Whalewatching: oog in oog met de reuzen van de zee

Gepubliceerd op 29 mei 2016 in Verhalen

Whalewatching: oog in oog met de reuzen van de zee

Naast een duikreis in Zuid Afrika, hebben we me EWDR de mogelijkheid gehad om oog in oog met de top van de voedselketen te staan: shark cage diving. Voordat we aan dit avontuur begonnen, hebben we eerst walvissen gespot in Gansbaai…


Themasongs

“It’s gonna be a bumpy ride. Over de bergen en door het woud, gaan wij naar oma toe. Het paard weet de weg, we hebben geen pech…” Althans, het scheelde niet veel. Onze Hyundai i10 kon amper de heuvels aan. Onze oren genoten van allerlei ‘themasongs’, die onze trip naar Kaapstad bestempelden. Hoe goed of fout ze ook waren, wij waren in ieder geval in een goede mood!

‘s Ochtends werd ik, in mijn beleving midden in de nacht, wakker. Alles voor een goed doel: we hadden namelijk een mooie dag whalewatching en shark cage diving voor de boeg! Om deze optimaal te benutten, ging de wekker om 5 uur ‘s ochtends. Alle spullen ingepakt, we konden gaan rijden!

Tijdens onze roadtrip van Kaapstad naar Gansbaai, wisselden we onze cd’s, met African vibes, Jack Parow en Micasa af met onze ‘themasongs’. Met onze Hyundai i10 reden we met een slakkentempo van ongeveer 30 kilometer per uur ons avontuur tegemoet. Onze i10 kon de heuvels niet handelen, maar dat heeft wel voor een vermakelijke heenweg gezorgd!

Chapmans peak

De route via Chapmans peak, een deel van de beroemde garden route, gaf ons het gevoel alsof we in een Hollywoodfilm reden. Overweldigend, en al helemaal voor onze eerste week in Kaapstad, omdat we nog niet zoveel van Zuid-Afrika gezien hadden. Een prachtige kustlijn kenmerkt deze route. Met aan de linkerkant meters hoge rotswanden, en aan de rechterkant de blauwe golven die gebroken werden door de rotsen.

Deze route wordt veel gebruikt als filmlocatie, omdat hij prachtig is. Maar tegelijkertijd ook avontuurlijk. Een week later was deze weg zelfs afgesloten in verband met een overstroming en rotsen die de weg blokkeerden. Gelukkig was dit bij ons niet het geval, en voor de toekomstige bezoekers aan Gansbaai onder ons, er leiden meerdere wegen naar Gansbaai.

IMG_6429

Whalewatching

Aangekomen in Gansbaai gingen we op zoek naar de duikorganisatie. Deze was snel gevonden, aangezien hij direct aan de kust gevestigd is. We kregen een warm welkom. Na instructies te hebben gehad over whalewatching, mochten we de dikke oranje regenjassen aantrekken en aan boord. Daar gingen we, drie uur lang de zee op! Als ik hieraan terugdenk, heb ik nog steeds het gevoel dat ik over de golven zweef.

EWDR_gansbaai_whalewatching_sharkcageIMG_6763

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen