Combinatiereis: Galapagos Eilanden & Amazone​

Beleef een onvergetelijke duikvakantie naar de Galapagos Eilanden met een liveaboard naar o.a. Darwin en Wolf, gevolgd door een avontuurlijk meerdaags bezoek aan het Amazone regenwoud.

Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
17 dagen vanaf €8999,- p.p

Galapagos onderwater & Amazone bovenwater

Deze reis combineert het verblijf en duiken op de luxe Galaxy Diver II liveaboard met een fantastisch bezoek aan het Amazoneregenwoud, waar je verblijft in het Napo Wildlife Center Ecolodge. Perfect voor duikers die meer willen dan alleen duiken en echt willen genieten van de natuur in Ecuador.

Duiken op de Galapagos Eilanden

Het eerste gedeelte van de reis ga je per luxe liveaboard duiken bij o.a. de beroemde locaties Darwin en Wolf. Hier word je omringd door haaien, walvishaaien, manta’s, roggen, schildpadden, pinguïns, zeeleguanen en zeeleeuwen. Deze variëteit aan zeeleven is dé reden dat de Galapagos Eilanden bij veel duikers op de bucketlist staat.

Bezoek aan het Amazone Regenwoud

Na het duiken op de Galapagoseilanden, brengt deze reis je naar het hart van de Amazone, waar het Napo Wildlife Center Ecolodge een voorbeeld stelt van duurzaam ecotoerisme. Beheerd door de Añangu Kichwa-gemeenschap, biedt deze lodge een diepgaande ervaring in één van de meest biodiverse ecosystemen ter wereld. Gasten kunnen kanoën, jungle trekkings maken, en vogelspotten, met de mogelijkheid om zeldzame dieren zoals de jaguar en de harpij-arend te zien.

Beste reistijd voor een duikvakantie naar de Galapagos Eilanden & het Amazone Regenwoud.
Van januari tot mei is het “warme” seizoen op de Galapagos, met kalme oceanen en gunstige duikomstandigheden.  In deze periode is de waterproductiviteit laag, waardoor grote dieren zoals walvishaaien minder vaak voorkomen. De hamerhaaien zijn er nog wel vaak in grote getallen. Van juni tot november is het “koude” seizoen, met koudere wateren door de Humboldt-stroming en meer mariene megafauna zoals walvishaaien.  

Voor het verblijf in de Amazone raden we aan om tussen Augustus en Maart te gaan en niet tijdens de natste maanden te gaan, namelijk April tm Juli.

➤ Vanwege de soms erg sterke stromingen, mogen alleen ervaren duikers mee op deze liveaboard. Je dient in bezit te zijn van een Advanced Certificering en minimaal 50 gelogde duiken te hebben. Een nitrox certificaat wordt sterk aanbevolen.

Video afspelen
Klik op de afbeelding om de kaart te vergroten

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor duiken Galapagos Eilanden

We raden een 7mm wetsuit + cap + handschoenen aan.

Wat ga je op deze duikvakantie beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 | Vlucht naar Ecuador

Vandaag begint je avontuur met een vlucht vanuit Europa naar Quito of Guayaquil. Afhankelijk van je vertrekpunt en de gekozen luchtvaartmaatschappij, vlieg je direct of met een korte overstap. De totale reistijd bedraagt ongeveer 11 tot 15 uur. Bij aankomst op de luchthaven van Quito of Guayaquil word je opgewacht door een luchthaventransfer. Deze brengt je naar een comfortabel hotel in de buurt van de luchthaven. Hier kun je ontspannen en herstellen van de lange reis, zodat je uitgerust bent voor het volgende deel van je duikvakantie waar avontuur en luxe samenkomen aan boord van de Galaxy Diver II.

Dag 3 | Vlucht naar Baltra op de Galapagos Eilanden

Vroeg in de ochtend word je na een transfer en ontbijt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar de Galapagoseilanden. De directe vlucht duurt ongeveer 2 uur en een kwartier, en je komt in de loop van de ochtend aan. Bij aankomst word je verwelkomd door de gids en het personeel van de Galaxy Diver II, die zorgen voor je transfer naar het jacht.

Na een heerlijke lunch kun je je settelen in je comfortabele hut. Voordat je het water induikt, krijg je een briefing over de strikte richtlijnen voor het bezoeken van dit nationale park, bedoeld om het unieke ecosysteem te beschermen. Je dag eindigt met een veiligheidsoefening en een check-duik, zodat je goed voorbereid bent om de  Galapagoseilanden te verkennen.

Dag 4 | Duiken bij Carrion Point

Terwijl de zon opkomt op je eerste duikdag aan boord van de Galaxy Diver, word je meteen helemaal enthousiast over de twee geplande ochtendduiken bij Punta Carrion. 

Als je afdaalt op de duikstek Punta Carrion word je meteen betoverd door de overvloed aan zeeleven om je heen zoals scholen hamerhaaien en, tussen juni en december, walvishaaien. Tegelijkertijd schieten speelse zeeleeuwen in en uit de rotsachtige onderwaterkliffen. 

Je ontdekt meer over de levendige en kleurrijke wereld van tropische vissen, waaronder groepen doktersvissen, keizersvissen en papegaaivissen, en je vindt zelfs een paar geheimzinnige zeepaardjes verborgen in de spleten van het rif. Tegen de late namiddag begin je aan de 14 uur durende tocht over de Galapagoszee naar Wolf Island. 

Dag 5 | Shark Bay, La Banana, La Ventana Islet, en El Derrumbe

Je bent aangekomen bij Wolf Island! Vandaag ontdek je enkele van de mooiste duiklocaties van de Galapagoseilanden. Je eerste stop is Shark Bay, waar je de kans hebt om Galapagoshaaien, adelaarsroggen en zeeleeuwen te zien. Deze indrukwekkende dieren zijn een prachtig gezicht in hun natuurlijke omgeving.

Na de ochtendduik ga je verder naar La Banana om de rijke onderwaterwereld van de Galapagos te verkennen. Hier zie je speelse zeeleeuwen die om je heen zwemmen en dartelen.

Later op de dag bezoek je La Ventana Islet en El Derrumbe, twee duiklocaties bekend om hun diverse zeeleven. Je zult o.a. kleurrijke vissen, schildpadden en zeesterren tegenkomen.

Dag 6 | El Arenal & Darwin's Towers (Darwin's Arch)

Vandaag bezoek je El Arenal, een locatie die je zal imponeren met de natuurlijke schoonheid van de Galapagoseilanden. Deze duikplek, dicht bij Darwin’s Towers staat bekend als een van de beste ter wereld. Je kunt matige tot sterke stromingen verwachten met dieptes van 14 tot 37 meter en een zichtbaarheid van 12 tot 24 meter. Hier word je verwelkomd door een indrukwekkende onderwaterbiodiversiteit, inclusief scholen hamerhaaien, Galapagoshaaien en met een beetje geluk spot je ook een walvishaai.

Vervolgens ga je naar Darwin’s Towers een van de meest iconische duiklocaties. Deze adembenemende plek is een must voor elke fervente duiker. In de diepblauwe wateren ontdek je levendige rotsformaties, scholen kleurrijke vissen, manta’s en weer die imposante hamerhaaien.

Nb. In 2021 stortte de beroemde Darwin’s Arch in, door natuurlijke corrosie. Sindsdien wordt de plek nu Darwin’s Towers genoemd. 

Dag 7 | El Arenal, El Derrumbe en Shark Bay

Vandaag begin je met een duik bij El Arenal, waar je de levendige rotsformaties verkent. Tijdens deze duik heb je de kans om een verscheidenheid aan soorten te ontmoeten, waaronder dolfijnen, hamerhaaien, walvishaaien, roggen, Galapagoshaaien, tijgerhaaien en orka’s. Naast het indrukwekkende zeeleven zijn de geologische formaties hier ook bijzonder mooi.

Na de ochtendduik ga je naar El Derrumbe. Hier duik je tussen onderwaterkliffen en grotten. Hier kom je veel soorten tegen, zoals groene schildpadden, zeeleeuwen en adelaarsroggen. Wat deze site echt bijzonder maakt, is de aanwezigheid van stierhaaien, een van de weinige plekken ter wereld waar je met hen in ondiepe wateren kunt duiken.

De laatste duik van de dag brengt je naar Shark Bay. Deze locatie staat bekend om zijn diversiteit aan zeeleven, waaronder de Galapagoshaai, adelaarsrog en zeeleeuw.

Dag 8 | Cabo Marschall

Vandaag maak je twee duiken op de iconische locatie van Cabo Marshall in de Galapagoseilanden, bekend om zijn indrukwekkende vulkanische muren die de diepten van de oceaan in duiken. Dit onderwaterlandschap vormt een toevluchtsoord voor grote scholen vissen en sierlijke manta’s die door het water zweven. 

Tijdens je ochtendduik langs de vulkanische muren kun je scholen hamerhaaien, barracuda’s en natuurlijk de elegante manta’s tegenkomen die deze plek hun thuis noemen. 

Je middagduik brengt je naar de “City of the Mantas”, een verborgen juweeltje van de Galapagoseilanden, beroemd om zijn ontmoetingen met manta’s. Het gebied is een spektakel van biodiversiteit, met kleurrijke koralen en tropische vissen die het onderwaterlandschap completeren.

Dag 9 | Cousinns Rock & Santa Cruz Highlands

Op je laatste duikdag in de Galapagoseilanden staan er in de ochtend nog twee duiken gepland. De eerste en laatste duik brengt je naar Cousins Rock, een van de meest kleurrijke duiklocaties van de archipel. De levendige koraalmuren en gorgonen bieden een prachtig decor voor ontmoetingen met zeepaardjes, rifvissen en diverse naaktslakken. Dieper duikend, kun je mogelijk een school adelaarsroggen zien glijden of een witpunthaai zien rusten in een spleet tussen de rotsen. Met wat geluk spot je zelfs mobulas en scholen barracuda’s. Uiteindelijk zullen de speelse zeeleeuwen nog één keer ten tonele verschijnen. 

In de middag ga je naar een reservaat in de hooglanden van Santa Cruz. Daar heb je de kans om de iconische Galapagosschildpad in zijn natuurlijke habitat te zien. Tijdens een wandeling door de weelderige vegetatie kun je misschien ook andere lokale bewoners tegenkomen, zoals de zeldzame Galapagosdwergral of de felrode Vermiljoenvliegenvanger.

Dag 10 | Quito

Na een week vol onvergetelijke duiken is het tijd om afscheid te nemen van de Galapagos eilanden. Vroeg in de ochtend word je naar de luchthaven van Baltra gebracht. Vanaf hier vlieg je naar Quito. Nabij de luchthaven overnacht je want de volgende ochtend start je reis naar het Amazone Regenwoud.

Dag 11 | Vlucht naar Coca

Vanuit de hoofdstad Quito brengt een vlucht van 30 minuten je over het gebergte van de Oostelijke Andes naar de stad Coca. Coca staat bekend als de “Poort naar de Amazone” sinds Francisco de Orellana hier in 1541 zijn expeditie begon en ligt op het knooppunt van de Coca- en Napo-rivier. 

Een moderne, overdekte motorboot biedt een comfortabele overtocht van 2,5 uur vanaf de privéhaven in Coca naar het ontvangststation van het Napo Wildlife Center in het Yasuni Nationaal Park. Daarna stap je over op uitgeholde kano’s, bestuurd door deskundige lokale gidsen, om geruisloos de Anangu Creek op te peddelen. Dit rustige deel van de reis voert door ongestoorde natuur, waar je je eerste indrukken van indrukwekkende dieren in het wild, zoals de hoatzin, kan opdoen. Wanneer je het Añangu Meer opvaart en het ecolodge van het Napo Wildlife Center nadert, bereid je dan voor om overweldigd te worden door het betoverende uitzicht! 

Dag 12 | Ontdek het Amazoneregenwoud

Je dag begint vroeg met een tocht naar de plekken waar papagaaien verzamelen om ‘klei te likken‘. Deze plek ligt ongeveer anderhalf uur van de lodge. Je arriveert net op tijd om de ochtendactiviteiten van diverse vogelsoorten, waaronder papegaaien, parkieten en ara’s, te observeren.

Na deze kleurrijke ervaring leidt een pad je naar het Kichwa Interpretatiecentrum “Kuri Muyu”, beheerd door lokale vrouwen. Hier krijg je inzicht in de Kichwa-cultuur en de kans om unieke lokale handwerken te kopen.

Vervolgens trek je door het Terra Firme Bos naar een tweede klei likplaats, waar je afhankelijk van het weer verschillende vogel- en zoogdiersoorten kunt spotten. Na een lunch in de natuur keer je via de hoofdstroom terug naar de lodge, waarbij je nog meer mogelijkheden hebt om wilde dieren te observeren. Je avontuurlijke dag wordt afgesloten met een heerlijk diner in de lodge.

Dag 13 | Naar het hart van de Amazone

Na een heerlijk ontbijt begin je aan een zonsopgangswandeling naar de observatietoren in het gebied van de Napo Rivier. Deze toren, 36 meter hoog en slechts 30 minuten van de lodge, biedt een uniek uitzicht op het bos vanuit de kruin van een Ceibo boom. Hier kun je verschillende soorten zoals tangaren, ara’s, toekans en apen observeren. Deze ervaring biedt een bevoorrecht perspectief op het wildleven. 

Na de lunch staat er een wandeling door een terra firme bos op het programma, waar je de kans krijgt om diverse fauna te ontmoeten, waaronder de zeldzame goudmantel tamarinapen. Later verken je het meer en de stromen per kano, in de hoop reuzenotters te spotten. De lodge beschikt over een tweede observatietoren boven het restaurant, die een prachtig uitzicht biedt op de lagune en de omgeving. 

De dag wordt afgesloten met een diner gevolgd door een nachtwandeling, waarbij je de kans krijgt om insecten, reptielen, amfibieën en zelfs nachtapen te observeren met behulp van zaklampen. 

Dag 14 | Boswandeling & kanotocht

Deze ochtend verken je de paden die zich een weg banen door het vaste land en de moerasbossen, op zoek naar wilde dieren zoals goudmantel tamarinapen, kapucijnapen, luiaards en meer. Na de wandeling keer je terug naar de ecolodge voor een heerlijke lunch en wat ontspanning. In de middag glij je met roeikano’s door de stromen, waardoor je meer mogelijkheden hebt om unieke wilde dieren te spotten. 

Dag 15 | Terugreis over de Añangu

De dag begint vroeg wanneer je terugkeert naar het ontvangstgebied voor de overstap naar de motorboot. Je vaart door de Añangu-stroom, genietend van de ochtendgeluiden en het rustige ochtendlandschap. Vervolgens stap je over op de gemotoriseerde boot voor de terugreis naar Coca. Bij aankomst check je in voor de terugvlucht naar Quito en bij terugkomst in Quito check je in bij een hotel om bij te komen van je transferdag.

Dag 16 & 17 | Terug naar huis

Je mooie combinatiereis zit er op. Op de dag van je vertrek check je rond de standaard uitchecktijd in de late ochtend uit bij je hotel en word je naar de luchthaven gebracht. Je nachtvlucht vertrekt in de middag of vroege avond, waardoor je voldoende tijd hebt om op het vliegveld in te checken en eventueel nog wat te eten.

Video afspelen

De liveaboard

Het schip en de cabines

Galaxy Diver II

De Galaxy Diver II is een luxe liveaboard die een heerlijk duikvakantie aanbiedt op de Galapagoseilanden. Aan boord vind je diverse faciliteiten die de reis compleet maken.

Het restaurant op het hoofddek serveert heerlijke en gevarieerde maaltijden, met een mix van nationale en internationale gerechten, à la carte of als buffet. Speciale dieetwensen, zoals vegetarische of glutenvrije opties, zijn beschikbaar. Met een gourmet chef aan boord, wordt elke maaltijd een culinaire ervaring. De bar naast de lounge biedt een breed scala aan drankjes, waaronder lokale en internationale wijnen, cocktails en exotische sappen.

Voor ontspanning is er een solarium met comfortabele stoelen en een jacuzzi, waar je kunt genieten van een 360° uitzicht over de oceaan. De lounge naast het restaurant is ideaal om te ontspannen na het diner. Het schaduwrijke dek biedt een plek om te ontspannen tussen de activiteiten door. 

De Galaxy Diver II biedt diverse cabine-opties, elk met zijn eigen unieke kenmerken, gericht op comfort en een prachtig uitzicht op de oceaan. 

Gelegen op het bovendek, zijn er vier cabines ideaal voor koppels of vrienden. Ze kunnen worden omgevormd tot één groot bed (double) of twee losse bedden (twin). De cabines zijn uitgerust met grote ramen die niet alleen veel licht binnenlaten maar ook een spectaculair panoramisch uitzicht op de oceaan bieden. 

Op het hoofddek bevinden zich twee twin cabines met een panoramisch uitzicht en nog een cabine die naar keuze kan worden ingericht als double of twin. Op het benedendek bevindt zich nog een twin, perfect voor families, vrienden of koppels. 

Elke cabine is uitgerust met een eigen badkamer voorzien van een douche en warm/koud water, een haardroger en een handdoekdroger. Verder is elke cabine voorzien van een selectie van de beste ecologische gastvrijheidsproducten, zoals zeep, shampoo en conditioner voor dagelijks gebruik, waardoor gasten kunnen genieten van luxe en comfort terwijl ze ook bijdragen aan het milieu. 

De lodge

Het verblijf in het amazoneregenwoud

Napo Wildlife Center Ecolodge

Het Napo Wildlife Center Ecolodge, gelegen in het Yasuni National Park in Ecuador, staat bekend om zijn diepe verbintenis met duurzaamheid en ecotoerisme. De lodge biedt luxueuze accommodatie en een authentieke ervaring van de Amazone, allemaal terwijl de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt. 

De Ecolodge beschikt over verschillende soorten kamers (standaard kamers en suites) die elegant zijn ontworpen met traditionele elementen en modern comfort. Gasten kunnen kiezen uit ruime suites met een prachtig uitzicht op het meer en de rivier, voorzien van eigen balkons waar vanuit men vaak apen, papegaaien en andere wilde dieren kan observeren. Elke kamer is uitgerust met moderne voorzieningen zoals een eigen badkamer, warm water, ventilatoren en elektriciteit, die wordt opgewekt door zonne-energie. 

Wat faciliteiten betreft, biedt Napo Wildlife Center een openluchtrestaurant en een bar waar heerlijke lokale en internationale gerechten worden geserveerd, allemaal bereid met verse ingrediënten die lokaal worden verkregen. De gemeenschappelijke lounge is een perfecte plek om te ontspannen en te socialiseren met andere gasten, terwijl men geniet van het panoramische uitzicht op het omliggende regenwoud. 

Qua activiteiten biedt de lodge een reeks excursies die de rijke biodiversiteit van het gebied benadrukken. Gasten kunnen begeleide junglewandelingen maken, nachtelijke riviersafari’s ondernemen, vogels kijken, en bezoeken brengen aan lokale Kichwa-gemeenschappen om meer te leren over hun cultuur en tradities. Ook zijn er kano-excursies beschikbaar om de rustige wateren en de weelderige waterwegen van de Amazonedelta te verkennen. Elk van deze activiteiten wordt geleid door ervaren en deskundige inheemse gidsen, die diepgaande kennis van de lokale flora en fauna delen. 

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Deze duikvakantie naar de Galapagos Eilanden en het Amazoneregenwoud is beschikbaar vanaf €8999,- per persoon o.b.v. van twee personen in één kamer. De duikreis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over deze duikvakantie? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze duikreis, vanaf €8999,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze duikvakantie per e-mail

Wil je de details van deze duikreis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie naar Ecuador

Algemene duikinformatie

Bootduiken, en in sommige gevallen stromingsduiken.

Zie het dagprogramma. Totaal maak je 19 duiken.

Nee. Deze liveaboard is gericht op ervaren duikers. Nitrox certificaat behalen is wel mogelijk aan boord.

Duikuitrusting

De tanks zijn DIN, maar kunnen ook met adapter naar INT.

Ja. Deze zijn vooraf te huur voor 80 USD. Wel vooraf te reserveren.

Ja. Dit is te huur voor 275 USD. Wel vooraf reserveren.

Galaxy Diver II Liveaboard

Ja, als er bereik is.

Ja. Cabine word gedeeld met iemand van hetzelfde geslacht. Eigen kamer is met 50% toeslag. 

Napo Wildlife Center Ecolodge

Nee, alleen ventilatoren aangezien het een eco-lodge betreft. 

Ja, er is satellite wifi tegen een kleine meerpijs. 

Ja, het restaurant biedt een smakelijke mix van lokale en internationale gerechten. Begin de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet, geniet van een samengestelde lunch en proef ’s avonds lokale specialiteiten tijdens het dinerbuffet. Tussendoor kun je bij het koffiestation onbeperkt thee, water of koffie krijgen

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR