Liveaboard Explorer II • Duik in het Caribisch paradijs

Stap aan boord van de Turks & Caicos liveaboard en duik met verpleegsterhaaien, zeeschildpadden en nog veel meer. Na het duiken is het tijd om te ontspannen op dit comfortabele schip, met all-inclusive concept.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
10 dagen vanaf €2990,- p.p

Duiken in de Turks & Caicos

De idyllische Turks- en Caicoseilanden zijn een waar duikparadijs gelegen op 925 kilometer ten zuidoosten van Miami. Je bezoekt de Turks & Caicos met de liveaboard Turks & Caicos Explorer II. 

Deze comfortabele liveaboard stelt je in staat om optimaal te genieten van je duikvakantie, met maar liefst 27 duiken gedurende de week en toegang tot de beste duikplekken. Wanneer je even niet onderwater bent, kan je ontspannen op het zonnedek of deelnemen aan activiteiten, zoals tutu-dinsdag, georganiseerd door het levendige personeel

Voor de Turks & Caicos Eilanden ligt 1.600 km2 aan riffen, waarvan een groot deel in een beschermd park, het ‘Princess Alexandra National Parc’. Alle duiken die gemaakt worden zijn dan ook in dat beschermd gebied. De sterke punten van Turks & Caicos zijn het uitstekende zicht en de prachtige drop off’s. Er zijn vissen in alle soorten en maten. Veelvoorkomend zijn de Caribische rifhaaien, maar ook adelaarsroggen, zwartpuntrifhaaien, dolfijnen, jacks, baarzen, scholen Bonito’s en schildpadden zullen in een week voorbijkomen. De drop-offs zijn gevuld met manshoge gorgonen, sponzen, hardkoraal bogen en veel macroleven. Bijna alle duiken beginnen langs een drop off, waarna je over de rand in de koraaltuinen eindigt.

Beste reistijd: De beste tijd om te duiken bij de Turks & Caicos eilanden is over het algemeen tussen mei en november, wanneer de watertemperaturen het aangenaamst zijn. Dat gezegd te hebben, ook de wintermaanden zijn zeker te doen, alleen is een dikkere wetsuit dan wel verstandig. Dankzij de lage jaarlijkse regenval en de betrouwbare oceaanstromingen is het zicht hier het hele jaar uitstekend.  

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor

Over het algemeen volstaat een 3mm, in de koudere maanden; december t/m april kun je ook zeker een 5mm overwegen daar de watertemperatuur dan naar 25C kan droppen.

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 (vrijdag) - Vlucht naar Providenciales

Vandaag begint de reis naar de Turks & Caicos. Met een tussenstop in Canada of de Verenigde Staten vlieg je vandaag naar Providenciales. Gelet op de vluchtduur en het tijdsverschil kom je op dag 2 aan. Je bent ongeveer 16 uur onderweg vanuit Europa.

Providenciales, ook wel bekend als Provo, is de belangrijkste toeristische bestemming en de grootste stad van de Turks- en Caicoseilanden. Het is gelegen op het eiland Providenciales, dat deel uitmaakt van de Caicoseilanden. Provo staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, kristalheldere turquoise wateren en luxe resorts.

Dag 2 (zaterdag) - Aankomst in Providenciales

Bij aankomst in Providenciales biedt Explorer Ventures de mogelijkheid om opgehaald te worden op de luchthaven. Gasten kunnen vanaf 15:00 uur aan boord gaan van het schip. Voor degenen die later arriveren, zijn snacks of diner beschikbaar. Om 18:30 uur is er een diner voor alle gasten. Om 20:00 uur vindt de Captain’s Briefing plaats, waar belangrijke informatie, documenten en details over de reis worden besproken. Deze briefing biedt de gelegenheid om kennis te maken met het personeel en vragen te stellen. Op deze manier heb je een veilige en zorgeloze duikexpeditie.

Dag 3 t/m 8 - Duiken & Excursies

De Turks & Caicos Explorer II biedt een gevarieerd duikschema met 5 duiken per dag, inclusief nachtduiken. Je zult verschillende duiklocaties verkennen, zoals het Black Coral Forest met 5 verschillende soorten zwart koraal, de rifhaaien van Provo’s Shark Hotel, de diepwatergorgonen van G-Spot en de gevlekte adelaarsroggen van Double D. Er zijn tal van andere duiklocaties langs de steile wanden van de regio. Tijdens de reis worden er ook eilandexcursies georganiseerd voor geïnteresseerden.

Een voorbeeldschema is als volgt:

  • Zondag (dag 3): Duiken bij Provo’s Northwest Point, met 4-5 duiken.
  • Maandag (dag 4): Duiken bij Northwest Point in de ochtend, gevolgd door een 2 uur durende reis naar West Caicos. Drie duiken op West Caicos.
  • Dinsdag (dag 5): Tot 5 duiken op West Caicos.
  • Woensdag (dag 6): Twee duiken op West Caicos, overtocht naar French Cay, drie duiken op French Cay.
  • Donderdag (dag 7): Vijf duiken op French Cay.
  • Vrijdag (dag 8): Dawn Dive & Ochtendduik op French Cay, vertrek voor de 2 uur durende terugreis naar de haven. Middag ter vrije besteding, diner aan wal, met overnachting aan boord van het schip.

Houd er rekening mee dat dit een voorbeeldschema is en afhankelijk van het weer en de logistiek kan veranderen naar het oordeel van de kapitein.

Dag 9 (zaterdag) & 10 (zondag) - Ontscheping en naar huis?

Na een fantastische duikvakantie in de Turks & Caicos is het tijd om terug te keren naar Europa of je verblijf te verlengen. Op de laatste dag geniet je van een continentaal ontbijt en vertrek je om 09:00 uur vanaf de Turks & Caicos Explorer II. Je kunt ervoor kiezen om terug te vliegen naar Europa, waarbij je terugkijkt op onvergetelijke duiken. Als je nog niet klaar bent om afscheid te nemen, heb je de mogelijkheid om je verblijf te verlengen op Jamaica of de Turks- en Caicoseilanden. Of je nu naar huis gaat of je verblijf verlengt, deze duikvakantie zal blijvende herinneringen achterlaten.

Video afspelen

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

Turks & Caicos Explorer II

De Turks & Caicos Explorer II liveaboard is zorgvuldig ontworpen om een luxe ervaring te bieden als jacht en als charterboot. Met geavanceerde functies zoals Naiad stabilisatoren en een stevige kiel is de boot goed geschikt voor lange reizen over open wateren, met inbegrip van de Silver Bank, gelegen 80 mijl ten noorden van de Dominicaanse Republiek. 

De bemanning van de Turks & Caicos Explorer II bestaat uit een levendig, dynamisch en hardwerkend team van duikers die prioriteit geven aan persoonlijke service en het bevorderen van een vriendelijke sfeer. Met hun uitgebreide ervaring in de liveaboard industrie, houdt de bemanning zich aan strenge veiligheidsnormen en dit garandeert een onvergetelijke duikvakantie. 

Met een maximum van 20 passagiers en 8 bemanningsleden zorgt dit luxe schip voor een comfortabel verblijf voor alle gasten. Elke hut aan boord is uitgerust met patrijspoorten of ramen, individueel regelbare airconditioning en een eigen badkamer. 

Aan boord heb je verschillende hutopties. Op het bovendek zijn er de VIP-staterooms 1 en 2, met individueel regelbare airconditioning, een queensize bed, een bureau, een stoel en een eigen badkamer met douche. Staterooms 3 & 4 op het hoofddek hebben elk twee aparte bedden, een bureau met stoel, een hangkast, een kledingkast, opbergruimte, individueel regelbare airconditioning en een eigen badkamer met douche. Staterooms 5 t/m 7 op het hoofddek hebben een combinatie van twee aparte bedden of een queensize bed, een bureau met stoel, een hangkast, een kledingkast, opbergruimte, individueel regelbare airconditioning en een eigen badkamer met douche. Staterooms 8 t/m 10 bevinden zich op het benedendek en hebben een combinatie van bovenste- en onderste bedden, een kledingkast, een hangkast, individueel regelbare airconditioning en een eigen badkamer met douche. Het benedendek herbergt ook de communicatieruimte en bemanningshutten.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €2990,- per persoon o.b.v. van twee personen in één cabine. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €2990,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen

Duiken direct vanaf het grote schip.

Rechtstreeks onder de boot.

Maximaal 5 duiken per dag.

Duikuitrusting

INT. Er zijn DIN adapters te huur voor $20,- p.w.. Er is een beperkte beschikbaarheid.

Ja, de kosten zijn $10,- per tank of $150,- voor de hele week. 

Ja, voor $150,- p.w. exclusief computer a $75,- per week en duiklamp $20,- per week. 

Liveaboard

Ja, individuele airconditioning.

Ja, er zijn geen single cabines. Mocht de boot niet helemaal vol raken kan je geluk hebben en een eigen cabine krijgen. Het is ook mogelijk een gegarandeerde eenpersoonsbezetting te boeken, hier wordt 65% extra in rekening gebracht van de verkoopprijs van een passagiershut.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR