Duiken Hikkaduwa & rondreis Sri Lanka

Trendy Sri Lanka, de meest verrassende duikbestemming van 2017

Boek nu een 8-daagse duikrondreis vanaf € 1589,- p.p.

Reis samenstellen

Duiken Hikkaduwa & rondreis Sri Lanka

Hikkaduwa, Sri Lanka

Vanaf: € 1589

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Beleef de beste duiken
 • En het mooiste van Sri Lanka
 • Duiken bij Hikkaduwa (okt-april)
 • 8- , 15 en 21 daagse duikreizen

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Duiken Hikkaduwa en rondreis Sri Lanka

Wat een prachtig lang is Sri Lanka. Op een oppervlakte zo groot als de BeNeLux zie je overweldigende natuur, 4 culturen, grote steden, de handel en de rust. Dit in combinatie met de beste duikstekken. Duiken Hikkaduwa en rondreis Sri Lanka wordt aangeboden van november tot mid april. Ook bieden wij in deze periode in het westen duiken Beruwala en duiken Kalpitya aan. Duiken Trincomalee in het noord oosten is open van mei tot eind september.

Duiken Hikkaduwa en rondreis Sri Lanka staat hieronder in een 9- en 15-daagse variant. Het is uiteraard mogelijk om deze reis geheel naar wens samen te stellen. Liever geen Pinnawala, prima. Wij zorgen met alle plezier voor een andere invulling van de reis. Liever eerst een week rondreizen en dan een week duiken en relaxen. Geen probleem.

Wij maken alle duikreizen Sri Lanka op maat, speciaal voor u.

8-daagse duiken Hikkaduwa en rondreis Sri Lanka

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Colombo waar u opgewacht wordt door uw privé chauffeur. Hij brengt u naar Anuradhapura, één van de voormalige hoofdsteden van Sri Lanka. U bezoekt meerdere Boeddhistische tempels. Overnachting in het Randiya Hotel in Anuradhapura.

Dag 2

In de ochtend vertrekt u richting Sigiriya, de Leeuwenrots waar de zoon van de voormalige koning zich ophield toen hij zijn vader vermoorde. Naast een mooi verhaal, heeft u een prachtige wandeling met 1200 treden omhoog met als hoogtepunt een prachtig uitzicht. In de namiddag vervolgen we de weg naar Dambulla met de indrukwekkende uit rots gehouwen Boeddha’s. 5 tempels met ieder zijn eigen rij van beelden. Overnachting in het Nice Place Hotel in Dambulla. Met recht een “nice place”! Een eigen hutje dat boven de bomen uittorent.

Dag 3

Na het ontbijt staat een andere voormalige hoofdstad op het programma. Onderweg een bezoek aan de kruidentuin en in de avond een bezoek aan de offer ceremonie bij de Tempel van de Tand. Een indrukwekkend spektakel. zou u een botanische tuin niet zo snel in uw rondreis opnemen, dan zou ik u toch willen overwegen dit keer het wel te doen. Dit is echt een prachtige tuin. Eigenlijk is het geen tuin te noemen. Het is een heel mooi natuurgebied met veel variatie. Een bezoek aan Peradeniya is echt het overwegen waard. Overnachting in het Queens Hotel in Kandy. Een koloniaal hotel gelegen aan een drukke straat met aan de overzijde de Tempel van de Tand en het heilige Kandy meer, een rustpuntje in de stad. Bezoek in de avond een lokaal theehuis, een mooie belevenis.

Dag 4

Na het ontbijt vertrek naar Hikkaduwa. Het duiken is bijna in aantocht. Eerst nog een bezoek aan het Dutch Fort in Galle. Vervolgens brengt de chauffeur u naar het Hikkaduwa Beach Hotel of Coral Sands Hotel. In de middag maakt u kennis met Poseidon duikschool, de beste en eerste duikschool in Sri Lanka.

Dag 5 t/m 7

Na het ontbijt lekker duiken. Je maakt 2 ochtend duiken per dag (6 duiken in totaal) met een surface interval aan boord van eenvoudige bootje met houten bankjes. Huisrif en duikstekken voor de deur. Ook wrakken! Helaas zijn de Nederlandse houten VOC schepen bijna vergaan. Met nog wat zand verplaatsen op de bodem vind je nog wat resten. Maar de Engelse koopvaardijschepen waren van staal gemaakt en daar liggen er nog een aantal van op de bodem. Het is een zeer leuk en gevarieerd gebied met koraal en rifvissen. Ook wat grotten. Leuk duiken!

Dag 8

Na het ontbijt wordt u terug gebracht naar de luchthaven voor de terugvlucht die in de namiddag is. Dus de no-fly time komt in orde.

15-daagse duik- en rondreis Sri Lanka | Hikkaduwa

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Colombo waar u opgewacht wordt door uw privé chauffeur. Hij brengt u naar het Royal Castle Hotel in Negombo. Na de gelegenheid tot opfrissen laat hij u de stad zien. De vismarkt, de Hollandse kanalen en u bemerkt de eerste drukte van de scooters, fietsers, brommers, motoren, lokale bussen en tuktuks op de wegen. Een georganiseerde chaos. Colombo laten we even links liggen, daar is het veel drukker.

Dag 2

Na het ontbijt gaat de weg richting Anuradhapura, één van de voormalige hoofdsteden van Sri Lanka. U bezoekt meerdere Boeddhistische tempels. Overnachting in het Randiya hotel in Anuradhapura.

Dag 3

In de ochtend vertrekt u richting Sigiriya, de Leeuwenrots waar de zoon van de voormalige koning zich ophield toen hij zijn vader vermoorde. Naast een mooi verhaal, heeft u een prachtige wandeling met 1200 treden omhoog met als hoogtepunt een prachtig uitzicht. In de namiddag vervolgen we de weg naar Dambulla met de indrukwekkende uit rots gehouwen Boeddha’s. 5 tempels met ieder zijn eigen rij van beelden. Overnachting in het Nice Place Hotel in Dambulla. Met recht een ” nice place”! Een eigen hutje dat boven de bomen uittorent.

Dag 4

Na het ontbijt staat een andere voormalige hoofdstad op het programma. Onderweg een bezoek aan de kruidentuin en in de avond een bezoek aan de offerceremonie bij de Tempel van de Tand. Een indrukwekkend spektakel. Overnachting in het Queens Hotel in Kandy. Een Koloniaal hotel gelegen aan een drukke straat met aan de overzijde de Tempel van de Tand en het heilige Kandy meer, een rustpuntje in de stad. Bezoek in de avond een lokaal theehuis, een mooie belevenis.

Dag 5

Na het ontbijt een prachtige rit naar Nuwara Eliya, de theevelden. Onderweg bezoeken we een thee plantage en een thee fabriek.  Een optie is ook om een panoramische treinrit door Nuwara Eliya te maken. Laat maar weten als u dit het programma wilt opnemen. Overnachting in het Windsor Hotel in Nuwara Eliya.

Dag 6

Vroeg op en snel naar World’s End bij Horton Plains. Als u van een mooi uitzicht houdt, dan moet u hier naar toe. Een wandeling door de groene bergen van Sri Lanka. Wauw! Overnachting in het Chandrika Hotel in Tissamaharama

Dag 7

Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar Tissamaharama waar u een jeepsafari maakt in Yala of Bundala Nationaal Park. Luipaarden, olifanten, vogels. We hopen dat ze zich laten zien. Overnachting in het Chandrika Hotel in Tissamaharama.

Dag 8

Na het ontbijt is een bezoek aan Galle de moeite waard. U bezoekt het Dutch Fort waar nog steeds gewoond en geleefd wordt. Een mooi stukje Nederlandse en Portugese historie. Overnachting de komende 6 nachten bij Hikkaduwa Beach Hotel of het Coral Sands Hotel in Hikkaduwa. In de middag maakt u kennis met de duikschool Poseidon. Via het strand wandel je er in een paar minuten naar toe.

Dag 9 t/m 13

Na het ontbijt lekker duiken. Je maakt 2 ochtend duiken per dag (10 duiken in totaal) met een surface interval aan boord van eenvoudige bootje met houten bankjes. Huisrif en duikstekken voor de deur. Ook wrakken! Helaas zijn de Nederlandse houten VOC schepen bijna vergaan. Met nog wat zand verplaatsen op de bodem vind je nog wat resten. Maar de Engelse koopvaardijschepen waren van staal gemaakt en daar liggen er nog een aantal van op de bodem. Het is een zeer leuk en gevarieerd gebied met koraal en rifvissen. Ook wat grotten. Leuk duiken!

Tijdens deze dag is de chauffeur ook tot 18.00 uur uw beschikking als u in de middag nog even ergens in de naaste omgeving naar toe wil.

Dag 14

Na het ontbijt neemt de chauffeur de snelweg. Nog even genieten van de omgeving. Afhankelijk van het tijdstip van vertrek van uw vlucht kunt u nog even uitrusten en opfrissen in het Royal Castle Hotel in Negombo.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam of Dusseldorf.

 

8-daagse duiken Hikkaduwa en rondreis Sri Lanka
€ 1589,- per persoon

 • Vlucht Amsterdam – Colombo*
 • 8 dagen/7 nachten-verblijf in 3***- hotels
 • Verblijf obv logies en ontbijt
 • Engelssprekende privé-chauffeur en auto met airco
 • Genoemde excursies, exclusief entreegelden
 • 6 duiken Hikkaduwa bij duikschool Poseidon
 • Duiken incl. lucht, lood en fles

Deze rondreis is ook met 4-sterren hotels te boeken. Genoemde prijs is exclusief toegangsprijzen en gids bij de excursies.

15-daagse duiken Hikkaduwa en rondreis Sri Lanka
€ 2320,- per persoon

 • Vlucht Amsterdam – Colombo*
 • 15 dagen / 14 nachten-verblijf in 3***- hotels
 • Verblijf obv logies en ontbijt
 • Engelssprekende privé-chauffeur en auto met airco
 • Genoemde excursies, exclusief entreegelden
 • 10 duiken Hikkaduwa bij duikschool Poseidon
 • Duiken incl. lucht, lood en fles

Deze rondreis is ook met 4-sterren hotels te boeken. Genoemde prijs is exclusief toegangsprijzen en gids bij de excursies.

Vliegticket Colombo| Sri Lanka

KLM vliegt op vrijdag, maandag en woensdag met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Colombo. Emirates vliegt via Dubai zowel vanaf Amsterdam als Düsseldorf (Joehee  met de A380!!! 🙂 Maar er zijn meerdere wegen die naar Colombo leiden. Vliegticket indicatie ca. € 700,- p.p. is bij de bovengenoemde reissom inbegrepen.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Combineer Sri Lanka met de een eiland of liveaboard op de Malediven!

Duiken Hikkaduwa en rondreis Sri Lanka

 

Sri Lanka | tips

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen