Shamar Guesthouse • Zuid Ari Atoll

Wil je op duikvakantie naar de Malediven, maar niet te veel uitgeven? Maak kennis met Shamar Guesthouse! Een uitstekende én voordelige manier om te duiken met manta’s, walvishaaien, rifhaaien en schitterende riffen in de Malediven.
Reistijd
Januari, Februari, Maart, April, Mei, Augustus, September, Oktober, November, December
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
11 dagen vanaf €1825,- p.p

Duikvakantie Malediven: Shamar Guesthouse & Dive

Gelegen op het eiland Maamigili, nabij het Zuid Ari Atoll, verwelkomt Shamar Guesthouse & Dive duikers op een bekende hotspot voor walvishaaien, liefkozend het ‘Whale Shark eiland‘ genoemd – een veelbelovend begin voor een duikvakantie in de Malediven.

De trekpleister van het Zuid Ari Atoll is onmiskenbaar, met talrijke liveaboards die het gebied bezoeken, gelokt door de vele walvishaaien. Maar Shamar Guesthouse & Dive biedt meer dan duiken met walvishaaien. In het juiste seizoen duik je hier ook met mantaroggen én geniet je gewoon van prachtig koraal met tropische vissen. 

Als 5* PADI®-gecertificeerde duikbasis biedt Shamar Guesthouse & Dive een gezellige en betaalbare keuze vergeleken met liveaboards of luxe resorts. Met ruimte voor slechts 13 duikers, is het de ideale bestemming voor kleinere groepen of duikclubs die op zoek zijn naar een intieme en exclusieve duikvakantie in de Malediven.

Beste reisperiode duikvakantie Malediven

Walvishaaien worden bij het Zuid Ari Atoll in de Malediven het hele het jaar door gespot. Manta roggen worden vooral gespot van december t/m april. We raden je aan om tussen november en april hier heen te gaan. Je heb dan de beste kans op lekker weer en weinig wind.

ENOS aan boord! ENOS, kort voor “Elektronisches Notruf- und Ortungssystem” of “Elektronisch Reddings- en Locatiesysteem”, is een Duits ontwikkeld systeem voor duikers op zee. Het stelt Shamar Guesthouse in staat de locatie van duikers te signaleren wanneer ze op het oceaanoppervlak drijven, waardoor ze snel gevonden en gered kunnen worden. Dit systeem is van onschatbare waarde voor duikvakanties in de Malediven. Shamar Guesthouse vind veiligeheid erg belangrijk en is het eerste duikresort op de Malediven met deze technologie. Duiken in de Malediven wordt zo niet alleen een fantastische ervaring, maar ook een veilige onderneming.

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor Zuid Ari Atoll, Malediven

Over het algemeen is een 3mm natpak voldoende om te duiken op de Malediven. 

Wat ga je op deze duikvakantie beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 - Start van de duikvakantie naar de Malediven

Vandaag begint je duikvakantie naar de Malediven met een nachtvlucht naar Male, de hoofdstad. Van hieruit ga je nog in een kleine 30 minuten met een propellervliegtuig naar het eiland Maamigili waar je opgehaald wordt door onze vrienden van het Shamar Guesthouse & Dive. Met een golfkarretje word je in enkele minuten naar het guesthouse gebracht waar je de komende 10 dagen zal verblijven.

Dag 3 t/m 9 - Duiken rondom het Zuid Ari Atoll

De aankomende week zal in het teken staan van duiken rondom het Zuid Ari Atoll in de Malediven. Met een traditionele dhoni (voorzien van toilet & zonnedek) en een zeer behulpzame crew duik je 2 of 3x per dag op de mooiste plekken. De zee is over het algemeen erg rustig en de verste duikstek is maximaal 2 uur varen, en soms ligt je ook al binnen 15 minuten in het water naast een walvishaai.

De meeste en mooiste duikstekken zoals Manta Point, Bodu Finolhu, Maamigili Corner, Sun Island Beru en Kudhimaa wreck liggen gelukkig ook allemaal dichterbij waardoor je vaak binnen 1 uur al in het water ligt. 

De veelzijdigheid aan duiken bij de Malediven ga je tijdens deze duikvakantie zeker beleven. Een grote kans is er dat je manta’s gaat zien, dolfijnen bij de boot (en met geluk onder water), rifhaaien en uiteraard de walvishaai.

Tijdens de zoektocht naar de walvishaaien, staan de kapiteins van de boten met elkaar in contact om door te geven als ze een walvishaai hebben gespot.

Dag 10 - Ontdek Maamigili

Je mag deze dag niet duiken. Een goed moment om nog even te relaxen of iets meer te zien van het eiland Maamigili. Vraag gerust bij het guesthouse of ze je eens wat van het eiland willen laten zien. Dit doen ze graag. Gastvrijheid is erg belangrijk voor Shamar.

Het is mogelijk om te gaan kajakken, suppen, snorkelen, volleyballen, badmintonnen of als je wil relaxen…  zonnen bij bikini beach – waar zonnen in badkleding is toegestaan. 

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

Shamar Guesthouse

Het Shamar Guesthouse is de enige duikbasis op Maamigili en ligt direct aan de Indische Oceaan. Bij het Shamar Guesthouse & Dive verblijft u tussen prachtige groene tuinen zonder directe buren en een heel mooi direct uitzicht op de oceaan. Ook Bikini beach (waar toeristen wel in bikini mogen) is op 100m afstand waar je na het duiken even kan relaxen en van de zon genieten. 

Het Shamar guesthouse is ook het enige duikcentrum (PADI® gecertificeerd) op het eiland. Met een golfkarretje word je naar de haven gebracht voor je dagelijkse duiken. Het eiland is erg klein dus alles lopend verkennen is ook zeker een optie. 
In het guesthouse worden dagelijks de wensen genoteerd voor ontbijt, lunch en diner. Je kan hierbij kiezen uit heerlijke Maldiviaanse gerechten of Europese standaarden.

Verder biedt Shamar ook aan om individuele excursies te maken zoals het traditionele nachtvissen, snorkelen met de walvishaai, het bezoeken van onbewoonde eilanden, waar u kunt zwemmen in de prachtige blauwe lagune en nog veel meer. Sunrisecruises, waarbij we proberen de dolfijnen te vinden om onvergetelijke foto’s te maken. 

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €1825 per persoon o.b.v. van twee personen in één kamer. Deze duikvakantie naar de Malediven is naar wens uit te breiden, bijvoorbeeld met een verblijf in Fuvahmulah (duiken met tijgerhaaien) of een liveaboard vooraf of aansluitend. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €1825,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Let op! Het is belangrijk om onderstaande zaken vooraf te boeken. Bij aankomst in de Malediven zijn deze optionele zaken vaak niet meer beschikbaar én ook zijn de prijzen hoger ter plaatse. 

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over duiken in de Malediven & deze duikvakantie

Duiken algemeen

Je maakt hier bootduiken. De boot is slechts op een paar minuten van het resort vandaan.

Lees in ons inspiratieartikel over duiken in de Malediven nog meer over deze duikbestemming.

De duikstekken zijn maximaal 2 uur varen. Meestal blijven ze echter dichter bij huis. De mooiste duikstekken liggen tussen de 30min en 1 uur maximaal varen. 

Je kunt maximaal drie duiken per dag maken. Twee in de ochtend en één in de middag. De duik in de middag is al mogelijk vanaf één duiker omdat ze enkele geweldige nieuwe locaties hebben ontdekt die dichtbij liggen.

Ja. Dit is mogelijk. Hiervoor geldt een minimum van 3 duikers.  

Nee. Je zal altijd met de boot uitvaren. 

Ja. De duikschool kan ook PADI opleidingen verzorgen.

Die zit in het resort.

Duikuitrusting

Ja. Er wordt hiervoor 5,5 USD per tank gerekend.

Ja. Dit is mogelijk. Per 12L tank nitrox betaal je €5,50. 

Overige activiteiten & excursies

Ja. Dat kan hier zeker. Je gaat dan mee op de boot. Er zal gezocht worden naar duikstekken die ook interessant zijn voor snorkelaars. Ook hier heb je een goede kans om walvishaaien of manta’s tegen te komen,

Als je niet duikt is er helaas weinig te beleven. Er is een klein strandje op loopafstand van het guesthouse en met een golfkarretje of lopend kan je naar het dorpje waar enkele winkels zijn. Bij het strand kan je paddelen of zwemmen. 

Op de laatste dag zou je nog op zoek kunnen gaan naar de walvishaai als je deze nog niet hebt gezien. Verder raden we aan om eens mee te gaan vissen met de locals of een barbecue op het strand te laten organiseren door het guesthouse.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR