Duiken in Palau

Van de 3 bestemmingen van Micronesië is Palau het makkelijkst te bereiken. En zodra je er bent, wacht er genoeg actie en spectakel! Palau ligt vlakbij de regio met de meeste mariene biodiversiteit ter wereld en daarnaast ook nog eens in de open oceaan. Een prachtige cocktail van grote verscheidenheid aan vissen en aan soorten duiken.

Diversiteit, duiken & Palau

Duiken bij Palau onthult een adembenemende onderwaterwereld vol met divers zeeleven. Je kunt een veelheid aan kleurrijke koraalsoorten, anemonen en exotische vissen zoals engelvissen, clownvissen en papegaaivissen verwachten. Daarnaast zijn er verschillende soorten haaien, waaronder grijze rifhaaien en witpunt rifhaaien. Mantaroggen zweven sierlijk door het water, terwijl zeeschildpadden rustig voorbij zwemmen. Voor de macro-liefhebbers zijn er naaktslakken, garnalen en krabben. Palau’s wateren herbergen ook verschillende soorten kwallen, waaronder de unieke niet-stekende kwallen in Jellyfish Lake, een must-see ervaring voor elke duiker.

Duiken rond Palau biedt naast de stroming en het rifleven nog meer diversiteit. Vanwege de zachte structuur van kalksteen, de basis van het eiland, zijn er meerder grotten en grottenstelsels uitgesleten. Hierdoor kun je als duiker genieten van stalagmieten en stalactieten en tevens van vissen die de grotten gebruiken als schuilplaats.

Jellyfish Lake

Jellyfish Lake in Palau is een uniek zoutwatermeer, gevuld met duizenden goudkleurige kwallen. Deze bijzondere kwallen hebben in de loop van miljoenen jaren hun stekende vermogen verloren. Zwemmen tussen deze zacht pulserende, onschadelijke wezens is een onvergetelijke, surrealistische ervaring en een hoogtepunt van een bezoek aan Palau.

Wrak duiken in Palau

Ook zijn er rond en op Palau meerder wrakken te zien uit de tweede wereldoorlog. Zowel schepen als vliegtuigen zijn redelijk goed geconserveerd en zijn zeer fotogeniek. Vooral bekend is Jake Seaplane, een watervliegtuig dat al op vele covers heeft gestaan.

Beste tijd om te duiken in Palau

Wat is de beste reistijd om te gaan duiken in Palau? Het klimaat op Yap en Palau is tropisch met warme, redelijk stabiele temperaturen (25 tot 30°C). In principe kun je het gehele jaar op Palau duiken. November en december zijn vaak wel maanden met harde wind. De gemiddelde watertemperatuur rondom Yap en Palau is 28°C. Het zicht onder water is gemiddeld 30 meter.

De rifhaak is uitgevonden in Palau

Het is niet voor niets dat de rifhaak, een handigheidje om in de stroming te blijven hangen, hier is uitgevonden. Verschillende zeestromingen komen Palau op hun nimmer eindigende reis tegen.

De stroming op haar beurt biedt de inwoners van de riffen een welkome maaltijd. Grote scholen wahoo, tonijn, jacks en barracuda’s passeren Palau in de stroming en als duiker is het alleen maar een kwestie van op de juiste plaats aanwezig te zijn om alle tussen alle actie van Palau te duiken.

Ook duiken in Palau?

Wellicht ook interessant

Egypte Onbeperkt duiken

Reisverslag: Weekje Abu Dabbab Dive Resort – Marsa Alam, Egypte

Een duikreis in woorden: Leonie’s verslag van haar week duiken in Abu Dabbab met Rianne.

Lees meer
Zanzibar Dolfijnen

Op duikvakantie naar Zanzibar met Duikvereniging Leeuwarden

Mark organiseerde een duikvakantie naar Zanzibar voor Duikvereniging Leeuwarden. Het werd een buddy reis wat betekend dat ook andere klanten van EWDR welkom waren.

Lees meer
Snorkelvakantie

De Ultieme Gids voor Snorkelvakanties

In dit artikel duiken we in de betoverende wereld van snorkelen, waarbij we ons richten op de beste snorkelvakanties over de hele wereld.

Lees meer
Bonaire

10 Activiteiten op Bonaire die niets met duiken te maken hebben

Dat je mooi op Bonaire kan duiken weten we wel, maar ook voor de niet-duiker is er echt veel te doen! We hebben onze top 10 activiteiten op een rijtje gezet.

Lees meer

Wat pak je in als je op duikvakantie gaat?

Ga je op duikvakantie? Wij geven je 8 tips om efficiënt je koffer in te pakken! We bespreken alles, van de juiste kofferkeuze tot je ademautomaten en onderwatercamera.

Lees meer
Noorwegen Orka's Unieke Encounters

Snorkelen met Orka’s in Noorwegen

Snorkelen met orka’s in Noorwegen biedt een onvergetelijke kans om deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren.

Lees meer
Kaapverdië Bootduiken Schildpadden

Duiken op Kaapverdië – Avontuurlijk en grote scholen vis

Duiken op de Kaapverdische Eilanden. Wat kan je verwachten? En is het de moeite waard? Daar kunnen we volmondig Ja! op antwoorden….

Lees meer
Zanzibar Resort

Soraya & Jeffry gaan duiken op Zanzibar

Soraya & Jeffry gingen naar Zanzibar en verbleven een week bij Langi Langi.

Lees meer
Mola mola Manta’s Macro

De Kleuren van Bali

Bali heet niet voor niets het Eiland der Goden; het is een betoverend eiland. Niet alleen het eiland Bali is prachtig, rond het eiland kun je fantastisch duiken.

Lees meer
Wrakduiken Haaien Koraalriffen

Liveaboard duikvakanties in Egypte

Het liveaboard concept is een unieke manier om te duiken en biedt duikers de mogelijkheid om hun duikervaring naar een hoger niveau te tillen. In tegenstelling tot een dagtrip naar een duiklocatie, verblijven duikers aan...

Lees meer
Truk Wrakduiken Liveaboard

Duiken rondom Truk

Tientallen schepen en honderden vliegtuigen. Op de bodem! Ben je dol op wrakduiken? Dan moet je naar Truk.

Lees meer
Kenia Eco & Duurzaam

Rosanne herstelt koraal in Kenia

Rosanne is studente aan de universiteit van Wageningen. Ze is voor haar studie in Kenia om daar onderzoek te doen naar de sociale impact die koraalrestoratie heeft op de lokale gemeenschappen.

Lees meer
Sint Maarten en Saba Bootduiken Zeepaardjes Macro

Duiken op Saba

Bij Saba kun je niet alleen op riffen en rotsformaties duiken maar zelfs macro duiken behoren tot de mogelijkheden! Neem je camera mee en ga op jacht naar alle rare en bijzondere vissen en beestjes...

Lees meer
Galapagos Hamerhaaien Manta’s Zeeleeuwen

Duiken op de Galapagos Eilanden

Duiken op de Galapagos vanaf een liveaboard is een once-in-a-lifetime ervaring. Ontdek de onderwaterwereld vol zeeleguanen, hamerhaaien, walvishaaien en speelse zeeleeuwen. Een absolute must-do voor duikliefhebbers en een bucketlist-avontuur.

Lees meer
Manta’s Mola mola Muck

Duiken in Indonesië

Duiken in Indonesië is zeer divers en biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan onderwaterleven, zoals kleurrijke koraalriffen, zeeschildpadden, haaien, mantaroggen en nog veel meer.

Lees meer
Turks & Caicos Liveaboard

Duiken op de Turks & Caicos eilanden

Duiken in Turks & Caicos biedt indrukwekkende drop off’s, weelderige koraaltuinen, een verscheidenheid aan zeedieren in beschermde gebieden met uitstekend zicht.

Lees meer
Bahama’s Hamerhaaien Tijgerhaaien

De haaien van de Bahama’s

Duiken met hamerhaaien en tijgerhaaien kan bij uitstek op Bimini in de Bahama’s.

Lees meer
Malediven Walvishaaien Manta’s Haaien

Duiken in de Malediven

Duiken in de Malediven is een unieke en onvergetelijke ervaring waarbij je zelfs manta’s en walvishaaien kan tegenkomen!

Lees meer
St. Eustatius Bootduiken Schildpadden

Duiken op St. Eustatius

De duiken rondom St. Eustatius worden gedaan in een beschermd marine park waar het onderwater leven er gezond bij ligt. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben...

Lees meer
Mexico Grotduiken Unieke Encounters

Duiken in Mexico

Mexico is een enorm divers duikland. Haaien bij Socorro, Zeeleeuwen bij La Paz, Krokodillen bij Xcaclack, Cenotes bij Tulum en heerlijk carribisch duiken op Cozumel en Playa del Carmen.

Lees meer
Honduras Dolfijnen Resort All-Inclusive

Duiken in Honduras

Duiken in Honduras doe je in de Caribische zee op het tweede grootste rif ter wereld! Het zicht is goed, het is lekker warm, en er is van alles te zien!

Lees meer
Costa Rica Hamerhaaien Tijgerhaaien Manta’s

Duiken in Costa-Rica

Costa Rica biedt fantastisch duiken in Guanacaste, waar duikers o.a. stierhaaien en reuzenmanta’s kunnen ontmoeten. Cocos Island is wereldberoemd om zijn duiken met hamerhaaien, tijgerhaaien én walvishaaien.

Lees meer
Kantduiken Schildpadden Drive & Dive

Duiken op Bonaire

Bonaire biedt unieke kantduikmogelijkheden, het “drive and dive” concept maakt het gemakkelijk om met eigen vervoer te duiken. Het Caribische duiken is spectaculair met kleurrijke riffen, diverse zeedieren en uitstekende duikfaciliteiten.

Lees meer
Poolgebieden IJsduiken

Duiken op de Noordpool

Een duikvakantie naar de Noordpool is een surrealistische ervaring waar je kunt duiken tussen ijsschotsen en een unieke onderwaterwereld kunt verkennen die slechts door weinigen is gezien.

Lees meer