Derawan Dive Lodge

Derawan Dive Lodge | vlakbij de beste duikstekken van het Maratua Atol

Reis samenstellen

Derawan Dive Lodge

Derawan Islands | Borneo | Indonesië

Vanaf: € 1945

Huisje Vliegreis inbegrepen
  • Bij Sangalaki, Kakaban en Maratua om de hoek
  • Macro bij Derawan
  • Gunstig geprijsde lodge op lokaal eiland
  • Volpension en 3 duiken per dag

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Derawan Dive Lodge | Derawan eiland

Derawan Dive Lodge is een verblijf met 10 kamers en geschikt voor maximaal 20 duikers. Het is gelegen op het eiland Derawan vlakbij Maratua, Kakaban en Sangalaki. In tegenstelling tot de resorts op Maratua en Sangalaki is het een kleinschalig lokaal eiland dat leeft van de visserij en een aantal homestays. Het leuke ervan is dat je het wel en wee van ze mee maakt. Dat ze op hun eigen manier druk zijn met hun leven. De lodge is gebouwd in traditionele Minahasa stijl vanwege de oorsprong van duikschool Tasik Divers in Manado, Sulawesi.

Derawan Dive Lodge | de lodge

Derawan Dive Lodge is een fijn verblijf gericht op de duiker die het heerlijk vindt om veel met duiken bezig te zijn. De boot vertrekt om 7 of 8 uur en je bent de hele dag op pad om 3 duiken te maken. Tussen 16 en 17.00 uur ben je retour en heb je de tijd om te relaxen op de kamer of op een van de ligbedden die op het strandje staan. Om 7 uur wordt het eten geserveerd. Als de accommodatie goed bezet is, dan meestal in buffetvorm anders een aantal schalen op tafel met Indonesisch eten. Rijst, noodles gevarieerd met kip of vis en groente met een saus. Allemaal zeer smakelijk.

De meest comfortabele kamer is de Ocean view Cottage (er zijn er 2) is een zeer ruime kamer met een tweepersoonsbed en een sofa die voor het raam staat. Lekker een boek lezen op deze sofa of op een van de zitzakken op het balkon. De badkamer is tevens ruim met voldoende haakjes om wat aan op te hangen. Er is een koud water douche, daar valt over te twisten. Het water is hier eigenlijk lauw, koud is het water in Nederland. Verder is er een kast en kluisje. Drinken kan je uit de koelkast in het restaurant pakken. Naam opschrijven en turven wat je pakt. Het “liveaboard systeem” werkt hier ook prima bij Derawan Dive Lodge. Verder 6 beach chalets zijn iets meer naar achteren gelegen aan het strandje. En dan zijn er nog 2 familie duplex kamers geschikt voor 4 personen. Alle kamers hebben ze dezelfde faciliteiten. Per persoon heb je een eigen rek waar je jouw duikuitrusting kunt laten drogen. Spoelbakken en een behulpzame staf. Nitrox is aanwezig.

Derawan Dive Lodge | Duiken Maratua en Derawan Islands

Als je tijdens jouw duikvakantie verblijft bij Derawan Dive Lodge maak je 15 tot 17 duiken. 3 duiken per dag gedurende 5 dagen. Alhoewel de laatste dag ook in de ochtend nog 2 duiken gemaakt kunnen worden aangezien de vlucht vanuit Berau naar Balikpapan in de middag vertrekt dus haal de de 24-uur no-fly time makkelijk. De duiklocaties zijn: Derawan Island met leuke muck dive stekken en veel grote groene schildpadden aan de andere kant van het eiland. Sangalaki Island met 4 duikstekken. Alle duiken zijn gericht op het zien van manta’s. Blacktips kunnen er ook gezien worden. Kakaban Island is bekend om de dropoffs en het kwallenmeer. De 25.000 roepia (is een paar euro) entree is het in mijn inzien meer dan waard. Het meer heeft iets magisch en rust gevends. Maratua Atol is het grootste eiland van allemaal waar enorme stroming zit bij Big Fish County. Tijdens de duiken bij Maratua Atol gaan de scholen met barracuda’s in rustig tempo voorbij. Rifhaaien en tonijn. De locatie van de laatste dag wordt in overleg ter plaatse bepaald. Waar willen we graag nog een keer naar toe en afhankelijk van de aankomst van andere gasten.

10-daagse duikreis Derawan Dive Lodge
€ 1945 per persoon

Inclusief

  • Vlucht naar Berau (met Garuda Indonesia / vluchtindicatie +/- € 800 p.p.)
  • Transfer per auto en taxiboot
  • 7 nachten verblijf in een 2-persoons beach chalet
  • Verblijf op basis van volpension incl. koffie, thee en water
  • 15 tot 17 duiken per week

 

EWDR is een gespecialiseerd duikreisbureau. Daarom is bij ons vanzelfsprekend ALTIJD een duikpakket bij de prijs inbegrepen.

 

* De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse

Reistip

Koop op de luchthaven een lokale telefoonkaart. Wifi is in bij Derawan Dive Lodge niet aanwezig. En even wat andere etenswaren zoals chips, koekjes of wat te drinken. Op het eiland is verder nauwelijks iets te koop.

Boek een 4-daagse Orang-oetan en jungle trip op Kalimantan.

 

Vlog: Duiken op Derawan Eiland

 

Video: Een rondje over het eiland bovenwater

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen