Duiken in Kenia

Gepubliceerd op 22 januari 2020 in Verhalen

Duiken in Kenia

Duiken is waarschijnlijk niet je eerste gedachte aan Kenia, ook niet bij ons. Maar wat is Kenia prachtig, vele soorten nudibranch in het Wasinikanaal en het betoverende Kisite Nationaal Marinepark. Kenia is zeker een bestemming die op je lijstje moet komen te staan!

Vroeg in de ochtend worden wij opgehaald bij ons hotel op Zanzibar en worden wij naar het vliegveld gebracht. Met handgeschreven tickets in de aanslag worden wij naar het kleine vliegtuig met een capaciteit van 50 passagiers van Fly540 gebracht, hiermee zullen wij naar Mombassa vliegen, wat op ca. 2 uur rijden ligt van Shimoni. Na een vlucht van ongeveer 40 minuten landen wij in Kenia en worden wij opgewacht door een taxichauffeur die ons naar Pilli Pipa zal brengen. Ook in Kenia moeten wij alle papieren invullen voor een aanvraag van onze visa. Onder weg, na ongeveer 1 uur rijden, stoppen wij bij Diani Beach om een hapje te gaan eten. Wat is het hier prachtig! We bestellen ons eten en genieten van ons uitzicht, voordat we verder gaan met onze rit naar Shimoni.

Aangekomen bij Pilli Pipa worden we vrolijk onthaald en worden onze koffers en tassen naar onze tent gebracht, Harm (de eigenaar) laat ons het Ocean Camp zien en verteld ons waar wij onze duikspullen kwijt kunnen. We lopen richting onze luxe uitgeruste Ocean Front safaritent, rusten wat uit en genieten van het uitzicht. Hierna brengen wij onze spullen naar de duikschool, maken wij alles gereed en nemen een verfrissende duik in het zwembad.

’s Avonds eten we gezellig gezamenlijk met zijn alle (inclusief de studenten van REEFolution) aan een lange tafel. Het is hier eten wat de potschaft, met uitzondering van allergieën en dieetwensen. Het eten is iedere avond weer heerlijk bereid!

Op onze eerste duik dag gaan we mee met een goed verzorgde Dhow safari om te duiken in het Kisite Nationaal Marine park. Op de boot is er voldoende eten en drinken aanwezig, thee, koffie, frisdrank ect. ’s Middags eten we in het restaurant wat aan de overkant van het Wasinikanaal is gelegen en krijgen we een heerlijke Swahili sea food lunch, nooit gedacht dat zeegras zo lekker kon zijn!

Onderweg naar het Kisite Marine park komen we een groep dolfijnen tegen en wordt ons verteld dat men deze soms met duiken/snorkelen onderwater ook tegen komt. Snel wordt onze trip vervolgt om deze dieren niet te veel te storen. We maken onze eerste duiken in het marine park en zijn zeer onder de indruk wat wel allemaal zien en tegen komen. Prachtige koralen en onderwater leven, de een nog mooier en groter dan de ander! Later die week maken nog twee maal een trip richting Kisite. Onze hoop was om dolfijnen tegen te komen tijdens het duiken en dit deden wij op onze 2e trip naar Kisite. Het was een duik om nooit meer te vergeten!

Naast Kisite hebben wij veel duiken gemaakt in het Wasinikanaal, waaraan Pilli Pipa is gelegen. Wat stiekem een van onze favoriete duikplaatsen is geworden. De biodiversiteit in dit kanaal is groot, we spotten bijzondere Nudibrach en soms wel meer dan 10 zeepaardjes per duik!

Na een week lang heerlijk genieten en duiken is het tijd voor ons volgende avontuur, hier later meer over!

 

 

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen