Duikreizen naar Bonaire & Covid-19

Gepubliceerd op 4 juli 2020 in Nieuws

Duikreizen naar Bonaire & Covid-19

Sinds deze week Bonaire op code geel is gekomen krijgen wij enthousiaste reisaanvragen van duikers die weer graag naar het eiland toe willen gaan. Maar. Er zijn ook veel vragen, want je reist niet zo “makkelijk” naar Bonaire toe op dit moment als naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden.

Dit artikel is geschreven en als laatste ge-update op 4-jul-2020. Vraag ons altijd naar de actuele stand van zaken. 

Covid-19 test voor reizen naar Bonaire

Als u naar Bonaire wilt dient u op dit moment maximaal 72-uur en minimaal 24-uur voor vertrek een Covid-19 test te doen. Deze test doe je op speciale testlocaties die hierop ingericht zijn. Dit is niet de GGD. De GGD is puur voor als je klachten hebt en daarnaast krijg je test uitslag vaak telefonisch en is er bij veel GGD’s een achterstand waardoor je de 72-uur sowieso niet haalt. Maar nogmaals, de GGD is ook niet het juist adres voor toeristen.

Wat wel het juiste adres is? O.a.  Het Huisarts Lab. Zijn hebben door heel Nederland verschillende testcentra. Op de WEBSITE kun je alle informatie vinden omtrent de kosten (ca €170,- ten tijden van schrijven) en waar ze precies zitten.  Ook REISPRIK biedt op verschillende locaties testen aan en op dit moment kost het bij hun €97,50. (Let op, de genoemde prijzen kunnen ten alle tijde wijzigen, wij ontlenen hier geen beloftes o.i.d. aan, maar benoemen puur ter informatie de huidige stand van zaken).

Reis je met TUI? Dan is de test gratis! TUI werkt samen met Het Huisarts Lab en meer informatie over die samenwerking kan je HIER vinden.

Reis je met KLM? Ook die bieden testen aan, maar deze zijn niet gratis. Klik HIER voor meer informatie. Én je hoeft de test ook niet verplicht bij de KLM te doen. Dit kan ook bij Het Huisarts Lab of elders. Er zijn meerdere aanbieders.

Gezondheidsverklaring

Het is verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze dien je uitgeprint mee te nemen naar Bonaire. Hierop geef je o.a. aan of je de afgelopen tijd klachten ervaren hebt die gerelateerd aan Covid-19 zijn. De luchtvaartmaatschappij dient deze uit te reiken. We hebben een Engelse versie HIER beschikbaar. Ook deze verklaring kan met de tijd wijzigen.

Rianne stapte op 24 juni in het vliegtuig. Met mondkapje. In stijl.

Reizen met een mondkapje en overige maatregelen

Op dit moment wordt van je verwacht dat je in het vliegtuig en op bepaalde plekken op Schiphol (check-in, security, boarding etc) een mondkapje draagt. Eenmaal aangekomen op Bonaire hoef je het mondkapje bijna niet meer op, tenzij je bijvoorbeeld verder reist met de bus. De exacte maatregelen die Bonaire toepast op dit moment vind je in het BONAIRE PROTOCOL.

In dit protocol staan ook zaken over het huren van een auto, taxi diensten, het bezoeken van een restaurant en hoe er omgegaan wordt de duikequipment. Mocht de link niet meer werken dan is er waarschijnlijk een actuelere versie te vinden op de officiële website van TOURISM BONAIRE.

Reisaanbod voor een duikvakantie naar Bonaire

Bij EWDR zijn we gek op Bonaire en daarom ook enorm blij dat het eiland weer open is voor toerisme. We hebben een groot aanbod Bonaire reizen. Op dit moment beginnen de vluchtprijzen in het hoogseizoen bij ca €900,- excl bagage e.d. en in het laagseizoen zijn er al tickets vanaf €500,-! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een OFFERTE OP MAAT

Handige links

Hierbij nog een aantal handige links die in het bovenstaande artikel nog niet genoemd zijn.

Nederland Wereldwijd – Reisadvies Caribisch Nederland

Facebook Openbaar Lichaam Bonaire

Facebook Bonaire Toerisme (NL)

ANVR en meest gestelde vragen Coronavirus

SGR en Coronavouchers

Beleid EWDR bij annuleringen, code oranje etc.

EWDR is aangesloten bij de SGR. Juist in tijden zoals deze blijkt maar weer hoe belangrijk dat is. Wij volgen de reisadviezen die worden uitgebracht door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Daarnaast geldt het volgende;

Bij de kleur rood (niet reizen) of oranje (alleen noodzakelijke reizen) kunnen wij de reis in de meeste gevallen niet (kunnen) uitvoeren als gevolg van onvermijdbare en buitengewone omstandigheden. Een reis- en annuleringsverzekering zal bij rood of oranje over het algemeen ook geen dekking bieden als je toch afreist. Bekijk daarvoor je polisvoorwaarden.

Bij de kleur geel (let op, veiligheidsrisico’s) of groen (geen bijzondere veiligheidsrisico’s) kunnen wij de reis bijna altijd uitvoeren en gaat jouw vakantie dus door.  Op dit moment staan Bonaire op code geel (04-07-2020) Een reis- en annuleringsverzekering zal bij geel of groen over het algemeen dekking bieden. Bekijk daarvoor je polisvoorwaarden.

Daarnaast zijn wij nog eens extra alert op met wie wij zaken doen. Eigenlijk is de situatie betreft het beleid dat EWDR voert gelijk aan hoe die altijd was. Wij kunnen als reisbureau niet garant staan voor wat er in de wereld gebeurd, maar daarvoor zijn we juist aangesloten bij de SGR.

Disclaimer: Dit artikel is op 4 juli 2020 geschreven met de meest actuele informatie voor handen. In een wereld zoals wij leven kan het een dag later al weer helemaal anders zijn. Vraag ons altijd naar de actuele stand van zaken én check zelf ook vooral de links die er in dit artikel staat. Vanaf veel verschillende officiële kanalen komt dagelijks nieuwe informatie binnen. 

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen