Amontillado Dive Resort

Ontspannen en duiken met een Nederlands randje

Reis samenstellen

Amontillado Dive Resort

Negros, Filipijnen

Vanaf: € 1315

Huisje Vliegreis inbegrepen
 • Critters en walvissen
 • Ook duiken bij Siquijor en Apo
 • Walvishaaien bij Oslob
 • Nederlands Management

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Amontillado Beach & Dive Resort

Amontillado Beach & Dive Resort is de perfecte plek voor duiken en een ontspannende strandvakantie met veel zon en plezier tegen aantrekkelijke prijzen. Het resort werd in december 2005 geopend onder Nederlands/Duits management. De locatie is specifiek gekozen vanwege de ligging aan het 100 meter brede goudbruine privé strand met een fantastisch uitzicht over de wereldberoemde duikplekken van Apo eiland en Siquijor. Het ligt net buiten het dorpje Dauin en op 20 minuten van Dumaguete.

Accommodatie Amontillado Beach & Dive Resort

Het aantal kamers bij het Amontillado Beach & Dive Resort zijn beperkt gehouden en er is accommodatie voor maximaal 30 gasten. Alle kamers van het Amontillado Beach & Dive Resort zijn ontworpen op basis van westerse standaards en ingericht met fraaie ‘rottan’ meubelen. Elke kamer heeft automatische airconditioning, minibar,  220V stopcontacten, een eigen kluis en een compleet ingerichte badkamer met douche. De strandkamers hebben een luxere badkamer, inrichting, gratis Wifi, ligbedden en parasols. Enkele kamers hebben 2 slaapkamers en zijn geschikt voor 4 gasten. De kamers worden dagelijks gereinigd.

De 4 strandbungalows zijn direct aan het fraaie privéstrand gelegen en hebben een fantastisch uitzicht over zowel Apo eiland als ook Siquijor. De overige 10 bungalows liggen verspreid gelegen in de tropische tuin rondom het zwembad en hebben uitzicht op de tropische tuin of hebben een (beperkt) uitzicht over de zee vanaf het privé terras. Het restaurant heeft een uitgebreide keuze aan internationale gerechten en Filippijnse specialiteiten biedt goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

Duiken Amontillado Beach & Dive Resort

Het Amontillado Beach & Dive Resort heeft meerdere duikboten, onder andere een speedboot met plaats voor 6-8 passagiers, De ‘Banca’ met plaats voor 10 passagiers of de grote zeewaardige ‘banca’ met plaats voor 16 passagiers, geschikt voor de langere tochten naar Apo eiland, Siquijor, en Sumilon en met ruimschoots plaats voor al het materiaal voor 3 duikgangen.

De meeste duikstekken liggen tussen de 5 en 15 minuten varen. De bekende duikstekken Siquijor, Apo Island en Sumilon liggen iets verder weg, namelijk 45 – 75 minuten varen.

Stijlwanden, critters, koraaltuinen, zeegrastuinen en stromingsduiken. Bij Amontillado Beach & Dive Resort zult u zich niet vervelen.

Duiken bij Negros Oriëntal ligt buiten de tyfoongebieden en daarom kan je er het hele jaar door uitstekend duiken. De watertemperatuur ligt tussen de 27 en 31 graden dus een 3mm of shorty is voldoende om in te duiken.

De zeestraat tussen Cebu en Negros staat bekend om de migratie van dolfijnen en walvissen.

Walvishaaien

Sinds enige tijd verblijft een groep walvishaaien in de buurt van Oslob (zuidspits van Cebu). Er is bijna garantie dat je ze hier zult zien, omdat de walvishaaien door de lokale vissers worden aangelokt met voedsel. Aanvankelijke problemen, zoals het aanraken of zelfs berijden van de dieren, liggen nu gelukkig in het verleden omdat de lokale authoriteiten de ontmoetingen met de walvishaaien streng controleren en er forse straffen op misbruik liggen.

Het Amontillado Resort gaat normaliter 1x per week naar Oslbo (minmaal 4 duikers), maar bij grotere navraag ook meerdere keren (reistijd: ongeveer 1 uur 15 minuten). Onze duikers zijn laaiend enthousiast omdat ze daadwerkelijk tot wel 8 walvishaaien gedurende de duik kunnen zien. Normaal wordt de trip gecombineerd met 2 duiken voor het eiland Sumilon. Hier vindt men koraalriffen (ook geschikt voor snorkelaars), een interessante onderwatertopografie en vaak ook zwartpunthaaien, adelaarsroggen en af en toe frijze rifhaaien. De dagtocht is ter plaatse bij te boeken.

10-daagse duikreis Amontillado Resort
Vanaf € 1315 per persoon

 • Retourvlucht Amsterdam – Dumaguete
 • Transfers
 • 8 dagen/7 nachten verblijf in 2-persoons tuinkamer
 • Verblijf obv halfpension
 • Welkomstdrankje
 • Strandhanddoek
 • 1 fles water per dag
 • 6 duiken incl. fles/lood/lucht

Vliegticket Cebu| Filipijnen

Internationale vlucht naar Cebu of Dumaguete
vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf
vanaf € 675 p.p

Vanaf Dumguete is het 30 minuten rijden naar het Amontillado Beach & Dive Resort. Vanaf Cebu heb je een langere transfer inclusief een ferryovertocht naar het resort.

Amontillado Beach & Dive Resort

7 overnachtingen, 6 duiken, halfpension en transfers vanaf Dumaguete.

Strandkamer € 730 p.p.
Deluxe tuinkamer € 640 p.p
Tuinkamer € 570 p.p.
Familiekamer (min. 3 / max. 4 pers) € 520 p.p.

1-persoonskamer op aanvraag

Duiken Amontillado

1 duik € 33 p.p.
6 duiken € 175 p.p.
12 duiken € 340 p.p.
Nitrox € 5 per tank

PADI duikcursus Amontillado

PADI Open Water € 400
PADI Advanced Open Water € 275

Groepsreis duiken Filipijnen

Wil je met een duikclub op duikvakantie naar de Amontillado Beach & Dive Resort op Negros, Filipijnen?  Vraag nu jouw groepsofferte aan.

*De prijzen zijn gebaseerd op het laagseizoen en onder voorbehoud van prijswijzigingen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen