Galapagos Master • Liveaboard & San Cristobal Verlenging

Beleef een uitgebreide duikreis naar de Galapagos met de Galapagos Master Liveaboard. Inclusief 4 dagen verblijf en landexcursies op San Cristobal!
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
14 dagen vanaf €7579,- p.p

Liveaboard & verblijf op de Galapagos Eilanden

Deze reis combineert een fantastische week liveaboard duiken op de Galapagos Master bij de meest beroemde duikstekken op de Galapagos, zoals Wolf en Darwin. Na het duiken blijf je nog 4 dagen op San Cristobal en geniet je van mooie excursies boven water.

Duiken op de Galapagos

Het eerste gedeelte van de reis ga je per luxe liveaboard duiken bij onder andere de beroemde locaties Darwin en Wolf. Hier ga je duiken met hamerhaaien, roggen, schildpadden, pinguïns, zeeleguanen en zeeleeuwen. In het juiste seizoen spot je ook walvishaaien (jun-nov)! Ook stop je bij de stek waar Mola Mola’s gespot worden. Deze variëteit aan zeeleven is dé reden dat de Galapagos Eilanden bij veel duikers op de bucketlist staan. Tijdens deze reis verblijf je aan boord van de Galapagos Master, een luxe en comfortabele boot met een zeer goede reputatie.

Ontdek San Cristobal 

Aansluitend aan deze reis verblijf je nog 4 dagen op San Cristobal, waar je een excursieprogramma hebt met een bezoek aan Loberia (zeeleeuwen en zeelguanen). Verder zijn er mogelijkheden tot een bezoek aan Kicker Rock, Española en een 360 graden tour over het eiland. Dit zorgt voor een perfecte combinatie van duiken en het verkennen van de unieke natuur van de Galapagos.

Bij EWDR leveren we maatwerk, zo kun je ook langer op San Cristobal blijven of bijvoorbeeld kiezen voor een verlenging op een van de andere eilanden. Santa Cruz en Isabela behoren ook tot de mogelijkheden!

Beste reistijd voor duiken op de Galapagos Eilanden

Van januari tot mei is het “warme” seizoen op de Galapagos, gekenmerkt door kalme oceanen en gunstige duikomstandigheden, ideaal voor beginners en duiken met manta’s. Watertemperaturen liggen tussen 24-28°C, met dagelijkse luchttemperaturen van 25-28°C en wisselend weer. In deze periode is de waterproductiviteit laag, waardoor grote dieren zoals walvishaaien minder vaak voorkomen. De hamerhaaien zijn er nog wel vaak in grote getallen.

Van juni tot november is het “koude” seizoen, beïnvloed door de Humboldt-stroming, met koudere wateren (19-23°C) en meer mariene megafauna, zoals walvishaaien en hamerhaaien. Dagelijkse luchttemperaturen variëren van 21-24°C, met vaak grijze luchten en mist. 

➤ Vanwege de soms erg sterke stromingen, mogen alleen ervaren duikers mee op deze liveaboard. Je dient in bezit te zijn van een Advanced Certificering en minimaal 50 (bij voorkeur 100) gelogde duiken te hebben. Een nitrox certificaat wordt sterk aanbevolen, zodat je alle duiken bij Darwin & Wolf kan doen. De afgelopen 6 maanden, voorafgaande aan de liveaboard, dien je tenminste 1 gelogde duik te hebben.

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor duiken Galapagos Eilanden

We raden een 7mm wetsuit + cap + hood aan.

Wat ga je op deze duikvakantie beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 | Reis naar Ecuador toe

Vandaag begint je avontuur met een vlucht vanuit Europa naar Quito of Guayaquil. Er zijn verschillende vlucht routes beschikbaar, vaak met een korte overstap. Bij EWDR denken we graag met je mee over de beste opties, maar je kunt ook zelf je vlucht boeken. De totale reistijd ligt tussen de 11 en 15 uur. Bij aankomst word je opgehaald en naar een comfortabel hotel nabij de luchthaven gebracht, waar je kunt ontspannen en herstellen van de lange reis. Dit is het begin van een onvergetelijke duikvakantie op de Galapagoseilanden. Na een goede nachtrust en ontbijt in het hotel ben je klaar voor het volgende deel van je reis.

Dag 3 | Aankomst op San Cristobal

Vandaag vlieg je van het vasteland van Ecuador naar de Galapagoseilanden, naar San Cristobal, waar je aan het begin van de middag aankomt. De bemanning van de Galapagos Master ontmoet je persoonlijk, haalt je bagage op en begeleidt je naar het schip, waar je bagage naar het duikdek wordt gebracht. Als alle gasten aan boord zijn, volgt een kennismaking met de boot, veiligheidsbriefings en oefeningen. Vervolgens varen jullie naar Los Lobos voor je check-out duik, waar je speelse zeeleeuwen en pelsrobben ontmoet. Op de eerste dag zie je dus direct al de diverse landformaties en unieke onderwaterwereld van de Galapagos.

Dag 4 | Carrion Point & North Seymour Excursie

Vandaag start je de dag met een duik bij Carrion Point. Deze locatie aan de oostkust van Santa Cruz steekt uit in de oceaan en creëert een beschutte baai, ideaal om te snorkelen en te duiken. De beschutte, kristalheldere wateren bieden zicht op een grote variëteit aan zeeleven, waaronder roggen, haaien en talloze tropische vissen.

Na de duik vaar je door naar North Seymour voor een landexcursie. Het eiland is ontstaan door een reeks onderzeese lavastromen met sedimentlagen die door tektonische activiteit zijn opgetild. Op North Seymour Island kom je Galapagos zeeleeuwen, blauwvoetgenten, landleguanen en magnifieke Fregatvogels tegen. Het eiland kenmerkt zich door zijn droge vegetatiezone, wat zorgt voor een bijzonder aanzicht.

Dag 5 & 6 | Darwin Island

De komende twee dagen ga je duiken bij Darwin Island, een uitgedoofde vulkaan die 165 meter boven de zeespiegel uitsteekt en is vernoemd naar de beroemde natuuronderzoeker Charles Darwin. Dit is een van de kleinste eilanden van de Galápagos Archipel en net als bij Wolf Island zijn landbezoeken hier niet toegestaan.

Een van de meest beroemde duiklocaties is ” Darwin’s Arch “. Hier maak je fantastische driftduiken langs de wand op een gemiddelde diepte van slechts 9 meter. Verwacht medium tot sterke stromingen, die grote aantallen hamerhaaien, zwartpunthaaien, zijdehaaien en Galápagoshaaien met zich meebrengen. Je ziet vaak scholen jacks, evenals schildpadden, engelvissen en murenen. Af en toe kun je ook tijgerhaaien, manta’s en tuimelaars zien. Tussen mei en november is er zelfs kans om walvishaaien te spotten. Hoewel de top van de iconische boogformatie op 18 mei 2021 is ingestort door natuurlijke erosie, staan de pilaren nog steeds en het omliggende duikgebied blijft onaangetast en vol met indrukwekkend zeeleven. Tegenwoordig heet de duikstek ook wel Darwin’s Towers.

Je gaat ook duiken bij El Arenal. Deze duikplek, dicht bij Darwin’s Towers, staat bekend als een van de beste ter wereld. Je kunt matige tot sterke stromingen verwachten. Hier word je verwelkomd door een indrukwekkende onderwaterbiodiversiteit, inclusief scholen hamerhaaien, Galápagoshaaien en met een beetje geluk spot je ook een walvishaai.

Dag 7 | Wolf Island

Vandaag staat de hele dag in het teken van duiken bij Wolf Island. Deze uitgedoofde vulkaan, vernoemd naar de Duitse geoloog Theodor Wolf, reikt 253 meter boven de zeespiegel en ligt ongeveer 160 km ten noordwesten van Isabela Island. Landbezoeken zijn niet toegestaan, maar vanaf de boot kun je vogelsoorten zoals roodpootgenten en vampiervinken spotten.

Bij Wolf Island duiken we op verschillende riffen en wanden met meestal middelmatige tot sterke stromingen, dus handschoenen worden aangeraden. Schoolende pelagische vissen zijn de belangrijkste attractie, met regelmatige waarnemingen van hamerhaaien, witpunthaaien en Galápagoshaaien. Tijdens het seizoen kunnen ook walvishaaien worden gezien. Let ook op roodlip vleermuisvissen, barracuda’s, murenen en dolfijnen. Populaire duiklocaties zijn El Durrumbe, La Ventana, La Banana, Punta Shark Bay, Anchorage, Hat Island en Pinaculos, elk met unieke kenmerken en variërende stromingen.

Dag 8 | Punta Vicente Roca & Cabo Douglas

Vandaag begin je met duiken bij Punta Vicente Roca, een geweldige plek om de beroemde Mola Mola of “maanvis” te zien. Deze locatie heeft een lange, hellende onderwaterwand die reikt tot 28 meter diepte. De ondiepere gebieden zijn rijk aan zeeleven, waar je vaak pinguïns ziet die sierlijk om duikers heen dartelen. Speelse zeeleeuwen zwemmen hier ook vaak met snorkelaars en duikers mee.

Na deze bijzondere duiken vaart de Galapagos Master door naar Cabo Douglas aan de westkust van Isabela Island. Voor je de duik begint, kun je aalscholvers, pinguïns en zeeleguanen zien, unieke soorten die alleen in deze archipel voorkomen. Tijdens de duik zie je de krachtige zwemvaardigheden van de zeeleguanen terwijl de grotere mannetjes op de rotsen dieper onder het wateroppervlak foerageren. Soms zie je zelfs baleinwalvissen door het water glijden.

Dag 9 | Cousins Rock & Santa Cruz Excursie

Op je laatste duikdag in de Galapagoseilanden staan er in de ochtend nog twee duiken gepland. De eerste en laatste duik brengt je naar Cousins Rock, een van de meest kleurrijke duiklocaties van de archipel. De levendige muren en gorgonen bieden een prachtig decor voor ontmoetingen met zeepaardjes, rifvissen en diverse naaktslakken. Dieper duikend, kun je mogelijk een school adelaarsroggen zien glijden of een witpunthaai zien rusten in een spleet tussen de rotsen. Met wat geluk spot je zelfs mobulas en scholen barracuda’s. Uiteindelijk zullen de speelse zeeleeuwen nog één keer ten tonele verschijnen. 

In de middag ga je naar een reservaat in de hooglanden van Santa Cruz. Daar heb je de kans om de iconische Galapagos schildpad in zijn natuurlijke habitat te zien. Tijdens een wandeling door de weelderige vegetatie kun je misschien ook andere lokale bewoners tegenkomen, zoals de zeldzame Galapagos dwergral of de felrode Vermiljoenvliegenvanger.

Dag 10 | Landprogramma San Cristobal - Loberia Excursie

Na het ontbijt is het tijd om de Liveaboard Galapagos Master te verlaten en in te checken bij Casa Opuntia, het hotel waar je de komende 3 nachten verblijft. Je gids haalt je vervolgens op bij je hotel en begeleidt je naar Playa Loberia.

Playa Loberia ligt op slechts 10 minuten van het centrum van San Cristóbal. Het is een 2,5 km lange koraalzandstrand dat ‘La Loberia’ wordt genoemd vanwege de Galápagos zeeleeuwen die op de rotsen en het zand liggen te zonnebaden. Maak een wandeling langs het 900 meter lange kustpad, waar je zeeleguanen en zeeschildpadden kunt zien. Onderweg kom je ook knoopmangroven, witte mangroven en Palo Santo-bomen tegen.

Dag 11 & 12 | Keuze uit 3 dagprogramma's

De komende 2 dagen kun je zelf kiezen welke van de onderstaande dagprogramma’s je graag wilt doen. 

360 Tour: Tijdens de 360° Tour rond San Cristóbal Island bezoek je Rosa Blanca, Sardine Bay, Punta Pitt en Kicker Rock of Punta Puccuna. Geniet van snorkelen, waar je kleine haaien, zeeschildpadden en roggen kunt zien. Bewonder de unieke geologische formaties en diverse dieren, zoals zeeleeuwen en kleurrijke vissen. De tour omvat ook stops voor vissen en het verkennen van prachtige landschappen en vogelsoorten.

Kicker Rock: Vertrek ’s ochtends uit Puerto Baquerizo Moreno naar Kicker Rock, een beroemde vulkanische rotsformatie ook wel ‘Leon Dormido’ genoemd. In het kanaal tussen de rotsen zie je haaien, roggen, zeeleeuwen, schildpadden en diverse vissen, ideaal voor snorkelen en duiken. Na een heerlijke lunch op de boot bezoek je een prachtige strandlocatie en geniet je van de natuur. 

Española: Vertrek vroeg in de ochtend vanuit Puerto Baquerizo Moreno naar Española Island, 35 km van San Cristóbal. Geniet van een dag vol activiteiten bij Punta Suarez en Gardner Island, waar je endemische soorten zoals de Española spotlijster en de golvende albatros ziet. Bezoek rotsachtige kusten met Nazca en blauwvoetgenten, Darwinvinken en zeeleguanen. Later kun je snorkelen bij Gardner Island met speelse zeeleeuwen en kleurrijke vissen. Geniet van een driegangendiner aan boord van de Galápagos Hopper Catamaran.

De Española tour is niet elke dag van de week beschikbaar.

Dag 13 & 14 | Terug naar huis

Helaas, het zit er al weer op. In de ochtend check je uit bij Casa Opuntia en wordt je naar de luchthaven van San Cristobal gebracht. Vanaf hier vlieg je terug naar Quito of Guayaquil. Afhankelijk van je vluchtschema vlieg je mogelijk dezelfde dag nog door naar huis en arriveer je op dag 14. Als de aansluitende vlucht niet meteen vertrekt, overnacht je in Quito of Guayaquil en vlieg je de volgende dag, waardoor je op dag 15 thuiskomt.

Wil je deze fantastisch reis nog meer verlengen? Overweeg dan een verblijf in de Amazone, zoals beschreven in deze reis, voor een extra bijzondere ervaring. 

De liveaboard

Het schip en de cabines

Galapagos Master

De Galapagos Master, lokaal bekend als Deep Blue, is een 32 meter lange liveaboard duikboot, gerenoveerd naar de hoogste standaard in 2015 en opnieuw in 2023. Met routes van 7 en 10 nachten biedt de boot toegang tot de beste duiklocaties in de Galapagos.

Met slechts 16 duikers aan boord, biedt de Galapagos Master een veilige en comfortabele ervaring. De acht cabines, verdeeld over drie dekken, hebben elk een eigen badkamer met warm water en voldoende opbergruimte. 

De gemeenschappelijke ruimtes zijn ruim en comfortabel. De lounge op het middelste dek heeft een plasmatelevisie voor films en het bekijken van onderwaterfoto’s. De dinerruimte serveert heerlijke maaltijden, aangevuld door een cocktailbar. Fotografen profiteren van een speciaal camera-opzetstation met meerdere oplaadpunten en opberglades.

Het zonnedek is perfect voor zonaanbidders, terwijl het schaduwrijke bovenste dek comfortabele zitplaatsen biedt. De boot heeft een officiële licentie van de Ecuadoriaanse overheid en voldoet aan alle veiligheidseisen en milieuregels van het park. 

Classic Twin Cabin (2x): Op het onderste dek, met twee eenpersoonsbedden. Geen ramen of patrijspoorten (meer).

Classic Twin/Double Cabin (2x): Op het onderste dek, kan worden omgezet naar twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed. Geen ramen of patrijspoorten (meer).

Premium Double Cabin (1x): Op het middelste dek, met een tweepersoonsbed.

Premium Twin/Double Cabin (4x): Op het bovenste dek, met twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed, prachtig uitzicht en een eigen badkamer.

Klik om te vergroten

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Deze duikvakantie naar de Galapagos Eilanden is beschikbaar vanaf €7579,- per persoon o.b.v. van twee personen in één kamer. De duikreis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over deze duikvakantie? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze duikreis, vanaf €7579,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze duikvakantie per e-mail

Wil je de details van deze duikreis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over de Galapagos Master

Algemene duikinformatie
Duikuitrusting
Liveaboard

Ja, een WiFi pakket kost $40,- per week.

Gasten die alleen reizen delen per definitie een cabine met iemand anders. Wil je de cabine toch graag voor je alleen? Daarvoor betaal je een toeslag – deze is op aanvraag. 

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR