Exclusieve Duikreis op de Galapagos SkyLiveaboard

Ervaar een exclusieve duikreis op de luxe liveaboard Galapagos Sky. Ontdek Darwin & Wolf in stijl op een zeer luxe boot met diverse routes.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
12 dagen vanaf €6889,- p.p

Ontdek de Galapagos Sky: de Galapagos in luxe

Ervaar de pracht van de Galapagos-eilanden in ultieme luxe aan boord van de Galapagos Sky. Tijdens deze exclusieve duikreis ontbreekt het aan niets! Duik bij beroemde stekken zoals Wolf en Darwin, geniet van drie geplande landtours, en beleef een unieke duik met zeeleguanen.

Spectaculaire duiken

De zorgvuldig uitgestippelde route van de Galapagos Sky omvat de meest iconische duiklocaties, waaronder uitgebreide stops bij Darwin en Wolf. Hier duik je tussen hamerhaaien en in het juiste seizoen, walvishaaien. Daarnaast biedt Cabo Douglas de kans om te duiken met zeeleguanen en is Punta Vicente Roca een hotspot waar de zeldzame Mola Mola vaak te zien is.

Luxe liveaboard

De Galapagos Sky, een 100ft (33m) luxe liveaboard, biedt plaats aan 16 passagiers en is speciaal ontworpen voor duiken op de Galapagos. Sinds de lancering in 2001, heeft de “Sky” duizenden duikers voorzien van buitengewone momenten. Geniet van luxe accommodaties, voortreffelijk eten en vele andere voorzieningen, ondersteund door de beste en meest gekwalificeerde bemanning in de Galapagos. De crew zorgt ervoor dat jouw verblijf aan boord en onderwater perfect is.

Beste reistijd voor duiken op de Galapagos Eilanden

Van januari tot mei is het “warme” seizoen op de Galapagos, gekenmerkt door kalme oceanen en gunstige duikomstandigheden, ideaal voor beginners en duiken met manta’s. Watertemperaturen liggen tussen 24-28°C, met dagelijkse luchttemperaturen van 25-28°C en wisselend weer. In deze periode is de waterproductiviteit laag, waardoor grote dieren zoals walvishaaien minder vaak voorkomen. De hamerhaaien zijn er nog wel vaak in grote getallen.

Van juni tot november is het “koude” seizoen, beïnvloed door de Humboldt-stroming, met koudere wateren (19-23°C) en meer mariene megafauna, zoals walvishaaien en hamerhaaien. Dagelijkse luchttemperaturen variëren van 21-24°C, met vaak grijze luchten en mist. 

Voor deze reis is een Advanced Open Water brevet mét minimaal 60 duiken. Een Nitrox certificaat wordt sterk aangeraden om alle duiken bij Darwin en Wolf te kunnen maken.

Video afspelen
Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor duiken Galapagos Eilanden

We raden een 7mm wetsuit + handschoenen + cap aan.

Wat ga je op deze duikvakantie beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 | De reis naar Ecuador toe

Vandaag begint je avontuur met een vlucht vanuit Europa naar Quito of Guayaquil. Er zijn verschillende efficiënte routes beschikbaar, vaak met een korte overstap. Bij EWDR denken we graag met je mee over de beste opties, maar je kunt ook zelf je vlucht boeken. De totale reistijd ligt tussen de 11 en 15 uur. Bij aankomst word je opgehaald en naar een comfortabel hotel nabij de luchthaven gebracht, waar je kunt ontspannen en herstellen van de lange reis. Dit is het begin van een onvergetelijke duikvakantie op de Galapagoseilanden. Na een goede nachtrust en ontbijt in het hotel ben je klaar voor het volgende deel van je avontuur.

Nb. De Galapagos Sky begint haar trip altijd op zondag, dat betekent dat je op vrijdag/zaterdag uit Europa vertrekt.

Dag 3 | Aankomst op San Cristobal

Vandaag vlieg je van het vasteland van Ecuador naar de Galapagoseilanden, naar San Cristobal, waar je in de late ochtend aankomt. De bemanning van de Galapagos Sky ontmoet je persoonlijk, haalt je bagage op en begeleidt je naar het schip, waar je bagage naar het duikdek wordt gebracht. Om 11 uur moeten alle gasten aan boord zijn voor een kennismaking met de boot, veiligheidsbriefings en oefeningen. Vervolgens varen jullie naar Los Lobos voor je check-out duik, waar je speelse zeeleeuwen en pelsrobben ontmoet. Op de eerste dag zie je dus direct al de diverse landformaties en unieke onderwaterwereld van de Galapagos.

Dag 4 | Bartolomé & Cousins Rock

Vandaag begin je met een duik bij Bartolomé, gevolgd door een landtour in hetzelfde gebied. De dag wordt afgesloten met twee spectaculaire duiken bij de populaire duiklocatie Cousins Rock.

Beide locaties bieden platforms die afdalen tot 30 meter voordat ze op een zandbodem op 40 meter uitkomen. Deze platforms zijn bedekt met zacht zwart koraal en zijn een uitstekende plek om de Pacifische zeepaardjes te vinden. Onder de overhangen schuilen vaak witpuntrifhaaien, groene zeeschildpadden, grote murenen en octopussen. Ook scholen barracuda’s en andere rifvissen zijn hier te zien, terwijl manta’s en hamerhaaien vaak rond de terrassen zwemmen.

Bartolomé biedt ook een prachtige landtour waarbij gasten naar de top van de heuvel kunnen klimmen voor adembenemende uitzichten en, als de omstandigheden het toelaten, snorkelen met pinguïns

Dag 5 t/m 7 | Wolf & Darwin

De komende drie dagen bieden maximaal vier duiken per dag, op de legendarische eilanden Wolf en Darwin. Dinsdag duik je vier keer bij Wolf, inclusief een nachtduik. Woensdag staan er vier duiken bij Darwin op het programma. Donderdag sluit je af met twee duiken bij Darwin en een middagduik bij Wolf voordat je terugkeert naar de centrale eilanden.

Wolf en Darwin staan bekend als de beste duiklocaties ter wereld, beroemd om hun grote scholen hamerhaaien, Galapagoshaaien, walvishaaien (van mei tot november) en tuimelaars. De duiken hier zijn onvergetelijk en vormen de hoogtepunten van de Galapagos. Tijdens de nachtduik bij Wolf heb je de kans om de bijzondere roodlipvleermuisvis te spotten. 

Nb. In 2021 stortte de beroemde Darwin’s Arch in, door natuurlijke corrosie. Sindsdien wordt de plek nu Darwin’s Towers genoemd. 

Dag 8 | Zeeleguanen & Mola Mola's

Op vrijdagmorgen begint je duikavontuur bij Cabo Douglas aan de westkant van Isabela. Hier kun je pinguïns, zeeleguanen, aalscholvers, zeeleeuwen, zeepaardjes, zeeschildpadden, en af en toe hamerhaaien en witpunthaaien zien. Daarnaast zijn er ook veel kleinere vissen zoals creoolse vissen en papegaaivissen.

Later verplaatsen we naar Punta Vicente Roca voor maximaal twee duiken. Punta Vicente Roca is een geweldige plek om de beroemde Mola Mola of “maanvis” te zien. Deze locatie heeft een lange, hellende onderwaterwand die reikt tot 28 meter diepte. De ondiepere gebieden zijn rijk aan zeeleven, waar je ook vaak pinguïns ziet die sierlijk om duikers heen dartelen. Speelse zeeleeuwen zwemmen hier ook vaak met snorkelaars en duikers mee.

Dag 9 | Isla Pinzon & Santa Cruz

We starten vandaag met een duik bij de noordoostpunt van Isla Pinzon/Islote Dumb, waar je een diversiteit aan haaien, zeeleeuwen, manta’s, adelaarsroggen en murenen kunt ontmoeten. 

Na de duik vaar je door naar het Itabaca-kanaal. Gasten worden per bus vervoerd voor een ongeveer twee uur durende transfer naar de Hooglanden van Santa Cruz, waar je Galapagos-schildpadden in hun natuurlijke omgeving kunt zien en Puerto Ayora kunt bezoeken. Vervolgens word je teruggebracht naar het Itabaca-kanaal om rond 19:00 uur aan boord van de Galapagos Sky te gaan. Daarna keert de Sky terug naar San Cristobal, waar de cruise op zondagochtend wordt afgerond.

Dag 10 t/m 12 | Excursie San Cristobal & terug naar huis

Op zondag, de laatste dag van de reis, maak je een landtour op San Cristobal naar het Interpretation Center. Hier leer je alles over de natuurlijke en menselijke geschiedenis van de Galapagos. Het centrum biedt informatie over de vulkanische oorsprong van de eilanden, oceanische stromingen, klimaat en de komst en kolonisatie van verschillende diersoorten. Ook wordt de menselijke geschiedenis van de eilanden chronologisch verteld, met aandacht voor belangrijke ontdekkingen en kolonisatie.

Na deze excursie brengt de bemanning van de Galapagos Sky je naar de luchthaven van San Cristobal voor je terugvlucht naar Quito of Guayaquil. Afhankelijk van je vluchtschema vlieg je mogelijk dezelfde dag nog naar huis en kom je op dag 11 aan. Als je aansluitende vlucht later vertrekt, overnacht je in Quito of Guayaquil en vlieg je de volgende dag, zodat je op dag 12 thuiskomt.

De liveaboard

Het schip en de cabines

Galapagos Sky

Galapagos Sky is een 33 meter lange luxe liveaboard jacht, speciaal ontworpen voor duiken in de Galapagos-eilanden. Gelanceerd in 2001 door Santiago Dunn, biedt dit jacht al bijna een decennium buitengewone duiken in de Galapagos Archipel aan 16 passagiers. Het schip biedt luxe cabines, uitstekend eten, hoogwaardige voorzieningen en wordt bemand door de beste en meest gekwalificeerde bemanning in de regio

Alle maaltijden en snacks aan boord zijn inbegrepen in de cruiseprijs. De gerechten, bereid door koks opgeleid aan culinaire scholen, bestaan uit lokaal verkregen ingrediënten van duurzame leveranciers. Het menu biedt een mix van Ecuadoriaanse en internationale gerechten, waarbij ontbijt en lunch in buffetstijl worden geserveerd en het diner fijn wordt opgediend. 25% van het voedsel komt van de Galapagos en bijna 52% is biologisch, voornamelijk afkomstig van San Cristobal en Santa Cruz Island.

Galapagos Sky is uitgerust met geavanceerde navigatie- en veiligheidsapparatuur zoals VHF en HI-SUB radio’s, GMDSS, kleurenradar, echolood, en Furuno GPS. Daarnaast is er een EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon) aan boord voor extra veiligheid.

Het dekplan omvat 8 hutten (4 Master, 4 Deluxe) met ensuite badkamers, een maximale capaciteit van 16 gasten en een bemanning van 11 personen. Het jacht beschikt over een zonnedek, een lounge met twee flatscreen-tv’s en Apple TV, een video- en boekenbibliotheek, type B elektrische stopcontacten, een cameratafel en een oplaadstation op het duikdek, en een eetruimte in booth-stijl.

Klik om te vergroten

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Deze duikvakantie naar de Galapagos is beschikbaar vanaf €6889,- per persoon o.b.v. van twee personen in één kamer. De duikreis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over deze duikvakantie naar de Galapagos Eilanden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze duikreis, vanaf €6889,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze duikvakantie per e-mail

Wil je de details van deze duikreis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over duiken op de Galapagos Sky

Algemene duik informatie

Bootduiken. Er is regelmatig stroming, dan maak je ook driftduiken of stromingsduiken met een rifhaak.

Je kunt maximaal 4 duiken per dag maken.

Als de weersomstandigheden het toelaten maak je op dag 5 een nachtduik.

Duikuitrusting

INT, als je met DIN duikt is het verstandig een adapter mee te nemen. 

Ja, deze kosten $60,- per trip

Galapagos Sky zegt hierover het volgende:

We highly recommend that divers bring their own gear. Advanced diving conditions
that are common in Galapagos truly call for divers to be in their own, known and
proper fitting gear. Please know in advance that sizes and selection are extremely
limited. Divers should bring their own dive computer(s), 1-2mm gloves and their own
hooded vest and layering garments for added thermal protection.


Full Gear Rental Package – $250 for full set (BCD, Reg-set, & wetsuit, mask,
snorkel, and fins). Excludes computer.
BCD – $80 per charter
Reg & Gauge Set – $80 per charter
Computer – $75 per charter
7mm Wetsuit – $45 per charter
Fins/Booties – $25 per charter
Mask & Snorkel – $25 per charter
100 cubic foot/15 Liter tank upgrade – $60 per charter

Liveaboard

Ja, maar mogelijk is er niet overal bereik.

Gasten die alleen reizen kunnen een Deluxe hut delen met een andere gast van hetzelfde geslacht of een hut tegen een toeslag voor zichzelf boeken.

  • De toeslag voor een Deluxe hut voor alleengebruik bedraagt 65%.
  • De toeslag voor een Master hut voor alleengebruik bedraagt 85% van november tot juni en 100% van juli tot oktober.
  • Master hutten kunnen niet als gedeelde hut worden geboekt als er nog Deluxe ruimte beschikbaar is. Als een Master hut 2 weken voor vertrek nog beschikbaar is, zal de optie worden gegeven om te upgraden.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR