Liveaboard Tiburon Explorer • Western Archipelago

Geniet van onvergetelijke liveaboard duikvakantie op de Tiburon Explorer. Je gaat duiken bij Darwin, Wolf en het westen van Isabela. Daarnaast doe je ook twee eilandexcursies.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
12 dagen vanaf €6739,- p.p

Liveaboard duikvakantie naar de Galapagos Eilanden

Maak je klaar voor een onvergetelijke liveaboard duikvakantie rond de Galapagos eilanden. Tijdens deze reis bezoek je de beroemde duiklocaties Wolf en Darwin, en verken je ook het westen van de Galapagos. Aan boord van de comfortabele Tiburon Explorer geniet je van topduiken en maak je ook nog twee bijzondere landexcursies.

Duiken in de Galapagos

De 8-daagse route van de Tiburon Explorer begint bij Wolf en Darwin, bekend om de overvloed aan hamerhaaien, walvishaaien en adelaarsroggen. Vervolgens gaat de reis verder naar Cabo Douglas, waar je onderwater zeeleguanen kunt spotten, en Punta Vicente Roca, waar je kans hebt op het zien van Mola Molas

Verblijf op de Tiburon Explorer

De nieuwe, elegante Tiburon Explorer biedt plaats aan 16 gasten in 9 comfortabele hutten met airconditioning, privébadkamer en zeezicht. Op het bovendek zijn er hutten met queen-size bedden; de andere hutten hebben twin bedden die omgezet kunnen worden naar een queen-size bed. Aan boord vind je een zonnedek met jacuzzi, een salon met eetruimte en bar, en een ruim duikdek met alle benodigde faciliteiten.

Beste reistijd voor duiken op de Galapagos Eilanden

Van januari tot mei is het “warme” seizoen op de Galapagos, gekenmerkt door kalme oceanen en gunstige duikomstandigheden, ideaal voor beginners en duiken met manta’s. Watertemperaturen liggen tussen 24-28°C, met dagelijkse luchttemperaturen van 25-28°C en wisselend weer. In deze periode is de waterproductiviteit laag, waardoor grote dieren zoals walvishaaien minder vaak voorkomen. De hamerhaaien zijn er nog wel vaak in grote getallen.

Van juni tot november is het “koude” seizoen, beïnvloed door de Humboldt-stroming, met koudere wateren (19-23°C) en meer mariene megafauna, zoals walvishaaien en hamerhaaien. Dagelijkse luchttemperaturen variëren van 21-24°C, met vaak grijze luchten en mist. 

➤ Vanwege de soms erg sterke stromingen, mogen alleen ervaren duikers mee op deze liveaboard. Je dient in bezit te zijn van een Advanced Certificering en minimaal 50 (bij voorkeur 100) gelogde duiken te hebben. Een nitrox certificaat wordt sterk aanbevolen, zodat je alle duiken bij Darwin & Wolf kan doen. De afgelopen 6 maanden, voorafgaande aan de liveaboard, dien je tenminste 1 gelogde duik te hebben.

Video afspelen
Klik op de afbeelding om te vergroten

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor duiken Galapagos Eilanden

We raden een 7mm wetsuit + cap & handschoenen aan.

Wat ga je op deze duikvakantie beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 | Reis naar Ecuador toe

Vandaag begint je avontuur met een vlucht vanuit Europa naar Quito of Guayaquil. Er zijn verschillende efficiënte routes beschikbaar, vaak met een korte overstap. Bij EWDR denken we graag met je mee over de beste opties, maar je kunt ook zelf je vlucht boeken. De totale reistijd ligt tussen de 11 en 15 uur. Bij aankomst word je opgehaald en naar een comfortabel hotel nabij de luchthaven gebracht, waar je kunt ontspannen en herstellen van de lange reis. Dit is het begin van een onvergetelijke duikvakantie op de Galapagoseilanden. Na een goede nachtrust en ontbijt in het hotel ben je klaar voor het volgende deel van je avontuur.

Nb. De liveaboard start altijd op een zaterdag, dus meestal zal je op donderdag/vrijdag beginnen aan je reis naar Ecuador toe. 

Dag 3 | Aankomst op Baltra

Op zaterdag vlieg je van het vasteland van Ecuador naar de Galapagoseilanden, naar Baltra, en kom je in de late ochtend aan. De duikgidsen ontmoeten je op het vliegveld tussen 11:00 en 12:00 uur en begeleiden je naar de Tiburon Explorer. Na het aan boord gaan, geniet je van een lunch, maak je je duikuitrusting alvast in orde en krijg je een safety briefing. Vandaag ga je nog niet duiken, dus je kunt op je gemak in je cabine settelen en kennis maken met de medereizigers. 

Dag 4 | North Seymour en Vertrek naar Wolf Island

De dag begint vroeg met een uitgebreide uitrustingscontrole om ervoor te zorgen dat al je duikspullen klaar zijn voor gebruik. Vervolgens maak je twee duiken, om 7:00 en 10:00 uur. Tijdens deze duiken kun je indrukwekkende roggen en scholen vissen zien, een fantastische start van je duikreis.

In de middag staat er een landexcursie naar North Seymour Island op het programma. Hier wandel je over paden langs grote kolonies Blauwevoetgenten en Fregatvogels. Ook zijn zeeleeuwen en zeeleguanen hier veelvuldig te zien. Deze excursie biedt een unieke kans om de diverse natuur van de Galapagos van dichtbij te beleven.

Na deze avontuurlijke dag vertrekt de Tiburon Explorer voor een lange overtocht (ca. 14 uur) naar Wolf Island, een van de meest iconische duiklocaties van de Galapagos.

Dag 5 | Wolf Island

Vandaag staat in het teken van de spectaculaire duiklocaties van Wolf Island. Je begint de dag met een duik om 10:30 uur, gevolgd door duiken om 14:00 en 16:30 uur. Deze plekken staan bekend om hun overvloed aan zeeleven. Je hebt een grote kans om hamerhaaien, adelaarsroggen, zeeleeuwen, Galapagoshaaien en zijdehaaien te zien. Mogelijk ook een walvishaai, maar in het juiste seizoen is die kans groter bij Darwin. Voor de echte avonturiers is er ook een mogelijke nachtduik gepland, waar je de nachtelijke activiteiten van deze indrukwekkende zeewezens kunt observeren. Wolf Island biedt enkele van de meest memorabele duiken van de Galapagos. 

Dag 6 | Darwin Island

Vandaag duik je bij Darwin Island, een wereldberoemde duiklocatie die een andere, maar even spectaculaire ervaring biedt als Wolf Island. De dag begint vroeg met een duik om 6:30 uur, gevolgd door duiken om 10:30, 14:00 en 16:30 uur. De bekendste duiklocatie hier is “Darwin’s Towers” (voorheen “Darwin’s Arch“), waar je vaak grote scholen hamerhaaien ziet, vergelijkbaar met Wolf. Echter, Darwin is ook beroemd om de frequente waarnemingen van walvishaaien, vooral tijdens hun migratieseizoen. Andere veelvoorkomende soorten zijn adelaarsroggen, Galapagoshaaien en zijdehaaien.

De diversiteit en de zichtbaarheid van het zeeleven zijn hier uitzonderlijk hoog. Bovendien is de onderwaterstructuur bij Darwin erg indrukwekkend, wat een extra dimensie geeft aan de duikervaring. Darwin Island zal zeker een hoogtepunt van je duikreis zijn, met zijn unieke combinatie van rijke biodiversiteit en prachtige onderwaterlandschappen.

Dag 7 | Terug naar Wolf Island

Vandaag keer je terug naar de avontuurlijke duiklocaties van Wolf Island met duiken om 6:30, 10:30, 14:00 en 16:30 uur. Hier kun je opnieuw grote scholen hamerhaaien, walvishaaien (in het seizoen), adelaarsroggen, Galapagoshaaien en zijdehaaien zien. Ook de speelse zeeleeuwen maken deze duiken extra bijzonder, vaak zwemmend en dartelend om je heen. De sterke stromingen en het rijke zeeleven maken elke duik spannend. Na deze duiken begint de 12-uur durende overtocht naar Cabo Douglas.

Dag 8 | Cabo Douglas & Punta Vicente Roca

Op donderdag duik je bij Cabo Douglas aan de westkust van Isabela Island. Voor je de duik begint, kun je aalscholvers, pinguïns en zeeleguanen zien, unieke soorten die alleen in deze archipel voorkomen.

Tijdens de duik zie je de krachtige zwemvaardigheden van de zeeleguanen terwijl de grotere mannetjes op de rotsen dieper onder het wateroppervlak foerageren. Andere soorten die je kunt tegenkomen zijn de roodlipvleermuisvis en Mola Mola. Soms zie je zelfs baleinwalvissen door het water glijden. Na deze bijzondere duiken vaart de Tiburon Explorer door naar Punta Vicente Roca.

Punta Vicente Roca is een geweldige plek om de beroemde Mola Mola of “maanvis” te zien. Deze locatie heeft een lange, hellende onderwaterwand die reikt tot 28 meter diepte. De ondiepere gebieden zijn rijk aan zeeleven, waar je ook vaak pinguïns ziet die sierlijk om duikers heen dartelen. Speelse zeeleeuwen zwemmen hier ook vaak met snorkelaars en duikers mee.

Dag 9 | Duiken bij Cousins Rock en Santa Cruz Highlands Excursie

De dag begint met duiken bij Cousins Rock om 6:30 en 9:30 uur. Deze locatie is ideaal voor macroduiken, met uitstekende kansen om zeepaardjes, zeeleeuwen en adelaarsroggen te zien. Tijdens de lunch vaart de Tiburon Explorer naar Santa Cruz, een overtocht van ongeveer drie uur.

Bij aankomst reis je per bus naar de Santa Cruz Highlands, waar je de gigantische landschildpadden in hun natuurlijke habitat kunt bewonderen. Vervolgens ga je naar het stadje Puerto Ayora, waar je op eigen gelegenheid dineert. Om 20:30 uur keer je terug naar de Tiburon Explorer voor een welverdiende rust.

Dag 10 t/m 12 | Terug naar huis

Helaas, het zit er al weer op. De bemanning van de Tiburon Explorer brengt je op dag 10 naar de luchthaven van Baltra. Vanaf hier vlieg je terug naar Quito of Guayaquil. Afhankelijk van je vluchtschema vlieg je mogelijk dezelfde dag nog door naar huis en arriveer je op dag 11. Als de aansluitende vlucht niet meteen vertrekt, overnacht je in Quito of Guayaquil en vlieg je de volgende dag, waardoor je op dag 12 thuiskomt.

Wil je je avontuur verlengen? Overweeg dan een verblijf in de Amazone, zoals beschreven in deze reis, voor een extra bijzondere ervaring. 

De liveaboard

Het schip en de cabines

M/V Tiburon Explorer

De nieuwe, elegante en ruime M/V Tiburon Explorer is een liveaboard duikjacht dat plaats biedt aan 16 passagiers in 9 hutten met airconditioning, verspreid over het hoofd- en benedendek. Alle hutten hebben een eigen badkamer en uitzicht op zee

Het ruime duikdek van de Tiburon Explorer heeft een badkamer, een grote cameratafel met oplaadstation, individuele opbergruimtes en spoelbakken voor camera’s en duikuitrusting. De duikactiviteiten worden uitgevoerd vanaf twee grote pangas (tenders), die gemakkelijk te betreden zijn vanaf het duikdek.

Op het zonnedek vind je een grote loungeruimte, een bar en een deels overdekt zonnedek met een jacuzzi en voldoende zitplaatsen.

Het hoofddek beschikt over zes cabines. De eetruimte, lounge, bar en het grote duikdek bevinden zich ook op het hoofddek. Het benedendek omvat drie suites. 

Er is WiFi beschikbaar via een satellietverbinding (gratis).

 

Klik om te vergroten

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Deze duikvakantie naar de Galapagos Eilanden is beschikbaar vanaf €6739,- per persoon o.b.v. van twee personen in één lower of main deck Stateroom. De duikreis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over deze duikvakantie naar de Galapagos? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze duikreis, vanaf €6739,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze duikvakantie per e-mail

Wil je de details van deze duikreis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over duiken op de Tiburon Explorer

Algemene duikinformatie

Bootduiken. Er is regelmatig stroming, dan maak je ook driftduiken of stromingsduiken met een rifhaak.

Bij Explorer Ventures kan je tot 4 duiken per dag maken.

Als de weersomstandigheden het toelaten maak je op dag 5 een nachtduik.

Ja, aan boord zijn verschillende cursussen te volgen.

Duikuitrusting

De meeste tanks zijn INT, er zijn ook een aantal DIN tanks. Je kunt eventueel een adapter voor de week huren voor $25,-

Ja, deze kosten $130,- per week

Een volledige duikuitrusting, inclusief computer kost $350,- per week. 

Activiteiten, Excursies en Wellness

Jazeker, o.a. met zeeleeuwen! Maar de reis is wel erg op duikers gericht, je zal niet op elke duikstek kunnen snorkelen, o.a. vanwege de stroming.

Op Dag 4 ga je naar North Seymour en op Dag 10 naar Santa Cruz. Zie de dagbeschrijving voor meer informatie.

Liveaboard

Ja, er is een satelliet WiFi verbinding en deze is gratis. 

Ja, normaliter deel je de cabine. De cabine kan ook als single geboekt worden, hiervoor geldt een toeslag van 80%. 

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR