Duiken met Krokodillen in Mexico

Reis samenstellen

Duiken met Krokodillen in Mexico

Xcalack, Mexico

Vanaf: € 4535,-

Huisje
 • Duiken met krokodillen
 • Duiken met krokodillen
 • Duiken met krokodillen

Losse plekken op de trip van 29 juli t/m 3 augustus 2023

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Banco Chinchorro is een UNESCO-reservaat en is ook direct de grootste atol op het noordelijk halfrond. De prachtige riffen wemelen van het leven en duikers worden gemakkelijk gefascineerd door de grote aantallen verpleegsterhaaien en ongerepte riffen in het gebied, maar er is ook de mogelijkheid om Amerikaanse krokodillen tegen te komen waardoor het gebied snel steeds bekender wordt! XTC combineert de mogelijkheid om de beroemde Banco Chinchorro te duiken en de Amerikaanse krokodil te ontmoeten met speciale expedities naar het Chinchorro Banks-atol van 1 juni tot en met 30 september. Hoewel de krokodillen er het hele jaar door zijn, zijn de omstandigheden (paren, nestelen, weer enz.) de rest van het jaar niet ideaal om deze reizen te maken.

Foto: Michel Prins

De expedities om met krokodillen te snorkelen in Banco Chinchorro duren in totaal 6 dagen. XTC is de enige operator met een vergunning van de Mexicaanse overheid om deze ontmoetingen met wilde Amerikaanse krokodillen (Crocodrilus Acutus) uit te voeren. Amerikaanse krokodillen zijn grote, wilde dieren – ze zijn niet gedomesticeerd of getraind, dus deze ontmoetingen moeten op een heel specifieke manier plaatsvinden om de veiligheid van alle betrokken partijen te waarborgen. De logistiek is omvangrijk en deze reis moet zorgvuldig worden gepland en uitgevoerd. Er zijn strikte veiligheidsprotocollen met een getrainde krokodil ‘handler’ in het water en twee spotters op een dek direct boven ons om op elk moment op de hoogte te blijven van de locatie van alle dieren. Er mogen maximaal twee personen tegelijk in het water met de handler en het maximaal aantal personen dat op krokodillenontmoeting kan gaan is zes. Dit alles betekent dat u er zeker van kunt zijn dat het hoogopgeleide en ervaren personeel van XTC Dive Center ervoor zal zorgen dat uw ervaring zo veilig en leuk mogelijk is!

Foto: Michel Prins

VEREISTEN: Hoewel we geen minimum- of maximumleeftijd voor deelnemers hebben; we raden af ​​om kinderen onder de 10 jaar mee te nemen (tenzij ze erg gewend zijn om voor een bepaalde tijd op boten te zitten) of oudere volwassenen met orthopedische, hart- of ademhalingsproblemen. Onze krokodillentochten staan ​​open voor iedereen met een gevoel voor avontuur die bereid is om op een ware expeditie te gaan – er zijn geen toiletten met doorspoeling op Chinchorro!

Foto: Michel Prins

6-daagse Krokodillen Expeditie vanaf €4535,- p.p. o.b.v. 2 personen

Inclusief: 

 • Twee dagen lokaal duiken, 2 duiken per dag
 • Transfers per boot naar Banco Chichorro en terug
 • Verblijf voor twee nachten in een vissershut op palen (inclusief hangmat)
 • Eén duik (SCUBA of Snorkel) per dag tijdens de krokodillentrip

Exclusief: 

 • Vlucht naar Mexico toe (TUI en KLM vliegen rechtstreeks)
 • Transfer Cancun/Playa naar Xcalack ($348 o.w. per transfer o.b.v. max 3 personen per transfer )
 • Niet genoemde maaltijden in dagprogramma
 • Marine Park Fees: Marine Park in Xcalak ($50 pesos per day, per person) or to Banco Chinchorro ($300 pesos per day, per person)
 • Evt. Huur duikuitrusting
 • Persoonlijke uitgaven & Fooien

Optioneel:

 • Verlenging Cenotes, Cozumel of Playa del Carmen

Dagprogramma krokodillen expeditie:

Dag 0 | Aankomst in Xcalack
Vandaag kom je aan in Xcalack. Xcalak is een badplaats in de Mexicaanse deelstaat Quintana Roo. Xcalak heeft 252 inwoners. In de precolumbiaanse periode bevond zich in Xcalak al een Mayanederzetting. Xcalak was een van de grootste plaatsen van Quintana Roo tot het in 1955 volledig van de kaart werd geveegd door Orkaan Janet. Tegenwoordig is de plaats vooral afhankelijk van het toerisme, hoewel het in tegenstelling tot de meeste andere badplaatsen aan de Caraïbische Zee kust van Mexico nog niet erg is aangetast door het massatoerisme.

Dag 1 | Lokaal duiken
Vandaag ga je na het ontbijt lekker lokaal duiken op het rif van Xcalack. Xcalak biedt tientallen fantastische duikplekken op 5-30 minuten varen. Ze hebben diepe en ondiepe muren, enorme tand- en groefformaties, “pozas” (blauwe gaten), doorzwemmende doorgangen en nog veel, veel meer. Je hebt misschien gehoord van “La Poza” (ook bekend als “The Tarpon Hole”, de enige formatie in zijn soort in het hele Meso-Amerikaanse Barrier Reef-systeem); of “La Chimenea.” Xcalak staat erom bekend dat het een zeer breed scala aan duikplekken heeft. De instructeurs en gidsen van XTC staan ​​erom bekend dat ze de duikstek zorgvuldig kiezen op basis van je vaardigheidsniveau en interesses, variërend van beginnende studenten tot allerlei soorten fotografen, tekduikers en alles daartussenin.
Maaltijden inclusief: Ontbijt & Lunch

Dag 2 | Op pad naar de Krokodillen
We vertrekken vroeg op de eerste dag en maken een stop voor een duik (om op koraalduivels te jagen) of om fantastisch te snorkelen op de gezonde riffen. Daarna gebruiken we de opgejaagde koraalduivel om de krokodillen vanaf ongeveer 11 uur te lokken. Na een dag in het water de krokodillen in hun natuurlijke omgeving te hebben geobserveerd en gefotografeerd, eindigen we om 17.00 of 18.00 uur en koken we het avondeten voordat we vroeg naar bed gaan. We slapen in hangmatten in de vissershut, wat je een werkelijk unieke ervaring geeft om de ambachtelijke vissers aan het werk te zien in een van ‘s werelds meest afgelegen en ongerepte omgevingen.
Maaltijden inclusief: Ontbijt & Lunch & Diner

Dag 3 & 4 | Nog meer krokodillen
De volgende twee dagen volgen dezelfde routine met een snorkel-/duiktrip in de ochtend om een ​​van de prachtige rif- of wraklocaties op dit enorme atol te bezoeken, gevolgd door meer tijd in het water met de krokodillen. Onze ontmoetingen met krokodillen zijn een Skin-Diving-activiteit die wordt uitgevoerd in zeer ondiep water (1 – 1,5 m/3-5 ft.) rond een vissershut. Dit is een van de meest verbazingwekkende ervaringen in het water ter wereld. In het hoogseizoen zitten we gemiddeld 3-4 uur per dag met één of vaak meerdere Crocodylus Acutus, van dichtbij en heel persoonlijk!

We brengen ook een bezoek aan Cayo Centro, het belangrijkste eiland op het atol, waar het CONANP-marien onderzoeksstation is gevestigd en de thuisbasis is van ‘s werelds dichtste concentratie krokodillen en een gezonde populatie ‘roze’ leguanen. Daar bezoeken we het vissersdorp, bekijken de oude vuurtoren en misschien krijgen we zelfs de kans om de krokodillen te observeren vanaf een verhoogd dek in de belangrijkste lagune waar ze nestelen, eten en genieten van de zon. Op de laatste dag pakken we in rond 14.00 uur en vertrekken om 15.00 uur om na een welverdiende lunch terug te keren naar Xcalak.
Maaltijden inclusief dag 3: Ontbijt & Lunch & Diner
Maaltijden inclusief dag 4: Ontbijt & Lunch

Dag 5 | Lokaal duiken
Vandaag is alweer de laatste dag van het krokodillen excursie programma. We zijn inmiddels weer terug in Xcalack, waar we vandaag nog 2 mooie lokale duiken gaan maken.
Maaltijden inclusief: Ontbijt & Lunch

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen