Caribbean Pearl II Liveaboard

OPGEHEVEN | HELAAS NIET MEER BOEKBAAR

Reis samenstellen

Caribbean Pearl II Liveaboard

Utila, Honduras

Vanaf: € 0

Boot
  • Niet meer boekbaar
  • Sinds 2016 niet meer in de vaart
  • Is Belize liveaboard een optie?
  • Of Anthony’s Key Resort?

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Caribbean Pearl II Liveaboard : Het schip

De Caribbean Pearl II Liveaboard heeft als uitvalsbasis de haven van Utila, het kleinste eiland van de Bay Islands van Honduras (7 bij 3 mijl). Op de trips komt u de uitzonderlijk mooie riffen, wrakken en zeedieren tegen.

Caribbean Pearl II Liveaboard : Accommodatie

De Caribbean Pearl II Liveaboard heeft één suite en 8 deluxe hutten (waarvan 1 smallere hut), allemaal voorzien van eigen klimaatbeheersing, douche en toilet.

De deluxe hutten hebben een 2-persoonsbed en een 1-persoons bed erboven. Op het zonnedek is een lounge met jacuzzi en zonnebedden. Er is gratis Wi-Fi aan boord, gevulde flessen (lucht en Nitrox), lood, persoonlijk kluisjes, grote cameratafel en duikplatforms met warme zoetwaterdouches.

U verblijft aan boord op basis van volpension. Er zijn 3 maaltijden per dag met internationale en lokale gerechten, halverwege de ochtend en de middag snacks en de hele dag alcoholische en niet-alcoholische dranken.

Caribbean Pearl II Liveaboard: de cruise

De cruises beslaan 7 dagen en 7 nachten (van zaterdag checkin 15.00 uur tot zaterdag checkout 08.00 uur) rond de Bay Islands.

De reis begint in Utila. Er zijn 5 duiken per dag inclusief 1 nachtduik. Onderweg naar Roátan duiken we bij onvermoedde onderzeese heuvels en en gaan op zoek naar walvishaaien. Na diverse dagen duiken rond Roatán keren we terug naar Utila. De kapitein bepaalt de beste route, afhankelijk van weersomstandigheden en beste duikstekken in die periode.

Duiken bij de Bay Islands

Het Westelijk Caribisch gebied heeft het op één na grootste koraalrif ter wereld en is een schuilplaats voor meer dan 500 soorten vissen. Het Meso-Amerikaanse rif strekt zich uit van het noordelijkste punt van het schiereiland Yucatan van Mexico tot de Bay Islands van Honduras, over meer dan 1100 kilometer. De Bay Islands van Honduras bestaan uit Roatán, Guanaja, Cayos Cochinos en honderden kleine eilandjes. Het is een mekka voor duikers uit alle hoeken van de wereld. Grote paarse hoornkoralen, wuivende gorgonen en enorme sponzen vormen een prachtige achtergrond voor het bekijken van alle mogelijke onderzeese dieren.

Verder vind je er mystieke grotten, intrigerende wrakken, majestueuze muren, atollen en witte zanderige bodems, walvishaaien en Caribische rifhaaien: het duiken in de Bay Islands is onovertroffen in het Caribisch gebied. Het hele jaar door is de watertemperatuur aangenaam, ca. 25 graden in januari en ca. 30 graden Celsius in september. Het zicht is tot ca. 30 meter met weinig tot matige stroming. Walvishaaien worden rond Utila het hele jaar door waargenomen. Het meeste kans om ze te zien is bij warm weer en in voedselrijk water. Maar ook op dagen dat het winderig, koel en regenachtig was, zijn de walvishaaien gespot.

Caribbean Pearl II Liveaboard : Specificaties

Lengte: 36,5 m, breedte: 7 m, diepgang: 8 meter. Bouwjaar: 2010. Er zijn 6 bemanningsleden en maximaal 18 passagiers. Machines: 2 John Deere scheepsdieselmotoren van 600 pk, 2 John Deere dieselgeneratoren van 65kW en 2 Bauer Nitrox compressoren. Verder een 4000 liter brandstoftank, 4000 liter wateropslag, 1800 liter vers water per dag en een kleine boot voor de duiktochten. Voor de veiligheid: een EHBO-kit, D.A.N. zuurstof systeem, defibrillator, rookmelders, reddingsvlotten en zwemvesten voor alle passagiers en bemanning.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen