Carpe Vita • Best of the Maldives

De Best of Maldives liveaboard route neemt je mee langs de beste duikstekken van de Malediven. Duik met manta’s, walvishaaien en nog veel meer!
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
10 dagen vanaf €2577,- p.p

Duik op de beste duikstekken van de Malediven!

Tijdens deze duikvakantie ontdek je met liveaboard Carpe Vita de meest fantastische duikstekken van de Malediven tijdens ‘Best of Maldives’ route. De Carpe Vita is een luxe liveaboard van 38 meter lang en biedt ruimte en comfort voor maximaal 20 passagiers. De boot is uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder een ruime lounge, zonnedek, bar, restaurant en duikdek. Het hele jaar door vaart de Carpe Vita de ‘Best of Maldives’ route. 

Tijdens de ‘Best of Maldives‘ route duik je in de bekendste duiklocaties van de Malediven, waaronder het North Male’ Atoll, Rasdhoo Atoll, North Ari Atoll, South Ari Atoll, Vaavu Atoll en South Male’ Atoll. Verwacht kanalen en pinakels vol met zeeleven en spannende nachtduiken met o.a. manta’s en zusterhaaien. Ook krijgen duikers de kans om een diversiteit aan haaien, rifvissen, schildpadden, murenen, adelaarsroggen en macro-leven zoals nudibranchs te spotten. Een hoogtepunt is de mogelijke ontmoeting met hamerhaaien en walvishaaien.

Beste reistijd: Walvishaaien worden hier heel het jaar door gespot. Evenals de manta’s. Toch raden we aan om tussen oktober en mei hier heen te gaan. Je heb dan de beste kans op lekker weer en weinig wind.

Deze reis beschrijft de ‘Best of Maldives’ 8-daagse liveaboard route. Het is ook mogelijk deze route als 11-daagse liveaboard uit te voeren. De duikstekken blijven hetzelfde, al maak je natuurlijk wel meer duiken op de stekken omdat je 3 extra duikdagen hebt. Daarnaast is er bij een 8-daagse trip 1 strand BBQ en 1 nachtduik inbegrepen, terwijl bij de 11-daagse trip dit 2 strand BBQs zijn en 2 nachtduiken. Vanaf prijs voor de 11-daagse trip is ca. €3599,- p.p. 

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor de Malediven

Het hele jaar door kan je hier met een 3mm duiken.

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 | Vlucht naar de Malediven

Vandaag begin je jouw reis richting de betoverende Malediven. Je avontuur begint met een nachtvlucht die je naar Malé brengt, de bruisende hoofdstad van de Malediven. Vlieg je vanuit Europa? Dan is vliegen vanuit Düsseldorf vaak financieel het interessantste. We adviseren je graag over de beste vertrekluchthavens op basis van jouw voorkeuren en locatie.

De tweede dag kom je aan in Malé. Vanaf 14:00 ben je welkom om in te checken op de boot. De bemanning van de Carpe Vita haalt je op op de luchthaven. Gezien de reguliere aankomsttijden van vluchten, sluit dit vaak naadloos aan. Uiteraard houden we hiermee rekening bij het selecteren van de vluchten voor jou.

Eenmaal aan boord kun je jezelf installeren in je cabine, je duikuitrusting voorbereiden en vervolgens heerlijk ontspannen. Neem de tijd om te acclimatiseren en te genieten van de omgeving. Morgen duik je het avontuur in!

Dag 3 - North Malé

De Best Of Maldives route kan op twee manieren gevaren worden, van North Male, via Rashdoo, Ari Atoll en Vavuu terug naar het South Male atoll… of vanuit het South Male atoll juist net de andere kant op. De route wordt bepaald aan de hand van de weersomstandigheden. Voor deze reis gaan we uit dat je in North Malé start.

Met het kristalheldere azuurblauwe water, rijke koraalriffen en diverse aquatische ecosysteem is het North Malé Atoll een must om te bezoeken! De duikstekken van dit Atoll zijn zeer divers, we lichten er graag een aantal toe… 

Bekend om zijn uitzonderlijke biodiversiteit, heeft Banana Reef een hoefijzervorm versierd met een levendig scala aan koralen, waaronder levendige zachte koralen, tonnelsponzen en gorgoonwaaiers.

Fungerend als een kunstmatig rif, huisvest het gezonken vrachtschip, Kuda Giri wrak, een levendige zee-gemeenschap. Koraalduivels, murenen en snappers behoren tot de diverse bewoners. 

Gelegen op de noordelijke hoek van het buitenrif, wemelt Aquarium van rifvissen rond koraalblokken. Murenen en witpuntrifhaaien worden vaak gezien, naast roggen en ander boeiend zeeleven. 

Indrukwekkend in zijn koraalrif formaties, beschikt H.P. Reef over grotten en spleten die sterke stromingen aantrekken. Scholen van horsmakrelen, jacks, barracuda’s en meer worden naar deze site getrokken. Veel geziene bezoekers zijn adelaarsroggen en grijze rifhaaien.

Internationaal erkend om zijn manta’s, biedt Lankan Manta Point schoonmaakstations op koraalrotsen. Manta’s verzamelen zich om schoongemaakt te worden door poetslipvissen, wat een betoverend schouwspel creëert.

Bodu Hithi Thila is een boeiende rifduik. Scholen fuseliers, tonijn, zeebaarzen en diklipvissen gedijen hier. Op 17 meter onthult een grot zijn geheimen, en witpuntrifhaaien kunnen worden gespot op de zanderige bodem. 

Dag 4 - Rasdhoo

Van ondiepe lagunes en zachte riffen voor beginners tot uitdagende, kanalen en dramatische landschappen voor gevorderden. Met een ongebruikelijk grote selectie zeeleven, biedt Rasdhoo Atoll de complete duikervaring. Rasdhoo Madivaru, een hoefijzervormige rand, wordt gepatrouilleerd door grijze rifhaaien, witpunthaaien en scholen adelaarsroggen. Over de rand kijkend naar de diepte zie je grote zeewaaiers en het zwarte koraal aan de wand hangen, terwijl duizenden anthias om je heen fladderen. Terug in het ondiepe word je begroet door scholen rifvissen zoals oriëntaalse lipvissen, fuseliers, geitvissen, snappers en vele anderen. Voeg daarbij de occasionele gespotte adelaarsrog of een school grote barracuda’s en je hebt alle ingrediënten voor een bijna perfecte Maldivische duikervaring. Wat het helemaal perfect zou maken? Als je één of meerdere hamerhaaien spot, deze worden namelijk regelmatig gezien bij Rasdhoo!

Dag 5 & 6 - North & South Ari Atoll

North Ari is o.a. bekend vanwege Maaya Thila, een beschermd zeegebied bekend om de diverse duiken dit je hier kan maken. Bij zonsondergang wordt Maaya Thila een beroemde nachtduiklocatie op de Malediven, waar je grijze rifhaaien en witpunthaaien kunt tegenkomen voor een spannende nachtduik. Het avontuur begint bij het top rif, slechts 6m diep, en daalt geleidelijk af naar 30m langs de rifrand. Je ontdekt hier ook een wereld vol grotten en overhangen die wemelen van het zeeleven.

Bij de South Ari Marine Protected Area kom je met een beetje geluk een walvishaai tegen. Manta’s worden ook gespot bij Madivaru, beter bekend als Manta Point, vooral tijdens de noordoostmoesson. In het centrum van Ari liggen klassieke thilas zoals Kudarah Thila, een natuurwonder vol met onderwaterleven en kleurrijke koralen. Fish Head, een topduikplek wereldwijd, is bekend om de rijke diversiteit aan vissoorten en is een thuisbasis voor haaien. De meest voorkomende soorten in dit gebied zijn schorpioenvissen, barracuda’s, murenen, en blauwgestreepte snappers. Ook zijn er tal van zwarte koralen, zeewaaiers en anemonen te bewonderen.

Dag 7 - Vaavu

De kanalen van het Vaavu Atoll zijn populair vanwege de driftduiken die je kan maken. Devana Kandu is één van de kanalen waar graag gedoken wordt. Het kanaal is verdeeld in het midden door een rif van 250m lang. Met een inkomende stroming kunnen duikers hier fantastisch driftduiken. Op het buitenrif zijn er grotten en overhangs die verticaal dalen van 30m naar de diepte. Grijze rifhaaien, schildpadden, adelaarsroggen en pelagische soorten worden gezien rond de ingang van beide passages. Veel rifvissen hebben deze rotsen gekoloniseerd, en het is niet ongewoon om de blue-face angelfish, valentinikogelvissen en rifhagedisvissen te zien. Terwijl duikers het kanaal van een kilometer lang driftduiken, voegen de noordelijke en zuidelijke passages zich onderweg samen.

Dag 8 - South Male

Het South Male Atoll staat bekend om zijn door stroming gevoede kanalen. Het onderwaterlandschap van South Malé, beroemd om zijn steile muren, richels en kleine grotten, is rijk aan rifvissen, evenals veel macroleven en verschillende manta ray schoonmaakstations. 

Kandooma Thila, vaak ook bekend als Cocoa Thila, is een van de meest beroemde duikplekken in de Malediven. Het ligt in een brede doorgang, bewaakt door grijze rifhaaien, en de kans is groot dat je hier ook scholen adelaarsroggen, zeeschildpadden en kleurrijke rifvissen tegenkomt die het hele rif bedekken. Guraidhoo Corner is een andere prachtige locatie. Dit grote, beschermde mariene gebied herbergt een enorme concentratie van rifleven, waaronder haaien, scholen trevallies, roggen en zeeschildpadden.

Dag 9 & 10 - Terug naar huis

De mooie duikreis in de Malediven zit er op. Wil je nog niet naar huis? Kijk dan vooral even naar de mogelijkheden om je verblijf te verlengen op een resort. Of misschien ga je nog wel naar het zuiden, naar de tijgerhaaien

Vlieg je vroeg in de ochtend? Dan land je waarschijnlijk ook op dag 9 in Europa. Vlieg je laat in de middag/avond vandaag? Dan ben je mogelijk een dagje later thuis. In dat geval kunnen we ook zeker even naar een daghotel kijken, zodat je niet te lang zit te wachten op de luchthaven.

Video afspelen

De liveaboard

De boot en de cabines

Liveaboard Carpe Vita

De Carpe Vita is een luxe liveaboard van 38 meter lang, beheerd door Carpe Diem Maldives Cruises. Dit schitterende jacht biedt ruimte en comfort voor maximaal 20 passagiers en is uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder een ruime lounge, zonnedek, bar, restaurant en duikdek.

In totaal heeft de Carpe Vita 10 comfortabele cabines, verdeeld over drie dekken, onderverdeeld in Suites (2), Superior Suites (2) en Standaard Cabines (6). Elke cabine heeft airco en een en-suite badkamer. 

Accommodaties aan boord:

  • Upper Deck: Hier bevinden zich twee Suites en ook vind je hier het restaurant en de bar.

  • Main Deck: Op dit dek vind je twee Superior Suites. Daarnaast is er ook een lounge (met airconditioning), een kamer voor duikuitrusting, een kantoor, een gemeenschappelijk toilet en een buitenzitgedeelte.

  • Lower Deck: Het benedendek biedt zes standaardcabines en accommodatie voor de bemanning.

  • Sun Deck: Het zonnedek is de perfecte plek om te relaxen met een buitenzitgedeelte en ligstoelen.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €2577,- per persoon o.b.v. van twee personen in één kamer. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €2577,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen

Je duikt vanaf de Dhoni, de kleine duikboot die meevaart met de liveaboard. Je maakt o.a. drift duiken. 

De liveaboard vaart zo dicht mogelijk naar de duikstekken toe. Daarna vaar je de laaste minuten (vaak echt 1 tot 5 minuten) naar de duikstek. 

Op uitzondering van de aankomst en vertrekdag maak je 3 duiken per dag + 1 of 2 nachtduiken. 

Jazeker, o.a. de manta night dive is fantastisch.
Duikuitrusting
Er zijn 11.5L en 13.5L tanks

Duiken met Nitrox is gratis, maar alleen mogelijk voor gecertificeerde duikers. 

Ja, je kan uitrusting huren. Prijs op aanvraag. 

Liveaboard

Ja, kosten ca. 25/30 USD

Over het algemeen is het antwoord; Ja. Je kun echter ook een cabine voor jezelf reserveren tegen een toeslag van ca. €1520,-

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR