Caribbean Explorer II • All-In Caribisch Duikavontuur

Bezoek maar liefst 3 eilanden tijdens één duikreis met de Caribbean Explorer II, een comfortabele all-inclusive boot waar het je aan niks zal ontbreken.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
10 dagen vanaf €2560,- p.p

Duiken rond Saba & St. Kitts

Stap aan boord van de Caribbean Explorer II en laat je meevoeren op een heerlijk ontspannen liveaboard reis van het levendige Sint Maarten naar het prachtige St. Kitts, of omgekeerd. Onderweg vaar je langs het pittoreske Nederlandse eiland Saba, een ongerepte parel in het hart van de Caribbean. Deze unieke duikreis biedt de perfecte kans om meerdere Caribische eilanden te ontdekken, terwijl je geniet van het comfort van een all-inclusive liveaboard ervaring.

Of je nou vanuit Sint Maarten vertrekt of vanuit St. Kitts, alle duiken worden gemaakt op dezelfde duikstekken. Op beide bestemmingen worden daarnaast landtours aangeboden om de rijke cultuur en natuur van deze eilanden te ontdekken.

Duiken rondom Saba en St. Kitts is fantastisch. Het Caribisch gebied staat bekend om zijn kalme wateren, uitstekende zicht en aangename temperaturen. 

Het duiken bij Saba, ook wel bekend als de “Unspoiled Queen”, wordt gekenmerkt door grote onderzeese bergen en indrukwekkende pinakels. De wateren rondom Saba zijn beschermd door het Saba Marine Park, wat resulteert in een bloeiend onderwaterleven en uitzonderlijke duikcondities.

Aan de andere kant, de duiklocaties rond St. Kitts zijn ongeëvenaard in diversiteit. Hier vind je alles, van slapende verpleegster haaien en recente wrakken tot intrigerende koraallabyrinten.

Beste reistijd: De beste tijd om te duiken bij Saba en St. Kitts is van december tot april. Tijdens deze maanden is het droge seizoen en is de zichtbaarheid onder water vaak op zijn best, soms zelfs tot 30 meter. Het orkaanseizoen in de Caribbean loopt officieel van 1 juni tot 30 november, met een piek in activiteit van eind augustus tot begin oktober.

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor St. Maarten, Saba & St. Kitts

Over het algemeen volstaat een 3mm, in de koudere maanden; december t/m april kun je ook zeker een 5mm overwegen daar de watertemperatuur dan naar 26C kan droppen.

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 (vrijdag) - Vlucht naar Sint Maarten

Vandaag begint de reis naar Sint Maarten. Als je vanuit Nederland of Frankrijk vliegt heb je mogelijk een rechtstreekse vlucht naar Sint Maarten. Gelet op de vluchtduur en het tijdsverschil kom je op dag 2 aan. 

Sint Maarten is een uniek Caribisch eiland, verdeeld in een Nederlands en een Frans deel. Het eiland biedt een charmante mix van levendige cultuur, adembenemende natuur en prachtige stranden. Hier kan men genieten van heerlijke gastronomie, opwindend nachtleven en uitstekende winkelmogelijkheden, naast prachtige duik- en snorkellocaties.

ℹ️ Start je liveaboard in St. Kitts? Dan vlieg je uiteraard daarheen en niet naar Sint Maarten.

Dag 2 (zaterdag) - Aankomst in Sint Maarten

Bij aankomst op St. Maarten, na het verlaten van de bagageclaim, zoek je naar de chauffeur van Explorer Ventures of neem je een taxi naar Bobby’s Marina in Philipsburg. Het schip zal je daar opwachten. Vanaf 15:00 uur ben je welkom om aan boord te gaan, met snacks of diner beschikbaar voor late aankomsten. Na een gezamenlijk diner om 18:30 uur, volgt om 20:00 uur de Captain’s Briefing voor belangrijke reisinformatie.

Tegen 22:00 uur zetten de boot koers naar Saba, een korte vaartocht van 2,5 uur. Net na middernacht kom je aan, maar dan slaap je waarschijnlijk al lang zodat je morgen uitgerust aan je duiken kan beginnen. 

ℹ️ Mocht je de Liveaboard in St. Kitts beginnen dan is het ook om 15:00 aan boord, om 18:00 diner en de eerste avond blijft de boot in St. Kitts in de haven, omdat je daar direct kan duiken. Als je in St. Kitts staat doe je dit programma dus eigenlijk exact andersom. 

Dag 3 t/m 8 - Duiken & Eilandtours

De komende zes dagen ga je in totaal zo’n 27 duiken maken. Bij Saba kun je nieuwsgierige verpleegsterhaaien, rifhaaien, schildpadden, kreeften verwachten en soms zelfs adelaarsroggen, zeepaardjes en bat fish. Populaire duiklocaties zijn Diamond Rock, Man O’War Shoals en Third Encounter. St. Kitts heeft veel verschillende duikstekken, waaronder riffen, recente scheepswrakken en intrigerende koraallabyrinten. Het wrak van de River Taw is bijzonder geliefd vanwege de levendige koraalgroei en het bruisende macroleven tijdens nachtduiken. Hier kun je vaak frogfishes en zeepaardjes spotten. Het schema is alsvolgt:

Zondag t/m Dinsdag: Saba
5 duiken per dag, met de mogelijkheid om deel te nemen aan de optionele eilandtour ($35,- p.p.) op maandag.

Dinsdag: Nachtoversteek naar St. Kitts (2 1/2 uur).

Woensdag & Donderdag: St. Kitts
5 duiken per dag

Vrijdag: 2 duiken bij St. Kitts en lunch; terugkeer naar Port Zante. Middag eilandtour (optioneel; $50,- p.p.) en diner aan land. Overnachting op de boot aan de kade.

Dag 9 (zaterdag) & 10 (zondag) - Ontscheping en naar huis?

Vandaag markeert het einde van je prachtige liveaboard-reis. Tussen 07:00 en 08:30 geniet je van een continentaal ontbijt waarna je omstreeks 09:00 uur het schip verlaat.  Je wordt vervolgens naar de luchthaven van St. Kitts gebracht. Nog niet klaar om naar huis te gaan? Overweeg dan een mogelijke verlenging op bijvoorbeeld St. Eustatius.

Mocht je pas in de middag vliegen, dan mag je bagage aan boord te laten (of op de kade ernaast) tot je vertrek.

Video afspelen

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

Caribbean Explorer II

De bekroonde Caribbean Explorer II heeft ruimte voor 18 passagiers en heeft een leuke, energieke en hardwerkende bemanning die toegewijd is aan persoonlijke service. Met hun jarenlange ervaring in de liveaboard industrie zetten ze hoge veiligheidsstandaarden en zorgen ze ervoor dat je een onvergetelijke duikvakantie hebt.

Tijdens je verblijf aan boord van de Caribbean Explorer II word je verwend met heerlijk eten. Het menu bestaat uit een mix van lokaal geïnspireerde recepten, Amerikaanse favorieten en gastronomische gerechten bedacht door de chef. Aan boord geniet je van drie maaltijden per dag, plus snacks tussen de duiken door. Bovendien heb je onbeperkt toegang tot frisdrank, sap, thee, koffie en, als de dagelijkse duikactiviteiten zijn afgerond, alcohol, bier en wijn.

Optionele Landtours op Saba & St. Kitts

De Caribbean Explorer II biedt twee optionele eilandtours aan. Deze tours geven je de kans om de unieke schoonheid van Saba en St. Kitts te ontdekken en de lokale cultuur en geschiedenis te ervaren.

Saba, is een van de mooiste eilanden in de Caribische zee. De tour start in Fort Bay en neemt je mee op een rit door prachtige landschappen en traditionele dorpen met hun kenmerkende witte gebouwen, rode daken en groene deuren. Onderweg stop je bij diverse uitkijkpunten en eindig je in Windwardside, waar je een museum en lokale winkeltjes kunt bezoeken. De tour eindigt met een bezoek aan Jo Beans glaswinkel, bekend om haar handgemaakte glazen kralen. 

St. Kitts, voorheen bekend als St. Christopher, is een eiland met diverse landschappen – van zandstranden tot weelderige groene velden en regenwouden. De tour begint in Sandy Point en voert je door het vissersdorp Old Road Bay naar de Caribelle Batik Factory, gevestigd in een oude suikerrietplantage. Na een wandeling door de tropische tuinen, reis je naar Bloody Point, de plaats van een historisch bloedbad onder de Carib en Arawak Indianen. De tour eindigt bij Brimstone Hill, een UNESCO Werelderfgoedlocatie.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €2560,- per persoon o.b.v. van twee personen in één cabine. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €2560,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen

Duiken direct vanaf het grote schip.

Rechtstreeks onder de boot.

Maximaal 5 duiken per dag.

Duikuitrusting

INT. Er zijn DIN adapters te huur voor $20,- p.w.. Er is een beperkte beschikbaarheid.

Ja, de kosten zijn $10,- per tank of $150,- voor de hele week. 

Ja, voor $150,- p.w. exclusief computer a $75,- per week en duiklamp $20,- per week. 

Liveaboard

De airconditioning is centraal geregeld.

Ja, individuele airconditioning.

Ja, er zijn geen single cabines. Mocht de boot niet helemaal vol raken kan je geluk hebben en een eigen cabine krijgen. Het is ook mogelijk een gegarandeerde eenpersoonsbezetting te boeken, hier wordt 65% extra in rekening gebracht van de verkoopprijs van een passagiershut.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR