Duiken Trincomalee & rondreis Sri Lanka

8- of 15-daagse rondreis Sri Lanka met duiken bij Trincomalee

Reis samenstellen

Duiken Trincomalee & rondreis Sri Lanka

Trincomalee, Sri Lanka

Vanaf: € 1659

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Beleef de beste duiken
 • En het mooiste van Sri Lanka
 • Duiken bij Trincomalee (mei – sept)
 • 8- , 15 en 21 daagse duikreizen

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Duiken Trincomalee en rondreis Sri Lanka

Wat een prachtig lang is Sri Lanka. Op een oppervlakte zo groot als de BeNeLux zie je overweldigende natuur, 4 culturen, grote steden, de handel en de rust. Dit in combinatie met de beste duikstekken. Duiken Trincomalee en rondreis Sri Lanka wordt aangeboden van mei tot eind september. Duiken bij Kalpitya, Hikkaduwa en Beruwala is van november tot april.

Duiken Trincomalee en rondreis Sri Lanka staat hieronder in een 9- en 15-daagse variant. Het is uiteraard mogelijk om deze reis geheel naar wens samen te stellen. Liever geen Pinnawala, prima. Wij zorgen met alle plezier voor een andere invulling van de reis. Liever eerst een week rondreizen en dan een week duiken en relaxen. Geen probleem.

Wij maken alle duikreizen Sri Lanka op maat, speciaal voor u.

9-daagse duiken Trincomalee en rondreis Sri Lanka

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Colombo waar u opgewacht wordt door uw privé chauffeur. Hij brengt u naar het Royal Castle Hotel in Negombo. Na de gelegenheid tot opfrissen laat hij u de stad zien. De vismarkt, de Hollandse kanalen en u bemerkt de eerste drukte van de scooters, fietsers, brommers, motoren, lokale bussen en tuktuks op de wegen. Een georganiseerde chaos. Colombo laten we even links liggen, daar is het veel drukker.

Dag 2

Na het ontbijt gaat de weg richting Anuradhapura, één van de voormalige hoofdsteden van Sri Lanka. U bezoekt meerdere Boeddhistische tempels. U rijdt in de namiddag door naar Trincomalee. De komende 4 nachten verblijft u in het Nilaveli Beach hotel in Nilaveli, net iets boven Trincomalee gelegen.

Dag 3 t/m 6

Nilaveli is een uitstekende locatie voor het duiken aangezien het Marine Park Pigeon Island hier tegenover ligt. Dus met 10 tot 20 minuten varen bent u op de mooiste duikstekken van Trincomalee. De komende 3 dagen maakt u 2 duiken per dag. De ene keer in het Marine Park, de nadere keer er net buiten. Wij hebben er gedoken en vonden de duikstekken buiten het Marine Park net zo indrukwekkend, al dan niet mooier.  Op de laatste dag nog even uitrusten en de materialen laten drogen. De volgende ochtend vervolgen we duiken Trincomalee en rondreis Sri Lanka.

Dag 7

In de ochtend vertrekt u richting Sigiriya, de Leeuwenrots waar de zoon van de voormalige koning zich ophield toen hij zijn vader vermoorde. Naast een mooi verhaal, heeft u een prachtige wandeling met 1200 treden omhoog met als hoogtepunt een prachtig uitzicht. In de namiddag vervolgen we de weg naar Dambulla met de indrukwekkende uit rots gehouwen Boeddha’s. 5 tempels met ieder zijn eigen rij van beelden. Overnachting in het Nice Place Hotel in Dambulla. Met recht een “nice place”! Een eigen hutje dat boven de bomen uittorent.

Dag 8

Na het ontbijt staat een andere voormalige hoofdstad op het programma. Onderweg een bezoek aan de kruidentuin en in de avond een bezoek aan de offer ceremonie bij de Tempel van de Tand. Een indrukwekkend spektakel. zou u een botanische tuin niet zo snel in uw rondreis opnemen, dan zou ik u toch willen overwegen dit keer het wel te doen. Dit is echt een prachtige tuin. Eigenlijk is het geen tuin te noemen. Het is een heel mooi natuurgebied met veel variatie. Een bezoek aan Peradeniya is echt het overwegen waard. Overnachting in het Queens Hotel in Kandy. Een koloniaal hotel gelegen aan een drukke straat met aan de overzijde de Tempel van de Tand en het heilige Kandy meer, een rustpuntje in de stad. Bezoek in de avond een lokaal theehuis, een mooie belevenis.

Dag 9

Na het ontbijt naar richting Negombo. Afhankelijk van het tijdstip van het vertrek van uw vlucht brengt u nog een bezoek aan het olifantenweeshuis Pinnawala. Toch mooi om te zien hoe wees olifanten verzorgd worden. Als je het verhaal er achter hoort, begrijp je het beter en is het toch mooi dat het bestaat. Vervolg van de weg naar Negombo en eventueel uitrusten en opfrissen in het Royal Castle Hotel voor vertrek.

15-daagse duik- en rondreis Sri Lanka | Trincomalee

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Colombo waar u opgewacht wordt door uw privé chauffeur. Hij brengt u naar het Royal Castle Hotel in Negombo. Na de gelegenheid tot opfrissen laat hij u de stad zien. De vismarkt, de Hollandse kanalen en u bemerkt de eerste drukte van de scooters, fietsers, brommers, motoren, lokale bussen en tuktuks op de wegen. Een georganiseerde chaos. Colombo laten we even links liggen, daar is het veel drukker.

Dag 2

Na het ontbijt gaat de weg richting Anuradhapura, één van de voormalige hoofdsteden van Sri Lanka. U bezoekt meerdere Boeddhistische tempels. Overnachting in het Randiya hotel in Anuradhapura.

Dag 3

Na het ontbijt een rit naar Trincomalee aan de oostkust. In de middag een rondrit door Trincomalee en omgeving. In de namiddag kennismaking met de duikschool. De komende 6 nachten verblijft u in het Nilaveli Beach hotel in Nilaveli, net iets boven Trincomalee gelegen.

Dag 4 t/m 8

Nilaveli is een uitstekende locatie voor het duiken aangezien het Marine Park Pigeon Island hier tegenover ligt. Dus met 10 tot 20 minuten varen bent u op de mooiste duikstekken van Trincomalee. De komende 5 dagen maakt u 2 duiken per dag. De ene keer in het Marine Park, de nadere keer er net buiten. Wij hebben er gedoken en vonden de duikstekken buiten het Marine Park net zo indrukwekkend, al dan niet mooier.  Op de laatste dag nog even uitrusten en de materialen laten drogen. De volgende ochtend vervolgen we de 15-daagse duik- en rondreis Sri Lanka.

Dag 9

In de ochtend vertrekt u richting Sigiriya, de Leeuwenrots waar de zoon van de voormalige koning zich ophield toen hij zijn vader vermoorde. Naast een mooi verhaal, heeft u een prachtige wandeling met 1200 treden omhoog met als hoogtepunt een prachtig uitzicht. In de namiddag vervolgen we de weg naar Dambulla met de indrukwekkende uit rots gehouwen Boeddha’s. 5 tempels met ieder zijn eigen rij van beelden. Overnachting in het Nice Place Hotel in Dambulla. Met recht een ” nice place”! Een eigen hutje dat boven de bomen uittorent.

Dag 10

Na het ontbijt staat een andere voormalige hoofdstad op het programma. Onderweg een bezoek aan de kruidentuin en in de avond een bezoek aan de offerceremonie bij de Tempel van de Tand. Een indrukwekkend spektakel. Overnachting in het Queens Hotel in Kandy. Een Koloniaal hotel gelegen aan een drukke straat met aan de overzijde de Tempel van de Tand en het heilige Kandy meer, een rustpuntje in de stad. Bezoek in de avond een lokaal theehuis, een mooie belevenis.

Dag 11

Na het ontbijt een prachtige rit naar Nuwara Eliya, de theevelden. Onderweg bezoeken we een thee plantage en een thee fabriek. Overnachting in het Windsor Hotel in Nuwara Eliya. Een optie is ook om een panoramische treinrit door Nuwara Eliya te maken. Laat maar weten als u dit het programma wilt opnemen.

Dag 12

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar Tissamaharama waar u een jeepsafari maakt in Yala of Bundala Nationaal Park. Luipaarden, olifanten, vogels. We hopen dat ze zich laten zien. Overnachting in het Chandrika Hotel in Tissamaharama.

Dag 13

Na het ontbijt is een bezoek aan Galle de moeite waard. U bezoekt het Dutch Fort waar nog steeds gewoond en geleefd wordt. Een mooi stukje Nederlandse en Portugese historie. Overnachting bij Joes Bungalow in Unawatuna.

Dag 14

Na het ontbijt nemen we de enige snelweg dat het land rijk is richting Negombo. Deze middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Royal Castle Hotel in Negombo.

Dag 15

Na het ontbijt nog even genieten van de omgeving. Even een wandeling langs het strand of een bezoek aan Colombo. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van uw vlucht.

 

8-daagse duiken Trincomalee en rondreis Sri Lanka
€ 1659,- per persoon

 • Vlucht Amsterdam – Colombo*
 • 9 dagen/8 nachten-verblijf in 3***- hotels
 • Verblijf obv logies en ontbijt
 • Engelssprekende privé-chauffeur en auto met airco
 • Genoemde excursies, exclusief entreegelden
 • 6 duiken Trincomalee bij duikschool Ypsylon of Poseidon
 • Duiken incl. lucht, lood en fles

Deze rondreis is ook met 4-sterren hotels te boeken. Genoemde prijs is exclusief toegangsprijzen en gids bij de excursies.

15-daagse duiken Trincomalee en rondreis Sri Lanka
€ 2390,- per persoon

 • Vlucht Amsterdam – Colombo*
 • 15 dagen / 14 nachten-verblijf in 3***- hotels
 • Verblijf obv logies en ontbijt
 • Engelssprekende privé-chauffeur en auto met airco
 • Genoemde excursies, exclusief entreegelden
 • 10 duiken Trincomalee bij duikschool Ypsylon of Poseidon
 • Duiken incl. lucht, lood en fles

Deze rondreis is ook met 4-sterren hotels te boeken. Genoemde prijs is exclusief toegangsprijzen en gids bij de excursies.

Vliegticket Colombo| Sri Lanka

KLM vliegt op vrijdag, maandag en woensdag met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Colombo. Emirates vliegt via Dubai zowel vanaf Amsterdam als Düsseldorf (Joehee  met de A380!!! 🙂 Maar er zijn meerdere wegen die naar Colombo leiden. Vliegticket indicatie ca. € 700,- p.p. is bij de bovengenoemde reissom inbegrepen.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Sri Lanka | tips

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen