Kri Eco Resort • Raja Ampat

Kri Eco Resort was het eerste duikresort op Raja Ampat en staat enorm hoog aangeschreven. Voor de originele Raja Ampat ervaring moet je hier zijn.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken, Kantduiken
Prijs vanaf
14 dagen vanaf €2642,- p.p

Kri Eco Resort - Raja Ampat

Het Kri Eco Resort was het eerste duikresort van Raja Ampat en een van de redenen waarom duiken er zo beroemd is geworden. 

Raja Ampat is een archipel van ongeveer 1500 kleine eilanden en koraalriffen in de Indonesische provincie West-Papoea. Dit gebied wordt beschouwd als een van de meest diverse mariene ecosystemen ter wereld. Voor veel duikers staat Raja Ampat op nummer 1. 

Dit komt o.a. doordat Raja Ampat naar schatting meer dan 1700 soorten vis heeft, wat ongeveer 75% van alle vissoorten in de wereld vertegenwoordigt. Er zijn veel endemische soorten, wat betekent dat ze alleen in dit gebied voorkomen.

Raja Ampat heeft ook een van de hoogste koraalrif diversiteit op aarde, met meer dan 600 soorten harde koralen. De riffen zijn gezond en kleurrijk en trekken duikers en snorkelaars van over de hele wereld.

De jetty van het Kri Eco Resort is beroemd omdat er op rif rond de jetty ooit een record aantal vissoorten (374) werd geteld. De jetty is het ‘huisrif’ van het Kri Eco Resort en ook de plek waar je onbegeleid kunt duiken in je eigen tempo en zoveel je wilt!

Beste reistijd: Duiken en snorkelen kan het hele jaar door. Er is geen specifiek seizoen die bijzonder droog of regenachtig is. De zomermaanden kunnen wat ruwer en winderiger zijn, maar bieden wel het beste zicht. Een goed seizoen is ook oktober tot april maar dan is er minder zicht door het plankton.

Het Kri Eco Resort is gebouwd van natuurlijke materialen en er hangt een ontspannen bounty sfeer. Dit resort kent veel terugkerende gasten en wint elk jaar verschillende awards. 

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor Raja Ampat

Ons advies is een 3mm wetsuit, shorty of skin. 

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 - De reis naar Sorong

Bij het Kri Eco Resort zijn er twee ‘standaard’ aankomstdagen. De donderdag en de zondag. De reis gaat vanuit Europa via Jakarta naar Sorong. Vanaf Sorong vaar je vervolgens per boot het laatste stukje naar het mooie Raja Ampat.

Meestal komt het er op neer dat je op dinsdag of vrijdagavond  aan je reis begint om vervolgens op donderdag of zondag ochtend aan te komen in Sorong. 

We geven het toe, je bent echt even aan het reizen…. maar het is zo de moeite waard.

 

Dag 3 - Aankomst in Sorong & Check in

Vanochtend kom je vroeg in de ochtend aan op Sorong. De bemanning van het Kri Eco Resort haalt je op op de luchthaven. Afhankelijk of er nog even gewacht moet worden op meer gasten ga je eerst naar een hotel in Sorong om even bij te komen of direct per boot naar het Kri Eco Resort. 

De boot vertrekt normaliter rond 09:30 uit Sorong en rond 11:00 kom je vervolgens aan op het Kri Eco Resort. Hier staat het personeel jullie al op te wachten en kun je na een lange reis inchecken in je cottage. 

De rest van de dag is naar eigen invulling te besteden. Misschien ben je wel erg moe na de lange reis en wil je vooral relaxen. Het is echter ook mogelijk om te gaan snorkelen of zelfs duiken. 

Dag 4 t/m 11 - Unlimited Diving

De komende 8 dagen ga jij ongelimiteerd duiken op Raja Ampat. Dagelijks kan je 3 begeleide bootduiken maken en een nacht/zonsondergangs duik. Daarnaast mag je ook ongemiliteerd kantduiken met je buddy (niet solo) op het huisrif. 

Het Kri Eco Resort ligt midden tussen alle duikstekken en daardoor kun je tussen de duiken gewoon uitrusten in het resort en niet op het water.

Cape Kri: Cape Kri is het huisrif van Sordio Bay en ligt op minder dan 3 minuten varen van Kri Eco Resort. Dit is de duikstek die Raja Ampat op de kaart zette toen dr. Gerry Allen zijn record voor totaal aantal vissoorten op een enkele tankduik verpulverde: 374 verschillende soorten

Blue Magic: Van Wobbegong-haaien tot kleine Pygmeezeepaardjes van 2 cm. De top van het rif is bedekt met hard koraal met een aantal grote koraalkoppen en enkele tafelende Acropora-koralen van meer dan 3 meter breed. Er is een inwonende school van Grootoog Trevallies en veel grote Barracuda’s. Groene schildpadden zijn hier te vinden, evenals Black Tips, White Tips en af en toe grijze rifhaaien. Als je veel geluk hebt zelfs een Giant Manta Ray. De magnifieke duik eindigt met een veiligheidsstop in blauw water die over en weg van het rif drijft.

Manta Sandy: Deze zandhelling, op slechts 25 minuten van het eiland Kri, staat bekend om zijn mantaroggen. Het is een poetsstation. We zien hier enorme zwarte manta’s van 4 meter breed, die eruitzien als een negatief fotografisch beeld, hun kieuwen zijn wit gemarkeerd, samen met de andere meer gebruikelijke witbuikige variëteit. 

The Passage: Zoals te zien is in veel artikelen, waaronder door David Doubilet in de National Geographic van september 2007, is The Passage een volledig unieke duiklocatie. De smalle kloof op 40 minuten afstand tussen Gam en Waigeo kan worden omschreven als een rivier die tussen de twee eilanden stroomt, maar ook als een mariene omgeving, een toevluchtsoord van eigenaardige en unieke micro-habitats. Boven water maken de steile kalkstenen kliffen dit tot een plek waar de bezienswaardigheden boven water ook buitengewoon mooi zijn. Gasten combineren deze reis met een bezoek aan de labyrintische Hidden Bay, een doolhof van torenhoge eilandjes, en Kabui Bay, waar letterlijk honderden paddenstoeleilanden een verbluffend landschap creëren. 

Dag 12 - Excursies en inpakken

Kri Island herbergt een verbazingwekkend diverse flora en fauna. Vandaag kan je niet meer duiken maar kun je op ontdekking gaan boven water. 

De schattigste bewoners van het eiland zijn waarschijnlijk de Cuscuses. Deze harige buideldieren zijn nachtdieren en kunnen vaak tijdens het avondeten worden gezien wanneer ze het restaurant bezoeken of langs de daken lopen om een banaan te stelen die ze graag eten. Als je geluk hebt, kun je zelfs onze huisboomkangoeroe “Stinky” tegenkomen. Ook zijn er heel veel vogels. Van lori’s, eclectische papegaaien, kookaburra’s en paradijsijsvogels tot glanzende mantelmanucodes en kaketoes – ze leven allemaal op Kri. Vergeet niet je wandelschoenen, je verrekijker en natuurlijk je camera mee te nemen.

Vandaag is een ideale dag om een vogel excursie te boeken. Helaas zit de vakantie er ook al weer bijna op, en daarom zal je vandaag ook je tas in moeten pakken want morgenochtend vertrek je vroeg richting Sorong. 

Dag 13 & 14 - Terug naar huis

Vroeg in de ochtend wordt je per boot transfer naar het vaste land gebracht, naar de luchthaven van Sorong. Vanuit Sorong vlieg je eerst naar Jakarta en daarna naar Europa. 

Goed om te weten, er is ook een rechtstreekse verbinding tussen Sorong en Manado. Mocht je dus je duikreis nog willen verlengen dan kan je dit doen door te gaan duiken met de kleinste bijzondere beestjes in Lembeh, de critter capital of the world. Of je gaat naar Bunaken, duiken langs steile drop offs met zeeschildpadden en kleurrijke vissen. Het is allemaal mogelijk! 

Video afspelen

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

Kri Eco Island Resort

Het Kri Eco Resort is diep geworteld in de lokale omgeving en maakt integraal deel uit van Kri Island. Het resort is gemaakt van lokaal geproduceerde en low-impact materialen; gevormd en uitgerust om de excessen van natuurlijke krachten te weerstaan die kenmerkend zijn voor het kustgebied en het tropische klimaat. De setting zorgt voor een fantastisch uitzicht op zonsopgang en zonsondergang en een zacht briesje in de avond. 

Schaduwrijke paadjes slingeren door de bomen naar het restaurant. De sfeer is er een van natuurlijke rust en totale ontspanning. Het terrein van het resort heeft een grote verscheidenheid aan planten en dieren in het wild:
Wilde orchideeën, monitorhagedissen, harige buidelkoezen, tropische vogels zoals parkieten, eclectische papegaaien, paradijsijsvogels tot glanzende mantelmanucodes en kaketoes. Uiteindelijk spot je misschien zelfs een Boomkangoeroe of Suikereekhoorn.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €2642,- per persoon o.b.v. van twee personen in één kamer. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €2642,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen
Overige activiteiten & excursies
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit reispakket bedraagt €1499,- per persoon en is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen.

Dit reispakket bedraagt €1499,- per persoon en is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen.

Dit reispakket bedraagt €1499,- per persoon en is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR