Liveaboard Galaxy Diver II • Galapagos Eilanden

Ervaar een onvergetelijke duikvakantie naar de Galapagos met de luxe liveaboard Galaxy Diver II. Maak de mooiste duiken en geniet van ultiem comfort aan boord van het schip. Hamerhaaien, walvishaaien, zeeleeuwen, ze zwemmen er allemaal rond.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
11 dagen vanaf €6693,- p.p

Duiken op de Galapagos Eilanden

Beleef een fantastische duikvakantie naar de Galapagoseilanden met de luxe liveaboard Galaxy Diver II. Ontdek de rijke biodiversiteit van deze bijzondere bestemming.

Duiken bij Wolf & Darwin

Tijdens deze liveaboard duikvakantie maak je duiken bij de beroemde locaties Darwin en Wolf. Hier word je omringd door haaien, walvishaaien, manta’s, roggen, schildpadden, pinguïns, zeeleguanen en zeeleeuwen. Deze variëteit aan zeeleven is dé reden dat de Galapagos Eilanden bij veel duikers op de bucketlist staat

Verblijf op de Galaxy Diver II

De Galaxy Diver II, speciaal ontworpen voor 16 duikers, biedt een luxe en intieme setting. De jacht is uitgerust met geavanceerde duik- en veiligheidsuitrusting, inclusief gratis nitrox. Naast verschillende lounge plekken is er een jacuzzi en het eten dat uit de keuken komt is ronduit fantastisch. Hier voel je je snel thuis terwijl je onder duikt in het paradijs van Charles Darwin.

Beste reistijd voor een duikvakantie naar  de Galapagos Eilanden

Van januari tot mei is het “warme” seizoen op de Galapagos, gekenmerkt door kalme oceanen en gunstige duikomstandigheden, ideaal voor beginners en duiken met manta’s. Watertemperaturen liggen tussen 24-28°C, met dagelijkse luchttemperaturen van 25-28°C en wisselend weer. In deze periode is de waterproductiviteit laag, waardoor grote dieren zoals walvishaaien en hamerhaaien minder vaak voorkomen.

Van juni tot november is het “koude” seizoen, beïnvloed door de Humboldt-stroming, met koudere wateren (19-23°C) en meer mariene megafauna, zoals walvishaaien en hamerhaaien. Dagelijkse luchttemperaturen variëren van 21-24°C, met vaak grijze luchten en mist. 

Vanwege de soms erg sterke stromingen, mogen alleen ervaren duikers (minimaal Advanced Open Water of vergelijkbaar, met 50 gelogde duiken en een nitrox-certificaat) mee op deze liveaboard. 

Video afspelen
Klik op de afbeelding om de kaart te vergroten

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor duiken Galapagos Eilanden

We raden een 7mm wetsuit aan.

Wat ga je op deze duikvakantie beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 | Vlucht naar Ecuador

Vandaag begint je avontuur met een vlucht vanuit Europa naar Quito of Guayaquil. Afhankelijk van je vertrekpunt en de gekozen luchtvaartmaatschappij, vlieg je direct of met een korte overstap. De totale reistijd bedraagt ongeveer 11 tot 15 uur. Bij aankomst op de luchthaven van Quito of Guayaquil word je opgewacht door een luchthaventransfer. Deze brengt je naar een comfortabel hotel in de buurt van de luchthaven. Hier kun je ontspannen en herstellen van de lange reis, zodat je uitgerust bent voor het volgende deel van je duikvakantie, waar avontuur en luxe samenkomen aan boord van de Galaxy Diver II.

Dag 3 | Vlucht naar Baltra op de Galapagos Eilanden

Vroeg in de ochtend word je na een transfer en ontbijt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar de Galapagoseilanden. De directe vlucht duurt ongeveer 2 uur en een kwartier, en je komt in de loop van de ochtend aan. Bij aankomst word je verwelkomt door de gids en het personeel van de Galaxy Diver II, die zorgdragen voor je transfer naar de liveaboard.

Na een heerlijke lunch kun je je settelen in je comfortabele hut. Voordat je het water induikt, krijg je een briefing over de strikte richtlijnen voor het bezoeken van dit nationale park, bedoeld om het unieke ecosysteem te beschermen. Je dag eindigt met een veiligheidsoefening en een check-duik, zodat je goed voorbereid bent om de Galapagoseilanden onderwater te verkennen.

Dag 4 | Duiken bij Carrion Point

Terwijl de zon opkomt op je eerste duikdag aan boord van de Galaxy Diver II, word je meteen helemaal enthousiast over de twee geplande ochtendduiken bij Punta Carrion. 

Als je afdaalt op de duikstek Punta Carrion word je meteen betoverd door de overvloed aan zeeleven om je heen zoals scholen hamerhaaien en tussen juni en december, walvishaaien. Tegelijkertijd schieten speelse zeeleeuwen in en uit de rotsachtige onderwaterkliffen. 

Je komt hier uiteraard meer soorten vissen tegen , waaronder groepen doktersvissen, keizersvissen en papegaaivissen, en je vindt zelfs een paar geheimzinnige zeepaardjes verborgen in de spleten van het rif. Tegen de late namiddag begin je aan de 14 uur durende tocht over de Galapagoszee naar Wolf Island. 

Dag 5 | Shark Bay, La Banana, La Ventana Islet, en El Derrumbe

Je bent aangekomen bij Wolf Island! Vandaag ontdek je enkele van de mooiste duiklocaties van de Galapagoseilanden. Je eerste stop is Shark Bay, waar je de kans hebt om Galapagoshaaien, adelaarsroggen en zeeleeuwen te zien. Deze indrukwekkende dieren zijn een prachtig gezicht in hun natuurlijke omgeving.

Na de ochtendduik ga je verder naar La Banana om de rijke onderwaterwereld van de Galapagos te verkennen. Hier zie je speelse zeeleeuwen die om je heen zwemmen en dartelen.

Later op de dag bezoek je La Ventana Islet en El Derrumbe, twee duiklocaties bekend om hun diverse zeeleven. Je zult o.a. kleurrijke vissen, schildpadden en zeesterren tegenkomen.

Dag 6 | El Arenal & Darwin's Towers (Darwin's Arch)

Vandaag bezoek je El Arenal, een locatie die je zal imponeren met de natuurlijke schoonheid van de Galapagoseilanden. Deze duikplek, dicht bij Darwin’s Towers staat bekend als een van de beste ter wereld. Je kunt matige tot sterke stromingen verwachten met dieptes van 14 tot 37 meter en een zichtbaarheid van 12 tot 24 meter. Hier word je verwelkomd door een indrukwekkende onderwaterbiodiversiteit, inclusief scholen hamerhaaien, Galapagoshaaien en met een beetje geluk spot je ook een walvishaai.

Vervolgens ga je naar Darwin’s Towers een van de meest iconische duiklocaties. Deze adembenemende plek is een must voor elke fervente duiker. In de diepblauwe wateren ontdek je levendige rotsformaties, scholen kleurrijke vissen, manta’s en weer die imposante hamerhaaien.

Nb. In 2021 stortte de beroemde Darwin’s Arch in, door natuurlijke corrosie. Sindsdien wordt de plek nu Darwin’s Towers genoemd. 

Dag 7 | El Arenal, El Derrumbe en Shark Bay

Vandaag begin je met een duik bij El Arenal, waar je de levendige rotsformaties verkent. Tijdens deze duik heb je de kans om een verscheidenheid aan soorten te ontmoeten, waaronder dolfijnen, hamerhaaien, walvishaaien, roggen, Galapagoshaaien, tijgerhaaien en orka’s. Naast het indrukwekkende zeeleven zijn de geologische formaties hier ook bijzonder mooi.

Na de ochtendduik ga je naar El Derrumbe. Hier duik je tussen onderwaterkliffen en grotten. Hier kom je veel soorten tegen, zoals groene schildpadden, zeeleeuwen en adelaarsroggen. Wat deze site echt bijzonder maakt, is de aanwezigheid van stierhaaien, een van de weinige plekken ter wereld waar je met hen in ondiepe wateren kunt duiken.

De laatste duik van de dag brengt je naar Shark Bay. Deze locatie staat bekend om zijn diversiteit aan zeeleven, waaronder de Galapagoshaai, adelaarsrog en zeeleeuw.

Dag 8 | Cabo Marschall

Vandaag maak je twee duiken op de iconische locatie van Cabo Marshall in de Galapagoseilanden, bekend om zijn indrukwekkende vulkanische muren die de diepten van de oceaan in duiken. Dit onderwaterlandschap vormt een toevluchtsoord voor grote scholen vissen en sierlijke manta’s die door het water zweven. 

Tijdens je ochtendduik langs de vulkanische muren kun je scholen hamerhaaien, barracuda’s en natuurlijk de elegante manta’s tegenkomen die deze plek hun thuis noemen. 

Je middagduik brengt je naar de “City of the Mantas”, een verborgen juweeltje van de Galapagoseilanden, beroemd om zijn ontmoetingen met manta’s. Het gebied is een spektakel van biodiversiteit, met kleurrijke koralen en tropische vissen die het onderwaterlandschap completeren.

Dag 9 | Cousins Rock & Santa Cruz Highlands

Op je laatste duikdag in de Galapagoseilanden staan er in de ochtend nog twee duiken gepland. De eerste en laatste duik brengt je naar Cousins Rock, een van de meest kleurrijke duiklocaties van de archipel. De levendige muren en gorgonen bieden een prachtig decor voor ontmoetingen met zeepaardjes, rifvissen en diverse naaktslakken. Dieper duikend, kun je mogelijk een school adelaarsroggen zien glijden of een witpunthaai zien rusten in een spleet tussen de rotsen. Met wat geluk spot je zelfs mobulas en scholen barracuda’s. Uiteindelijk zullen de speelse zeeleeuwen nog één keer ten tonele verschijnen. 

In de middag ga je naar een reservaat in de hooglanden van Santa Cruz. Daar heb je de kans om de iconische Galapagos schildpad in zijn natuurlijke habitat te zien. Tijdens een wandeling door de weelderige vegetatie kun je misschien ook andere lokale bewoners tegenkomen, zoals de zeldzame Galapagos dwergral of de felrode Vermiljoenvliegenvanger.

Dag 10 & 11 | Terug naar huis

Na een week vol onvergetelijke duiken is het tijd om afscheid te nemen. Vroeg in de ochtend word je naar de luchthaven van Baltra gebracht. Vanaf hier vlieg je via Quito of Guayaquil, en als het schema het toelaat, direct door naar Europa met een nachtvlucht.

Nog niet genoeg van Ecuador? Overweeg dan een verlenging van je reis om de schoonheid boven water te verkennen, of bezoek de Amazone in het binnenland van dit prachtige land. 

Bekijk o.a. eens deze rondreis waarbij je nog 2 weken op de Galapagos Eilanden kan eilandhoppen óf exact deze liveaboard reis maar dan met verlenging in het Amazonewoud

Video afspelen

De liveaboard

Het schip en de cabines

Galaxy Diver II

De Galaxy Diver II is een luxe liveaboard die een heerlijk duikvakantie aanbiedt op de Galapagoseilanden. Aan boord vind je diverse faciliteiten die de reis compleet maken.

Het restaurant op het hoofddek serveert heerlijke en gevarieerde maaltijden, met een mix van nationale en internationale gerechten, à la carte of als buffet. Speciale dieetwensen, zoals vegetarische of glutenvrije opties, zijn beschikbaar. Met een gourmet chef aan boord, wordt elke maaltijd een culinaire ervaring. De bar naast de lounge biedt een breed scala aan drankjes, waaronder lokale en internationale wijnen, cocktails en exotische sappen.

Voor ontspanning is er een solarium met comfortabele stoelen en een jacuzzi, waar je kunt genieten van een 360° uitzicht over de oceaan. De lounge naast het restaurant is ideaal om te ontspannen na het diner. Het schaduwrijke dek biedt een plek om te ontspannen tussen de activiteiten door. 

De Galaxy Diver II biedt diverse cabine-opties, elk met zijn eigen unieke kenmerken, gericht op comfort en een prachtig uitzicht op de oceaan. 

Gelegen op het bovendek, zijn er vier cabines ideaal voor koppels of vrienden. Ze kunnen worden omgevormd tot één groot bed (double) of twee losse bedden (twin). De cabines zijn uitgerust met grote ramen die niet alleen veel licht binnenlaten maar ook een spectaculair panoramisch uitzicht op de oceaan bieden. 

Op het hoofddek bevinden zich twee twin cabines met een panoramisch uitzicht en nog een cabine die naar keuze kan worden ingericht als double of twin. Op het benedendek bevindt zich nog een twin, perfect voor families, vrienden of koppels. 

Elke cabine is uitgerust met een eigen badkamer voorzien van een douche en warm/koud water, een haardroger en een handdoekdroger. Verder is elke cabine voorzien van een selectie van de beste ecologische gastvrijheidsproducten, zoals zeep, shampoo en conditioner voor dagelijks gebruik, waardoor gasten kunnen genieten van luxe en comfort terwijl ze ook bijdragen aan het milieu. 

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Deze duikvakantie naar de Galapagos Eilanden is beschikbaar vanaf €6693,- per persoon o.b.v. van twee personen in één kamer. De duikreis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over deze duikvakantie? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze duikreis, vanaf €6693,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze duikvakantie per e-mail

Wil je de details van deze duikreis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over duiken op de Galapagos Eiladen

Duiken op de Galapagos Eilanden algemene informatie

Bootduiken, en in sommige gevallen stromingsduiken.

Zie het dagprogramma. Totaal maak je 19 duiken.

Nee. Deze liveaboard is gericht op ervaren duikers. Nitrox certificaat behalen is wel mogelijk aan boord.

Duikuitrusting

De tanks zijn DIN, maar kunnen ook met adapter naar INT.

Ja. Deze zijn vooraf te huur voor 80 USD. Wel vooraf te reserveren.

Ja. Dit is te huur voor 275 USD. Wel vooraf reserveren.

Liveaboard

Ja, als er bereik is.

Ja. Cabine word gedeeld met iemand van hetzelfde geslacht. Eigen kamer is met 50% toeslag. 

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR