MV Oceania • Duiken in de Bismarck Zee

Ontdek de Bismarck Zee op de comfortabele liveaboard de MV Oceania. In 9 dagen duik je op de ongerepte duikstekken van Father’s Reef, de Witu Islands én Kimbe Bay.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
11 dagen vanaf €4045,- p.p

Duiken in de Bismarckzee met de MV Oceania

Stap aan boord van de MV Oceania, een luxe en comfortabele liveaboard, met als thuishaven het Walindi Plantation Resort in Kimbe New Britain. Tijdens deze duikvakantie zal de MV Oceania je meenemen op een onvergetelijke duikreis langs de Bismarckzee route, een van de meest populaire routes die deze liveaboard aanbiedt.

Onderweg zul je stoppen bij enkele van de meest spectaculaire duiklocaties, waaronder Father’s Reef, de Witu-eilanden en Kimbe Bay. De MV Oceania biedt de perfecte combinatie van luxe accommodatie en ongeëvenaarde duiken aan, met professionele begeleiding en uitstekende faciliteiten aan boord.

Beste reistijd: Het hele jaar door is Papoea Nieuw Guinea een goede duikbestemming. De optimale reistijd is van mid september tot eind november, en van april tot juni. In oktober en november is er meestal weinig regen, zijn er lichte briesjes en schijnt de zon volop, waardoor de omstandigheden ideaal zijn voor duikavonturen. 

Naast de populaire Bismarckzee route biedt de MV Oceania ook andere liveaboard routes aan, waaronder reizen naar locaties zoals Rabaul, Kavieng en Milne Bay. Ook zijn sommige routes 9 of zelfs 10 nachten.

Milne Bay is een zeer gewilde route en wordt slechts een paar keer per jaar aangeboden, meestal in het voorjaar. Vanwege de populariteit van deze route is het aan te raden om ruim van tevoren te reserveren, soms zelfs jaren van tevoren.

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor

Het hele jaar door is het water in Papoea Nieuw Guinea erg aangenaam. We raden daarom een 3mm wetsuit aan of skin.

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 - De reis naar Papoea Nieuw Guinea

Je avontuur naar het mysterieuze Papoea Nieuw Guinea begint op een grote Europese luchthaven. Doorgaans zijn er geen directe vluchten naar Papoea Nieuw Guinea vanuit Europa, dus je eerste stap zal een tussenstop zijn in een van de grote Aziatische hub-luchthavens, zoals Singapore, Hong Kong, Manilla of Kuala Lumpur. Afhankelijk van je luchtvaartmaatschappij kan dit ook een Australische hub zijn, zoals Sydney of Brisbane.

Vanuit je tussenstop vlieg je vervolgens naar Port Moresby, de hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea. Deze vlucht duurt ongeveer 4 tot 8 uur, afhankelijk van je vertrekpunt. Bij aankomst in Port Moresby stap je over op een binnenlandse vlucht naar Hoskins Airport, gelegen op het eiland New Britain.

Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Port Moresby, verblijf je 1 nacht in het Airways hotel, met uitzicht op de landingsbanen van de luchthaven.

Dag 3 - Aankomst in Hoskins & start Liveaboard

Vandaag land je op Hoskins Airport. Hoskins Airport is de toegangspoort tot de provincie West New Britain en de thuisbasis van Kimbe, de grootste palmolieproducerende regio van het land en de toegangspoort tot het adembenemende Kimbe Bay. De binnenlandse vlucht van Port Moresby naar Hoskins duurt ongeveer twee uur.

Op de luchthaven word je opgehaald en naar het Walindi Plantation Resort gebracht. De rit duurt ongeveer een uur en onderweg geniet je van de indrukken die opdoet van het weelderige, groene landschap van West New Britain. 

Om 16:00 is het tijd om aan boord te gaan van de MV Oceania. Nadat iedereen kennis met elkaar gemaakt heeft, de kapitein jullie begroet heeft en je gesettled bent in je cabine, vertrekt de liveaboard rond 18:00, op weg naar de eerste duikstekken voor de volgende dag. 

Dag 4 & 5 November - Kimbe Bay

De komende zeven dagen ga je dagelijks proberen 4 duiken per dag te maken. Je start met duiken in het gebied van Kimbe Bay.

Kimbe Bay staat bekend als het epicentrum van de ‘Koraaldriehoek’ door de aanwezigheid van meer dan 60 procent van alle koraalsoorten in de Indo-Pacific. Duikers worden aangetrokken door de overvloed aan riffen – meer dan 190 in totaal – die een scala aan habitats bieden, waaronder koraaltuinen, onderwaterpinnakels en mangrovegebieden. Het zeeleven is zeer divers, met talloze rifvissen, pelagische soorten, zeeschildpadden, en zelfs af en toe walvishaaien en potvissen. Naast de fascinerende onderwaterwereld, is Kimbe Bay ook een centrum van mariene behoudsinspanningen, met actieve onderzoeks- en conservatieprojecten om de kwetsbare ecosystemen te beschermen.

Dag 6 & 7 - Witu Islands

Na Kimbe Bay is het tijd om door te varen naar de Witu Islands. De Witu-eilanden staan bekend om hun  schitterende koraaltuinen en onderwaterpinnakels. De biodiversiteit is indrukwekkend, met kleurrijke rifvissen, haaien, inktvissen, krabben en zelfs zeldzame zeepaardjes. Het zicht onder water is vaak uitstekend, met afstanden van wel 30 meter. De Witu-eilanden zijn ook een broedplaats voor zeeschildpadden en vogels, waardoor ze een bijzonder belangrijk natuurgebied zijn. Door hun afgelegen ligging en de beschermde status is het mariene leven in de Witu-eilanden weelderig en ongerept.

Dag 8 & 9 - Father's Reef

Father’s Reef is een duiklocatie van wereldklasse, geliefd om zijn overvloed aan zeeleven. Het rif is een serie van onderzeese bergen die zich uitstrekken tot ver in de Bismarckzee. Deze unieke geologische formaties creëren een scala aan diepe drop-offs, schilderachtige onderwaterpinnakels, en koraal bedekte hellingen.

Het zeeleven bij Father’s Reefs is even indrukwekkend als het landschap. Duikers kunnen een overvloed aan zeedieren verwachten, variërend van kleurrijke rifvissen en schitterende koralen tot majestueuze manta’s en speelse dolfijnen. Tijdens bepaalde seizoenen kunnen zelfs walvishaaien en hamerhaaien worden gespot.

Ondanks zijn populariteit blijft Father’s Reefs een relatief ongerepte en ongerepte duiklocatie, dankzij de afgelegen ligging en inzet voor conservatie.

Dag 10 - Laatste duikdag

Vandaag is onze laatste dag onder de glinsterende golven van Papoea Nieuw Guinea. We beginnen de ochtend met twee duiken, elke duik een laatste kans om de betoverende onderwaterwereld van deze regio te verkennen. Na de duiken genieten we van een heerlijke lunch aan boord en zet het schip koers richting de haven van het Walindi Plantation Resort. Vannacht slaap je nog op de boot. Het diner is hoogstwaarschijnlijk in buffetvorm bij Walindi. Dat is ca. 50 meter wandelen vanaf de boot. 

Dag 11 & 12 - Terug naar huis of verlengen?

Na een goed ontbijt verlaat je rond 09:00 de MV Oceania. Je hebt nu eigenlijk twee keuzes, je begint aan je terugreis naar huis óf je verlengt je duikvakantie met bijvoorbeeld een verblijf van een paar dag in Walindi (het resort waar je boten aanmeren) of je gaat nog een andere locatie van Papoea-Nieuw-Guinea ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan duiken binnen de fjorden van Tufi, of het ongerepte Lissenung Island. 

Video afspelen

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

MV Oceania

De MV Oceania is een catamaran van 27 meter die vaart in de wateren van Papoea-Nieuw-Guinea. De boot heeft net een uitgebreide refit ondergaan en modern en comfortabel, ontworpen met de moderne duiker in gedachten. 

Maaltijden aan boord worden bereid met zoveel lokale, verse producten. Er is een continentaal ontbijt beschikbaar voor de eerste duik van de dag (vóór 06:30 uur) en warme ontbijtproducten zoals eieren, pannenkoeken, spek enz. kunnen na de eerste duik worden besteld. De lunch is meestal een buffet en bestaat uit een scala aan salades, roerbakgerechten, gebakken hartige gerechten, kippenvleugels, warme friet, enz. Het diner is wat we zouden omschrijven als ‘ fantastische homestyle cooking’, waar mogelijk met lokaal geproduceerd vlees en vers gevangen vis. 

Gratis thee en koffie en vers fuit is de hele dag beschikbaar. De koelkasten zijn gevuld met een scala aan frisdranken, sappen en SP-bieren. Er is rode en witte wijn aan boord en het merk wordt bepaald door wat er op dat moment te koop is. Ze streven ernaar om de beste wijnen te kopen die ze kunnen, maar aangezien PNG een derdewereldland is, hebben we af en toe een beperkte keuze.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €4045,- per persoon o.b.v. van twee personen in één cabine. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €4045,- p.p.

11-Jan-2024: Code Oranje. Helaas is begin 2024 het reisadvies voor PNG aangepast naar code oranje, vanwege aanhoudende onrust in de hoofdstad Port Moresby. We houden het advies nauwlettend in de gaten, maar op dit moment worden reizen naar PNG dus afgeraden. We overleggen graag gezamenlijk over alternatieven en oplossingen. 

Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Liveaboard MV Oceania

Ja zeker, en er zijn 2 grote watertanks aan boord waardoor je na elke duik kan douchen. 

Ja, er is individuele airco. 

Ja, grote kans van wel. Wil je dit echt niet dan kun je tegen een toeslag alleen een cabine krijgen. Prijs op aanvraag. Meestal is de toeslag ca. 75% van de prijs van de cabine / hotel kamer.

Duikuitrusting

Ja dit kan, kosten zijn $210,- p.p. voor trips van 7/8 nachten en $270,- voor trips van 9/10 nachten.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR