Deveny leert duiken op de Azoren

Gepubliceerd op 6 juli 2019 in Verhalen

Deveny leert duiken op de Azoren

Duiken op São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en er is zowel boven- als onderwater veel te ontdekken! Het groene eiland bestaat uit vulkanen met veel wandelmogelijkheden maar het duiken is ook erg bijzonder.

SSI Open Water brevet op de Azoren

Mijn naam is Deveny en ik ben stagiaire bij EWDR. Ik mocht in Juni mijn SSI Open Water Diver brevet halen bij Azores Sub op het eiland São Miguel. Van te voren kreeg ik een e-learning met de theorie opgestuurd voor mijn examen. Na wat voorbereidingen en inlezen over het eiland was het eindelijk zover, ik mocht naar de Azoren om mijn brevet te halen!

Lekker touren op São Miguel

Ik had mijn vader meegenomen en samen hadden we een auto gehuurd om het eiland te verkennen. We zijn naar de hotspots gereden die het eiland zo bijzonder maken zoals: Sete Ciadades, een grote vulkaankrater met 2 meren waarbij je vanaf boven een adembenemend uitzicht hebt. Furnas, dit plaatsje ligt ook in een vulkaan en heeft als bezienswaardigheid de geisers en warmwaterbronnen. En de hoofdstad Ponta Delgada wat een gezellig stadsleven heeft waar je doorheen kan struinen.

Duiken op de Azoren

Nadat we het eiland een beetje hadden gezien was het tijd voor het duiken. Ik vond het super spannend maar na dit duikavontuur was ik meteen enthousiast! De eerste 2 duiken heb ik in het zwembad gemaakt en heb ik mijn skills geoefend. Daarna heb ik 4 duiken in de zee gemaakt waarbij ik alle skills moest herhalen en ik heb veel gezien van de onderwaterwereld.
Tijdens mijn duik ben ik ruige rotspartijen en vele kleurrijke vissen tegengekomen. Het water was mooi helder en ik heb er heel erg van genoten!

Ik kan niet wachten om meer duikavonturen aan te gaan!

 

 

Ook geïnteresseerd in een duikreis naar de Azoren? Klik hier

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen