Pestana Equador Rolas

Reis samenstellen

Pestana Equador Rolas

Ilheu das Rolas, São Tomé en Príncipe

Vanaf: €

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • Zoutwaterzwembad en SPA
  • Bossen en grotten
  • Kajakken
  • Witte zandstranden

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Rolas | Duiken op de evenaar

Heb je wel eens midden op de evenaar gestaan? Met één been op het noordelijk halfrond en met de andere op het zuidelijk halfrond?  Op het tropisch West-Afrikaanse eilandje Rolas is het mogelijk. Niet alleen boven water, maar ook onder water kan je je exact op de evenaar bevinden. Een bijzondere ervaring. Hoeveel mensen kunnen dat zeggen? Dat ze midden op de equator gedoken hebben?

Rolas | Over het eiland Ilhéu das Rolas

Rolas is één van de eilanden die behoort bij São Tomé, gelegen aan de westkust van Afrika. Letterlijk vertaald betekent Ilhéu das Rolas in het Portugees ‘Tortelduif eilandje’, en wij snappen wel waarom. Het eiland heeft een bijzonder romantische uitstraling met haar prachtige palmbomen, helderblauwe water en verlaten stranden. Met slechts 200 inwoners en een handje vol toeristen bevind je je in een onwerkelijke en unieke omgeving. Het eiland is slechts 3 vierkante kilometer groot en wordt gezien als één van de meest belangrijke ecologische sanctuaries.  Een populaire bovenwater activiteit is de wandeling naar de equator lijn, waar je eenmaal aangekomen een ovaalvormig plateau aantreft met een door mozaïek ingelegde wereldkaart.

Rolas | Duiken op Rolas

Vanuit het on-site duikcentrum worden er dagelijks bootduiken op Rolas gemaakt. Men spreekt ook wel van Rolas als één van de vergeten onderwaterschatten op aarde. Tijdens het duiken word je getrakteerd op een kleurig canvas van koraal. Je komt veel verschillende dieren tegen zoals zeeschildpadden, murenes, barracuda’s, verpleegsterhaaien en kreeften. Wees ook niet verbaasd als je walvissen of dolfijnen spot. Zeeschildpadden fan? Tussen augustus en december is er de kans om vijf van de zeven zeeschildpaddensoorten tegen de komen. De beste tijd voor bultruggen, potvissen en orca’s is tussen juni en oktober. Duiken op Rolas is zowel geschikt voor de beginnende als gevorderde duiker. De watertemperatuur ligt rond de 28 á 29 Celsius, maar er is een thermocline tussen de 15 en 20 meter waardoor we een wetsuit van 5mm aanraden. Tegen bijbetaling is Nitrox beschikbaar.

 

Rolas | Per boot naar Rolas

Vanaf de haven in Porto Alegre (Ponta Baleia) op São Tomé vertrek je per boot naar het zonovergoten eiland Rolas. De boottocht gaat in zuidelijke richting en duurt slecht 15 minuten. Al snel zie je de witte zandstranden dichter in beeld komen. Na aankomst is het tijd om in te checken in het resort ‘Pestana Ecuador Hotel’, waar je de komende nachten zal verblijven.

Rolas | Relax accommodatie

Je verblijft in het Pestana Ecuador hotel op Rolas. In dit miniresort verblijf je in een comfortabele kamer, met balkon of terras. Voor families en honeymooners zijn de superior suites uitermate geschikt. Het hotel beschikt over een groot zoutwater zwembad en vanaf het hotel loop je zo het strand op, waar de strandstoelen al voor je klaar staan. Verwen tip; boek een ontspannen gezichts- of lichaamsmassage in de SPA van het hotel. Het hotel raadt voor de wandelaars tevens 3 uitgezette wandelroutes aan; het rode pad naar de evenaarslijn, het groene pad naar de grotten en het blauwe pad dat een stukje het binnenland in gaat, richting de vuurtoren.

Rolas | Restaurants & bars

In het resort bevindt zich het ‘Golfinho Restaurant’, hier kun je terecht voor alle maaltijden, in buffetvorm. Er worden zowel traditionele gerechten uit de keuken van São Tomé geserveerd, als internationale gerechten. Alles is zoveel mogelijk bereid met lokale verse producten. Voor de lichte trek kun je overdag terecht bij de ‘Tartaruga Snack bar’ waar hamburgers, sandwiches en salades bereid worden. In de ‘Pool bar’ bestel je natuurlijk rechtstreeks vanuit het zwembad een lekkere koud drankje.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen