Longjer… watte…?

Gepubliceerd op 24 september 2017 in Verhalen

Longjer… watte…?

Waar zijn we nu weer beland?

De duikers worden nog even apart genomen om de automaten in elkaar te zetten en genoeg gewicht aan de gordels te doen. Het begint zo langzamerhand te tintelen. Het avontuur staat vlak voor de deur.

Eenmaal aangekomen op Longyearbyen aan de westkust van Spitsbergen worden we, ondanks een lekke band van het baggage karretje met al onze koffers, naar het stadje gebracht. We mogen nog wat rondwandelen en wat foto’s nemen. Ons onderkomen voor de komende week, de Ortelius, ligt al in de haven op ons te wachten. Yes, we mogen aan boord.

We krijgen een aantal welkomst briefings en de (verplichte) veiligheidsdemonstratie. Rinie van Meurs is de expeditieleider en hij brengt ons op de hoogte van wat ons te wachten staat, de hotelmanager DJ vertelt ons over het reilen en zeilen van het schip en de derde officier John geeft ons wat veiligheid aspecten (kennelijk heeft hij geen goede ervaringen met de stewardessen van Norwegian Air :“Witches without brooms”). De hilariteit neemt langzaam toe wanneer we allemaal onze reddingsvesten mogen passen en een veiligheidsoefening moeten doen. Omdat de iconische “Hans-Jurgen” ontbreekt duurt het iets langer dan gepland.

Na dit alles komt kapitein Ernesto Barria ons een welkomstdrankje aanbieden en zijn de meeste formaliteiten achter de rug.

De duikers worden nog even apart genomen om de automaten in elkaar te zetten en genoeg gewicht aan de gordels te doen. Het begint zo langzamerhand te tintelen. Het avontuur staat vlak voor de deur. We kunnen vertrekken en de trossen worden losgegooid. Op naar Longyearbyen, op naar duiken in het koude water!!!!

Terug naar blogoverzicht

Naar top van pagina