Dhonkamana’s Paleis • Voordelige liveaboard in de Malediven

Ontdek voordelig de Malediven per liveaboard: duik met walvishaaien, ontmoet manta’s en slaap in traditionele hemelbedden.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
9 dagen vanaf €1525,- p.p

Liveaboard duikvakantie naar de Malediven

Droom je van een heerlijke liveaboard duikvakantie in de Malediven? Stap dan aan boord van de Princess Dhonkamana voor een duikreis waarbij je de populaire centrale route verkent. In plaats van je te beperken tot één eiland, krijg je dagelijks de kans om nieuwe duikstekken te ontdekken.  

Tijdens de “klassieke” route duik je met een beetje geluk met vriendelijke walvishaaien, tientallen manta’s en kleurrijke rifvissen. Ook staan de Malediven bekend om de vele haaien die er rond zwemmen, zoals verpleegsterhaaien en rifhaaien

De liveaboard waar je op verblijft, de Princess Dhonkamana, is een in 2008 gebouwd Maledivisch houten jacht van 31 meter. Het biedt negen comfortabele hutten mét hemelbed, verschillende relax ruimtes, én drie zonnedekken. Gasten worden culinair verwend met een mix van Italiaanse keuken en lokale gerechten.

Beste reistijd: Walvishaaien worden hier heel het jaar door gespot. Evenals de manta’s. Toch raden we aan om tussen oktober en mei naar de Malediven te gaan. Je heb dan de beste kans op lekker weer en weinig wind.

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor de Malediven

Het hele jaar door kan je hier met een 3mm duiken.

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 | Vlucht naar de Malediven

Vandaag vertrek je vanuit Amsterdam, Düsseldorf of een andere grote Europese stad richting de Malediven. Je reis start met een nachtvlucht naar Malé, de hoofdstad van de Malediven.

Vaak is vliegen vanaf Düsseldorf de meest voordelige optie. Samen met jou kijken we welke luchthavens voor jou het meest geschikt zijn om vanaf te vliegen. 

Op dag 2, kom je aan in Malé. Om 11.00 gaat er een groepstransfer vanaf de luchthaven naar de Liveaboard. Arriveer je na die tijd dan word er een privé transfer geregeld, echter mis je wel de check-dive. Na het inchecken worden de veiligheidsprocedures uitgelegd op de boot en in de middag doe je een duik. Daarna is het relaxen en genieten van het heerlijke eten en drinken aan boord.

Dag 3 - Duiken rondom South Male & Kandooma Thila

De komende dagen ga je dagelijks 3 duiken per dag maken. Tussendoor wordt het ontbijt, de lunch en diner geserveerd. Daarnaast stop je ook bij één of meerdere (onbewoonde) eilanden als excursie.  

Vandaag vaar je vanuit Malé naar het South Male Atoll & Kandooma. Het South Male Atoll staat bekend om zijn door stroming gevoede kanalen. Het onderwaterlandschap van South Malé, beroemd om zijn steile muren, richels en kleine grotten, is rijk aan rifvissen, evenals veel macroleven en verschillende manta ray schoonmaakstations

Kandooma Thila, vaak ook bekend als Cocoa Thila, is een van de meest beroemde duikplekken in de Malediven. Het ligt in een brede doorgang, bewaakt door grijze rifhaaien, en de kans is groot dat je hier ook scholen adelaarsroggen, zeeschildpadden en kleurrijke rifvissen tegenkomt die het hele rif bedekken. Guraidhoo Corner is een andere prachtige locatie. Dit grote, beschermde mariene gebied herbergt een enorme concentratie van rifleven, waaronder haaien, scholen trevallies, roggen en zeeschildpadden.

Dag 4 - Miyara Kandu & Felidu

We varen door naar het Felidu Atoll waar we o.a. gaan duiken bij het Miyaru Kandu kanaal, wat zich vertaalt naar ‘Haaienkanaal’, en dat doet zeker zijn naam eer aan. Hier kan een enorme verscheidenheid aan zeeleven worden gezien, waaronder tonijn, grote scholen grijze rifhaaien, witpuntrifhaaien, tonijn en Napoleon lipvissen, evenals veel kleurrijke rifvissen. 

Devana Kandu is één van de andere kanalen waar graag gedoken wordt. Het kanaal is verdeeld in het midden door een rif van 250m lang. Met een inkomende stroming kunnen duikers hier fantastisch driftduiken. Op het buitenrif zijn er grotten en overhangs die verticaal dalen van 30m naar de diepte. Grijze rifhaaien, adelaarsroggen en pelagische soorten worden gezien rond de ingang van beide passages. Veel rifvissen hebben deze rotsen gekoloniseerd, en het is niet ongewoon om de blue-face angelfish, valentinikogelvissen en rifhagedisvissen te zien. Terwijl duikers het kanaal van een kilometer lang driftduiken, voegen de noordelijke en zuidelijke passages zich onderweg samen.

Dag 5 & 6 - Duiken bij South & North Ari Atoll

South Ari is bekend om de prachtige onderwatertopografie en spectaculair zeeleven. De riffen, getroffen door klimaatverandering, zijn aan het herstellen en de zichtbaarheid van iconische soorten blijft betrouwbaar. Bij de South Ari Marine Protected Area kom je met een beetje geluk een walvishaai tegen. Manta’s worden ook gespot bij Madivaru, beter bekend als Manta Point, vooral tijdens de noordoostmoesson. In het centrum van Ari liggen klassieke thilas zoals Kudarah Thila, een natuurwonder vol met onderwaterleven en kleurrijke koralen. Fish Head, een topduikplek wereldwijd, is bekend om de rijke diversiteit aan vissoorten en is een thuisbasis voor haaien. De meest voorkomende soorten in dit gebied zijn schorpioenvissen, barracuda’s, murenen, en blauwgestreepte snappers. Ook zijn er tal van zwarte koralen, zeewaaiers en anemonen te bewonderen.

Dag 7 - Duiken bij het Rasdoo Atoll

Van ondiepe lagunes en zachte riffen voor beginners tot uitdagende, kanalen en dramatische landschappen voor gevorderden. Met een ongebruikelijk grote selectie van buitengewone zeedieren, biedt Rasdhoo Atoll de complete duikervaring. Rasdhoo Madivaru, een hoefijzervormige rand, wordt gepatrouilleerd door grijze rifhaaien, witpunthaaien en scholen adelaarsroggen. Over de rand kijkend naar de diepte zie je grote zeewaaiers en zwart koraal aan de wand hangen, terwijl duizenden anthias om je heen fladderen. Terug in het ondiepe word je begroet door scholen rifvissen zoals oriëntaalse lipvissen, fuseliers, zee barbelen, snappers en vele anderen. Voeg daarbij de occasionele gespotte adelaarsrog of een school grote barracuda’s en je hebt alle ingrediënten voor een bijna perfecte Maldivische duikervaring.

Dag 8 - Duiken op het North Malé Atoll

Vandaag is de laatste duikdag, je maakt nog één duik De keer bij het North Malé Atoll. Grote kans dat je naar Fish Tank gaat. Fish Tank staat bekend als een van de meest leuke én chaotische duiklocaties ter wereld! Met meer dan 100 lokale roggen die net zo gastvrij en vriendelijk zijn als een welkomstcomité uit een klein dorp, biedt deze Roggenstad duikers de een unieke ervaring om heel dicht bij roggen te komen. Zwem, ontdek, geniet en maak wat selfies met de lokale roggen!

Dag 9 & 10 - Terug naar huis

De mooie duikreis in de Malediven zit er op. Wil je nog niet naar huis? Kijk dan vooral even naar de mogelijkheden om je verblijf te verlengen op een resort. Of misschien ga je nog wel naar het zuiden, naar de tijgerhaaien

Vlieg je vroeg in de ochtend? Dan land je waarschijnlijk ook op dag 9 in Europa. Vlieg je laat in de middag/avond vandaag? Dan ben je mogelijk een dagje later thuis. In dat geval kunnen we ook zeker even naar een daghotel kijken, zodat je niet te lang zit te wachten op de luchthaven. 

De liveaboard

De boot & cabine's

M/Y Princess Dhonkamana

De Princess Dhonkamana, beschikt over geavanceerde technologie zoals een ontziltingssysteem en stille generatoren. Het jacht heeft negen comfortabele hutten, allemaal uitgerust met hemelbedden, airconditioning en een eigen badkamer.

Ontspanning aan boord is gegarandeerd met faciliteiten zoals een lounge, bar, overdekte eetruimte en drie zonnedekken. Liefhebbers van vissen vinden visgerei om lokale technieken uit te proberen.

Het culinaire hoogtepunt aan boord is de keuken. Dagelijks bereiden twee chefs een mix van Italiaanse en lokale gerechten, variërend van zeevruchten tot risotto en Aziatische rijstspecialiteiten, aangevuld met verse groenten, fruit en desserts. Na elke duik wacht een smakelijke maaltijd.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €1525,- per persoon o.b.v. van twee personen in één cabine. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €1525,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen

Bootduiken op het rif. Vaak met haaien, manta’s en ander groot spul. Ook maak je vaak een duikje op een wrak en veel driftduiken.

Voor je deur, want de liveaboard vaart naar alle duikstekken toe. Vervolgens ga je in de kleinere Dhoni naar de duikstek. Dit is vaak nog geen 5 minuten varen. 

Dag 3 t/m 7 maak je 3 duiken per dag. Dag 2 & 8 maak je 1 duik. 

Ja zeker, o.a. met Mantaroggen! Dit wordt meestal bij South Ari Atoll georganiseerd.

Ja, o.a. een Nitrox cursus voor €200,- p.p.

Een duikverzekering is verplicht voor iedereen die wil duiken in de Malediven. 

Duikuitrusting

Beide mogelijk, middels adapters.

Ja, maar deze dienen wel vooraf aangevraagd te worden. Er is zelfs één 18L tank! 

Duikuitrusting kost, excl. computer, €200,- per week. Geef dit direct aan bij boeking.  

Overige activiteiten & excursies

Op sommige duikstekken kun je ook heel mooi snorkelen, andere duikstekken zijn te diep. Als je snorkelequipment wil huren kun je dit het beste vooraf aangeven. 

Niet-duikers zijn van harte welkom aan boord van de Princess. Ze kunnen naast snorkelen ook (onbewoonde) eilanden bezoeken of gewoon lekker relaxen aan boord. 

Liveaboard

Ja, kosten ca. €15,- 

Ja, of tegen een meerprijs kun je de hele cabine reserveren. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

De duiken zijn vanaf een dhoni. Dit is een redelijk ruime boot, waar je comfortabeler op zit dan bijvoorbeeld een zodiac. Deze dhoni dropt je bovenop de duikstekken. 

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR