Duiken in Egypte

Egypte is een van de populairste bestemmingen ter wereld voor duiken en snorkelen vanwege de kristalheldere wateren en de prachtige koraalriffen. Het land biedt duikers een breed scala aan mogelijkheden, variërend van ontspannen rifduiken tot uitdagende wrakduiken en freediving. Hieronder volgt een uitgebreide beschrijving van alle mogelijkheden voor duiken in Egypte.

Duiklocaties: Egypte heeft veel duiklocaties langs de Rode Zee, maar de meest populaire plekken zijn Dahab, Marsa Alam, Hurghada en Safaga.

Koraalriffen: Egypte is beroemd om zijn koraalriffen die zich uitstrekken langs de hele kustlijn van de Rode Zee. De riffen zijn ongerept en vol leven en bieden een habitat voor talloze soorten vissen. Het koraal is kleurrijk en vormt prachtige formaties die variëren van zachte koralen tot harde koralen.

Zeeleven: Egypte is de thuisbasis van meer dan 1.200 soorten vis en 10% van de wereldwijde vispopulatie leeft in de Rode Zee. Duikers kunnen zich verheugen op het zien van grote scholen rifvissen, haaien, roggen, dolfijnen, zeeschildpadden, octopussen, zeepaardjes en nog veel meer. Er zijn ook enkele zeldzame en unieke soorten, zoals de dugong of zeekoe, te vinden in de Rode Zee. Ook de voshaai die gespot wordt op de liveaboard route BDE (Brothers, Daedelus en Elphinstone) is erg uniek voor de regio. 

Wrakduiken: Egypte biedt duikers ook de mogelijkheid om te gaan wrakduiken, waarbij ze kunnen duiken naar historische scheepswrakken uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog, zoals de Thistlegorm, de Carnatic en de Giannis D.

Freediven: Freedivers kunnen terecht in Marsa Alam en bij de Blue Hole in Dahab, een beroemde duikplek met een natuurlijke verticale tunnel waar freedivers hun vaardigheden kunnen testen.

Weersomstandigheden: De weersomstandigheden in Egypte zijn het hele jaar door goed, met temperaturen die variëren tussen de 20 en 40 graden Celsius, afhankelijk van het seizoen. De beste tijd om te duiken is tussen maart en november, omdat de watertemperaturen dan het aangenaamst zijn en het zicht onder water het beste is. De watertemperatuur varieert van 20 graden Celsius in de winter tot 30 graden Celsius in de zomer. De luchttemperatuur varieert van 25 graden Celsius in de winter tot 45 graden Celsius in de zomer.

Accommodaties: Egypte biedt tal van accommodaties voor duikers, variërend van luxe resorts tot tentenkampen rechtstreeks aan de Rode Zee. De meeste duikers kiezen voor een liveaboard vakantie in Egypte, bij EWDR hebben we een groot aanbod aan resorts en liveaboards. 

Ook deze duikreis ervaren?

Sorry er zijn geen duikvakanties die aan jouw zoekcriteria voldoen. Probeer de filters anders in te stellen of klik hier om alles filters te wissen.

Wellicht ook interessant

Oman Walvishaaien

Duiken in Oman

Het duiken in Oman biedt een adembenemend zicht op kleurrijke koraalriffen, een overvloed aan zeeleven en af en toe de kans om majestueuze walvishaaien te spotten.

Lees meer
Palau Koraalriffen Manta’s

Duiken op Palau

Palau ligt vlakbij de regio met de meeste mariene biodiversiteit ter wereld en daarnaast ook nog eens in de open oceaan. Een prachtige cocktail van grote verscheidenheid aan vissen en aan soorten duiken.

Lees meer
Indonesië Koraalriffen Eco & Duurzaam

Duiken in Raja Ampat

In het oosten van Indonesië ligt West Papua, ook bekend als Irian Jaya. De meest oostelijke provincie in de gordel van de Smaragd en tevens de meest ruige en onbekende. In het oerwoud van de...

Lees meer
Voshaaien Macro Walvishaaien

Duiken in de Filipijnen

Houd je naast duiken ook van gezelligheid? Ga dan eens op duikvakantie naar de Filipijnen! Er is veel variatie te vinden op de Filipijnen, zowel qua prijs als qua duikbestemmingen. Maar wat overal hetzelfde is:...

Lees meer
Hamerhaaien Tijgerhaaien Zeeleeuwen

Duiken in Zuid-Afrika

Duiken in Zuid-Afrika is fantastisch als je van actie houdt! Er zijn verschillende duikbestemmingen in Zuid-Afrika die het ontdekken waard zijn, waaronder Protea Banks en Simons Town. Bovendien is de Sardine Run, die zich elk...

Lees meer
Afrika Walvishaaien

Duiken in Tanzania

Duiken is een van de meest populaire activiteiten in Tanzania vanwege de prachtige onderwaterwereld en de overvloed aan zeeleven. Het land biedt een aantal duiklocaties van wereldklasse, waaronder Zanzibar, Mafia Eiland en Pemba.

Lees meer
Hamerhaaien Liveaboard

Duiken in Sudan

Sudan is een van de meest ongerepte duikbestemmingen ter wereld en wordt steeds populairder onder ervaren duikers die op zoek zijn naar avontuurlijke en unieke duikervaringen. Gelegen aan de Rode Zee, biedt Sudan een ongeëvenaarde...

Lees meer
Walvishaaien Manta’s Zeepaardjes

Duiken in Mozambique

Voor duikers is Mozambique echt een topbestemming. Duiken in Mozambique, dat betekent: grootste ontmoetingen. Overdag duiken tussen grote vissoorten en ‘s avonds napraten onder het genot van een lokaal biertje en de befaamde kip piri...

Lees meer
Kenia Dolfijnen Eco & Duurzaam

Duiken in Kenia

Denk je aan Kenia, dan denk je in eerste instantie aan safari’s met wilde dieren, uitgestrekte savannes, Masai-krijgers en eindeloze, witte zandstranden. Maar ook als je gaat duiken in Kenia krijg je iets onverwachts te...

Lees meer
Papoea Nieuw Guinea

Duiken in Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea Nieuw Guinea roept een sterk gevoel van exotisme op en is nog relatief nieuw als reisbestemming. Vulkanen, tropische wouden en boottochten op de rivieren Sepik en Karawari, samen met paradijsvogels en orchideeën, maken van...

Lees meer
Tobago Koraalriffen Resort

Duiken in Tobago

Diep in het zuiden van de Caraïbische Zee vind je de populaire duikbestemming Tobago. Onderwater vind je hier verrassend veel verschillend leven, van zeepaardjes tot verpleegsterhaaien.

Lees meer