Undersea Hunter • Cocos Eiland

Altijd al eens in een onderzeeër willen duiken? Dat kan op de Undersea Hunter! Uiteraard kan je het ook gewoon houden bij duiken met scholen hamerhaaien, tijgerhaaien en walvishaaien….
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
11 dagen vanaf €5825,- p.p

Duiken rondom Cocos eiland

Undersea Hunter heet je welkom in het rijk van de grote pelagische vissen, waar de oceaan barst van het leven. Onderwater wonen wel 12 haaiensoorten, verschillende soorten roggen en zeeschildpadden, en jacks die groot genoeg zijn om de zon te blokkeren.

Cocos Island, een Costa Ricaans nationaal park en UNESCO-werelderfgoed, blijft een van de meest exclusieve en afgelegen duikbestemmingen op aarde.

Duiken rondom Cocos Island, Isla del Coco, gelegen voor de kust van Costa Rica, is een onvergetelijke ervaring. Cocos Island staat bekend om grote populaties hamerhaaien. Deze magnifieke wezens zijn in grote aantallen rond het eiland te vinden, vooral op de beroemde duikstek die bekend staat als “Dirty Rock”. Deze duikstek ligt aan de noordkant van het eiland. Duikers kunnen tientallen hamerhaaien verwachten, evenals andere soorten haaien, zoals Galapagos-haaien en zijdehaaien. Cocos Island is ook de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan tropische vissen, waaronder papegaaivissen, maanvissen en scholende snappers. Het eiland is ook een geweldige plek om zeeschildpadden, adelaarsroggen en zelfs af en toe een bultrugwalvis te zien.

Cocos eiland is een onbewoond eiland dat beschermd wordt door de Costa Ricaanse overheid. De beste manier om Cocos Island en de omliggende wateren te verkennen, is door een liveaboard-duiktrip te maken. Cocos Island ligt ca. 550 km van het Costa Ricaanse vaste land af. 

Deze trips duren doorgaans 10 dagen en bieden duikers de mogelijkheid om de vele verschillende duiklocaties rond de eilanden te verkennen.

Kortom, duiken op de Cocos-eilanden, Costa Rica, is een once-in-a-lifetime ervaring die je niet mag missen. Het heldere water en het gevarieerde onderwaterleven van de eilanden maken het een paradijs voor duikers. 

Beste reistijd: De beste tijd om te duiken bij Cocos Island is van december tot mei. Gedurende deze periode zijn de watertemperaturen het warmst en is het zicht het beste. Bovendien is dit het droge seizoen en zijn de kansen op mooi weer en kalme zee het grootst. Dit is ook wanneer de hamerhaaien het meest actief zijn.

Video afspelen

Video van Behind the Mask, opgenomen op de Argo, het zusterschip van de Undersea Hunter. 

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor Cocos Island

Minimaal een 3 mm wetsuit is slim, aangezien de watertemperatuur rond de 26-29°C ligt. Voor veel duikers een goed idee om een wetsuit van 5 mm mee te nemen voor extra warmte tijdens het duiken.

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 - De reis naar Costa-Rica toe

Vandaag vlieg je naar Costa-Rica toe. Er zijn verschillende opties om van Amsterdam naar San Jose, Costa Rica te vliegen. Enkele van de grote luchtvaartmaatschappijen die vluchten op deze route uitvoeren, zijn KLM en Delta Airlines. De vluchtduur varieert doorgaans van 11-15 uur, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en het aantal tussenstops. KLM vliegt op een aantal dagen rechtstreeks naar San Jose. 

Er is altijd een overnachting voorafgaand aan de liveaboard reis in San Jose. 

Dag 2 & 3 - Van Puntarenas naar Cocos Island

Vandaag wordt je aan het einde van de ochtend / begin van de middag opgehaald bij je hotel in San José. Per privé bus wordt je samen met de andere duikers naar Puntarenas gebracht. Deze rit duurt ca. 1,5 uur. 

Vanuit Puntarenas vertrekt de boot naar Cocos Island. De overtocht duurt zo’n 32-36 uur. Gasten kunnen deze tijd gebruiken om duik- en camera-uitrusting te organiseren en om te ontspannen en te genieten van de zon. Bekijk video’s of chat met onze bemanning om nog beter voorbereid te zijn op het duiken. Je kunt deze tijd ook nemen om een van onze duikcursussen te volgen, zoals de nitrox-certificering.

Aan het einde van dag 3 kom je aan bij Cocos Island. Het is dan al te laat om nog te duiken, en nachtduiken is niet toegestaan. Maar niet getreurd, na nog één goede nacht slapen begint het duikfestijn. 

Dag 4 t/m 10 Duiken rondom Cocos Island

De komende 7 dagen maak je ongeveer 22 duiken. Meestal 3 duiken per dag van zo’n 18 tot 30 meter diep. Er wordt rondom het gehele Cocos Island gedoken en er zijn veel verschillende duikstekken. Hierbij een greep uit een aantal van de mooiste duikstekken. 

Alcyone: Een 600 ‘lange ondergedompelde berg, de top van de berg is 75’ van het oppervlak. Scholende hamerhaaien, manta’s en scholen vissen. Mogelijke zeilvis of marlijn.

Big Dos Amigo’s: Dit eilandje heeft een 14 meter hoge boog en een 60 meter hoge top aan de zuidoostkant. Zoek naar Rainbow Runners, Yellowtail Snapper, Bigeye Jacks en kreeft. Hamerhaaien zwemmen tussen de top en de boog.

Bird Island, Chatham Bay: Duif uit Chatham Bay, ten zuidoosten van Manuelita, deze site biedt een verscheidenheid aan zeeleven, waaronder kikkervissen, kreeften, murenen, roggen, witpunthaaien en hamerhaaien. Er is zelfs een schoonmaakstation.

Dirty Rock: Een groot eiland met scholen Marmeren Roggen en Hamerhaaien.

Lone Stone: Scholing Marble Rays en Mobula Rays.

Manuelita: De noordoostelijke hoek heeft een hoge muur. Veel White Tips, Marble Rays en scholen Creolen.

Ubing Rock, Wafer Bay: Deze rots van 300 voet begint op 20 voet en zakt naar een zandbodem van 110 voet. De zuidoostelijke helling trekt scholen hamerhaaien aan.

Optionele excursie: DeepSee Onderzeër

Undersea Hunter biedt een unieke mogelijkheid om te zien hoe het is op 450 meter diepte in de oceaan. Tijdens de liveaboard van Undersea Hunter is in de meeste gevallen deze onderzeeër aanwezig. Met 1 piloot en 2 passagiers aan boord zak je naar de diepe wateren ten noorden van Cocos Island in het gebied genaamd ” The Canyons”. 2x per dag kan de onderzeeër ingezet worden dus de beschikbaarheid is gelimiteerd. In een capsule met 360 graden zicht is het een ultieme belevenis. Het zou goed kunnen dat de prickly shark gezien wordt die normaal gesproken op een diepte van 185 tot 380 meter zwemt. De Deepsea submersible is bij te boeken. Vraag naar EWDR naar de beschikbaarheid.

Dag 10 & 11 - Terug naar Puntarenas

Na de laatste duiken op dag 10, begint de boot weer aan de overtocht terug naar Puntarenas. Hier zul je in de nacht van dag 11 op dag 12 aankomen. Moe, maar voldaan kan je alvast aan de slag gaan met je foto’s, contact gegevens uitwisselen met andere duikers en misschien wel een reisverslag schrijven voor publicatie op onze website. 

Dag 12 - Aankomst Puntarenas & terug naar huis

Vroeg in de ochtend, rond 7 uur, verlaat je de boot en wordt je weer per busje teruggebracht naar San José. Afhankelijk van de vluchttijd kun je in 1x door naar de luchthaven om naar huis te vliegen. Aangezien de transfer ca. 1,5 uur duurt, is het alleen mogelijk om een vlucht te boeken met vertrek vanaf 12:30 in de middag. Vroege vluchten haal je mogelijk niet. 

Boek een rondreis op maat, aansluitend aan deze duikvakantie.
Wil je graag langer in Costa-Rica blijven en het land ook bovenwater verkennen? Costa Rica staat bekend om zijn prachtige stranden, weelderige regenwouden en diverse dieren in het wild. Populaire toeristische trekpleisters zijn onder meer het nationale park Manuel Antonio, de vulkaan Arenal, het nationale park Tortuguero, het Monteverde Cloud Forest Reserve, het nationale park Corcovado, het nationale park Rincon de la Vieja en het schiereiland Nicoya. Wij kunnen een rondreis op maat verzorgen.

Video afspelen

De liveaboard

Het verblijf

Undersea Hunter

Het schip Sea Hunter heeft 10twee-persoonshutten met eigen douche en toilet. Verder heeft het schip een studieruimte met comfortabele stoelen, een bibliotheek, TV, videorecorder, DVD, computer en mogelijkheden om de foto’s en video’s gelijk te editten. De knusse eetzaal heeft 4-persoonstafels. Meestal zorgt de kok voor een variatie tussen Amerikaanse en Costa Ricaanse gerechten.  De lounge is comfortabel ingericht en is de plek om lekker te ontspannen en mededuikers te ontmoeten. Een gevarieerd aanbod aan entertainment. De koelkast is daar continue gevuld met frisdranken en bier. De 20 camera kluisjeszijn voor ieder beschikbaar met 110 en 220 volt. Op het duikdek is een eigen grote opbergruimte voor iedere duiker.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €5825,- per persoon o.b.v. van twee personen in één kamer. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €5825,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen
Overige activiteiten & excursies
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit reispakket bedraagt €1499,- per persoon en is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen.

Dit reispakket bedraagt €1499,- per persoon en is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen.

Dit reispakket bedraagt €1499,- per persoon en is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR