Hotel Varandas do Atlântico

Reis samenstellen

Hotel Varandas do Atlântico

Vanaf: €

Huisje
  • Direct aan het strand
  • Slechts 50 meter van hartje Praia di Vitória
  • Gratis WiFi
  • Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Hotel Varandas do Atlântico| Locatie

Direct aan het strand op Terceira ligt het driesterrenhotel Varandas do Atlântico in het stadje Praia di Vitória. Ideaal, want vanuit deze locatie vertrekt de duikboot. De ligging van het hotel is zeer centraal en binnen een paar minuten bevind je je in het centrum van de stad.  De luchthaven ligt op ca. 10 minuten rijden.

Hotel Varandas do Atlântico | Accommodatie

De moderne kamers van het hotel hebben allen een eigen badkamer mét ligbad, douche en toilet. Ook heeft elke kamer airconditioning, en je kan kiezen tussen twee eenpersoonsbedden of een groot tweepersoonsbed.

In het hotel is WiFi gratis beschikbaar en tegen betaling kun je in het hotel fietsen huren of zelfs een auto. ’s Ochtends wordt het ontbijt in het restaurant geserveerd. Verwacht een lekker Europees ontbijtbuffet met een ruime keuze uit broodjes, gebak, beleg, noem maar op. Voor lunch en diner kun je terecht in het stadje, slechts een paar minuten lopen.

Duiken op Terceira, Azoren doe je met Octopus Dive Center

Duiken op Terceira is uitermate geschikt voor beginners. Er wordt rondom het hele eiland gedoken waardoor je altijd rustige omstandigheden op kan zoeken, mocht er harde stroming zijn. Maar over het algemeen is het lekker makkelijk duiken.

Op Terceira duiken we met de duikschool ‘Octopus Diving Center’ gevestigd in de stille, maar prachtige havenstad Praia da Vitoria. Het beste seizoen om op de Azoren te duiken is tussen mei en oktober. In juli is de watertemperatuur zo’n 24C terwijl je in oktober je moet voorbereiden op 18C. Een 7mm is dus handig, soms kom je zelfs weg met een 5mm.

Duiken rondom Terceira betekend mooie tunnels waar je onder door kan zwemmen, veel verschillende soorten vissen, kreeften, adelaarsroggen, octopussen en ook kleiner spul zoals zeenaaktslakken. Ga je naar de dive site ‘Bat Ray Cave’ dan kan je zoals de naam al zegt… Bat Rays  verwachten. Een prachtige grijze adelaarsrog. Wel eens gezien? Super schattig en ook wel een beetje mysterieus!

Ook een duiksite die je absoluut niet over wil slaan is het ‘Underwater Archaeological Park’ bij Angra. Hier vind je onder andere het wrak Lidador. De Lidador was een ijzeren stoomboot die in 1878 zonk vanwege slecht weer. Goed nieuws voor de Open Water duikers, jullie kunnen mee want het wrak ligt op een diepte van ca 8 meter!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen