Minahasa Tour Sulawesi

Minahasa cultuur & natuur

Reis samenstellen

Minahasa Tour Sulawesi

Sulawesi, Indonesie

Vanaf: € 555

Activiteit
  • Vulkaanwandeling Mount Mahawu
  • Tondano Lake; coloured lake
  • Tangkoko Natuurreservaat
  • Tarsius, het kleine spookdiertje

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Voorbeeld 5-daagse Minihasa Tour

Een korte tour door de Minahasa hooglanden van het noorden van Sulawesi. een goede mix van zowel cultuur als natuur, actief en veel zien.Ideaal als verlenging na een duikreis bij Manado of Lembeh

Dag 1 (inclusief diner)

In de ochtend heeft u een transfer vanaf Bunaken Island naar de haven van Manado waar u opgewacht wordt door uw chauffeur. Deze middag maakt u een rit naar de Minahasa Highlands. Onderweg stopt u voor een lunch (niet inbegrepen) U overnacht in een hotel waar u 4 nachten verblijft. U heeft vrije tijd tot het diner.

Dag 2 (inclusief ontbijt, lunch en diner)

Na het ontbijt vertrekken we omstreeks 8 uur vanuit het resort naar Tomohon waar u de traditionele markt bezoekt. Daarna gaat de reis door naar de voet van Mount Mahawu waar een 1-uur durende wandeltocht gemaakt wordt naar de vulkaankrater. Het is een makkelijke wandeling met eenmaal boven aangekomen panoramische vergezichten tot aan de baai van Manado en Bunaken. Op de bodem van de krater is een stomend meer en is de geur van zwavel te ruiken. Na de wandeling wordt de weg vervolgd naar Tondano Lake voor een lunch met rustgevend uitzicht. Deze middag start de Minahasa Tour deel 1. Na de lunch gaan we naar Pulutan Village, bekend om haar pottenbakkerijen en loopt je tussen de rijst velden door. Terug naar het resort bezoeken we de warmwaterbronnen van Ranopaso.

Dag 3 (inclusief ontbijt, lunch en diner)

In de ochtend gaan we naar Pagoda Ekayana, welke in het dorpje Kakaskasen Two in Tomohon staat. Naast dat het een aanbiddingsplek is voor Boedhisten, is het ook een prachtige plek die volledig opgaat in de natuur en omgeving. Vervolgens gaan we naar het dorpje Woloan om daar te zien hoe ze traditionele Minahasa huizen bouwen. In de middag rijden we naar het dorpje Sonder waar je een 1,5 uur durende rafttrip of paardrijtocht maakt. Aan het eind van de rit staat en welverdiende lunch klaar. In de middag vervolgen we de Minahasa tour deel 2. We gaan naar Lake Linow, het meer dat van kleur verandert. Mocht je willen kayakken op dit bijzondere meer, dan is dat zeker mogelijk.

Dag 4 (inclusief ontbijt, lunch, diner)

In de ochtend rijden we naar Kali watervallen. Onderweg kom je langs landelijk gelegen dorpjes en maak je een mooie wandeling naar de 2 watervallen. Bereid je voor op een indrukwekkende wandeling waarbij je de kracht van het water en de wind voelt. Over de rivier is een brug gebouwd. Vanaf dat punt kan je spectaculaire foto’s van de waterval maken. Tijdens de rit naar Tangkoko Nature Reserve stoppen we voor een lunch. In het 9000 m2 natuurreservaat zal een natuurgids jullie rondleiden op zoek naar de Black Crested Macaque, een zwarte aap die alleen in Noord-Sulawesi voor komt. Ook spotten we de neushoornvogel en andere bijzondere flora en fauna. Na zonsondergang lopen we de dichtere jungle in op zoek naar de tarsius, ’s werelds kleinste spookdiertje en uniek op Celebes. U kunt ook ‘s nachts een jungletocht maken door Tangkoko. Dit is een bijzondere ervaring en u ziet totaal andere dieren.

Dag 5 (inclusief ontbijt)

Na het ontbijt gaan we terug naar Manado waar u opgepikt wordt voor een transfer naar 2Fish op Lembeh.

4-daagse rondreis Noord-Sulawesi vanaf € 555,- per persoon

5-daagse rondreis Noord-Sulawesi vanaf € 760,- per persoon

Inclusief

  • 3 of 4 Overnachtingen in een 2-persoonskamer
  • Verblijf op basis van volpension (behalve eerste en laatste dag)
  • Engelssprekende privé chauffeur tevens gids
  • Entreegelden
  • Tangkoko natuurgids
  • Hoteltax

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen