Duiken in Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea roept een sterk gevoel van exotisme op en is nog relatief nieuw als reisbestemming. Vulkanen, tropische wouden en boottochten op de rivieren Sepik en Karawari, samen met paradijsvogels en orchideeën, maken van het land een unieke bestemming. Voor de duikers biedt de zee speciale onderwaterflora en fauna.

  • Coral Triangle
  • Grootste biodiversiteit
  • Paradijsvogel
  • Wrakken uit WOII

Papoea-Nieuw-Guinea is de laatste wildernis op aarde

In het binnenland leven nog steeds stammen die nog geen enkele westerling gezien hebben en die leven van wat het woud opbrengt. Een zeer fascinerende jungle met prachtige flora en fauna, zoals de paradijsvogel, wordt gecombineerd met een bevolking die soms nog leeft als in het stenen tijdperk. Vulkanen, tropische wouden en boottochten op de rivieren. 

Duiken in Papua Nieuw Guinea

Duiken in Papoea-Nieuw-Guinea is een onvergetelijke ervaring vanwege de ongerepte koraalriffen, de rijke mariene biodiversiteit en de vele scheepswrakken die daar gevonden zijn. Papoea-Nieuw-Guinea, gelegen in de westelijke Stille Oceaan, is een van de meest afgelegen en ongerepte duikplekken ter wereld. Hieronder vindt u een gedetailleerde beschrijving van wat u kunt verwachten tijdens het duiken in Papoea-Nieuw-Guinea.

Duiklocaties: Papoea-Nieuw-Guinea heeft tal van duiklocaties verspreid over het hele land, maar de meest populaire plekken zijn: Milne Bay, Kimbe Bay, Tufi en Kavieng.

Koraalriffen: Papoea-Nieuw-Guinea staat bekend om zijn spectaculaire koraalriffen die tot de meest ongerepte ter wereld behoren. De riffen zijn kleurrijk en vol leven en bieden een habitat voor een enorme verscheidenheid aan vissen, koraalsoorten, weekdieren en andere zeedieren.

Dieren: Papoea-Nieuw-Guinea herbergt meer dan 3.000 vissoorten en 700 soorten koraal. Duikers kunnen zich verheugen op grote scholen rifvissen, haaien, roggen, inktvissen, zeepaardjes, anemoonvissen en meer. Er zijn ook zeldzame en unieke soorten zoals mandarijnvissen en pygmy zeepaardjes die alleen in deze regio voorkomen.

Wrak duiken: Papoea-Nieuw-Guinea is ook een van de topbestemmingen ter wereld voor het verkennen van wrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Er zijn honderden scheepswrakken en vliegtuigwrakken te vinden die zich in relatief ondiep water bevinden en daarom gemakkelijk te bereiken zijn voor duikers. De wrakken zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de regio en bieden een unieke duikervaring.

Weersomstandigheden: De weersomstandigheden in Papoea-Nieuw-Guinea zijn het hele jaar door goed, met temperaturen die variëren tussen de 25 en 34 graden Celsius. De beste tijd om te duiken is tussen april en december, omdat de watertemperaturen dan het aangenaamst zijn en het zicht onder water het beste is. De watertemperatuur is het hele jaar door tussen de 25 en 29 graden. 

Duiken in Papoea-Nieuw-Guinea biedt een onvergetelijke ervaring voor duikers van alle niveaus. 

Ook deze duikreis ervaren?

Wellicht ook interessant

Egypte Onbeperkt duiken

Reisverslag: Weekje Abu Dabbab Dive Resort – Marsa Alam, Egypte

Een duikreis in woorden: Leonie’s verslag van haar week duiken in Abu Dabbab met Rianne.

Lees meer
Zanzibar Dolfijnen

Op duikvakantie naar Zanzibar met Duikvereniging Leeuwarden

Mark organiseerde een duikvakantie naar Zanzibar voor Duikvereniging Leeuwarden. Het werd een buddy reis wat betekend dat ook andere klanten van EWDR welkom waren.

Lees meer
Snorkelvakantie

De Ultieme Gids voor Snorkelvakanties

In dit artikel duiken we in de betoverende wereld van snorkelen, waarbij we ons richten op de beste snorkelvakanties over de hele wereld.

Lees meer
Bonaire

10 Activiteiten op Bonaire die niets met duiken te maken hebben

Dat je mooi op Bonaire kan duiken weten we wel, maar ook voor de niet-duiker is er echt veel te doen! We hebben onze top 10 activiteiten op een rijtje gezet.

Lees meer

Duikmasker op sterkte

Bijna elk duikmasker kan op sterkte geleverd worden. Met lenzen voor ver weg, dichtbij, multifocaal, varifocaal… Het is allemaal mogelijk.

Lees meer

Wat pak je in als je op duikvakantie gaat?

Ga je op duikvakantie? Wij geven je 8 tips om efficiënt je koffer in te pakken! We bespreken alles, van de juiste kofferkeuze tot je ademautomaten en onderwatercamera.

Lees meer
Noorwegen Orka's Unieke Encounters

Snorkelen met Orka’s in Noorwegen

Snorkelen met orka’s in Noorwegen biedt een onvergetelijke kans om deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren.

Lees meer
Kaapverdië Bootduiken Schildpadden

Duiken op Kaapverdië – Avontuurlijk en grote scholen vis

Duiken op de Kaapverdische Eilanden. Wat kan je verwachten? En is het de moeite waard? Daar kunnen we volmondig Ja! op antwoorden….

Lees meer
Zanzibar Resort

Soraya & Jeffry gaan duiken op Zanzibar

Soraya & Jeffry gingen naar Zanzibar en verbleven een week bij Langi Langi.

Lees meer
Mola mola Manta’s Macro

De Kleuren van Bali

Bali heet niet voor niets het Eiland der Goden; het is een betoverend eiland. Niet alleen het eiland Bali is prachtig, rond het eiland kun je fantastisch duiken.

Lees meer
Wrakduiken Haaien Koraalriffen

Liveaboard duikvakanties in Egypte

Het liveaboard concept is een unieke manier om te duiken en biedt duikers de mogelijkheid om hun duikervaring naar een hoger niveau te tillen. In tegenstelling tot een dagtrip naar een duiklocatie, verblijven duikers aan...

Lees meer
Truk Wrakduiken Liveaboard

Duiken rondom Truk

Tientallen schepen en honderden vliegtuigen. Op de bodem! Ben je dol op wrakduiken? Dan moet je naar Truk.

Lees meer
Kenia Eco & Duurzaam

Rosanne herstelt koraal in Kenia

Rosanne is studente aan de universiteit van Wageningen. Ze is voor haar studie in Kenia om daar onderzoek te doen naar de sociale impact die koraalrestoratie heeft op de lokale gemeenschappen.

Lees meer
Sint Maarten en Saba Bootduiken Zeepaardjes Macro

Duiken op Saba

Bij Saba kun je niet alleen op riffen en rotsformaties duiken maar zelfs macro duiken behoren tot de mogelijkheden! Neem je camera mee en ga op jacht naar alle rare en bijzondere vissen en beestjes...

Lees meer
Galapagos Hamerhaaien Manta’s Zeeleeuwen

Duiken op de Galapagos Eilanden

Duiken op de Galapagos vanaf een liveaboard is een once-in-a-lifetime ervaring. Ontdek de onderwaterwereld vol zeeleguanen, hamerhaaien, walvishaaien en speelse zeeleeuwen. Een absolute must-do voor duikliefhebbers en een bucketlist-avontuur.

Lees meer
Manta’s Mola mola Muck

Duiken in Indonesië

Duiken in Indonesië is zeer divers en biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan onderwaterleven, zoals kleurrijke koraalriffen, zeeschildpadden, haaien, mantaroggen en nog veel meer.

Lees meer
Turks & Caicos Liveaboard

Duiken op de Turks & Caicos eilanden

Duiken in Turks & Caicos biedt indrukwekkende drop off’s, weelderige koraaltuinen, een verscheidenheid aan zeedieren in beschermde gebieden met uitstekend zicht.

Lees meer
Bahama’s Hamerhaaien Tijgerhaaien

De haaien van de Bahama’s

Duiken met hamerhaaien en tijgerhaaien kan bij uitstek op Bimini in de Bahama’s.

Lees meer
Malediven Walvishaaien Manta’s Haaien

Duiken in de Malediven

Duiken in de Malediven is een unieke en onvergetelijke ervaring waarbij je zelfs manta’s en walvishaaien kan tegenkomen!

Lees meer
St. Eustatius Bootduiken Schildpadden

Duiken op St. Eustatius

De duiken rondom St. Eustatius worden gedaan in een beschermd marine park waar het onderwater leven er gezond bij ligt. Waar anders in de wereld vind je acht verschillende eco systemen en hoe vaak ben...

Lees meer
Mexico Grotduiken Unieke Encounters

Duiken in Mexico

Mexico is een enorm divers duikland. Haaien bij Socorro, Zeeleeuwen bij La Paz, Krokodillen bij Xcaclack, Cenotes bij Tulum en heerlijk carribisch duiken op Cozumel en Playa del Carmen.

Lees meer
Honduras Dolfijnen Resort All-Inclusive

Duiken in Honduras

Duiken in Honduras doe je in de Caribische zee op het tweede grootste rif ter wereld! Het zicht is goed, het is lekker warm, en er is van alles te zien!

Lees meer
Costa Rica Hamerhaaien Tijgerhaaien Manta’s

Duiken in Costa-Rica

Costa Rica biedt fantastisch duiken in Guanacaste, waar duikers o.a. stierhaaien en reuzenmanta’s kunnen ontmoeten. Cocos Island is wereldberoemd om zijn duiken met hamerhaaien, tijgerhaaien én walvishaaien.

Lees meer
Kantduiken Schildpadden Drive & Dive

Duiken op Bonaire

Bonaire biedt unieke kantduikmogelijkheden, het “drive and dive” concept maakt het gemakkelijk om met eigen vervoer te duiken. Het Caribische duiken is spectaculair met kleurrijke riffen, diverse zeedieren en uitstekende duikfaciliteiten.

Lees meer