Combinatiereis Socorro & Guadalupe 2021

Reis samenstellen

Combinatiereis Socorro & Guadalupe 2021

Socorro & Guadalupe, Mexico

Vanaf: € 8100

Huisje
  • Slechts één keer per jaar mogelijk
  • Exclusief bij EWDR
  • Grote Witte Haaien & Manta roggen
  • Duiken in een SPOC (Self Propelled Ocean Cage)
  • Oog in oog met zeeolifanten

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Grote witte haaien & manta’s op één duikreis? Oog in oog met de bijzondere elephant seal? En als bonus ook nog de mogelijkheid een duik te kunnen maken in een SPOC? Een wat? Ja een SPOC! Het kan allemaal op deze uitzonderlijke en exclusieve EWDR duikreis naar Mexico!

De combinatie duikreis van het jaar!

In Mexico kennen ze twee seizoen, het manta roggen seizoen (aug-okt) bij Socorro en het witte haaien seizoen (nov-jun) bij GuadalupeDit betekend dat het slechts één keer per jaar mogelijk is om de twee seizoenen met elkaar te combineren en op een extra lange Mexico duikreis te gaan. EigenWijze DuikReizen heeft de volledige Solmar V liveaboard afgehuurd voor het jaar 2021 én er zitten een aantal unieke elementen aan onze reis die absoluut niemand anders heeft….

Elephant Seals oftewel Zeeolifanten

Hoe schattig is dit dier? Het is een Zeeolifant en hij woont op Guadalupe Island en San Benito Island. Er is een gebied waar alleen de Solmar V mag komen en waar wij ze kunnen zien! Met geen enkele andere liveaboard kom je dit schatje dus zo dichtbij tegen. Nouja schatje, wist je dat ze wel 4000 kg kunnen wegen?

NIEUW! De SPOC;
Self Propelled Ocean Cage

Tot voor kort alleen beschikbaar voor onderzoekers en nu ook voor de duikers op de Solmar V beschikbaar! Wat is de SPOC? Het is een kooi, met motor én stuurman, waar je in gaat duiken. De kooi beweegt “zwemt”, waardoor je mee kan zwemmen met de Grote Witte Haaien op Guadalupe.

De SPOC is te boeken voor een extra toeslag van €750,- per duik. Aangezien er slechts 9 duiken mogelijk zijn en er 22 duikers zijn betekend dit dat maximaal 9 mensen gebruik kunnen maken van de SPOC. Want er is maar eentje en het is voor één persoon. Dus wees er snel bij als je met de SPOC wil duiken.

Solmar V

De reis naar Mexico toe:

De reis begint in Ensenada Mexico, bereikbaar vanuit zowel Amerika als Mexico. U kunt aanvliegen op San Diego (USA) of Tiujana (Mexico) voor deze trip. Wij adviseren u graag over de beste keuzes hierin. De reis eindigt uiteindelijk in Cabo San Lucas, waar ook een luchthaven is. Kortom, qua vluchten goed bereikbaar.

Grote Witte haaien bij Guadalupe

Onze reis begint met een bezoek aan Guadalupe. In Guadalupe gaan we gaan duiken in kooien met de Grote Witte Haai. Voordat het zover is zullen we eerst een reis over zee maken vanaf het Mexicaanse stadje Ensenada naar Guadalupe eiland. Deze reis duurt ca 20 uur. Het is even varen, maar dan heb je ook wat…. Grote Witte Haaien! We gaan in totaal 9 keer met ze duiken verspreid over 3 dagen, in kooien.  Na dit avontuur keren we terug naar Ensenada omdat de boot daar zich klaar moet maken voor de trip naar Socorro.

Wijntjes in Ensenada

Terwijl de bemanning hard aan het werk zal zijn om de Solmar V gereed te maken voor ons 2e deel van de reis, gaan wij op wijn tour. In Valle de Guadalupe zullen we een wijnproeferij houden waarna we om 22:00 beginnen aan de reis naar Socorro. Onze eerste stop onderweg naar Socorro is San Benito Island. We zullen ca 32 uur varen om San Benito Island te bereiken.

On-board entertainment

Tijdens de dagen op zee zullen wij zorgen voor de nodige entertainment aan boord in de vorm van interessante lezingen over de dieren die we tegen gaan komen en mogelijk een fotografie cursus voor de geïnteresseerden. Laat ons vooral weten waar interesse voor is zodat we het e.e.a. kunnen voorbereiden. -> marketing@ewdr.com

San Benito Island, Cedros Island en Roca Alijos

Bij San Benito Island gaan we 3 duiken maken met zeeleeuwen. De duiken maken we in een kelp bos (kelp forest). Even heel wat anders dan de voorgaande duiken met de witte haaien. Daarna varen we s’avonds door naar Cedros Island (korte trip) om de volgende dag ook daar nog eens 3 duiken te maken. Ook bij Cedros island zijn er zeeleeuwen. Na een dag duiken is het weer tijd om door te gaan richting Socorro. We stoppen onderweg nog een dag op Roca Alijos. Dit is een open pinnacle ten westen van Baja Californië. Het marine leven rondom deze pinnacle is erg gevarieerd. Verwacht vooral goed zicht en haaien! Vanaf Roca Alijos beginnen we aan onze langste zeereis van de trip, in twee dagen varen we naar de laatste eilanden waaronder Socorro.

Roca Partida, Socorro en San Benedicto


Geniet van Manta roggen, dolfijnen en misschien nog wel grotere pelagics bij Socorro en de omringende eilanden. Alles is mogelijk tijdens de laatste duiken van de reis!

Schema van dag tot dag:

22 okt: Start reis met Solmar V in Ensenada, Mexico 
23 okt: Guadalupe Island / Duiken met Grote Witte Haaien
24 okt: Guadalupe Island / Duiken met Grote Witte Haaien
25 okt: Guadalupe Island / Duiken met Grote Witte Haaien
26 okt: Ensenada, wijn tour, vertrek naar San Benito
27 okt: Dag op zee
28 okt: San Benito / Duiken (3) met Zeeleeuwen
29 okt: Cedros Island / Duiken (3) met Zeeleeuwen
30 okt: Dag op zee
31 okt: Roca Alijos / Duiken (3) – Ocean pinnacle
1 nov: Dag op zee
2 nov: Dag op zee
3 nov: Roca Partida / Duiken (3) met verschillende haaien
4 nov: Socorro Islands / Duiken (4) met Manta’s en meer….
5 nov: San Benedicto / Duiken (2-3) met Manta’s en meer….
6 nov: Dag op zee
7 nov: Aankomst Cabo San LucasMexico (08:30)

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen