Duikrondreis Costa Rica

Duikrondreis Costa Rica | Het beste van Costa Rica in één vakantie

Reis samenstellen

Duikrondreis Costa Rica

duikrondreis Costa Rica

Vanaf: € 3295

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • 3 dagen duiken Playas del Coco
  • 2 dagen duiken Cano Island
  • Bezoek aan Monteverde Nevelwoud
  • Verblijf in kleinschalige lodges

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Duikrondreis Costa Rica

 Dag 1 | naar San José

Vertrek vanaf Amsterdam naar San José. Bij aankomst op de Juan Santamaria SJO luchthaven worden jullie opgewacht door onze chauffeur en binnen 20 minuten worden jullie naar jullie hotel gebracht in het centrum van de stad San Jose.

 

Dag 2 | Transfer naar Playas Del Coco

Vandaag gaan jullie met een transfer (gedeelde transfer met andere reizigers) naar de provincie Guanacaste, naar het gezellige vissersplaatsje Playas del Coco.
Vanuit hier gaan jullie 3 dagen prachtige duiken maken!

Playas del Coco is van oorspring een vissersdorpje en duiken is hier fantastisch! Santa Catalina en Bat Island zijn beide gemakkelijk te bereiken en ook de duiken op de lokale duiksites zijn meer dan de moeite waard. We werken hier samen met Rich Coast Divers; een duikschool en DMC Center onder Nederlands management en de boten, de duikuitrustingen en uiteraard de dive masters zijn uitmuntend. Het kleine dorpje biedt een selectie van goede restaurants, een breed strand met gezellige terrasjes en tevens zijn de stranden in de buurt mooi om te bezoeken.

Dag 3, 4, 5 | Duiken bij Playas Del Coco

Jullie gaan de komende 3 dagen mooie bootduiken maken met een gerenommeerde PADI duikschool. De duikplaatsen die jullie gaan bezoeken zijn Bat Island, Catalina Island (november – mei) en vele lokale duikplekken die misschien niet bekend zijn, maar zeker net zo mooi! Wat jullie tegen kunnen komen zijn rifhaaien, schildpadden, rays (zelf grote manta rays!), grote scholen vissen en sowieso de prachtige rots- en rifformatie onderwater.

16-daagse duikrondreis Costa Rica

Playas del Coco is de perfecte plek om te duiken. Er zijn meer dan 20 verschillende duikstekken. Twee keer per dag varen Duiktrips uit, om 8 uur en om 13 uur. Voor de meeste duikstekken hoeven jullie maar 10 minuten te varen in de baai voor Playas del Coco. Alle tours worden begeleid door Padi-instructeurs en er zijn kleine groepjes per tour zodat het klein blijven en persoonlijk. De boot is compleet uitgerust en ook het materiaal is inbegrepen. Wat verder uit de kust liggen Catalina en de Bat Islands waar je zelfs stierhaaien en mantaroggen zou kunnen zien.

Dag 6 | Vulkaan Arenal en Hot Springs

Jullie huurwagen wordt om 9 AM gebracht bij jullie hotel in Playas del Coco. De huurwagen is een Suzuki Vitara 4×2 manual (of gelijkwaardig) en is basis verzekerd voor twee bestuurders. Tevens hebben jullie vrije kilometers en ontvangen jullie een lokale Costa Ricaanse SIM welke jullie kunnen opwaarderen om zo handig met de mobiele data te kunnen navigeren onderweg, en lokaal te kunnen bellen! Als jullie de huurwagen full cover (allrisk) wensen te verzekeren, dan kunnen jullie dit bijkopen voor ongeveer $25 per dag bij de in gebruik name van de wagen.

Noot: als jullie wensen de reis uit te voeren met transfers om zelf niet te hoeven besturen, is dat ook mogelijk!

Op naar de volgende bestemming; La Fortuna aan de voet van de vulkaan Arenal. Een prachtige bestemming! Naarmate jullie La Fortuna naderen zal de rokende vulkaan Arenal al te zien zijn aan de horizon. Na aankomst in het hotel kunnen jullie genieten van het zwembad en het schitterende uitzicht op de vulkaan.

De volgende dag rondom de vulkaan kunnen jullie optioneel een tour maken alhier; mountainbiken, een bezoek aan het nationale park vulkaan Arenal, een rafting tour maken, of misschien een rappel (zip-line) van de hoge waterval? Veel opties alhier en jullie hebben zeker een prachtige dag! Overnachting; Arenal Montechiari of Arenal Volcano Inn

16-daagse duikrondreis Costa Rica

Jullie hebben vandaag entree en diner in de Baldi Hot Springs.
Tussen 3 PM tot 10 PM kunnen jullie hier terecht om heerlijk te badderen en te relaxen in de natuurlijke Hot Springs.

Jullie dinerbuffet is tevens inclusief, deze wordt geserveerd om 7 PM.

Dag 7 en 8 | Monteverde nevelwoud en Hoge Hangbruggen

Dit mystieke nevelwoud is een van de oudste bossen op aarde en huis voor veel diersoorten! Tevens is Monteverde bekend om de spannende tours als hangbruggen wandeling en de langste canopy tours! Het laatste deel van de route vandaag is onverhard maar prachtige uitzichten gegarandeerd. Een leuke lodge in Monteverde, gelegen in een reservaat, voor twee nachten verblijf alhier geeft de nodige verkoeling echter kan de temperatuur hier ook dalen, zeker in de avonduren. Dus ondanks dat jullie in de tropen zijn is hier een jasje wel nodig! Monteverde Inn is gelegen in het reservaat Valle Escondido; alwaar jullie zo vanuit jullie kamer mooie wandelingen kunnen maken.

Het nevelwoud van Monteverde is een heel belangrijk nevelwoud en een van de laatste nevelwouden van omvang die nog in stand zijn. Monteverde is gelukkig op tijd gered; en de bossen zijn prachtig! Het nevelwoud huist vele soorten bomen, planten, epifyten en varens. Maar uiteraard ook vogels, zoogdieren, reptielen en insecten. Het gebied kent twee reservaten; Santa Elena en Monteverde. Daarnaast zijn er ook veel privé reservaten welke uiteraard toegankelijk zijn voor publiek.

Op dag 8 maken jullie een mooie wandeling met gids over de hoge hangbruggen. Een leuk restaurant in Monteverde is Treehouse; heel toepasselijk voor een diner op hoogte in de boom! Overnachting; Monteverde Inn of Claro de Luna

16-daagse duikrondreis Costa Rica

Duikrondreis Costa Rica
€ 3295 p.p.*

*gebaseerd op een gedeelde 2-persoonskamer

Inclusief

• Internationale vlucht van Amsterdam naar San José
• Privé transfers bij aankomst en voor vertrek
• Nederlandse reisleiding voor de gehele reis ter plaatse
• 2 overnachtingen in San Jose (1 bij aankomst en 1 voor vertrek)
• Transfers San Jose – Playas del Coco – Arenal – Monteverde – Corcovado – Manuel Antonio – San Jose in coaster AC bus met chauffeur. Vanaf dag 6 t/m dag 10 in de ochtend zijn de transfers per huurauto (max. 4 pax per auto)
• 4 overnachtingen in Playas del Coco
• 3 dagen duiken vanuit Playas del Coco, 2 boat dives per day (Catalina, Bat island en local dive dag)
• 2 overnachtingen in La Fortuna, Arenal
• 2 overnachtingen in Monteverde nevelwoud
• 3 overnachtingen in Corcovado
• 2 dagen duiken, 2 bootduiken per dag in Cano Island
• 2 overnachtingen in Manuel Antonio
• Bezoek Hot Springs Baldi met diner
• Alle hotels op basis van logies met ontbijt, in Corcovado vol pension

Exclusief

• Optionele tours
• Maaltijden anders dan omschreven

16-daagse duikrondreis Costa Rica

**Vervolg**

Duikrondreis Costa Rica

Dag 9, 10 en 11 | Duiken Isla del Cano in Corcovado

Jullie rijden naar Sierpe in ongeveer 3 uur alwaar jullie huurwagen wordt opgehaald. Jullie reizen namelijk verder per boot naar Corcovado, het schiereiland Osa. De prachtige lodge waar jullie verblijven is Aguila de Osa en hier hebben jullie 3 maaltijden per dag inclusief en worden er iedere dag appetizers geserveerd op het terras gedurende de zonsondergang. Tevens kunnen jullie kayaks gratis gebruiken om de kuststrook te verkennen.

Op dag 11 & 12 gaan jullie wederom duiken! Jullie maken twee bootduiken per dag bij Cano Island. Hier duiken jullie rondom de riffen en de rotsformaties en kunnen jullie haaien tegenkomen, schildpadden en grote scholen vissen in dit prachtige beschermde gebied! Overnachting; Drake bay Wilderness Lodge of vergelijkbaar

Dag 12 en 13 | Manuel Antonio

Nadat jullie uitchecken bij de Aguila de Osa Lodge brengt een boot jullie terug naar Sierpe alwaar jullie een transfer wacht die jullie naar Manuel Antonio brengt. Odit is de laatste locatie aan de Pacifische kust; deze laatste twee dagen verblijven jullie aan de mooie stranden van Manuel Antonio. Twee dagen om te relaxen en bij te komen van deze prachtige reis! Een aanrader is om het mooie nationale park te bezoeken vol met apen, luiaarden, toukans, leguanen en prachtige stranden. Vergeet niet te genieten van de schitterende zonsondergangen…  Overnachting; Costa Verde

Dag 14 | Terug naar San Jose

Jullie verlaten de Tortuguero Lodge na het ontbijt en per boot en bus worden jullie terug gebracht naar San Jose. Onderweg wordt nog een lunch geserveerd (inclusief) en jullie hebben nog een overnachting in de stad. Overnachting; Park Inn

Dag 15 en 16 | Terug naar huis

Een snelle transfer brengt jullie in 15 minuten naar de luchthaven, op tijd voor de vlucht naar huis. Aankomst de volgende ochtend.

**Einde duikrondreis Costa Rica**

Verlenging of juist korter op reis naar Costa Rica?

Als je deze reis wenst te verlengen met nog een langer verblijf in de jungle of juist met meer duiken. Heb je eenmaal niet zoveel tijd, dan kunnen we ook een kortere versie van de reis op maat samenstellen. Vraag daarvoor naar de mogelijkheden bij onze Travel Consultants.

16-daagse duikrondreis Costa Rica

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen