Aqua Liveaboard • Duiken in Darwins Paradijs

Ontdek net als Charles Darwin de bijzondere natuur van de Galapagos Eilanden. Onderwater zie je hamerhaaien, walvishaaien, zeeleeuwen, manta’s en nog veel meer.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
9 dagen vanaf €4225,- p.p

Duiken op de Galapagos Eilanden

Duiken op de Galapagos, voor velen een bucketlist bestemming die nu wel heel realistisch wordt dankzij de vriendelijke prijzen van de Aqua liveaboard! Vanaf €4225,- per persoon ga jij op 8 daagse duikreis naar de Galapagos. En de route die je gaat varen? Fantastisch! 

Door de combinatie van verschillende warm- en koud water stromen kun je bij de Galapagos duiken in een unieke onderwaterwereld. Koraalriffen zal je niet aantreffen, wel wemelt het van allerlei leven tussen de grote basaltblokken. Het voedselrijke water trekt enorm veel vis aan en dat trekt op weer jagers aan; haaien in overvloed!

  • Scholen hamerhaaien, walvishaaien, manta’s en dolfijnen
  • Zoutwater leguanen, zeeleeuwen en pinguïns!
  • Stromingsduiken
  • Ruig onderwaterlandschap

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor de Galapagos Eilanden

We raden een 7mm wetsuit aan voor de Galapagos Eilanden.  

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 - De reis naar Ecuador toe

Vandaag begint de reis naar de Galapagos eilanden. Omdat we zeker willen zijn dat niemand de boot mist raden we een overnachting in Guayaquil of Quito aan op de heenreis om er zeker van te zijn dat u de vlucht de volgende dag haalt naar de eilanden.

Afhankelijk van welke luchthaven het meest gunstig is vliegt u van Amsterdam naar Quito of Guayaquil. Hier regelen wij een hotel voor je dichtbij de luchthaven, zodat je de volgende dag zo weer doorreist naar de Galapagos eilanden. De transfer van de luchthaven naar het hotel wordt ook geregeld.

 

Dag 2 - Aankomst op de Galapagos Eilanden

Aan het begin van de ochtend vlieg je in iets meer dan 2 uur naar Baltra. De Aqua liveaboard ligt hier op je te wachten. 

Bij aankomst op de luchthaven controleert de douane of je geen plantaardige materialen, onbewerkt voedsel of andere agrarische zaken mee hebt genomen. Daarnaast betaal je bij aankomst $110,- voor de ‘Galapagos National Park entrance fee’. Ze zijn in Ecuador heel zuinig op de Galapagos eilanden en zodra je door de douane heen bent snap je waarom. De Galapagos eilanden en zijn magisch en worden goed beschermd!

Op de luchthaven wordt je opgehaald door een medewerker van de Aqua en via een korte bustransfer & boottransfer naar de boot gebracht. Pas op bij het uitstappen dat je niet over een zeeleeuw struikelt! Eenmaal gesetteld volgt er s’middags nog een check out dive bij Baltra North East. Zelfs deze duik is al direct heel bijzonder!

Dag 3 - Cape Marshall & City of Mantas

Vroeg in de ochtend gaan we duiken aan de noordoost zijde van Isabela Island. Hier zijn een aantal fantastische duikstekken waaronder ‘Ciudad de las Mantas’ of te wel; De stad van de mantas! Hier worden zeer regelmatig reuze manta’s gespot. Het zicht is hier niet altijd fantastisch omdat het water vol plankton zit én dat is nou net de reden waarom de manta’s zo graag op deze plek rond zwemmen. Naast manta’s is er ook kan op verschillende andere roggen, haaien, zeeleeuwen én zeeschildpadden.

Dag 4, 5 & 6 - Darwin & Wolf

Verspreid over 3 dagen en afhankelijk van het weer maak je de komende 3 dagen verschillende duiken rondom Darwin & Wolf. Als het weer het toelaat doen we alle 5 de onderstaande beroemde duikstekken aan:

Darwin’s Arch (Darwin), helaas is deze beroemde natuurlijke brug in 2021 ingestort. Dat betekend dat het instagram selfie moment letterlijk in het water is gevallen. Maar! Wist je dat het echt hoogte punt van Darwin’s Arch zich altijd al onderwater heeft bevonden? Scholen hamerhaaien en vaak walvishaaien. Hoe fantastisch is dat?

El Arenal (Darwin), haaien, schildpadden en jacks bezoeken allemaal de cleaning stations in de buurt van Darwin’s Arch. Het is meestal het drukste op het steile zandstuk vlak bij waar de arch was. Dit stuk heet El Arenal.

Shark bay (Wolf), de naam zegt het al. Haaien! Galapagos haaien en hamerhaaien voornamelijk. Maar ook Walvishaaien af en toe en natuurlijk de usual suspects zoals roggen en zeeschildpadden. Én als je heel veel geluk hebt…. dolfijnen en/of walvissen!

The Pinnacle and The Caves (Wolf), in dit gebied vind je een aantal van de beste grotten van de Galapagos. Onderwater zijn er maar liefst 4 grotten goed bereikbaar.

Anchorage – Nachtduik (Wolf), een unieke nachtduik waar je direct onder de boot de ‘red-lipped batfish’ kan tegenkomen. Ook wel bekend als de Galapagos Batfish. Slechts op twee plekken in de wereld kan je deze bijzondere verschijning tegenkomen….. de Galapagos én Peru.

Dag 7 - Vincente Roca Point & Cape Douglas

In de ochtend gaan we duiken in de kalme wateren bij de inhammen van Vicente Roca Point. Verwacht haaien, pinguins, pufferfish en met een beetje geluk zeepaardjes.
In de middag varen we door naar Cape Douglas waar bovenwater er veel verschillende vogels gespot kunnen worden zoals Comorants en Galapagos Pinguins. Ook is er zelfs kans op de Baleinwalvis. Let onderwater ook zeker weer op voor de Galapagos Batfish.

 

Dag 8 - Cousin’s Rock & Santa Cruz – Highlands

Cousin’s rock is een driehoekvormige rotsen formatie waar blauwvoetige boobies, bruine pelicanen en Galapagos pelsrobben op leven. Onderwater kan je ze ook tegenkomen en de kans op o.a. adelaarsroggen is hier ook aanzienlijk. S’middags een wandel excursie waar we o.a. gaan kijken bij de Galapagosreuzeschildpadden.

Dag 9 - Naar huis

Helaas al weer de laatste dag. Vandaag wordt er niet meer gedoken maar wordt je via een transfer teruggebracht naar de luchthaven. De mooie duikreis zit er al weer op.

Vanaf Baltra Island is het meestal mogelijk om met een tussenstop in Quito of Guayaquil direct door te vliegen naar Nederland. Aankomst is vaak de volgende dag, dag 10.

Video afspelen

De liveaboard: Aqua

Het verblijf en de omgeving

Aqua Liveaboard

Aqua biedt een comfortabele accommodatie met 8 cabines die plaats bieden aan maximaal 16 gasten. Elke cabine is uitgerust met een eigen badkamer inclusief een warmwaterdouche, airconditioning en voldoende opbergruimte. Op het bovendek van het schip vind je een overdekte lounge, een bar, een bibliotheek en een eetzaal. Vanuit daar kun je naar het duikdek gaan, dat voorzien is van douches.

Het bovendek heeft twee lounges waar je heerlijk kunt ontspannen tussen duiken en andere activiteiten door. Als alternatief kun je ook genieten van het zonnedek met ligbedden, waar je kunt ontspannen en van een prachtig uitzicht kunt genieten.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €4225,- per persoon. Het reispakket is naar wens uit te breiden, bijvoorbeeld met landprogramma als verlenging op de Galapagos of een natuurreis op dezelfde boot. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €4225,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Verzekering
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit reispakket bedraagt €1499,- per persoon en is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen.

Algemeen
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit reispakket bedraagt €1499,- per persoon en is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen.

Gerelateerde duikreizen

Sorry, no content found.

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR