Alami Alor Dive Resort • Afgelegen luxe aan zee

Duiken in Alor is een onvergetelijke ervaring vanwege de uitzonderlijke biodiversiteit. De aanwezigheid van zeldzame dieren zoals Mola Mola’s en veel macro leven maken het een unieke duikbestemming.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken, Kantduiken
Prijs vanaf
19 dagen vanaf €4639,- p.p

Duikvakantie naar Alor, Indonesië

Duikers die op zoek zijn naar een fantastische duiklocatie moeten naar Alor. Duiken bij Alor valt in de categorie wereldklasse zoals bijvoorbeeld Komodo en Raja Ampat daar ook in vallen. Alor is omringd door helder water met soms wel veertig meter zicht en een aangename temperatuur van achtentwintig graden.

Het Alami Alor Dive Resort is gelegen in de Kalabahi baai op het eiland Alor. Het resort is ontworpen door liefhebbers van de onderwaterwereld. Het doel was om een klein en persoonlijk duik- en snorkelresort te creëren in een gebied met een uitzonderlijke diversiteit en schoonheid, van de gebaande paden af met een authentiek Indonesische gevoel,

Door de vulkanische oorsprong is de variatie in landschap onder water bijzonder groot: drop off’s, langzaam aflopende wanden, toppen van onder water-vulkanen en grote koraaltuinen. Alor is echt een macro paradijs, met veel bijzondere kleine diertjes die in de modder (muck) leven. Toch kom je tijdens de duiken in Alor ook vele vissoorten in groot formaat tegen. Bij Alor zie je geregeld mola mola’s, hamerhaaien, marlijnen en dolfijnen. Verder kom je al het ‘gewone’ rifleven tegen. Het koraal is in zeer gezonde staat.

Fotograferen: bij Alami Alor kun je verschillende foto workshops volgen bij de speciale Alor Alami Photo Acadamy. 

Workshops waar je uit kan kiezen:

 • Basic of Advanced Macro
 • Basic of Advanced Wide-Angle
 • Zonneballen & riflandschappen
 • Snoot & Backlighting
 • Lange exposures
 • Duikmodellen

De prijs voor een workshop is €110,- en dit is inclusief: 2 duiken met een Photo Pro Guide, briefing/debriefing & nabewerking. Daarnaast krijg je een digitale factsheet met gebruikte camera settings e.d.  Ga je voor 2 workshops (4 duiken), dan betaal je €201,- voor beide en ga je voor 3 workshops (6 duiken), dan is het totaal bedrag €274,- p.p. 

Beste reistijd: De beste reistijd voor duiken bij Alami Alor Dive Resort op Alor Island is tussen april en december. Dit komt omdat het weer en de zeecondities over het algemeen gunstiger is tijdens deze maanden, waardoor het zicht onder water beter is en de kans op regen en windstoten kleiner is. 

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor duiken in Alor

Bijna het hele jaar is een 3mm wetsuit voldoende, alleen de maanden juni t/m augustus zijn iets kouder en dan kun je een 5mm overwegen. 

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 - Reis naar Alor

Vandaag begint de reis naar het prachtige Alor. Reizen vanuit Europa naar Alor in Indonesië kan wat tijd en planning vergen, aangezien het een afgelegen bestemming is.

Allereerst vlieg je naar Jakarta of Bali. Eenmaal aangekomen, maak je je klaar voor een nieuwe reis, dit keer een binnenlandse vlucht naar het oostelijke deel van het land. Je bestemming is El Tari Airport in Kupang, de grootste stad op het eiland Timor. Terwijl je over de vele eilanden van Indonesië vliegt, kun je het diverse landschap van dit prachtige land bewonderen.

Na aankomst in Kupang, brengt een laatste korte vlucht je naar je uiteindelijke bestemming, Alor Island. Je vliegt naar Mali Airport, een kleine luchthaven genesteld tussen de heuvels en de zee. Met elke stap die je zet op het eiland Alor, voel je je steeds verder verwijderd van Europa, maar dichter bij een unieke en verrijkende ervaring in een van de meest betoverende uithoeken van de wereld.

Afhankelijk van hoe de vluchten aansluiten kan het zijn dat je een nacht op Jakarta of Kupang overnacht. 

Dag 3 - Aankomst in Alor

Vandaag kom je aan in Alor. Bij aankomst in Alor staat er buiten de luchthaven een chauffeur op je te wachten. Hij zal je naar het resort brengen, dat op ongeveer een uur rijden ligt. Je bent er nu echt bijna.

Geniet van het uitzicht tijdens de rit, want Alor is niet alleen heel mooi onderwater… ook bovenwater kijk je je ogen uit.

Eenmaal aangekomen in het resort check je in en kan je de rest van de dag lekker ontspannen en settelen.

Dag 4 t/m 16 - Duiken in Alor

De komende twee weken ga je dagelijks 3 bootduiken maken in de prachtige wateren rondom Alor. Daarnaast zit er ook ongelimiteerd huisrif duiken (zonder gids) tussen 07:00 en 22:00 in je pakket. 

Duiken in Alor biedt je de kans om verschillende soorten tropisch duiken op één locatie en zonder drukte te ervaren. De diversiteit van de duikstekken is enorm, met een breed scala aan koraalmuren en -hellingen, velden vol anemonen en vulkanische kliffen en grotten. Binnen de Kalabahi-baai zorgen een verscheidenheid aan zwarte en witte hellingen voor macro muck-duikplekken die interessant zijn voor zowel nieuwsgierige duikers als onderwaterfotografen. De lokale gidsen en de foto-professional zullen je tijdens de duiken hun best doen de diertjes te vinden waar jij naar opzoek bent. 

De surface intervals op Alor zijn zeker niet saai, zmet de kans om meerdere soorten dolfijnen en walvissen te spotten of te snorkelen met een maanvis. Tuimelaars, spinnerdolfijnen en Frasier-dolfijnen worden wekelijks gespot en worden soms vergezeld door grote groepen witlipdolfijnen. Blauwe walvissen kunnen ook op elk moment willekeurig worden gespot, met een toenemend aantal en frequentie tijdens seizoensmigraties. Met de juiste timing in de maancyclus en een beetje geluk zal onze bootbemanning je tussen of na de duiken meenemen om te kijken naar maanvissen (Mola’s Mola’s) die door een koude wateropwelling aan het oppervlak zijn gebracht. Echt gaaf! 

Dag 17 - Dagje op het droge

Morgen begin je aan je terugreis en daarom is het verstandig om vandaag niet meer te gaan duiken. Zeker aangezien je de afgelopen twee weken dagelijks 3 duiken per dag hebt gemaakt. 

Geniet van het eiland en de luxe die het resort biedt. Onderwaterfotografen kunnen alvast beginnen aan de nabewerking van de waarschijnlijk honderden foto’s die ze gemaakt hebben.

Dag 18 & 19 - Terug naar huis

Het zit er op. Vandaag vlieg je via Kupang en Jakarta of Bali weer terug richting Europa. In de meeste gevallen start je terugreis op dag 18 en land je in Europa op dag 19. Indien de vluchten niet lekker aansluiten kan het zijn dat we in overleg nog een overnachting ergens boeken waardoor je mogelijk op dag 20 uiteindelijk weer thuis bent. 

Video afspelen

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

Alami Alor Duikresort

Alami Alor is een klein en intiem duikresort dat gespecialiseerd is in het bieden van een persoonlijke service aan hun gasten, niet alleen met betrekking tot duiken en snorkelen, maar ook gastvrijheid.

Het terrein van het resort ligt in een tropisch bos langs de vulkanische kustlijn van het eiland Alor, wat een schaduwrijke en luchtige thuisbasis biedt voor jouw verblijf.

De gemeenschappelijke ruimte van het resort is ontworpen met een open tropische woonstijl waardoor de frisse zeebries er doorheen kan stromen. Het is versierd met lokale artefacten om een culturele dimensie toe te voegen aan jouw duik- of snorkelvakantie.

Het verblijf is inclusief maaltijden op basis van volpension, die in de eetzaal aan een gemeenschappelijke tafel worden geserveerd. Dit dient als een interactieve setting.

Het ontbijt is à-la-carte met keuzes uit westerse of Indonesische opties. Lunch en diner bestaan uit een verscheidenheid aan vaste Indonesische en tropische themamenu’s in huisstijl, bereid door onze chef-koks met lokale biologische ingrediënten. Versgebakken brood, snoep en snacks zijn verkrijgbaar bij de maaltijden en de hele dag door. Hoewel ze vaste gezinsmenu’s plannen die op vaste tijden worden geserveerd, kunnen ze gemakkelijk tegemoet komen aan vegetarische, veganistische en andere dieetwensen. Geef dit bij boeken vooraf door.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €4639,- per persoon o.b.v. van twee personen in één bungalow. De reis is naar wens uit te breiden en ook is het mogelijk om de duur in te korten. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €4639,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen

Boot & kantduiken. Met zowel groot spul als veel macro mogelijkheden.

De meeste duikstekken liggen binnen 15 minuten varen. 

Je kan 3 bootduiken maken per dag en ongelimiteerd op het huisrif duiken tussen 07:00 en 22:00

Jazeker, om 17:30 is er dagelijks een nachtduik gepland naar een Muck Dive site binnen de baai. Je kan ook er voor kiezen een nachtduik op het huisrif te maken. 

Ja, een fantastisch huisrif! Je mag hier ongelimiteerd op duiken tussen 07:00 en 22:00

Nee, behalve speciale fotografie cursussen. Dit resort is echt een fun dive resort wat dat betreft. 

Fotografie workshops waar je uit kan kiezen:

 • Basic of Advanced Macro
 • Basic of Advanced Wide-Angle
 • Zonneballen & riflandschappen
 • Snoot & Backlighting
 • Lange exposures
 • Duikmodellen

De prijs voor een workshop is €110,- en dit is inclusief: 2 duiken met een Photo Pro Guide, briefing/debriefing & nabewerking. Daarnaast krijg je een digitale factsheet met gebruikte camera settings e.d.  Ga je voor 2 workshops (4 duiken), dan betaal je €201,- voor beide en ga je voor 3 workshops (6 duiken), dan is het totaal bedrag €274,- p.p. 

Duikuitrusting

Ja zeker, deze kosten $4,- per tank.

Nitrox 32% is gratis en alleen beschikbaar voor nitrox gecertificeerde duikers. 

Ja dat kan, een duikuitrusting zonder computer kost $27,- per dag en met computer $35,- per dag. 

Overige activiteiten & excursies

Ja zeker, snorkelaars kunnen in de ochtend mee met de boot om 08:00 om op twee mooie stekken te snorkelen. De rest van de dag kunnen snorkelaars terecht op het prachtige huisrif. 

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR