelijk om in een luxere bushtent te overnachten. Deze tent is 2x zo groot als een standaard bushtent en heeft koffie- en theezet faciliteiten en een klein campingkoelkastje. Als je nog mooier wilt overnachten dan is de Ocean Front safaritent een optie met uitzicht op Wasini Channel, het kanaal met aan de overzijde Wasini Island. Het is prachtige safaritent met een vast dak en privé steiger. De safaritent is ruim opgezet met 2-persoonsbed met muskietennet, koelkast en zithoek op de veranda. Derde bed kan bijgeplaatst worden. Het meest ultieme is een overnachting is de overnachting op een oude traditionele dhow die voorheen vele duik en snorkeltrips heeft gemaakt. Deze oude dhow staat nu op de rand van de klif en heeft een 2-persoonsbed.

Duiken doe je rondom en in Kisite Marine Park en in het Wasini Channel. Fire Fly Ocean Camp heeft een verrassend huisrif, een mooie muckdive stek met enorme biosiversiteit wat zeker niet onder doet voor de Filipijnen en Indonesië! In één duik vind je hengelaarsvissen, 2 soorten pipe horse, een kortsnuitzeepaardje en een ghostpipefish en veel wat ander leuk spul.

Met ruim 400 soorten naaktslakken staat Kenia op de 4e plaats van de wereldranglijst

Kisite Nationaal Park heeft een groot rif en staat bekend om de dolfijnen, schildpadden, het gevarieerde koraalleven en veel verschillende gekleurde tropische vissen. De duiken maak je veelal tot 15 meter dus lekker veel lichtinval en lange duiken! Een duikpermit voor Kisite Mpunguti Marine Park is $25 p.p.p.d., ter plaatse te betalen. Je duikt niet elke dag in het Marine Park, dit wordt aldaar in overleg bepaald.

Onderwaterfotografie reis Kenia | Op safari

Combineer je duikvakantie met een aantal dagen safari in het Tsavo Nationaal Park. Je maakt een aantal game drives om ‘The Big Five’ te spotten. Je verblijft in een safari lodge net buiten de poorten van het park. Waanzinnige belevenis. De onderwaterfotografie reis Kenia kan je verlengen met een 3-, 5 of 8-daagse safari. Afhankelijk van jouw tijd en budget worden de route en parken bepaald.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen